brixie brixie komentáře u knih

☰ menu

Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Je to hodně, hodně podobné Poslední paní Parishové, takže pokud jste ji nečetli, bude se vám Pomocnice líbit. Jinak je to dost nereálné, ale jako oddechovka na víkend, proč ne..

22.10.2023 3 z 5


Faleš Faleš Sibel Hodge

(SPOILER) No nevím, zápletka, na které se vystavěná celá kniha je tak nevěrohodná, že mi celý děj otrávila. Jaká je šance, že se při návštěvě jiného kontinentu potkáte náhodou se svým jednovaječným dvojčetem a při té příležitosti zjistíte, že jste vlastně adoptovaní? To je až úsměvné. Sympatická postava je detektiv a nechybí ohrané klišé s jeho suspendací a o tom, jak mu nikdo nevěří. To týrání krav a telat bych asi také oželela. Jako čtení na pláž, proč ne, ale musí se brát s velkou rezervou.

17.07.2023 3 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

(SPOILER) Tak tohle je jedna velká deprese. Knihu jsem neodložila jen proto, jelikož jsem věřila, že zkrátka bude líp. Že se osud hlavní hrdinky zlomí, že se objeví jiskřička naděje. A když už to tak vypadalo, tak to hlavní postava uplně podělá. Samozřejmě, život není vždy procházka růžovou zahradou a i takové hrozné věci se dějí. Tím nemyslím jen zneužívání dětí, ale i to příšerné zacházení a psychické týrání. U této knihy zkrátka nevidím důvod, proč bych ji doporučila dále, nedejbože se k ní vrátila.

11.05.2023 3 z 5


Máme na vybranou Máme na vybranou Edith Eva Eger

Nádherný příběh plný hlubokých myšlenek. Co všechno je možné prožít, přežít a dokázat..

02.05.2023 5 z 5


Až tady nebudu Až tady nebudu Linda Green

(SPOILER) Vyslechnuto jako audiokniha, kdybych ji četla v papírové podobě pravděpodobně bych minimálně půlku přeskákala a přečetla jen konec. Hlavní hrdinka mi svou naivitou lezla na nervy. Že si nechá zabavit telefon před odjezdem na dovolenou a nesmí si ho vzít s sebou a nepřijde jí divné - to jako vážně?? Nechci znevažovat tématiku domácího násilí, ale Jess byla fakt blbka.

04.04.2023 2 z 5


Dokonalé propojení Dokonalé propojení Jana Jánská

(SPOILER) Kniha se čte velmi dobře, jen nerada jsem ji odkládala. Líbí se mi krátké kapitoly a prolínání postav, bez toho, aby se pletly. Co mi však chybí je lepší propracování motivu vraha. O.K., Markéta byla jakási zkouška, ale proč Tonda, proč únos Jany? Španělská zápletka byla taky dost přitažená za vlasy. Nicméně další autorčinu knihu si určitě ráda přečtu.

15.03.2023 4 z 5


Šepot z lesa Šepot z lesa Kateřina Surmanová

(SPOILER) Teda! Kniha byla velkým překvapením, klobouk dolů před autorkou. Vyslechnuto jako audiokniha, přednes pana Fridricha napínavou atmosféru ještě umocňuje. Díky za ten pro Petra dobrý konec, už jsem se trochu bála! A díky za prostor, který dostal Imbus!

19.01.2023 5 z 5


Smrt v ledu Smrt v ledu Amy McCulloch

Zklamání, od knihy z edice světový bestseller bych čekala více. Líbil se mi popis prostředí, pocitů, to ano, ale chybělo mi napětí, překvapení….Děj se chvílemi dost vlekl.

14.11.2022 1 z 5


Uzdravení Rose Gold Wattsové Uzdravení Rose Gold Wattsové Stephanie Wrobel

Tak tohle byla jízda! Určitě doporučuji Poslechnuto jako audiokniha, přednes obou hereček je famózní

03.11.2022 5 z 5


Tisíce planoucích sluncí Tisíce planoucích sluncí Khaled Hosseini

(SPOILER) Nádherná, smutná kniha, která dlouho zanechá stopu a také vděk, do jaké doby a kultury jsem se narodila. Moc jsem si přála pro Marjam lepší konec….

25.08.2022 5 z 5


Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Karla Kubíková

Žádné veledílo pro náročného čtenáře to není. Celý příběh jen tak nějak klouže po povrchu. Pocity hlavní hrdinky nejsou vykreslené, žádná z postav extra sympatie nevzbuzuje. Přijde mi to na úrovni středoškolské slohové práce. A ten divně ustřižený konec? Až úsměvné.

17.08.2022 2 z 5


Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Po přečtení některých recenzí jsem neměla žádná přehnaná očekávání a dobře jsem udělala. Nemastné, neslané, utahané. Nicméně kniha je psaná jednoduchou, čtivou formou, jako letní čtení k vodě, proč ne.

14.08.2022 3 z 5


Když byla hodná Když byla hodná Michael Robotham

To byla jízda od začátku až do konce! Ještě napínavější než první díl a to jsem myslela, že nejde. Asi jsem právě objevila nového oblíbeného autora a chystám se na další knihy od něj.

29.07.2022 5 z 5


Hodná a zlobivá holka Hodná a zlobivá holka Michael Robotham

Tak tohle si musíte přečíst! Nemohla jsem se odtrhnout, zkrátka pecka, hned jdu na pokračování!

27.07.2022 5 z 5


Bílá Voda Bílá Voda Kateřina Tučková

Ač jsem se opravdu snažila, nepodařilo se mi do knihy začíst. Je rozvleklá, ke konci už jsem hodně přeskakovala (čtení dlouhých úředních dokumentů je za trest). Dočetla jsem ji jen proto, že mne zajímal životní příběh hlavní hrdinky. Téma zajímavé, ale pocity smíšené.

08.06.2022 2 z 5


Ztracena v bílém šumu Ztracena v bílém šumu Javier Castillo

Thriller bych tomu opravdu neříkala, děj se strašně vleče, myslím, že obsah by se dal stáhnout na polovinu. Zakončení v podobě náznaku dalšího dílu, ten si ovšem nechám ujít. Průměr, neurazí - nenadchne.

25.05.2022 2 z 5


Birlibán Birlibán Eduard Petiška

Krásná knížka. Četli ji mně, když jsem byla malá a já pak četla svojí dceři :-)

22.04.2022 5 z 5


Naše parta Naše parta Karel Ptáčník

Kniha mého dětství, milovala jsem ji a četla ji pořád dokola. Doufám, že se mi podaří původní vydání sehnat v antikvariátu, abych v ní jednou ve stáří mohla listovat :-)

22.04.2022 5 z 5


Čas odejít Čas odejít Jodi Picoult

Naprosto famózní, čte se jedním dechem. Autorčina nejlepší kniha.

22.04.2022 5 z 5