Sen o Somersetu

Sen o Somersetu https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218249/mid_sen-o-somersetu-KPu-218249.jpg 4 247 70

Růže ze Somersetu série

1. díl >

Strhující příběh Sen o Somersetu líčí životní osudy rodin Toliverových, Warwickových a DuMontových, známých z fascinující autorčiny ságy Poselství růží, které dějově předchází. Láska, manželství, přátelství, zrada a triumf – v tomto skvostném románu si podává ruku Jih proti Severu Margaret Mitchellové s Černobílým světem Kathryn Stockettové.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Historické romány

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Somerset , 2014


více info...

Přidat komentář

madem
dnes 5 z 5

Nádhera.
Začetl jsem se a a o půl třetí v noci šla spát.
Prostě mě ta kniha pohltila.

Ulrika
11.02.2024 5 z 5

Krásná rodinná sága především rodiny Toliverů.


4xbabča
07.06.2023 5 z 5

Kniha je příběhem - ságou rodin Toliverových, Warwickových a DuMontových, které už známe z knihy Poselství růží. I tentokrát je to krásně napsaný román o lásce, přátelství, naději a velké odvaze v boji za svými cíli.

bábuška
22.11.2022 4 z 5

Přestože se jedná o román, spíše o ságu rodiny Toliverů, velice poctivě je popsáno období Severu proti Jihu, i jak někteří majitelé otroků se pomalu přiklánějí k jejich osvobozování. Kladnou postavou je pro mně Jessika, nejprve vnucená Silasu Toliverovi za manželku, postupem doby pevnou oporou pro rozrůstající rodinu i ostatní přátele.

m_martina
30.03.2022 5 z 5

Nádherná kniha, líbila se mi víc než Poselství růží. I když byla místy smutná. A obálka je také moc hezká, taková romantická.

AlenaF
28.02.2022 5 z 5

Skvělá rodinná sága, kterou jsem přečetla jedním dechem. Doporučuji.

Veronika33
27.02.2022 4 z 5

Tento diel sa mi páčil o kúsok viac ako Posolstvo ruží. Začiatok super pútavý, postavy sympatické, príbeh a zápletka veľmi zaujímavé. Cesta do Texasu a postupné osídlenie, vytváranie jednotlivých rodinných podnikov už malo občas hluché miesta. Trošku mi vadili väčšie časové skoky v životoch postáv, ale celkovo som si knihu užila a nevylučujem opätovné čítanie.

Szilvia1
07.05.2021 5 z 5

Sen o Somersetu jsem přečetla v češtině ale i madarsky.Je to velmi pěkná knížka.

Terka_v25
22.03.2021 5 z 5

Sen o Somersetu je moc pěkně napsaný román. Autorka píše poutavě. Já mám rodinné ságy v oblibě, takže jsem ráda, že jsem se s příběhem seznámila. Kladně hodnotím, že je na začátku knihy rodokmen rodin, takže se i při větším množství postav dá dohledat, kdo ke komu patří. Příběh pojednává o lásce, přátelství, odvaze a je plný dramatických událostí. Jen těch tragických konců tam možná bylo až moc, ale tak je to život nebo podle autorky síla prokletí.

Jaruš7
11.08.2020 5 z 5

Úctyhodné dílo.
Genealogie rodů v době osídlování Texasu i za války Severu proti Jihu je sondou do historie, kdy se hnuly dějiny otrokářství a indiánských porob. 1835 - 1900.
Citace:"Jefferson napsal:,Opravdu se třesu o svou zemi, když pomyslím, že Bůh je spravedlivý."

Touha po seberealizaci, rodinná záštita v půdě a majetku je síla co udržení rodu zatvrdí srdce, která pak stejně jihnou pod zrozením citu a okolnostmi zvratů života.

ctenarkaEva
29.04.2020 5 z 5

Výborné odpočinkové čtení. Občas mi dělalo problém orientovat se ve všech postavách, kterých bylo opravdu hodně. Příběh byl dost dlouhý, protože rodinná sága zahrnovala dlouhé období. Ale děj plynul rychle. Určitě si tuto knihu ještě někdy přečtu, až se zase bud chtít přenést do úplně jiného prostředí a úplně jiné doby.

Gallaxy
23.04.2020 3 z 5

Jsem mírně zklamaná. Četla jsem od autorky všechny knihy, tuto jako poslední a líbila se mi nejméně. Některé pasáže mě upoutaly, jindy jsem se nudila. Ale z celkového dojmu mám pocit, že Poselství růží mělo zůstat jako samostatná kniha a bylo by to lepší.

Noisette73
01.04.2020 5 z 5

Nádherná kniha, četla jsem ji v letních dnech bylo neskutečné horko a mě ta nádherná obálka, navíc zlatá vazba knihy opravdu parné léto evokovala. Pamatuji si, že touhle knížkou jsem žila a po dočtení se mi stýskalo po hrdinech.

cukrovka
11.03.2020 5 z 5

Čtivá rodinná sága, která nám líčí události předcházející knížce Poselství růží. Dovídáme se o tom, jak byla založena bavlníková plantáž Somerset a jak to bylo s toliverským prokletím. Příběh se odvíjí na pozadí historických událostí USA - samostnost Texasu, občanská válka, zrušení otroctví.
Příběh plný zajímavých postav a událostí od kterého jsem se nemohla odtrhnout.

kinee
08.12.2019 4 z 5

Červená knihovna, jak má být :) Mně se moc líbila a naopak se přidávám k táboru, který hodnotí Poselství růží jako o chlup lepší :) Moc se mi líbí zvraty a jak si Meacham s postavami celkově hraje. Doporučuji

martinaandulka
27.11.2019 5 z 5

Sen o Somersetu napsala spisovatelka po knize Poselství růží,ale děj se vrací do minulosti kdy rodiny přišli do Texasu založit svoje živnosti,rodiny.Kniha nás provází dějinami Sever proti Jihu.Kniha se mi líbila moc a má ode mě 5 hvězdiček,Poselství růží 4 hvězdičky.

Danago
09.07.2019 5 z 5

Za mě o moc lepší než Poselství růží. Tento díl je dobrodružný, poutavý, plný zvratů a dokonce i historických skutečností.
Příběh odehrávající se v 19. století popisuje založení nové osady v Texasu a vše co tomu předcházelo a potom následovalo mě uchvátil. Tato kniha je skvělá. A asi bych ji opravdu doporučila číst jako první, i když je to druhý díl.
Sága popisuje historii rodiny Toliverů, kdy mladší syn Silas se rozhodne pro odjezd z Jižní Karolíny a založit si bavlníkovou plantáž v Texasu. Popisuje cestu a začátky v Texasu, které nebyly jednoduché. Příběh se zabývá otrokářstvím , občanskou válku Severu proti Jihu se všemi důsledky. Pokračuje osudy potomků Silase a Jessiky , jejich vnuků a končí narozením pravnoučat a právě v tomto bodě navazuje kniha Poselství růží. I když byla napsána jako první.

Meryl555
04.06.2019

Moc pěkný příběh - doporučuji k přečtení.

CleopatraKatli
20.05.2019 3 z 5

Pribeh pekny, popisujici tehdejsi dobu (19.stol.), naladu i nastineni politicke situace, otrokarstvi vs. svoboda, ale na muj vkus trochu zdlouhavy a spise smutny. Popis zivota nekolika generaci, zalozeni nove osady v Texasu. Cteno bez precteni predchoziho dilu.

adelka2000
18.03.2019 4 z 5

kniha se mi moc líbila vřelé doporučují