danipos danipos komentáře u knih

☰ menu

Břicho nestvůry Břicho nestvůry Louise Penny

Dala bych i víc * kdyby to šlo.. úplně mě ten děj vtáhnul, pohltil, přečetla jsem knihu za dva dny... stará dobrá L. Penny;-) ps:chtěla bych jet do Three Pines na dovolenou:-):-)

31.07.2020 5 z 5


Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Podle mě nejslabší kniha ze série.

21.03.2020 2 z 5


Dlouhá cesta domů Dlouhá cesta domů Louise Penny

Pomalý a klidný rozjezd, ale strhující závěr. Knihy této autorky mě nikdy nezklamou.

18.03.2020 5 z 5


Smrtící bílá Smrtící bílá Robert Galbraith (p)

Rowlingová prostě umí, vypravěčka par excelanc;-);-)ani chvíli jsem se nenudila, od půlky knihy to navíc krásně gradovalo. Jen doufám, že na další díl nebudeme muset čekat tak dlouho jako na tento????

13.10.2019 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Nádherné emotivní čtení, hodně reálný pohled do válečného a poválečného života. Jsem ráda, že žiju v této době, z těch vzpomínek mrazí.

07.11.2018 5 z 5


Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Není to špatné čtení, ale zase to není takový zázrak, jak se o tom píše. Do poloviny knihy spíš nuda, pak to teprve začíná mít trošku spád,vysloveně se mi líbila až poslední třetina.

29.10.2018 3 z 5


Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

Třetí přečtená kniha od tohoto autora a opět jsem spokojená .... laskavý humor, dojemné chvilky i skvělá ironie, jako jsem si oblíbila Oweho, tak se mi pod kůži dostala i Britt-Marie...musím si koupit zásobu jedlé sody

01.09.2018 5 z 5


Ztracený slib Ztracený slib Kate Morton

Mírně rozvleklý začátek, dělalo mi potíže se orientovat v čase a v postavách, ale po první třetině knížka dostala neuvěřitelý spád, dočetla jsem jí jedním dechem .. až k naprosto nečekanému rozuzlení.

12.04.2018 5 z 5


Playground Playground Lars Kepler

Úplně jiná kniha,než od Larse známe,ale četla se skvěle,určitě doporučuji.

23.06.2017 4 z 5


Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Harry je zpátky ve skvělé formě

23.06.2017 5 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Vzala jsem to opačně, nejdřív jsem viděla seriál, který mě naprosto uchvátil ... Jamie je dokonalý:)) a teprve potom jsem si přečetla knihu ... asi je to hodně způsobeno nekvalitním překladem (jsou tam chyby, překlepy, chybí uvozovky apod.), ale knížka za mě osobně poslabší. Zatímco seriálu bych s čistým svědomím dala 5 hvězdiček, kniha ode mě dostane pouze tři.

06.10.2015 3 z 5


Knihkupec Knihkupec Mark Pryor

Nebylo to špatné čtení, ale detektivkou bych to přímo nenazvala ... první půlka bylo spíš hezké čtení o Paříži a skvělých knihách, naštěstí to zachránila druhá půlka knihy, kde děj konečně dostal trošku spád a víc to připomínalo tu detektivku.

29.09.2015 4 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Není to žádné náročné čtení, spíš taková oddechovka, příjemné čtení na dovolenou a oceňuji, že se tam našlo pár míst, kde jsem se opravdu od srdce zasmála.

29.09.2015 4 z 5


Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti David Lagercrantz

Podle mého názoru skvělá kniha. Osobně doporučuji nesrovnávat s původní sérií, je to prostě něco jiného. Je to ale dobrá kniha, skvěle napsaná, první polovina možná trošku pomalejší, ale od půlky se to rozjede tak, že přečtete jedním dechem. Za mě pět hvězdiček a spokojenost.

21.09.2015 5 z 5


Všema čtyřma očima Všema čtyřma očima Alena Vostrá

Úžasná kniha z dceřina dětství ... kolikrát po ní sáhnu ale i dnes a vždy vyvolá na mé tváři úsměv, ba co víc, je tam pár kapitol u kterých se směji nahlas:) jako relax dokonalá, vřele doporučuji.

17.09.2015 5 z 5


Dokonalá chuť aneb Jak sníst svého manžela Dokonalá chuť aneb Jak sníst svého manžela Natalie Young

Neskutečné zklamání. Těšila jsem se na ironický humor s nadsázkou, místo toho jsem dostala do ruky nevkusný popis, jak uvařit jednotlivé části těla. Jediné, co měla kniha hezké je obálka, jinak ztráta času, doslova jsem se nutila ji dočíst.

14.07.2015 2 z 5


Sen o Somersetu Sen o Somersetu Leila Meacham

Autorka je skvělá vypravěčka, díky ní jsem se krásně vžila do doby Severu proti Jihu. Už její Poselství růží mě nadchlo a Sen o Somersetu vysoce nastavenou laťku udržel. Z hlediska časové posloupnosti je pro čtenáře lepší číst nejprve Sen a poté až Poselství, ale knihy bohužel v takovém pořadí nevycházely, takže jsem nejprve také četla Poselství a až teprve teď Sen o Somersetu. Ale díky tomu si umím lépe představit, že hlavní hrdinka Poselství růží Mary Toliverová ani jiná prostě být nemohla, v jejím rodě se láska k bavlně a k farmě velmi intenzivně dědí z generace na generaci.

07.07.2015 5 z 5


Nekonečná láska Nekonečná láska Scott Spencer

Za mně osobně ohromné zklamání ... chtěla jsem se vymanit z oblíbených detektivek a dát si nějakou pěknou romantiku ... jsem zatím jen v první třetině knihy, ale mám pocit, že to možná bude moje první kniha, která zůstane nedočtena .. působí to na mně jako strašná slátanina, omílání jednoho okamžiku v ději kolem dokola, ani ten autorův jazyk není moc čtivý, působí to na mně jako samé kecy ... asi si romantickou knihu o lásce představuji úplně jinak.

11.06.2015 2 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Bohužel pro Stalkera nastavil Písečný muž laťku hodně vysoko. Pro mně osobně asi nejslabší díl ze série s Joo Linou a to jsem se tolik těšila. Děj překombinovaný, vrchní komisařka ne příliš sympatická. Bylo by to za tři hvězdičky, snad trošku z nostalgie a za ten hodně napínavý závěr dávám nakonec čtyři.

01.06.2015 4 z 5


Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Četla jsem Volání kukačky a byla nadšená ... a Hedvábník je podle mého názoru ještě lepší. Už se těším na případný další třetí díl. Cormoran s Robin prostě baví, zápletka je skvělá, do poslední chvíle jsem netušila, kdo je vrah. JKR je skvělá vypravěčka, umí vás dokonale vtáhnout do děje, četlo se to samo:)

13.05.2015 5 z 5