asteion73 asteion73 komentáře u knih

☰ menu

Klekánice Klekánice Tereza Bartošová

(SPOILER) Druhá kniha od autorky.
Přečteno za odpoledne, krásné rychlé nenáročné čtení, byť s celkem depresivním tématem. Ten konec a motiv, no nevím , jestli toto téma úplně patří do české kotliny, teda já doufám že ne...
SPOILER : ani si neumím představit otce, který se ( poté, co 7 let vychovává dceru , vytvoří si k ní pouto a ona k němu) dokáže tímto způsobem zbavit dcery byť zjistí, že není jeho...

24.02.2024 3 z 5


Dál nechoď! Dál nechoď! Václav Křivanec

Knížka se mi do ruky dostala náhodou a byla pro mě příjemným překvapením.
Typická knížka k vodě - čtivá, , svižný děj, krátké kapitoly ve formě dní vyšetřování, skvělá zápletka.
Doufám, že nám pan Křivanec ještě nějakou další knihu s dvojicí sympatického a skvěle se doplňujícího detektivního dua HornBach naservíruje.

09.02.2022 4 z 5


Spojenci českých zemí Spojenci českých zemí Jan Kotouč

Celá série mě naprosto nadchla. Skvěle vymyšlená alternativní historie , kdy je Čs. království světovou velmocí. Odehrávaly se tu souboje ve vzduchu i na moři, byly jsme svědky válečných porad i diplomatických jednání, napínavé špionážní akce a intriky, prostě paráda.
Jediné co mi dělalo trochu problém byla spousta jmen, v nich jsem se občas ztrácel, lae jinak povedené dílo. Jsem zvědav , zda se ještě dočkáme nějakého pokračování.

08.03.2021 4 z 5


Šesté dítě Šesté dítě Jonathan Dylan Barker

Celá série úžasná jízda se spoustou zvratů a napínavého děje. Nejvíc se mi líbila druhá kniha , tam to teda byla smršť událostí. Prostě paráda

07.11.2020 4 z 5


Temná cesta Temná cesta Linda Castillo

Prostě Linda Castillo nezklame ani po 9, co víc dodat. Akce,napětí , děj běží jak po másle,paráda. Kate je prostě nepřemožitelná policistka s velkou porcí štěstí.

29.09.2020 4 z 5


Rakvář Rakvář Sharon J. Bolton

Ze začátku super příběh, pak se do toho začali motat kouzla a čarodějnice a duchové a to už mě tak nebavilo..Nad Travičem přemýšlím zda do něj vůbec jít... Možná raději zkusím sérii s Lacey Flint.

29.09.2020 3 z 5


Kroniky Legie 3 a 4 Kroniky Legie 3 a 4 Fabien Nury

Upíří sága o Draculovi trochu jinak. Celkem dobré, akorát si říkám jestli by nebylo zajímavější vyprávět celý příběh chronologicky a časově nekákat z jedné časové osy do druhé.

08.03.2020 3 z 5


Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

Příběh o tom, že se lidé nemají soudit jenom podle toho jak se chovají navenek, občas je za tím chováním nějaký důvod, tak jako v případě Britt-Marie.
Osobně se mi tato kniha líbila o něco víc, nežli Babička pozdravuje a omlouvá se.
I toto volné pokračování Babičky pozdravuje atd. bylo posloucháno jako audiokniha (opět v podání Valerie Zawadské) a tudíž ten požitek z knihy byl dvojnásobný, jak z výborné četby, tak z vlastního děje.

08.02.2020 5 z 5


Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se Fredrik Backman

Příběh o sedmileté, skoro osmileté dívce, které její babička (co má o kolečko víc ) vypráví pohádky z Říše před procitnutím inspirované skutečnými postavami a událostmi, které však s pohádkou nemají nic společného....
Poslouchal jsem jako audioknihu v podání skvělé Valerie Zawadské.

19.11.2019 4 z 5


Maminčin mazánek Maminčin mazánek Sarah Flint

Dnes jsem knihu dočetl a musím uznat , zajímavé napínavé čtení.
Ten konec mi přišel trochu "holywůdský" všichni padouši byli dopadeni a potrestání, včetně akčního výskoku z auto unavené Charlie na konci :-)
Jinak by mě celkem zajímalo co vedlo autorku k napsání této poměrně drsné knihy, že by komplexy z dětství, či zlobivé děti které nechce trestat fyzicky a tak svou frustraci hodí na papír :-) ?

24.09.2019 3 z 5


Ekhö: Zrcadlový svět 5 a 6 Ekhö: Zrcadlový svět 5 a 6 Christophe Arleston

Svět Ekhö náramně ulítlý, barevně rozmanitý se spoustou technických divů a zejména se svými původními obyvateli Prikony. Moc mě všechny díly bavily, sice nic hlubokého, ale na léto s kafíčkem či pivem pod slunečníkem to pravé ...Ale teď si jdu dát pořádný šálek čaje :-)

04.08.2019 3 z 5


Třetí zákon 3 a 4 Třetí zákon 3 a 4 Xavier Dorison

No ilustrace celkem zdařilé, ale jinak se musím přiznat, že jsem se chvílemi nechytal v ději. Obecně mě toto téma dvakrát nebaví a občas jsem musel číst dvakrát abych prozřel :-).
Ale na propršené víkendové odpoledne dobré..

14.07.2019 3 z 5


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Zajímavý námět, kniha se četla hezky, celkem překvapivý konec.
Když šla knížka na trh a viděl jsem ji jako novinku, tak jsem si říkal jo to bude pecka, nakonec mně ale knížka přišla průměrná . Proto asi pouze 2 hvězdy, očekávání bylo větší.

21.05.2019 2 z 5


Zero - Oni to vědí Zero - Oni to vědí Marc Elsberg (p)

Budoucnost (částečně už i přítomnost) technologického světa. Zajímavé, chvílemi, když se nad tím člověk zamyslel i hrozivé. Jinak knížka jako taková se mi četla musím říct těžko, spoustu jmen, (ještě že tam byl rejstřík se jmény kdo je kdo "-) ), spoustu technických pasáží (pro mě jako běžného uživatele PC někdy nudných ) , vyloženě jsem se chvílemi tou knížkou prokousával. Zachránil to ten konec v New Yorku, kdy tam bylo trošku té honičky a akce :-).
Za mě tedy 3*

26.04.2019 3 z 5


Pamatuji si vás všechny Pamatuji si vás všechny Yrsa Sigurðardóttir

Hezká duchařská napínavá knížka . Člověk se skoro bál jít spát :-)

02.09.2018 5 z 5


Lovci Lovci František Kotleta (p)

Super, moje druhá knížka od Kotlety (první byla Spad) a musím říct, že se mi líbila víc.
Napětí, humor, spousta akce, prostě nádhera. Doufám, , že nám František Kotleta super detektiva Petra Mlejnka a jeho kamarády naservíruje ještě v nějaké další knížce.

20.08.2018 4 z 5


Dokonalá iluze Dokonalá iluze James Patterson

Hezký, letní čtení u kávy na terásce.Krátké kapitolky , svižný děj, napětí. Někdy jsem si občas říkal , že to už snad ani není možný co hrdinku ještě potká , že až tolik náhod, ale bylo to ku prospěchu věci být napjatý až dokonce.

20.08.2018 4 z 5


Mráz Mráz Bernard Minier

Mráz tentokrát nepřichází z Kremlu, ale z francouzkých Pyrenejí a je řádně drsný a krvavý.
Čtivá, napínavá , mrazivá...

25.11.2017 5 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Jedním slova paráda umocněná poslechem této knihy jako audia se skvělým Janem Vlasákem, který pozdvihl zážitek z knihy na ještě vyšší úroveň.
Kdo sichce chce přečíst něco odpočinkového, vtipného a zároveň trochu sentimentálního vřele doporučuju.

25.11.2017 5 z 5


Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Sympatická detektivka z českých luhů a hájů se zajímavou zápletkou. Určitě si přečtu i nějakou další knihu od této autorky.

27.10.2017 3 z 5