Třetí zákon 3 a 4

Třetí zákon 3 a 4 https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352420/bmid_treti-zakon-3-a-4-ehs-352420.jpg 3 87 18

Epické finále historického thrilleru! Svitek padl do rukou nepřátel a hrdinové jsou uvěznění v pevnosti Stornwall. Temné proroctví se začíná pomalu naplňovat a všeho schopní protivníci mají už tajemný artefakt téměř na dosah. Podaří se hrdinům utéct a zastavit brutální soupeře?

Literatura světová Detektivky, krimi Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Le Troisiéme Testament, volumes 3&4 , 2003


více info...

Přidat komentář

Luigi1
10.12.2023 2 z 5

Tak tohle mě vůbec nechytlo

Ivan Kučera
28.09.2023 3 z 5

Zakončenie úchvatne nakresleného historického dobrodružného mystického trileru. Síce na prvý pohľad môže pripomínať Jednorožca (tiež vyšlo v Modré CREW), ale vtedy hrala dvojka Gabella/Jean výraznejšie na nadprirodzenú (miestami až fantasy) strunu, kým dvojica Xavier Dorison (Dlouhý John Silver) a Alex Alice (Siegfried) predsa len stavili na väčšiu mieru reality. Je to každopádne temný, dospelý komiks, do ktorého útrob Alice vkreslil viacero pozoruhodných architektonických periel. Niektoré monumentálne zábery (dobývanie Jeruzalemu) vyrážajú dych. Škoda, že si ich nemôžeme vychutnať vo veľkolepejšom formáte, ale zas radšej takýto, ako žiadny. Hlboké lesy a v nich prastaré kláštory (nevraviac o parádne nakreslenej Prahe a Paríži), to je proste nádhera. Páčila sa mi aj taká tá, ehm, kláštorno-mníšsko-templársko-kresťanská atmosféra, azda na spôsob Mena ruže? Druhou stranou mince je, že postavy ma nezaujímali a neprirástli mi k srdcu a scenár mi nepripadal ktovieako zaujímavý a miestami ma nudil. Pretože áno, komiks je samozrejme najmä vizuálne médium, ale pravdaže rovnako dôležitý je i scenár a ten Dorisonov ma proste príliš neoslovil (a rozhodne ma neoslnil).


sackettboy
23.04.2022 4 z 5

Výborný mysteriózny príbeh. Možno sa trochu pomalšie rozbiehal, ale po druhej polovici v celku skvelý príbeh. Jediná chybička krásy je malý formát, ktorý eu komiksu vôbec nepristane.

wistar
28.09.2021 2 z 5

No tenhle komiks měl obrovský potenciál, krásnou kresbu a epické momenty, ale ve zmateném vyprávění se ztratíte, lepší než první díl.

1972Sixo
07.12.2020 4 z 5

Napodiv tento dvojdiel robí lepšiu knihu aj z predchádzajúceho dvojdielu. Takže na povrch vyplávajú konkrétne sprisahania a konečné dôvody prečo sa to vlastne deje. Po Brownovom bestseleri "DaVinciho kód" to nie je až taká pecka. Predsa táto populárna téma sa už sprofanovala či v literatúre, filmoch, alebo dokumentoch za 2 posledné desaťročia nespočetnekrát. Ale príbeh je to stále pútavý a vábi ďalším možným výkladom druhého zákona. A pre mňa tam bola aj morálna dilema, čo posunula hodnotenie nahor. Ešte trochu k samotnému grafickému prevedeniu: niektoré epické scény (napr. dobíjanie Jeruzaléma) by sa dobre vynímali ako grafiky v historickom múzeu.

Kate18
20.06.2020 5 z 5

Cesta za hledáním tajemství pokračuje. Musíme vyluštit poslední hádanku, abychom se dostali k Třetímu zákonu. S luštěním pomůže jeden mnich, který je v dalekém klášteru. Jenže kdo je skutečný přítel a kdo nepřítel? V této sérii není nic úplně takové, jaké se na první pohled zdálo.

Yokolobuna
22.02.2020 3 z 5

I přes zdejší horší hodnocení musím říci, že se mi druhá polovina Třetího zákona líbila o něco více než ta první. Vzhledem ke stupnici hodnocení databáze si však nakonec odnáší shodný počet hvězd.

Ač se budu opakovat, musím i tentokrát zdůraznit, že náboženská tematika a s ním spojené záhady nejsou úplně mým šálkem kávy. Největší problém i závěru příběhu spatřuji v tom, že jsem se ve vyprávění místy ztrácel. I po dočtení mám trochu mezery, co a jak, no a třeba takové vysvětlení hádanky umístění Třetího zákonu nechápu doteď. Jestli jsem pitomec, nebo Dorison svoji vizi neodprezentoval zrovna nejlépe, ponechme na posouzení každému.

I kdybych pominul, že jsem občas prostě nevěděl "vo co gou", není příběh vysloužilého inkvizitora Konráda v honbě za tajuplným Třetím zákonem příliš poutavý. Na to obsahuje dost nevyužitých momentů, postav a velkou nálož náboženských plků, které v konečném důsledku nic nepřináší.

Velkou pochvalu si však zaslouží kresba (jako ostatně ve všech dosavadních dílech Modré Crwe). I díky scénáři se mohl kreslíř oproti první polovině příběhu daleko více předvést a zejména ve větších panelech Alex Alice kouzlí monumentální scenérie, které si je radost prohlížet.

Koupeno v roce 2017 v rámci předplatného Modré Crwe za 199,- Kč.

Zkráceně? Krásně nakreslené zakončení nepříliš poutavého příběhu, který dojíždí na horší komunikaci scénáristy se čtenářem a nadmíru náboženského balastu. Průměrné hodnocení je trochu přísné, v kontextu jiných přečtených knih ale přeci jen spravedlivé. Už kvůli Aliceho stylu kresby však není čtení tohohle kousku ztrátou času.

Hodnocení na DK v době přečtení: 65 %; Moje hodnocení: 65 % jako 60. hodnotící.

asteion73
14.07.2019 3 z 5

No ilustrace celkem zdařilé, ale jinak se musím přiznat, že jsem se chvílemi nechytal v ději. Obecně mě toto téma dvakrát nebaví a občas jsem musel číst dvakrát abych prozřel :-).
Ale na propršené víkendové odpoledne dobré..

LimedkaMikki
18.05.2019 2 z 5

Komiks který ve vás zanechá víc otázek než odpovědí. Závěrečné vysvětlení bylo až příliš plytké a působilo spíš jako, tak to něčím ucpeme, nevadí, že se to tam vůbec nehodí. Navíc se v tom závěrečném "duelu" chovaly postavy jinak, než by správně měly. Pokud by to šlo, tak dám autorovi do ruky pero, a řeknu mu, ať to přepíše znovu, a lépe.

LordSnape
28.04.2019 3 z 5

Je to divné, ale líbilo se mi to o stupeň více, než předchozí dva díly. Finále krásně vygradovalo a příběh i samotný svět komiksu dostal konečně nějaký šmrnc.

Norri
27.08.2018 4 z 5

Třetí zákon ve své druhé půli nabírá spád a končí v epickém finále. Skvělý příběh a parádní kresba.

KillHurt
18.07.2018 3 z 5

Autoři odpustili od dobrodružství a začali se motat v mystice a tajemnu, což z mého pohledu komiksu citelně uškodilo. Vše je temnější a postavy musí trpět. Abych byl upřímný, tak toto pokračování jsem dočítal opravdu dlouho a místy jsem se začal ztrácet.

celyl
09.02.2018 1 z 5

Tak tohle bylo hodně slabé....

3DD!3
01.02.2018 4 z 5

Druhá půle Třetího zákona působí o poznání lépe. Je akčnější, čtenář se orientuje jak v postavách tak v ostatních reáliích. Velká část se také odehrává v Čechách (hostuje i Praha) i když vizuálně notně přibarvených. Finále v ledové pustině je působivé a neskutečně cool zvrat se slovem Božím mi vykouzlil úsměv na rtech. Kam se hrabe Dan Brown.

jarynek
25.01.2018 3 z 5

Slabší 3 *, a to jen díky kresbě, příběh mne moc neoslovil. Sice se autor pokusil hlavní dějovou linku vysvětlit, ale přesto zůstalo hodně otazníků. Důvody měnícího se jednání mnohých postav nejsou vůbec naznačena a některé události jsou popsány velmi zkratkovitě. Autor chtěl jednou ranou zabít příliš mnoho much a většina mu jich uletěla, což je škoda, potenciál tam byl.

Kapis
09.11.2017 2 z 5

Tak nic, tohle mě nechytlo, ač kresba byla skvělá a papír voněl tajemnou záhadou.

martinstefko
03.11.2017 4 z 5

Evropský komiks má rozhodně co nabídnout, minimálně ve skvělé kresbě, která komiksu "Třetí zákon" dokonale sedla.

FireOfFilth
28.10.2017 3 z 5

Tak tu máme závěrečné části Třetího zákona a ty mě nechali na pochybách, asi jsem čekal od tohoto komiksu něco víc. Příběh mi přišel takový nemastný neslaný, po minulých dvou kapitolách jsem čekal posun dopředu, bohužel jsem ho nedostal. Co se mi celkově na třetím zákoně líbí je kresba, konkrétně kresba architektury, ta je opravdu skvělá.
Na závěr můžu říci, že se jedná o docela průměrnou jednohubku, kterou ani nevím zda doporučit. Hodnotím 3*

Štítky knihy

thrillery katolická církev mysteriózní, mystéria

Autoři knihy

Xavier Dorison
francouzská, 1972
Alex Alice
francouzská, 1974

Kniha Třetí zákon 3 a 4 je v

Přečtených105x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce55x
Chystám se číst3x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x