Rakvář

Rakvář https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415643/bmid_rakvar-6JW-415643.jpg 4 387 141

Rakvář / Majster série

1. díl >

Srpen 1999 V úporně horkém dni se policistka Florence Loveladyová účastní pohřbu muže, kterého před třiceti lety usvědčila z několika vražd. Glassbrook, velmi zručný truhlář a majitel pohřební služby, tehdy své oběti věznil a pak je zaživa pohřbíval ve vlastnoručně zhotovených rakvích. A na důkaz zvrhlosti své mysli do každé rakve přidal hliněnou sošku, která nesla předsmrtnou podobu zavražděného člověka. Červen 1969 Třináctiletá Patsy je už třetí dívkou, která v průběhu několika měsíců zmizela beze stopy. Případ pohřešovaných teenagerů dostane na starost naprosto nezkušená Florence Loveladyová, která je u policie jenom krátce a zatím se spíš rozkoukává. Jak naloží s podivným svědectvím školních dětí, které tvrdí, že slyšely volání o pomoc z nedávno vykopaného hrobu? Srpen 1999 Florence se snaží vyrovnat s démony vlastní minulosti. Něco ji neodbytně táhne do starého Glassbrookova domu, kde učiní hrůzný nález. Hliněnou sošku, která věrně zachycuje její podobu. Znamená to snad, že je vrah stále na svobodě? Hrozí Florence nebezpečí? A je možné, že tentokrát je v mnohem větším ohrožení, než by si vůbec dokázala představit?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

The Craftsman , 2018


více info...

Přidat komentář

trudoš
24.02.2024 3 z 5

Když se Sharon Boltonová drží scénáře „lovec pronásleduje kořist“, má to perfektní drajv, jakmile ale přejde k pokusu o detektivku, uvěřitelnost jde stranou a stává se z toho babské čtení. Právě tohle pro mě bylo největší slabinou jinak slušného thrilleru, okořeněného špetkou magie. Jen je škoda, že přes všechny čáry máry se nakonec žádná kouzla nekonají, až na jedno maličké spoutání v závěru. O nějakém vyšetřování se však mluvit nedá, autorka si v podstatě dělá, co chce, včetně náhodného házení klacků pod nohy. Podobně náhodné jsou předkládané motivace i samotná konstrukce zločinu. Nehledě na to, že uvědomělá hlavní hrdinka, bojující za právo žen sloužit u policie, je taková ťunťa, že skončí v náručí prvního ženatého fešáka, a když pak dostane od kolegů přes prsty, musí běžet k čarodějnicím, aby se psychicky nesložila. Bohužel, záměr zločinců si člověk musí domyslet, přičemž o konkrétní identitě pachatele se můžeme dohadovat do té doby, než bude v nějakém dalším románu konfrontován.

Jenny46
10.01.2024 4 z 5

Autorka je moje oblíbená, a proto mám asi větší nároky po její TOP sérii Lacey F. .
Už minulý rok jsem bojovala s 1 dílem ze série Rakvář a odložila, znovu zkoušela ten začátek je hodně náročný se prokousat, ale není špatný, možná složitější nebo jiný styl psaní nedokáži napsat, co mě zklamalo...
Určitě časem ještě přečtu pokračování slabší 4*


Holly.W
23.10.2023 3 z 5

Lepší než Obětina, ale horší než Prasklina, které jsem od autorky četla. Taková průměrná detektivka, neurazí ani nenadchne.
Místy dost přitažené za vlasy. Konec nedořešený.
Čarodějnictví do toho autorka raději vůbec neměla zatahovat, bylo to už moc překombinované.

jefff
13.10.2023 1 z 5

Kdysi jsem četl od Boltonové Obětinu a tehdy to byl jeden z nejlepších thrillerů, které jsem kdy četl. Po letech jsem po autorce znovu sáhl, neboť mě zaujala anotace jejího románu Rakvář. Ale jako bych četl úplně jiný rukopis, než od té skvělé, nápadité spisovatelky, která mě uhranula. Nudné, nezábavné, divné postavy...příběh sice není zlý, ale jeho vývoj je úporný. Nakonec jsem nedočetl a to se mi stává opravdu málokdy. Ale po sto padesáti stranách jsem se víc nutit nechtěl.

Špekyn
13.08.2023 4 z 5

Po všech stránkách neotřelý thriller. Na začátku je poněkud nudný (do čtení jsem se musela nutit): je zde mnoho popisu, nic moc se neděje, pasáže spolu zdánlivě nesouvisejí... A u mě osobně převládl pocit, jako by při vyprávění něco chybělo.
V polovině knihy ale dojde k obratu a objeví se napětí, které se postupně stupňuje. Když je druhá část u konce, myslíte si, že už je po všem. Opak je ale pravdou, samotné odhalování teprve začíná. Hlavního zosnovatele nicméně lze odhadnout.
Téma je zajímavé, zaujalo mě, ale rozhodně není pro každého. Pár věcí mi nesedělo - třeba to, kdy mohly Daphne a Avril naučit Florence veškeré základy magie, když hned po událostech Sabden opustila.

janina66
19.04.2023 3 z 5

Toto je první kniha od autorky, která mě vůbec neoslovila. První polovina knihy byla nezáživná. Posledních cca 130 stran bylo sice více napínavých, ale ty čáry a černá magie?
To fakt ne!
Pachatele, který unesl Florence, jsem uhodla správně. Vcelku se mu za to dobře pomstila.

malýčtenář
10.04.2023 3 z 5

Zvláštní kniha, kde se prolínají dvě časové období. Řekla bych, že napětí nechybí, ale to tajemno,čarodějnice a věci týkající se abstraktní života mě moc nesedly. Ale i přes to se pustím do druhého dílu a uvidíme, co bude následovat.

Danago
09.04.2023 3 z 5

Mě osobně knížka moc nesedla. Možná tuto sérii vynechám, uvidíme.

Dajine
10.02.2023 4 z 5

Napínavé, jen to duchaření mě moc nebere.

Katulinka69
02.02.2023 3 z 5

Pěkné, trochu více černého bych uvítala

Laura99
06.10.2022 5 z 5

Skvělá, neodtrhnete se. Knihy od autorky jsou proste TOP.

Pája699
12.09.2022 3 z 5

Upřímně nevím u této knihy jaké hodnocení napsat. Mám to takové půl na půl. Z části se mi příběh líbil a z části fakt ne. Takové čáry máry krimi :-) Autorku mám ráda, ale tohle mi úplně nesedlo. Kniha se čte sama, ale napětí v ní moc nenajdete. Nehledě na to, že „vraha“ jsem odhadla vcelku brzy, ale ten motiv..? Samá černá magie a čarodějnice,to jako za mě neeee. Konec překombinovaný na můj vkus. Nic méně druhému dílu šanci dám .-)

Andrea K.
14.08.2022 5 z 5

Je to první knížka od této autorky a za mě dobrý. Jen nemám ráda sáhodlouhé popisy krajiny, ale přežila jsem to Těším se na další.

pollyanna
26.05.2022 1 z 5

Autorka psát umí, to bezpochyby. Ale tady to nestačilo. Příběh zvláštní, postava hlavní hrdinky nesympatická, zejména řekněme po těch 30 letech. Čarodějnictví a magie měly zřejmě příběh ozvláštnit, ale z mého pohledu mu velice uškodily. Divný, nevěrohodný příběh. Konec jsem dočetla s námahou, abych se dozvěděla rozuzlení, které jsem ale tušila. Přesto konec vyzněl do ztracena, nebylo dovysvětleno mnohé. Ale to je možná dobře... Jediné plus vidím v tom, že když už autorka využila návratu v čase, neroztříštila děj střídáním časových rovin v každé kapitole. Já si prostě na tu chronologii dost potrpím ;).

Petra101
19.05.2022 5 z 5

Po docela nízkém hodnocení jsem nevěděla,zda se do knihy vůbec pustit,ale dala jsem jí šanci...čarodějnice,okultismus?...a jsem nakonec ráda... Líbil se mi skok z přítomnosti do minulosti a pak zase zpět do přítomnosti a dořešení případu,jehož konec mě teda překvapil,ale trošku jsem si to už i myslela,že to nějak podobně bude :) zajímavá kniha i zápletka. Mně se to nakonec teda aj líbilo!

vera4669
14.04.2022 3 z 5

Autorku mám ráda, ale nevím, zda tato série bude úplně můj šálek kávy. Četlo se to dobře, ale námět nic moc, konec překombinován, a nějaké velké napětí se jaksi nekonalo.
Zkusím další díl a uvidíme

ennlady
09.03.2022 5 z 5

Já dávám bez váhání plný počet, a to i přesto, že mi vadily vraždy a jejich způsob. Ale většinou to naštěstí nebylo dopodrobna popsáno. V příběhu hraje velkou roli okultismus a čarodějnictví a to mám docela ráda. Hlavní hrdinka je na začátku naprosto nezkušená mladá policistka, která případ řeší i díky své vnímavosti, a to i přesto, že to mezi mužskými kolegy nemá vůbec jednoduché. Po třiceti letech se vrací na pohřeb člověka, který byl za ty hrozné zločiny odsouzen a uvězněn. Stále víc v ní sílí pocit, že všechno není dořešeno a že konečné rozřešení je na ní. Je to opravdu celé moc napínavé a není možné se od toho odtrhnout. Vždycky se těšívám na konec a očekávám nějakou bombu. Tady mě závěr, a to hlavně ten úplný zaskočil.

shootingstar
01.03.2022 3 z 5

Většina dobrá, konec překombinovaný, jak už je tak v současnosti zvykem. Ovšem opět otřesně zfušovaný překlad. První chybu najdete už na přebalu knihy, kdy je jedna z hlavních postav jménem Larry označena jako Harry. V průběhu vyšetřování jsou pak volně zaměňovány postavy podezřelého (John) a vyšetřovatele (Tom), některé věty jsou psány češtinou takřka nesrozumitelnou včetně špatného skloňování... a "bird" nemusí vždy znamenat pták. V tomto kontextu to měla být holka, ve smyslu přítelkyně, což by pochopil každý, kdo někdy strávil alespoň jeden večer severně od Londýna. Dřív bych neznalost slangu možná odpustila, ale dnes, kdy se dá všechno vygooglit...?

Kubajzz
31.01.2022 2 z 5

Nevím jak tu knížku okomentovat, námět dobrý ale několikrát jsem už ji chtěl odložit a nevrátit se k ní. Ale dočteno. Nějak mi nesedla....

Kikty
08.01.2022 2 z 5

Tak tohle mi nějak nesedlo. Upřímně, ani nevím proč.