Hodná a zlobivá holka

Hodná a zlobivá holka https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458167/bmid_hodna-a-zlobiva-holka-IBj-458167.jpg 5 529 164

Cyrus Haven série

1. díl >

V dozvucích příšerného zločinu je v tajné místnosti nalezena dívka. Je téměř umořená hlady, špinavá a odmítá komukoli říct, jak se jmenuje, jak je stará i odkud pochází. Není uvedená v žádném seznamu pohřešovaných osob a ani její DNA se s nikým neshoduje. O šest let později, stále neidentifikovaná, žije v bezpečí dětského domova pod novým jménem – Evie Cormacová. Když k soudu podá žádost, ve které se dožaduje práva na propuštění v dospělosti, musí forenzní psycholog Cyrus Haven rozhodnout, jestli je Evie připravená na život na svobodě. Jenže Evie není jako nikdo, koho Cyrus kdy potkal – je stejnou měrou fascinující i nebezpečná. Evie pozná, když někdo lže, a v jejím okolí pravdu nemluví vůbec nikdo. Cyrus je mezitím přivolán k vyšetřování šokující vraždy středoškolské šampiónky v krasobruslení, Jodie Sheehanové, která zemřela na opuštěné pěšině nedaleko domova… Forenzní psycholog je lapený mezi dvěma případy – jedna dívka potřebuje zachránit a ta druhá se dovolává spravedlnosti. Jakou cenu bude ochoten zaplatit za pravdu?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Good Girl, Bad Girl , 2019


více info...

Přidat komentář

SilvieSisinka
předevčírem 4 z 5

První kniha od autora a těším se na další jeho knihy.Strhujici četba s explodujícím koncem.

MirkaProk
06.04.2024 5 z 5

Velice povedený thriller. Určitě si přečtu další díly.


Micha-Él
06.04.2024 5 z 5

Toto byla perfektní jízda, od začátku do poslední stránky! Cyruse i Evie jsem si naprosto zamilovala. Moc se mi líbí psychologická propracovanost jak postav, tak obou dějových linií. Ta se smrtí nadějné krasobruslařky Jodie byla důmyslně spletitá, ale přesto nepůsobila překombinaně. Vedle ní tady máme tajemnou dívku beze jména, kterou soud pro absenci jakýchkoliv identifikačních údajů pojmenoval Evie Cormacová. Myslím, že je to právě ona a spousta otazníků kolem, proč mě kniha tolik chytila. Zajímá mě tento typ narušené mládeže, navenek drsný a uvnitř často velmi křehký. Přes vysoký počet stran si příběh udržuje ohromnou poutavost i emotivnost a já už se moc těším na další setkání se Cyrusem a jeho neobyčejnou parťačkou. Doporučuji všemi deseti!

Majulle
23.02.2024 5 z 5

Perfektní, napínavé! jdu na další díl :)

kusma
05.11.2023 4 z 5

Čtivá a zajímavá kniha, která dodá, co od ní čtenář čeká. Já si tedy nevšimla, že je to první část série, tak vše nebylo bohužel prozrazeno. Ale což, ráda si tedy přečtu další díl. Autorův styl mi sedí.

Varjohukka
29.10.2023 5 z 5

Autora a jeho sérii o Josephu O'Loughlinovi mám moc ráda, takže to byla taková sázka na jistotu. Postavy jsem si okamžitě zamilovala, hltala stránku za stránkou a okamžitě po dočtení se vrhla na další díl.

Lucie85
15.10.2023 5 z 5

Jedním slovem úžasné! Čtivé, napínavé, poutavé, tajemné. Zápletka, psychologie postav, dialogy, krátké kapitoly, svižnost, žádné nudné pasáže. Skvělé! Jednoduše mě to chytlo a už nepustilo.

Janulica
08.10.2023 5 z 5

Skvělý a povedený psychothriller se spoustou zvratů. Perfektně rozebraná psychologie jednotlivých postav. Čtenář by se mohl ptát, kdo je vlastně ten dobrý a kdo ten špatný?

Kami33
08.10.2023 5 z 5

Jeden psycholog, jedna zvláštní dívka a jedna vražda tvoří zajímavý příběh, který se čte moc hezky. Evienina schopnost, poznat kdo lže a kdo mluví pravdu, je na zamyšlení. Kdybychom jí měli, byl by to dar nebo prokletí?

MV111
27.09.2023 4 z 5

Čtyři a půl hvězdy! Čtivé dialogy, dobrý překlad. Trochu přitažený konec, aby zůstala vrátka pro další díl. Těším se na něj.

trudoš
11.09.2023 4 z 5

Michael Robotham má svoje světlé i stinné stránky a snad na žádné jiné knize to není znát tak markantně, jako tady. Umí vymyslet atraktivní zápletku, plnou záhad a nečekaných odhalení, stejně jako umí dokonale vykreslit charakterní postavy, ke kterým si i přes jejich nešvary najdete cestu. Slabinou je rozsah. Motiv zavražděné krasobruslařky by bez problémů vystačil na román o poloviční délce, jenže to je na současné asi trendy málo, a tak je příběh okořeněn spoustou osobních problémů hlavních protagonistů. Vlastně všechno kolem Evie Cormacové je jen omáčka, jež má navnadit na případná pokračování, což se následně podepisuje na gradaci vyšetřování, které postupuje skokově. Nemluvě o temné minulosti samotného Cyruse Havena, který tu navíc coby forenzní psycholog vystupuje pomalu jako hlavní policejní detektiv, což příliš nekoresponduje s reálnou kriminalistikou. A třebaže čtenář není ochuzen o napětí, ta autorská roztěkaná nerozhodnost mě po celou dobu vyprávění docela hodně rozčilovala.

m2056
30.08.2023 4 z 5

Nemá chybu jedním dechem se čte.

kokrokr
27.08.2023 3 z 5

Nápad výborný, ale věcný až jednotvárný děj mě příliš nezaujal a slovní projev tomu taky moc nepomohl. Nejsou tu žádné emoce, vtip, jiskra. Posledních sto stránek to ale změnilo, příběh pak začal mít švih. Závěr se autorovi povedl a celý děj pěkně gradoval. Škoda těch předešlých šedivých až nudných stránek. To třeba Dominik Dán mě bavil mnohem více, v jeho knihách to jiskřilo a žilo. Dávám tři a půl bodu.

Katka.zavodska
29.07.2023 5 z 5

Miluju psychothrillery a tato kniha je naprostá bomba. Perfektní psychologie postav, dokonalá zápletka a spousta otevřených otázek pro další díly.

Čmeláček
20.07.2023 5 z 5

Proč mi nikdo neřekl o téhle skvělé knize? Fakt nechápu, jak jsem ji tak dlouho mohl míjet :). Cyrus je jednička a sympaťák k tomu. A Evie taky nemá chybu. Pět stars a jede se dál! :)))

Jenny46
11.07.2023 5 z 5

Kdo má rád napětí a psychologické thrillery určitě nebude zklamán , no páni na co jsem tak dlouho čekala...
452 hodnocení a stále 90% tady není co řešit zasloužené, kdo nečetl udělal velkou chybu moc doporučuji nebudu více psát, recenzi je tady dost .o))

gigi77
01.07.2023 5 z 5

Jedním slovem PECKA.
*
Psychothriller plný narušených nešťastných lidí a přitom prosycený takovou nadějí.
*
Tento autor mě nikdy nezklamal, umí skvěle psát, tahat za nitky a napínat naši bezednou zvídavost.

MíšaS.
24.05.2023 2 z 5

Předvídatelné, průměrné čtení. Mám půjčený i druhý díl, ale jestli mě nevystřelí z pantoflí, tak další díly číst nebudu. Ani záhada kolem Evie mě k tomu "nedonutí".

Mousí
21.05.2023 5 z 5

Úžasná kniha. Byla jsem nadšená z knih od Roberta Bryndzy a myslela si, že už nenajdu lepšího spisovatele a ejhle je tady. Chystám se na druhý díl této série "Když byla hodná" doufám, že kniha nezklame. Snad je i třetí pokračování Evie a psychologa Cyruse, Je to tak? Napište pokud někdo víte název knihy, děkuji. Čtenářům mohu tohoto spisovatele a tuto knihu jen doporučit.

anajkah
17.05.2023 4 z 5

Knihu jsem si náhodně půjčila v knihovně, po počátečním "rozjezdu" se četla dobře. Nic z děje nebylo jen černobílé a schématické.

Štítky knihy

thrillery napětí psychologické thrillery

Autorovy další knížky

Michael Robotham
australská, 1960
2015  93%Řekni lituji
2021  90%Hodná a zlobivá holka
2015  84%V podezření
2017  92%Střepy
2018  91%Štvanec

Kniha Hodná a zlobivá holka je v

Právě čtených9x
Přečtených641x
Čtenářské výzvě132x
Doporučených45x
Knihotéce282x
Chystám se číst341x
Chci si koupit76x
dalších seznamech9x