Faleš

Faleš https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430909/bmid_fales-6vY-430909.jpg 4 212 65

Existují tři verze jednoho příběhu: Vaše. Moje. A pravda… Max a Alissa mají pohádkový život – čerstvě oddaní, bláznivě zamilovaní a nechutně bohatí. Pak je Max v jejich vlastním domě ubodán, zatímco Alissa přežila, přestože byla v době vraždy doma. Jak to že unikla smrti? Rozběhne se vyšetřování. Krásná Alissa má kolem sebe spoustu přátel, kteří se jí snaží v truchlení po manželovi pomoct. Ale ne každý je ten, za koho se vydává… Pod povrchem se může skrývat hluboce zakořeněná žárlivost, tajemství nebo lži, a ne každá pohádka má šťastný konec.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Duplicity , 2016


více info...

Přidat komentář

teepe
22.04.2024 5 z 5

Tak tohle byla jízda. Škoda části, kdy to tedy nakonec bylo jinak, to bych z knihy vypustila. Když sem si přečetla první dvě kapitoly, tak jsem si říkala, co to jako je, tohle mě nebude bavit, nějakej zpruzelej detektiv a dítě od krav? Ale řekla sem si, že tomu dám šanci a rozhodně jsem dobře udělala. Jako samozřejmě je to přitažené za vlasy, takovéhle náhody se běžně nedějí, ale ten nápad byl skvělej.

beruska
05.02.2024 4 z 5

Dobrá detektivka a super vyšetřovatel... Mně se to líbilo, tedy až na ten zamotaný konec :) ...


Kami33
01.02.2024 5 z 5

Ale ano. Jasně, zápletka je velmi nepravděpodobná, nicméně děj svižně ubíhá. Za chvilku máte přečteno a za měsíc si už nebudete pamatovat, o čem to bylo. Přesto hodnotím plným počtem, protože jsem si čtení užila.

Misute603
26.01.2024 4 z 5

Mne se kniha líbila,četla se dobře a byla napínavá.
Přečtená za 2 dny. Konec mne překvapil, nečekala jsem ho.

ydnac
04.01.2024 5 z 5

TOHLE
BYLA
PECKA :-)

OD ZAČÁTKU TUŠÍTE...
ALE NEVÍTE...

Musíte počkat, jaké důkazy detektiv Carter najde.
Stala se totiž vražda a najít stopy není jednoduché.
Byl zavražděn pohledný, bohatý a čerstvé ženatý muž.
Jeho žena vrahovi unikla...
Carter jde po stopě a nenechá se jen tak lehce obalamutit.
Někdy musí obejít i své nadřízené, kteří mu nejsou moc naklonění.

Napínavé od začátku do konce :-).
Děkuji za super vánoční dárek :-).
Autorku přidávám do oblíbených a určitě si od ní přečtu další knihy :-).

Prateri
03.12.2023 4 z 5

Všechno vypadá, jak má. Ale co ty nepatrné odchylky od zaběhnutého života? Nedávají pokoj policejnímu seržantovi a vydává se na vyšetřování téměř uzavřeného případu. Co odhalí, je překvapující pro něho i pro čtenáře. Za mne dobrý průměr.

brixie
17.07.2023 3 z 5

(SPOILER) No nevím, zápletka, na které se vystavěná celá kniha je tak nevěrohodná, že mi celý děj otrávila. Jaká je šance, že se při návštěvě jiného kontinentu potkáte náhodou se svým jednovaječným dvojčetem a při té příležitosti zjistíte, že jste vlastně adoptovaní? To je až úsměvné. Sympatická postava je detektiv a nechybí ohrané klišé s jeho suspendací a o tom, jak mu nikdo nevěří. To týrání krav a telat bych asi také oželela. Jako čtení na pláž, proč ne, ale musí se brát s velkou rezervou.

simca9342
15.05.2023 5 z 5

Manželství Maxe a Alissy bylo jako z filmu až na šťastný konec. Manžel Max po vpádu zloděje zemřel a Alissa, aby mohla policii vyprávět, jaký Max byl musí zajít hluboko do minulosti. V dětství to neměla jednoduché, byla svědkem toho, jak táta zabil matku a sama končila zavřená v tmavé místnosti domu, ve které se vlivem událostí brzy cítila bezpečně. Ve škole o tom, co se děje za zavřenými dveřmi nesměla nikomu říct. Orgány se tak dozví spoustu cenných informací pomocí kterých snad dopadnou vraha.

martina2540
30.12.2022 3 z 5

Kniha se mi poměrně líbila, byla čtivá, ale chyběl mi konec, ze kterého by mi spadla brada na zem, jak se mi stává u jiných thrillerů

Bara52
23.12.2022 3 z 5

Ja uz jsem asi nejaka rozmlsana. Ctive to bylo, ale zapletka me moc neoslovila, takovy prumer.

Knihomolka506
06.11.2022 5 z 5

víkendovka"
Alissa by byla nejen šťastná a populární spisovatelka , ale i manželka. Osud ale řídí věci jinak. Maxe zabil maskovaný útočník, Alissa leží v nemocnici a má pocit, že se jí rozpadl svět na tisíce kousíčků. To má takhle úplně každý, komu odešel někdo hodně blízký. Teď si ale musí vzpomenout, co za příkoří se jí děla, když byla malá. Kromě toho, že jich nebylo málo, byly cizím uším a očím těžko uvěřitelné. Alissa si pamatuje moc dobře. Nebo je vše jinak než sama vypráví?
Detektiv Carter je tu, aby včas odhalil pravdu.

Zuzulinka
15.07.2022 5 z 5

Kniha se mi moc líbila! Vřele doporučuji přečíst.

Holly.W
02.06.2022 4 z 5

Touto knihou jsem byla velice příjemně překvapená. Zajímavý děj, který se týkal několika postav a svižně plynul. Detektiv sympaťák. Nepředvídatelné. A překvapivý konec. Určitě si od autorky přečtu něco dalšího.

monishek
18.05.2022 5 z 5

Ale joo, nakonec dam plny počet hvezdicek, jelikoz jsem si uzila napeti do posledni stranky. Bylo to tak jasne a zaroven uplne jinak. Pekny námět i zpracování. Kapitoly se mi dobre cetly a porad jsem si rikala, jak do pribehu zasáhne holka z farmy. No, roli tam mela.

SimonaP
29.04.2022 4 z 5

Čtení knihy mě bavilo. Samozřejmě trochu moc neuvěřitelných náhod, ale jako oddychové čtení, kromě částí popisujících život na farmě, byla knížka poutavá. Konec překvapil.

Han-nah
12.04.2022 4 z 5

Kniha se četla dobře. Hned na začátku mě udivily kapitoly "Ta druhá", no a kde je někdo "První" a jak se s tím popasuje "Detektiv"? To jsem se dozvěděla až později. " Ta druhá", v dětství týraná žije a Austrálii a najednou setkání a taková příležitost. Proč ji nevyužít? Tady mi ale děj připadá trochu přitažený za vlasy. Za čtrnáct dnů nemohu někoho dokonale poznat. Líbila se mi ale umanutost a instinkty detektiva Cartera, který se nenechá ošálit a vše vyřeší.

Kekik
26.03.2022 4 z 5

(SPOILER) Výborné tři části knihy. Ta čtvrtá, poslední, u mě vyvolává rozpaky.

Příběh je vyprávěn za dvou pohledů TA DRUHÁ a DETEKTIV. Při pohledu Ta druhá jsem ze začátku dost trpěla, neboť je zde velmi mnoho scén se zvířaty, která trpí. To nebylo snadné čtení. Detektiv Carter mi byl velmi sympatický a jeho pocity lidské. Kdo by nebyl naštvaný na kolegu?
Jak jsem již psala, kniha je rozdělena na čtyři části. První tři byly velmi zajímavé. Autorka vhodně rozdělila příběh a vyjasnila karty v ten správný moment, tedy skoro všechny karty. Člověk si myslí, že ví. Pak ale přišla část poslední, a i když knihu obzvláštnila, za mě osobně by tam nemusela být. Dovedu si představit, že by příběh skončil po třech částech. Byla bych absolutně spokojená. I tak se ale jedná o kvalitní thriller, jehož reálnost vůbec není třeba řešit. Přeci jenom málo který thriller je reálný.

Pozor, spoiler !
Stále mně vrtá hlavou, jak Maxův vrah přišel na to, že úder vedený tímto stylem je účinný při zbavování života. Nebo že by to byl záměr autorky nás zmást?

knihomolka525
29.12.2021 3 z 5

Knihu jsem se zájmem četla až tak ke dvacáté kapitole.Pak už to sklouzlo do otřepaného klišé.Kdyby se v tom duchu vedl děj celé knihy tak dám odpad.Ale musím vyzdvihnout kvalití překlad.

konicekbily
18.12.2021 5 z 5

Pěkně napsaný thriller, nereálná zápletka, ale velice dobře zpracovaná. Také se mi líbilo podání z různých úhlů pohledu. Ani k závěrečnému rozuzlení nemám námitek. Velice dobře napsáno!

čef
23.11.2021 4 z 5

Tak tady se hodně fantazírovalo. Dvojčata, dvojitý knockout a samé náhodičky – to muselo dát pořádnou námahu tohle sestavit. Ke kladům jistě patří čtivost a spád, o tom nelze pochybovat. Zázrak se však nekoná, po přečtení nic moc, kromě rozpaků a falše, k zapamatování nezůstane.

Štítky knihy

vraždy manželství kriminální thrillery thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Sibel Hodge
anglická
2020  84%Faleš
2020  73%Za tebou
2021  69%Zmizelí

Kniha Faleš je v

Právě čtených3x
Přečtených254x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených10x
Knihotéce186x
Chystám se číst176x
Chci si koupit45x
dalších seznamech3x