Nikdy nelži

Nikdy nelži https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47888/nikdy-nelzi-47888.jpg 4 138 33

David a Ivy žijí na předměstí a těší se na brzké narození potomka. Ale pak se – při výprodeji harampádí z jejich starého viktoriánského domu – náhodou objeví bývalá spolužačka ze střední školy Melinda Whiteová. David ji vezme na prohlídku domu a ona už odtud nikdy nevyjde… Do života a vztahu navenek ideálního manželského páru tak zničehonic a o to razantněji zasáhne nedůvěra, zrada a nebezpečí. Debutový thriller Hallie Ephronové – mrazivý, zákeřně strašidelný příběh s rychlým spádem – dokazuje, že když se tajemství a lži přetaví v posedlost, neexistuje žádná promlčecí lhůta pro pomstu. ... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Never Tell a Lie , 2008


více info...

Přidat komentář

dom.ini
25.03.2022 4 z 5

Příběh jako takový pro mě nebyl úplně uvěřitelný a pravděpodobný, ale nijak zvlášť mi to nevadilo a čtení jsem si užila. Knížka byla svižná, napínavá a nabitá dějem a já jsem byla na závěrečné rozuzlení opravdu zvědavá. přečtení rozhodně nelituji a můžu doporučit.

kackahracka
04.11.2021 3 z 5

(SPOILER) Pozor, v komentáři vyzrazuji celou pointu! Moc nerozumím té převaze nadšených pětihvězdičkových komentářů. Asi už jsem na podobné téma přečetla příliš mnoho knih a viděla příliš mnoho filmů. Zápletka mi byla jasná téměř od začátku. Ženská, co je posedlá chlapem a chce zničit život jemu i jeho manželce. A tak zinscenuje vlastní zmizení. Nedokázala jsem vůbec přijmout fakt, že autor dělá úplné tupce nejen z policie, ale i z nás čtenářů. Po ženské se slehne zem a nikdo (až na srdnatou manželku) po celou dobu nezkontroluje místo, kde pobývala podstatnou část života??? Hezky se tam svítí, ač tam nikdo není, a jen tak přes záclonu se naskytne výhled na očividné důkazy, že se jedná o vyšinutou osobnost...Modlitebna s vystříhanými fotkami, články, odstřižená hlava manželky, všude jen ikonický ON...I strážník Topinka by pojal podezření, že zadržený muž asi nebude vrahem, ale obětí...Manželka ale vše duchaplně zničí, protože jde o důkazy proti jejímu muži???? No a prosímvás pěkně, ten závěrečný souboj dvou sokyň, z nichž ta jedna, ta těhotná, tedy ta těsně před porodem, unikne domácí výtahovou šachtou na dezerty...Asi takhle: já byla těhotná třikrát a řeknu vám, dělalo mi problém se ve třetím trimestru s břichem vůbec přetočit na posteli. A to jsem byla štíhlá jak laňka. Nasoukat se s obřím panděrem do uzavřeného prostoru velikosti menší skříně a putovat skrz hloubku někam o deset metrů níž, zavěšená na ocelových lanech a smotané svěrací kazajce, to by nedal - no ani Chuck Norris, kdyby měl dělohu. Natož blbka, co opakovaně pije džus, který "nějak divně chutná"(sokyně jí do něj přidala oxytocin, hormon, který tělo vybičuje k příšerným děložním stahům) a přivodí si tak předčasné porodní kontrakce. Čekala jsem, že to slečna neprodýchá a porodí přímo v té šachtě, ale naštěstí autor usoudil, že by to bylo už přes čáru. Oddechla jsem si, ale spíš z faktu, že mám četbu za sebou. Proč teda dávám skvostné tři hvězdy? Bylo to totiž vážně dobře napsané. Čtivé, napínavé, pěkná přirovnání, uvěřitelné rozhovory. Super. Ale ten námět. Ten to zabil. Škoda.


Kikuse13
23.10.2021 5 z 5

Četla se pěkně, konec překvapil.

Tweety0207
28.02.2021 5 z 5

Kniha bola úžasná. Čítala sa velmi ľahko. Dej postupne gradoval. Nemohla som knihu odložiť. Hoci mi koniec prišiel trochu divný a nevedela som sa rozhodnúť či mám byť na Davida nahnevaná alebo nie.

confusedlady
31.12.2020 5 z 5

Nikdy nelži mi doporučila mamka která je milovnicí psychologických románu. jsem jí za tuto knihu opravdu velice vděčná, protože je to moje jedna z jasných jedniček co jsem zatím četla. děj byl opravdu napínavý a ze závěru knihy jsem byla oravdu překvapená.

RADIN
10.10.2020 3 z 5

Ten koniec bol čudný.

RADOST
30.07.2020 3 z 5

Čtivá, mírně napínavá a tajuplná oddechovka pro letní dny. Občas neškodí takto uniknout do příběhu, jehož samotný základ je těžce uvěřitelný, ale docela zajímavý.

Ivka164
15.07.2020 3 z 5

Kniha se četla jedním dechem. Zajímavá zápletka s překvapivým koncem.

janadibelkova
06.07.2019 4 z 5

Velmi dobře napsaný příběh. Podruhé bych jej sice nečetla, ale když nemáte po čem jiném sáhnout, doporučuji. Prožijete napětí, strach o těhotnou ženu a rozhodně dočtete do konce, ten vás jistě bude zajímat a vlastně se povedl. Přeji příjemné čtení.

leonessa
03.04.2019 4 z 5

Pěkné počtení, zajímavá zápletka.

biairicia
26.11.2018 4 z 5

Tak tohle bylo hodně čtivé. Trošku jsem to teda čekala ten vývoj, ale i tak to bylo napínavé. Mně se to líbilo a doporučuji k přečtení.

maličkán
18.09.2018 5 z 5

Také jsem již viděla film, ale je to už dlouho, začátek jsem si pamatovala ale rozuzlení ne. Kniha se mi líbila určitě víc, byla napínavá, dobře se četla. Stránky jenom lítaly.

Ráčkajda
17.07.2018 4 z 5

Četlo se to jedním dechem, taková oddychovka.

Aneleh
17.03.2018 5 z 5

I mně připomíná kniha psychologické příběhy od Joy Fieldingové, které čtu nejraději. Stejně tak napínavé, čtivé a se strašidelnou záhadnou zápletkou. Jen je až příliš nepravděpodobné, že těhotná žena by zvládla šplhání po ocelovém laně ve výtahové šachtě? Ale jinak za mě rozhodně všech pět hvězdiček. Jen škoda, že nejsou přeloženy další knihy od této spisovatelky.

i.stefany
25.09.2017 5 z 5

Dobrá, čtivá odpočinková detektivka. Není to žádný bestseller, ale četla se jedním dechem. Bavila mě.

Knižní střípky
25.06.2017 3 z 5

Rozhodně toto není žádný TOP thriller, ale i přesto se mi líbil. Těhotná žena ve vysokém stupni těhotenství musí místo klidu řešit tuto šílenou situaci. Nikdy ve snu by jí nenapadlo, že místo těšení se s manželem na příchod děťátka bude se bude jejich vztah ze dne na den otřásat v základech. Kniha měla spád, přečtena byla za jeden večer.

Liduka
30.04.2017 4 z 5

Musím se přiznat, že jsem nejprve viděla film a pak četla knihu, takže mě tam nic nedokázalo překvapit. Nicméně obojí se mi moc líbilo, ale film o malinko víc.

Acinore
13.04.2017 4 z 5

Nebylo to vůbec špatný, četla se sama :)

Danago
20.03.2017 4 z 5

Knížka se četla velice dobře. Dobře vymyšlená zápletka, napínavá a velice čtivá.

ritz
05.05.2015 4 z 5

Četlo se pěkně, zajímavý děj.