Ti druzí

Ti druzí https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443960/bmid_ti-druzi-tQ1-443960.png 4 1298 360

Mrazivý. Děsivý. Neodložitelný. Nový psychothriller autorky bestsellerů Kříďák a Jáma. Gabe se jednoho dne vracel autem domů z práce a v zácpě uvízl za starým autem. Jeho zadním oknem na něj vykoukla dívčí tvář. Zahlédl, jak říká: „Tati.“ Byla to jeho pětiletá dcera Izzy. Od toho okamžiku už ji nikdy nespatřil. Tři následující roky strávil Gabe cestováním po dálnici, kterou tenkrát jel, a hledáním Izzy. Odmítá se vzdát naděje, že ještě žije. I když mu všichni tvrdí opak. Fran a Alice mají za sebou taky spoustu dní a nocí na cestě. Ty dvě ale nikoho nehledají. Ty dvě utíkají. Před někým, kdo jim chce za každou cenu ublížit. Protože Fran zná pravdu. Ví, co se skutečně stalo Izzy. Kdo za to může. A co udělají ti druzí, když ji a Alici dostihnou...... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Other People , 2020


více info...

Přidat komentář

Illaa
12.04.2024 3 z 5

Kniha se četla velmi dobře, dá se říct, že jsem ji měla za pár dní přečtenou. Musím ale říct, že celkově jsem měla problém s těmi nadpřirozenými pasážemi. To mi přišlo, že tam fakt být nemuselo a nějak to ubíralo knize na serióznosti.

sweeney
01.04.2024 3 z 5

Zajímavé téma. Ne jen vražda s "klasickým" pachatelem. Četlo se rychle, občas jsem se trošku ztrácela, ale celkově hodnotím pozitivně :)


Arev122
11.03.2024 5 z 5

Napínavá a trochu detektivní zápletka. Pěkné tajemné čtení až do konce.

mario.nette
11.03.2024 4 z 5

Četlo se to hodně dobře. Docela krátké kapitoly a střídání - to mě bavilo a nutilo číst dál, jak tohle všechno dopadne. Za mě super! Myslela jsem, že to bude mít nějaký nečekaný konec, překvapení. To sice nemělo, ale i tak skvělá kniha. A také plus za větší písmenka :)

konicekbily
23.02.2024 5 z 5

Pěkný námět, propracovaná zápletka, upalující děj, vše bez vaty: považuji zatím za autorčinu nejlepší knihu!

bumble
18.02.2024 4 z 5

Tentokrát jsem dal na Vás na čtenáře a Vaše hodnocení.
Vybral jsem tuto knihu od C. J. Tudor a musím říct, že jsem určitě neudělal špatně. Kniha měla náboj a prakticky od začátku byla napínavá a nenechala čtenáře vydechnout. Stále se něco dělo.
Každý z nás udělá v životě spoustu chyb a kopanců. Některé, které tolik nebolí, ale některé, které svojí neopatrností nebo laxností zaviní ublížení nebo v nejhorším případě i smrt někoho jiného. A to ....... to je problém. Tato kniha je toho důkazem.
Psychothriller, který mě bavil.

EliBla
14.02.2024 5 z 5

Kniha mě hodně překvapila. Ze začátku jsem měla rozporuplné myšlenky, ale postupem se kniha stávala zajímavější a napínavější. Ke konci jsem se nemohla odtrhnout. Zatím autorky nejlepší kniha.

Hall3006
07.02.2024 4 z 5

Třetí kniha od autorky a zatím nejlepší. O půl * lepší než Křídák. Příběh je napínavější díky tajnému spolku jenž pomáhá pomstít nespravedlnost. Nejsilnější poselství je, že msta se vždy vymstí. Že vzít spravedlnost do svých rukou znamená, že se stanete sami nespravedlivými. Příběh Gabea, který přijde při přepadení o svou ženu a dceru je velmi tíživý a jeho bloudění při pátrání po autě, kde si myslí, že viděl svou dceru v době, kdy se odehrává tragédie v jeho domě. Kdo je ta holčička a kdo byl zabit? Proč mu tchán nedovolí identifikovat těla? Velmi promyšlený příběh a ač jsem byl po Jámě rozhodnutý, že tohle bude poslední kniha od autorky a další si již nepořídím, Ti druzí zase trochu zvýšily zájem přečíst si další knihy. Takže tuhle knihu rozhodně doporučuji.

Leník95
06.02.2024 4 z 5

Tato kniha je pro mě prvním setkáním s autorkou a špatná rozhodně nebyla. Zprvu mi nic nedávalo smysl, což ve mě probudilo nutkání číst dál, abych věděla, jak to celé dopadne. Je to zajímavý příběh, který na čtenáře jistou mírou dopadne, avšak přece jen mi tam něco chybělo. Až příliš brzy jsem odhalila, jak to celé asi skončí a tak to napětí brzy opadá. Každopádně vše do sebe na konci zapadne a vy zjistíte, jak to bylo vše navzájem propojené.

Vendys
20.01.2024 4 z 5

Taky máte pocit, že dnešní autoři mají potřebu všechno čtenáři dovysvětlit?
Ani náznak něčeho, co si máme nebo můžeme domyslet a diskutovat nad tím?

MichaelaZlebkov
18.01.2024 5 z 5

Perfektní ! Kdybych mohla, dám 6 hvězdiček z 5ti !

SilvieSisinka
16.01.2024 5 z 5

Úžasné čtení.Spisovatelka se stala mou oblíbenou,vždy píše napínavě a hlavně originálně.

nela3812
09.01.2024 4 z 5

Druhá kniha od autorky a opět skvělý zážitek! Bylo to napínavé, promyšlené - prostě geniální, opravdu jsem z toho nadšená, jako dlouho z žádného thrilleru. Autorka čtenáře napíná od samého začátku a zkušeně jim zamotává hlavu...

Některé odpovědi je možné poodohalit již velmi brzo. Nicméně promyšlenost celé zápletky vám nedovolí přijít okamžitě na vývoj celého příběhu, a přitom to do sebe opravdu krásně zapadá. Jediné čemu jsem nepřišla na chuť je mysteriózní prvek spojení a Alice a dívkou v pokoji. Osobně bych to tam mít nemusela a do celkového příběhu se mi to nehodí. Bylo to zajímavé a dala bych tomu prostor v samostatném příběhu.

I po dočtení ve vás zůstane mrazení z toho, že "Ti druzí" skutečně existují a jejich moc je nekonečná. Začarovaný kruh, který nelze přerušit, nelze jej zničit a velmi těžko se z něj vymaníte. Tuto myšlenku budu mít v paměti ještě dlouho - skvělý prvek příběhu.

Malé mínus také za postavy, které sice ladili k pochmurnosti příběhu, ale všechny mi přišli tak nějak "na jedno brdo". Jsou osamocené, smutné, bloumající životem hodinu po hodině. Hodně depresivní, ale do thrillerů se to hodí, jen bych uvítala nějakou rozmanitost mezi jednotlivými charaktery. Postavy se pak dají lépe odlišit.

Celkově jsem s příběhem moc spokojená a nechci vám nic vyzradit, tak se do něj určitě pusťte a nebudete zklamaní!

Hodnocení: 4/5

Boruvka22
06.01.2024 5 z 5

Knihu jsem četla kdykoliv jsem měla aspoň trochu času. Je opravdu neodložitelná, děj odsýpá. Kniha si s námi trošku hraje jak kočka s myší. Jsem zvědavá na další knihy od této autorky.

Iki1
04.01.2024 4 z 5

Jak slibuje podtitul, je tato kniha opravdu téměř neodložitelná. Její čtení tak říkajíc odsýpá a děj se pomalu, ale jistě rozvíjí i do šíře. Trochu mi vadil prvek nadpřirozenosti, přišel mi tu nadbytečný. Ale jako thriller patří kniha k těm lepším hlavně proto, že postavy jsou pojímány dost osamoceně, jsou tak i charakterizovány a teprve postupem času se jejich osudy začínají proplétat a autorka nám dovoluje nahlédnout pod pokličku jejich vztahů. Hezkým nápadem je vnitřní vězení hlavního hrdiny jako trest za jeho přestupek v mládí. Trochu mi nešlo při čtení přes brýle příliš náhod, co potkávaly hlavního hrdinu, a "zu viel" dojemný happyend.

Shaxx
01.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Občas si u nějaké knihy řeknu, že je škoda, že se tenhle námět nedostal do rukou nějakému jinému autorovi a Ti druzí jsou přesně tenhle případ.
Myšlenka dobrá, víc než dobrá, ale zpracování silně pokulhává. Do děje je i vetkán i naprosto zbytečný nadpřirozený prvek, bez něj by to mohl být celkem fajn thriller, kdyby se m dostalo trochu větší péče. Předpokládám, že na začátku je zejména pro to, aby odklonil pozornost od zbytku zápletky, aby nebyla moc očividná. Co můžu Těm druhým přiznat, je čtivost, četlo se to dobře. Tohle mi bylo doporučeno jako jedna z nejlepších knih autorky, když jsem se zklamala u Závěje. O chlup lepší je, ale asi se na žebříček mých oblíbených autorů jen tak nevyšvihne.

minirock
30.12.2023 5 z 5

Určitě lepší než Upálené. Zajímavý námět ale některé věci zůstaly na půl cesty, nevysvětlené, což mi trochu pokazilo dojem. Přesto se mi kniha líbila a hned začínám od C.J.T. číst další.

monishek
25.12.2023 5 z 5

Ja jsem si autorku oblibila. Jeji styl me strasne bavi. Bylo to pro me napinave a udrzovalo ve strehu. Nevim, jestli bych to nazvala horor, to asi uplne ne - nebala jsem se. Ale jako thriller se mi to libilo. Uz se tesim na dalsi od autorky (Upalene)

QueenOfBs1
02.12.2023 5 z 5

Zatím nejlepší kniha od autorky. Přečteno za jeden den. Nešlo se odtrhnout.

Mona7741
07.11.2023 4 z 5

Moc poutavá kniha, která pohltí a jentak nepustí. Autorka se stává po 3.přečtené knize mojí oblíbenou. Čte se opravdu dobře. Tato kniha mi přišla asi nejméně strašidelná. A hvězdičku ubírám jen za trošku přehnané a v mých očích nedotažené duchovno, přiliš mi to smysl nedávalo.

Štítky knihy

thrillery tajná společenství tajemství zrcadla dálnice zmizení dětí

Autorovy další knížky

C. J. Tudor
britská, 1972
2018  73%Kříďák
2019  71%Jáma
2020  82%Ti druzí
2021  87%Upálené
2023  74%Škvíra

Kniha Ti druzí je v

Právě čtených16x
Přečtených1 802x
Čtenářské výzvě495x
Doporučených56x
Knihotéce506x
Chystám se číst629x
Chci si koupit193x
dalších seznamech17x