Všechny krásné lži

Všechny krásné lži https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399754/bmid_vsechny-krasne-lzi-zrE-399754.jpg 4 64 22

Místo toho, aby si Harry Ackerson užíval na svých promocích, vrací se domů na pohřeb svého otce Billa. Zmáhá ho smutek, i přesto si ale všímá zvláštních detailů, které se kolem něj dějí. Kdo je záhadná žena, která se objevila na Billově pohřbu? Na povrch postupně vyplouvají další a další střípky událostí a Harry musí bojovat s představou, že byl jeho otec zavražděn. Svou nevlastní matku Alice nikdy neměl čas pořádně poznat… Minulost začíná prosakovat do přítomnosti a postupně se odhaluje děsivá pravda. Peter Swanson jde hluboko do podstaty charakteru svých postav a odhaluje, kým doopravdy jsou. Odkrývá komplexnost lidských citů, lásky, nenávisti a sebezáchovy, které tlačí lidské svědomí na místa, na něž by se za normálních okolností nedostala.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Bookmedia
Originální název:

All the beatiful lies , 2018


více info...

Přidat komentář

Lejdus
08.03.2024 4 z 5

Vcelku mne zaráží nízké hodnocení. Pravda - začátek byl strašný, ale jak jsem se začetla do knihy, tak mne příběh pohltil. Byla to pro mne prvotina od tohoto autora, ale rozhodně zkusím i jinou knihu. Příběh byl zajímavý, i když - jak píší ostatní - pokřivený vztah v rodině je velmi až přes čáru, přesto se s tím určitě můžeme běžně sekat. Avšak zápletka, zjišťování, kdo co udělal, bylo velmi dobře napsané.

dom.ini
18.04.2023 2 z 5

Bohužel musím říct, že pro mě velké zklamání. Celé to na mě bylo až moc plné, zvláštně pokřivených milostných a rodinných vztahů, morálních hodnot a celkově hrozně nevěrohodné. Znovu už bych se do přečtení nepustila.


nicolettkaa
17.01.2023 2 z 5

Knihu jsem dostala, jinak bych se k ní určitě nedostala. Za mě dost předvídatelný děj, všechny postavy mi byly nesympatické. Nemohu hodnodit lépe a knihu posílám dál.

Pavlína2019
30.10.2022 5 z 5

Bravo!!
Tohle je pro mě přesně něco, co mě baví!

Druhá kniha od tohoto mého již oblíbeného autora a těším se na další.

Jsou pro mě něčím novým, závanem vtipu, napětí...
Čtou se hrozně dobře a lehce, nemůžu je odložit.
Lidé v nich vraždí, protože snad musí, aby se jim ulehčil život, zkrátka se jim to hodí... :-)

Navíc příjemná délka kapitol, knihy a má i dobrý formát.

Fakt se mi to líbilo a doporučuji!

kokosek
01.07.2022 3 z 5

Při hodnoceních od jiných čtenářů je tady velké srovnání s knihou Na zabití.
A ono to jinak ani nejde. První kniha byla pro mě takový závan svěžesti. Sice spousta mrtvol, ale taky vtip a snaha o jinakost. Prostě dobře napsaná prvotina.

Tady jsou taky mrtvoly, pravda není jich tolik, ale nějak nefungují. A to co člověk odpustí v prvotině, tady už neodpouští. TAkže jen tři hvězdy a budu se těšit, na něco nového a snad lepšího.

jaroiva
06.01.2022 3 z 5

Na zabití mě bavilo, a možná by mě bavila i tato kniha, kdybych ji četla první. Ale protože je to podobný vzorec jako v Na zabití, podruhé už to na mě tak nefunguje.
Připadá mi to tentokrát už překombinované a místy zmatek.
Brzo zapomenu, kdo s kým, koho...

bábuška
03.12.2021 3 z 5

Pohodová odpočinková kniha, i když s malými detektivnímí zápletkami. Ty se odehrávají v rámci jedné rodiny a nejbližších, ale čte se dobře.. Po některé předešlé drastické knize opravdu klidné čtení.

janina66
03.11.2021 3 z 5

Audiokniha, takže jsem to zvládla! Zvláštní kniha. Nijak mě nenadchla, ale úplně špatná nebyla. A velmi zvláštní a zajímavé rozuzlení a konec. Závěrečné 3 kapitoly knihy trošku vylepšilo.

Zlatinka.Emilly
25.07.2021 3 z 5

Nemohu říct, že by se mi kniha nelíbila, ale podruhé bych jí asi znovu nečetla. V této knize se potvrzuje staré české přísloví (je to vůbec české přísloví :) ) na každou svini se vaří voda, někdy je ta voda pěkně ledová, ale každý podle zásluhy.

spencer
19.09.2020 3 z 5

Strašně mě to mrzí, ale tohle bylo pro mě prostě zklamání. Bylo tam až příliš moc věcí, které mi vadily (například ty nepřípustné vztahy), a navíc mi přišlo, že příběhu něco chybí. K žádné z postav jsem si nebyla schopna najít vztah a zas tak šokující mi to teda nepřipadalo.
2,75*

Annelies
17.06.2020 3 z 5

Za mě osobně žádné velké literární dílo. Příběh byl poměrně průhledný. Nezanechal ve mě příliš mnoho stop ani emocí. Obecně se mi zdá, že se v poslední době roztrhl pytel s detektivkami. A já si pak říkám, že s velkou většinou z nich jsem jen ztratila čas.

DominaCZ
14.06.2020 1 z 5

Nelíbilo, Alice byla krá*va.

E_Lan
29.03.2020 3 z 5

Taková průměrná detektivka, docela zábavná, hodně průhledná, ale celkově komplexní a ničím nesmyslná. Dvě časové roviny, vcelku uvěřitelné ovlivnění ovlivnění duševního vývoje hlavních postav a dobří hrdinové. Nic víc, nic míň.

Lotka
29.05.2019 3 z 5

Takový lepší průměr. Minulost se promítne do přítomnosti a vzhledem ke čtivému závěru, doporučuji.

Laza27
27.03.2019 3 z 5

Příběh nebyl špatný, Peter Swanson umí, ale předchozí kniha Na zabití mě bavila rozhodně víc.
Nicméně milovníkům audioknih vřele doporučuji raději klasické přečtení. Audioknižní zpracování je tentokrát opravdu špatné. Nevím, o co se interpret snažil, ale jeho měnění hlasů u přímé řeči je více než trapné. To se fakt nepovedlo.

Sorrow
12.03.2019 3 z 5

Tentokráte se asi neubráním srovnávání s autorovou předchozí knihou Na zabití. Do té jsem se totiž zamilovala pro její až téměř absurdní dějovou linku okořeněnou nefalšovaným černým humorem a badass hrdinkou Lily.
Všechny krásné lži do jisté míry absurditou taky oplývají, neboť mrtvol přibývá jak žížal po dešti, chybí ovšem mnou tolik oceňovaný humor a i hlavní hrdinka má do Lily pěkně daleko. Skoro jako by se autor držel víc při zemi a snažil se napsat "skutečně skutečný" thriller, kterých ale vzniká mraky, proto bych ocenila trošku víc originality. Baví mě ale autorův způsob podávání odpovědí a nechybí skvělá třešnička na dortu v podobě posledních několika stran. Takže jo, dobrý to je, ale na Na zabití to zdaleka nemá.
Velké výhrady mám k audioknize. Pan Kalina má sám o sobě docela nesympatický hlas, co jsem ale téměř nemohla vystát, byla jeho snaha o zosobnění každého jednoho aktéra a fakt si nemyslím, že zrovna ke stárnoucímu detektivovi sedí zvýšený skřehotavý akcent... Rovněž jeho snaha o "roztomilý dívčí chichot" byla dost k pláči. No, od audioknihy bohužel radši ruce dál.

kneslova
10.03.2019 3 z 5

Tak nevím proč, ale tahle kniha mě nijak nezaujala, musela jsem přeskakovat, abych ji dočetla

zuzana2599
03.03.2019 5 z 5

Perfektní thriller ! Opravdu moc se mi to líbilo. Již od prvních stránek mě příběh chytil a nepustil až do samotného finále. A to tedy byl konec ! Ještě pořád mám ten závěr příběhu ve své mysli a přemýšlím o něm. Dostala to, co si zasloužila ! Příběh měl jiskru, spád a napětí. Vřele doporučuji !!

bookcase
28.02.2019 5 z 5

První polovina opravdu trochu natáhnutá, hodně popisná, ale sedělo to ke stylu, přišlo mi, že nás autor připravuje na pořádný závěr. Líbilo se mi to hodně.

mirka71
28.02.2019 5 z 5

Stejně jako autorova kniha ,,Na zabití" velmi dobré. Není to klasická detektivka, děj se rozvíjí ve dvou, vlastně ve třech rovinách, ale autor má srozumitelný styl, nepletlo se mi to. Už v půlce knihy jsem předvídala závěr, ale stejně jako minule jsem se parádně sekla. Příběh má spád, líbilo se mi to. Další z knih,ke které se jednou určitě vrátím.

Autorovy další knížky

Peter Swanson
americká, 1968
2015  82%Na zabití
2019  70%Všechny krásné lži
2020  77%Než ho poznala
2015  87%Platanová alej / Štěstí v neštěstí / Budík v srdci / Sklářův učeň