Dál nechoď!

Dál nechoď! https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474391/bmid_dal-nechod-JAQ-474391.jpg 5 99 44

Po úspěšném krimi románu "Poslední nadechnutí", se kterým se Václav Křivanec téměř čtvrt roku držel na vrcholu žebříčku thrillerů v hodnocení databáze knih, přichází autor s novou detektivní knihou Dál nechoď! Tentokrát nás zavede do českého prostředí, konkrétně na Berounsko. Když je pod skalním masivem nalezena mrtvola mladé dívky, vypadá to na jasnou sebevraždu. To by ovšem mrtvá nesměla být bez spodního prádla a neležela by o několik metrů dál, než bývá v těchto místech u sebevražd obvyklé. Také podivné skvrny na jejím oblečení vyvolávají u vyšetřujících policistů mnohé otázky. Co se skutečně stalo a kdo dívku a další následující oběti zavraždil? To musí zjistit svérázná dvojice detektivů z Prahy. V pátrání bude nezbytné se ohlédnout až do temné minulosti, aby se po letech dostalo na světlo to, co mělo zůstat navždy pohřbené…... celý text

Přidat komentář

Ave243
18.04.2024 5 z 5

Skvělá detektivka, plna napětí až do konce, s precizní prací vyšetřovatelů. Nepostrádá ani špetku humoru, nechybí překvapivý závěr. Velmi doporučuji všem milovníkům kriminálních příběhů.

Karboš18
25.03.2024 5 z 5

Opět skvělá detektivka, tentokrát z českého prostředí. Hororové scény velmi napínavé!


alnahu
23.01.2024 5 z 5

Další skvělá ,napínavá detektivka od tohoto autora,zasazena do Berounska .V okolí skalní vyhlídky ve Svatém Jáně a místním klášteře jsem prožívala své dětství o to víc na mě příběh působil.Dokázala jsem se vnést do děje a jeho vyšetřování. Svérázná dvojice vyšetřovatelů kapitána Horna a kapitánky Bachové ,kteří si s těmito zapeklitými vraždami poradili i když to nebylo vůbec jednoduché i proto,že musí pátrat i v hluboké minulosti.Dobré počtení.

Leona333
21.12.2023 4 z 5

Tak jsem si našla na sklonku tohoto roku pro sebe - své čtení, nového, zajímavého autora.
Velice si na příběhu cením toho, že je psán, zasazen do našeho českého prostředí. Proto mi zřejmě slovník - komunikace vyšetřující dvojice nepřišla nikterak šroubovaná, přehnaná, či nelogická, jak se mi někdy stává u severských detektivek... Právě naopak. ; ) Všeho bylo tak akorát. Důležitého napětí, i prekérních záhad... I když se pachatel dal určit poměrně brzo, tak to na čtivosti příběhu nic neubralo.
Už mi jen zbývá, se "pořádně nadechnout" a zapátrat po další knížce od Václava Křivance.

zdenka283
19.12.2023 5 z 5

Skvělá detektivka s hororovými prvky! Při čtení naskakuje husí kůže! Doporučuju milovníkům napětí!

Janina2609
30.11.2023 5 z 5

“Mělo to zůstat navždy pohřbené."

Skvělý detektivní příběh z prostředí, které velmi dobře znám, což knize přidalo body. Autora jsem poznala především jako skladatele hudby a kytaristu a spisovatelsky příjemně překvapil. Kniha byla napínavá, příběh uvěřitelný a já se těším na jeho další knihy.

Jiparis
27.11.2023 5 z 5

Velmi dobrá česká detektivka, zajímavý námět, lehký jazyk, napětí.

Emberas
02.11.2023 5 z 5

Od začátku do konce napínavé! Postavy v této knize jsou uvěřitelné a autentické. Poutavý a originální příběh této knihy je navíc okořeněn tím, že se děj odehrává na známých místech nejen ve středních Čechách. Společně s velice realistickými postupy při vyšetřování a citlivě dávkovanými humornými pasážemi bylo čtení této knihy opravdu skvělý zážitek :))

Marika Vanova
13.10.2023 5 z 5

Zdařilá detektivka, autor mě napínal, určitě zkusím i jeho další knihy. Umím si to představit i jako televizní počin.

soukroma
02.09.2023 4 z 5

Bizarní zločiny a ještě bizarnější rozuzlení krimi vyšetřování ve skalách Berounska. Čtivé, ale málo uvěřitelné. 75%

Prateri
25.07.2023 5 z 5

Knihu jsem neodkládala, ani když se mne okolnosti snažily k tomu donutit. Děj pěkně plynul, žádné zbytečné odbočování, kriminalisté sympaťáci s humorem a přátelským pošťuchováním, jak je mezi přáteli a kolegy u nás zvykem. Možná, že u krimi to nevypadá zrovna dobře, ale řekla bych, že je to příjemná detektivka. Na další knihu pana Křivance se opět těším.

janina66
05.03.2023 5 z 5

Skvělá a velmi čtivá česká detektivka. Výborně vykresleny všechny postavy knihy. Musím kladně ohodnotit podrobný a pracný popis pátrání detektivů a jejich uvažování. To se mi na knize líbilo. Jinak námět a chování vraha i jeho matky je málo reálné a skončilo to, jak mělo.

knihomolka1197
11.02.2023 4 z 5

Dobrá detektivka, která nenudí a je čtivá... nicméně příběh málo reálný.

alibaba72
19.01.2023 5 z 5

Super kriminálka, skvěle napsaná kniha, čte se jedním dechem, akutně si potřebuji koupit první knihu pana Křivance.

Soník42
16.10.2022 5 z 5

Opět skvělá kniha, po prvotině Poslední nadechnutí. Příběh zasazen do hvozdů poblíž Berouna. Oceňuji svižný děj. Opět jsem musela odložit knihu pro velmi dobrý popis situace ( nervy pracovaly). Věřím, že se dočkáme do třetice opět super detektivky od toho autora. Moc děkuji. Budu se těšit!

jaroiva
15.06.2022 3 z 5

Poslouchala jsem audio, které se mi dost líbilo, protože hlas O. Bretta mi v něčem připomínal mladého Jana Třísku.
I příběh se mi líbil. Přestože vrah byl jasný předem, bylo to dostatečně napínavé. Dala bych klidně plný počet.
Ale u knížek bych uvítala nějaký štítek s varováním, že nejsou vhodné pro osoby s intolerancí na přihlouplý product placement. To tahle rozhodně není (a jestli to nebyla placená reklama, tím hůř).
Řadím si tedy autora do škatulky PPP (pitomý product placement) a další knize se vyhnu.

LoArmistead
03.03.2022 5 z 5

K "Dál nechoď!" jsem přistupoval s velkým očekávání, protože autorova prvotina, Poslední nadechnutí, se mi hodně líbila. A všichni víme, že velká očekávání mohu někdy přivodit zklamání. To ale rozhodně není případ této knihy. Obě knihy jsou v mnohém odlišné - konec konců jsme se přesunuli z USA do Česka. To hlavní ale zůstává - přístupná, civilní a čtivá forma, sympatická dvojice detektivů, humor v adekvátním množství (ano, i u detektivky se lze smát nahlas), nebezpečný pachatel, tajemno a postupné, metodické rozplétání případu. Oceňuji, kolik práce si autor dal s reáliemi, s nastudováním policejních a lékařských postupů. Papírová verze má tedy od mě jasný plný počet a už se těším, až si poslechnu audio verzi.

kiraa
16.02.2022 5 z 5

#audio#
Honička berounských a pražských kriminalistů po šílenci, kterej posílá oběti na onen svět pro mě obzvlášť trýznivým způsobem. Série vražd, kdy ti chudáci si nedobrovolně lítají jako holubičky. A tak i končí jedno randíčko. Pád ze skály, který se jeví zpočátku jako dobrovolnej odchod láskou zasažených “týnejdžrů”. Nicméně další skokan už na experimentátora v letu bez padáku nevypadá. Policejní tým jsou takzvaně normální lidi, žádní pochodující androidi, kteří mají místo mozku Wikipedii a ani typově nespadají do kategorie Mr. Olympia. Svižný, rychlý čtení, který se mnou brázdilo silnice. A to já jen tak vypalovačky z Blaníku za nic neměním. :)

asteion73
09.02.2022 4 z 5

Knížka se mi do ruky dostala náhodou a byla pro mě příjemným překvapením.
Typická knížka k vodě - čtivá, , svižný děj, krátké kapitoly ve formě dní vyšetřování, skvělá zápletka.
Doufám, že nám pan Křivanec ještě nějakou další knihu s dvojicí sympatického a skvěle se doplňujícího detektivního dua HornBach naservíruje.

Dela111
30.01.2022 3 z 5

Na rozdíl od autorovy prvotiny se tato detektivka odehrává v domácím prostředí a to se mi líbilo víc. I tady si pan Křivanec pohrál se jmény hlavních postav. Dát vyšetřovatelům příjemní Horn a Bachová mě pobavilo.
Bohužel nejen u první knihy, ale i tady jsem pachatele rychle uhádla. Hned na začátku při určité scéně mě napadlo, jak to celé bude. Možná je to tím, že už mám načteno hodně detektivek a thrillerů a pachatele uhádnu často, i když nikdy ne tak brzy jako tady. Tohle mi přišlo hodně předvídatelné, jak pachatel, tak celá zápletka.
Od četby neodrazuji, detektivka se četla dobře a jak je vidět, mnoha čtenářům sedla více.