Břicho nestvůry

Břicho nestvůry https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433102/bmid_bricho-nestvury-vai-433102.jpg 4 256 82

Nemine den, aby devítiletý Laurent Lepage nebil na poplach. Podle něj hrozí vesničce Three Pines neustále nějaké strašné nebezpečí, od invaze mimozemšťanů přes chodící stromy, okřídlené nestvůry až po dinosaury zahlédnuté na návsi. Jenže všichni včetně Armanda a Reine-Marie Gamachových, kteří teď v quebecké vísce bydlí, jsou přesvědčení, že má prostě jen moc bujnou fantazii. Vždyť kdo by těm jeho šíleným historkám věřil? Avšak když chlapec náhle zmizí, najednou se zdá, že aspoň v něčem možná nelhal. Tak začíná horečné pátrání po chlapci i po pravdě a to, co při tom vesničané objeví v lese, spustí řetězec událostí, jež vedou k vraždě, ta zas ke starému zločinu a ten ke staré zradě. A ta vede ke dveřím zahořklé staré básnířky. A teď je tu, ten stín, píše Ruth Zardová, už po tobě sáh. Three Pines kdysi navštívila nestvůra, která tam zapustila hluboké kořeny. A Ruth ví, že nyní je zpátky. Armand Gamache, bývalý šéf oddělení vražd Sureté du Québec, se zatím potýká s vlastním svědomím. Je totiž možné, že když chlapci nevěřil, má na následujících hrozných událostech svůj díl viny.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Nature of the Beast , 2015


více info...

Přidat komentář

Didi15
26.02.2024 5 z 5

Zase trochu z jiného soudku , ale o nic méně zajímavé , já tuhle sérii naprosto, ale naprosto zbožňuji.

Emik87
24.02.2024 5 z 5

Začátek byl moc smutný, Laurenta je mi líto. Pak objevení něčeho neobvyklého a děsivého a nakonec se do toho začnou plést tajné služby. Další skvělý díl. Užila jsem si ho.


Kami33
11.02.2024 5 z 5

Za mě opět příjemné čtení, i když tento díl byl pro mě maličko slabší. I tak to ale bylo skvělé počtení.

netopýrek1985
10.02.2024 5 z 5

Pro mě zase povedený díl. Úplně mě tato série pobláznila a gratuluji Beavoirovi.

Margerite
03.01.2024 4 z 5

Tak ten počet zločinů ve Three Pines se nám už samozřejmě úplně vymknul z kloubů i jakékoli myslitelné statistiky. Ale přesto to bylo zase dobré počtení. Zápletka za mě trošku moc přitažená za vlasy, ale vyrovnávaly to svérazné vesnické figurky pro mě v čele s Ruth, kterou poznáme z tak trochu jiné stránky a zjistíme, kdo byl přinejmenším jeden z těch: "Kdo ji ranil tak neodčinitelně, že každý začátek vítá s pokrčeným rtem". Není snad v každém z nás kousek Ruth? Ve mně asi trochu větší kousek, přiznávám. Těším se na další díl.

Hana62
21.12.2023 5 z 5

Dost těžké čtení. Ale velmi poutavé, opět z jiného soudku. Žasnu nad autorským záběrem!!! Každý další díl nechápu, kam na ty nápady chodí.

Bedřich63
12.11.2023 5 z 5

I v tomto dílu bylo opět všechno to, co v předchozích. I když některé z hlavních postav byly tentokrát v trochu jiných rolích. Nějak více jsem v této knize vnímal popisy jídel a pití, tedy gurmánské zážitky nejen v bistru, ale i u Gamachových doma. Že by to bylo tou dobou svatomartinských hodů, kdy jsem knihu četl? :-)
Nechybí opět detailní popisy prostředí, osob, vztahů, uvažování policistů a samozřejmě trocha velmi jemného humoru, vše ve správném poměru. Celý příběh je navíc vystavěn na reálném podkladu superděla, jak se lze dopátrat i na internetu, nejen v doslovu autorky.
Děj je docela zamotaný, plný podezřelých a ovlivňován mrtvými stíny i živými postavami minulosti i současnosti. Čtení jsem si užil a už se těším na další díl.

zaranda
17.10.2023

Tak nějak nevím, kolik dát hvězdiček. Oblíbené postavy opět skvělé, ale některé dějové linky příběhu už na můj vkus trochu překombinované.

slunicko1958
28.08.2023 5 z 5

Troufám si tvrdit, že tento díl mě bavil nejvíc. Upřímně jsem se těšila na každou volnou chvíli, až zase otevřu knížku a dám se do čtení.
Dění kolem superděla ani na vteřinu nijak nezpochybňuji, kdo ví, co se kolem nás ohledně zbrojního průmyslu děje. Vůbec mi to nepřipadá jako z oblasti sci-fi. (Pamětníci si vzpomenou na Reaganův projekt "Hvězdné války".)
Nechala jsem se vtáhnout do příběhu a ohromně jsem si odpočinula.
Jsem spokojená.

momo01
20.07.2023 5 z 5

V Three Pines se cítím jako doma. Vítá mě roční období, počasí, jídlo a pití, krb, staré známé tváře. Baví mě sledovat, jak se život postav s časem mění. Baví mě nahlížet do jejich minulosti a objevovat o nich něco nového. Místo a postavy ve mě opět vyvolávaly pohodu, příběh o vraždě opačný pocit.
Tento díl se dotýká tématu zneužití moci, které může vést ke zvěrstvům a historické aspekty této knihy jsou založené na skutečných událostech, jakkoli se to může zdát přitažené za vlasy. L. Pennyová ale umí dobro a zlo správně vybalancovat a přinášet naději.

"Oba ale věděli, že i slova jsou zbraně, a když se z nich vytvoří příběh, jejich moc je téměr neomezená."

https://www.armyweb.cz/clanek/saddamova-tajna-superzbran-projekt-babylon

HaHa11
19.07.2023 3 z 5

V pořadí už druhá kniha ze série, která mě zase až tak moc nebavila. Z pocitu, že čtu jistou modifikaci verneovky, mě vytrhla až závěrečná autorčina poznámka, která na Projekt Babylon vrhla jiné světlo. Nic to ovšem nezměnilo na tom, že se cítím být Three Pines poněkud přesycena. Obyvatelé i malebná víska totiž prošli v průběhu let a v průběhu bojů za spravedlnost jistým vývojem. Tři Borovice si v koncentraci zla nezadají s proslulým Midsomerem a oni rázovití, roztomilí, vřelí a přátelští představitelé zdejší komunity se postupem času stávali stále více pitoreskně otravní. Autorka některé fakta, situace a myšlenkové pochody nabídla čtenáři opakovaně; až jsem byla v pokušení ji podezírat, že se k psaní vždy vrátila po delší odmlce, a trochu již pozapomněla, o čem byla řeč... Myslím, že před dalším dílem si dám pauzu - a vlastně nevím, jestli se vrátím.
Každopádně zásadní moudro si odnáším - na veřejných WC nikdy nechoď do první kabinky! :-)

Magnovak
26.06.2023 3 z 5

Ufff... Tentokrát mi to tedy dalo zabrat, hlavní motiv mě vůbec neoslovil, přišlo mi to takové úplně mimo. Již jsme zvyklí, že se v této sérii vždy prolíná přítomnost a minulost, někdy i ve více rovinách, ale takhle ne e. Do příběhu jsem se vůbec nedostala a opravdu to jen četla jako knihu, nikoli že bych měla pocit, že jsem muška zlatá na zdi v bistru. Snad bude další díl lepší :)

Aduella
22.06.2023 4 z 5

To je prostě těžké :-). Každý díl má své vlastní specifické kouzlo a v každém díle je přítomno to všechno hezké, co mám na sérii ráda. Vesnice jako taková, dobří (a nedobří) lidé, co v ní žijí, bistro, dobroty k jídlu a k pití. I tento díl, jehož hlavní téma mi na začátku ne úplně sedlo, je zkrátka dobrý. Vtipný, dojemný, napínavý, poučný. Téma, které se zprvu jevilo jako přitažené za vlasy a které se ukázalo, že se zakládá na skutečnosti. Hlavní postavy procházejí dalším vývojem a tentokrát jsou to zprávy radostné. Opravdu nevím, co budu dělat, až tato série skončí. A jdu rovnou skočit na další díl.

popeluška
05.06.2023 5 z 5

Moc ráda jsem se do vesničky Three Pines vrátila. Tento díl byl jako všechny naprosto úžasný. Maximálně jsem si pobyt ve vesničce užila i s jejími obyvateli. Těším se na další díl, moc , moc :-)

janastok
18.02.2023 3 z 5

Tak jsem se těšila zpátky do Three Pines, ale mírné zklamání. Téma zbrojení mě moc neoslovilo, příběh byl překombinovaný a hodně patetický, samý Armageddon, věčné zatracení a oheň a síra. Ale další díly si ujít nenechám.

Cajda
29.01.2023 5 z 5

Po předchozím díle, který se mi moc nelíbil a přišel mi až nezajímavý a nudný, mám velkou radost! Břicho nestvůry se povedlo a skvěle se četlo, i když jsem si misty říkala, že to autorka zbytečně natahuje. Za mne ale zase super, těším na další díl.

martiline
24.11.2022 5 z 5

Ano ... toto mi chybělo.
Už delší dobu jsem nečetla případy inspektora /na odpočinku/ Gamache. A nedá mi to, abych ho nesrovnávala s ostatními autory detektivek.
Toto je tak uklidňující čtení. Stránka plyne po stránce, všemu rozumím, děj se přede mnou odvíjí a já ani nikam nepospíchám ... jen ke konci jsem byla dost zvědavá.
Tento díl má nádech až skoro tajemna, sci-fi ... ale ani to mu neubralo na čtivosti.

Calinda
27.10.2022 3 z 5

Tuto sérii mám moc ráda, je to již několikátá kniha, kterou jsem četla a další mě čekají. Doporučuji těm, kdo mají rádi klidnější detektivky bez detailního popisu vyhřezlých vnitřností a potoků krve, na oplátku nám autorka nabízí detailní vykreslení krajiny malebné vesničky Three Pines, její specifické obyvatele, představuje nám jejich útulné domovy s nějakým tím plápolajícím ohněm v krbu či hřejivou dekou a nechybí ani lákavý popis gastronomických pochoutek či nápojů, díky kterému v každém díle dostanu chuť na nějaký ten jablečný cider či horký hruškový koláč se skořicí. Armand Gamache mi silně připomíná Hercule Poirota, za což má mé velké sympatie. Co se týče hodnocení konkrétně tohoto příběhu, musím říct, že mě zatím bavil ze všech nejméně, šlo o téma, které mě příliš nezajímá a navíc musím vytknout velkou překombinovanost příběhu. Od čtení dalších dílů mě to určitě neodradí, už teď na mě doma čekají další dvě knížky, jen doufám, že tento slabší díl (z mého pohledu) byl výjimka.

evilunicorn
07.09.2022 5 z 5

Uf, tak tohle bylo skvělé! I když si objektivně uvědomuji, že tady skáču do hooodně rozjetého vlaku (moje první kniha od autorky a v sérii vůbec),do Three Phines jsem se okamžitě zamiloval.Atmosféra vesnice,popis podzimní přírody, to je prostě úžasné! Navíc autorka vesnici zabydlela tolika originálními postavami (moji oblíbenci jsou Ruth s Clarou), že to je až neuvěřitelné.Samotný příběh je strhující,bývalý komisař je sympaťák,zápletka je výborná. Tenhle příběh má jen samé plusy. Možná bych ještě vyzdvihl chemii a popichování mezi starousedlíky, ale zároveň v temnějších částech i skvěle vykreslené emotivní momenty. Opravdu tleskám,už dlouho mě detektivka tak nebavila!Tak,a teď si jdu dát horký cider s jablečným koláčem.

mataj
06.06.2022 5 z 5

Případy vrchního inspektora Gamache, i když v tomto díle je více méně na odpočinku, čtu s radostí. Louise Penny umí krásně nastínit atmosféru a podat zajímavý příběh s elegancí a poutavě. Stručně řečeno - do této vesničky Three Pines a k jeho svérázným obyvatelům se vždy ráda a s očekáváním vracím.