Temná cesta

Temná cesta
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443752/bmid_temna-cesta-i8N-443752.jpg 5 373 373

Před osmi lety byl Joseph King za vraždu své ženy odsouzen na doživotí. Podle místní policie to byl „padlý“ amiš a známý uživatel drog se vznětlivou povahou. Teď King utekl z vězení a míří do městečka Painters Mill. Novinky o uprchlém vrahovi se šíří jako požár a v týmu policejní náčelnice Kate Burkholderové panuje nervozita. Když se King v městečku ukáže s pistolí a z domu jejich amišského strýce unese svých pět dětí, noční můra se stane skutečností. Kate má o děti strach, a tak se vrhne do akce, jenže v průběhu zběsilého pátrání po vrahovi sama padne do jeho spárů. King ji ale propustí nezraněnou a požádá ji, aby dokázala jeho nevinu. A tak se Kate začne pídit po pravdě.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Down a Dark Road , 2017


více info...

Přidat komentář

bigben
19.07.2024 4 z 5

Další z mých oblíbených hrdinek, příběh jako vždy s výbornou zápletkou...jen by holka nemusela vždycky do těch nejbezpečnějších situací jezdit sama...ale to už je taková klasika

orinka3
14.07.2024 5 z 5

Jakkoliv mívám k autorce výhrady, tak tady ani jednu. Napínavá a psychologicky dobře zpracovaná detektivka z prostředí Amišů. Vnitřní boj mezi služební povinností a slabostí pro Joea, se kterým ji spojují vzpomínky z dětství. Líbí se mi Katina tvrdošíjnost a neústupnost. Její podezření, že věci nejsou jak se zdají být, sílí. A její úsilí a pečlivé vyšetřování přinesou výsledky. Dobrá knížka.


Terka1975
20.06.2024 5 z 5

Tentokrát taková trošku sonda do dětství Katie a její první lásky, jehož kriminální aféru zrovna řeší. To, že je to velmi osobní a i velmi náročné a emotivní dodává tomuto případu jiskru.

Toňula
31.05.2024 5 z 5

Mám pocit, že každý díl s Kate Burholderovou je lepší a napínavější, tento příběh plný napětí a překvapivých zvratů neměl chybu..už se těším na další!

Tída
13.05.2024 4 z 5

Opět napínavý příběh z komunity amišů. Musím si dohledat, zda autorka z tohoto prostředí pochází, protože mi připadá, že vše popisuje velmi zasvěceně a věrohodně. A s potěšením konstatuji, že na rozdíl od mnoha jiných sérií, si tahle udržuje vysoko nastavenou laťku. V žánru detektivek jedna z nejlepších spisovatelek.

Čmeláček
19.04.2024 5 z 5

Teda, vážení, tohle byla zase skvělá jízda od začátku až do konce! Já tohle amišské prostředí fakt můžu, jejich život je tak jiný, než ten náš. A to je právě na tom tak zajímavý a napínavý zároveň :))). Akorát tentokrát mi bylo dost líto těch dětí, které ztratily nejenom svoji matku, ale později dokonce i otce. To bylo fakt hodně krutý. No ale jinak to byl zase případ par excellence a já jsem si ho perfektně užil. Pět stars to tím pádem jistí a jsem zvědavý na další! :)

Címa
10.03.2024 5 z 5

Opět neskutečně silný a propracovaný příběh. Velmi smutný osud jedné rodiny. Jedna kniha lepší než druhá. Těším se na další díly.

m_martina
02.03.2024 5 z 5

Já mám tuto řadu, která se odehrává v amišském prostředí, opravdu moc ráda. Také tento případ se mi dobře četl, i když byl současně docela smutný. A Kate je mi hodně sympatická, tady byl mimo jiné zajímavý náhled do jejího dětství. Doporučuji a časem si přečtu další díl.

85098211
05.02.2024 5 z 5

(SPOILER) U této série je už opravdu těžké napsat komentář, aniž bych se musela opakovat. Celkově je vyrovnaná, pokud jde o kvalitu. Ještě se mi totiž nestalo, abych hodnotila méně než plným počtem ;-). Také tento případ s Kate Burkholderovou je výborný. Tentokrát ji o pomoc požádá Joseph King, muž, kterého znala už jako mladé děvče. Jako jediný podezřelý prý zastřelil svoji ženu. A Kate má dokázat jeho nevinu, což nebude nijak lehké. A navíc je zde pět dětí, které tento amišský pár po sobě zanechal. Kate hodně dlouho nemá téměř žádnou stopu, až na výpověď jedné z dcer, v době činu tříleté, která v domě zahlédla nějakého cizího muže. A to ani zdaleka není všechno, na co Kate přijde...
Na závěr je sice případ vyřešený, ale za jakou cenu? Protože i King je zabit a jeho děti se tak ve finále ocitnou bez obou rodičů. Kniha jako taková je ovšem zase skvělá a já autorce tedy opět nemám co vytknout...

Micandy
27.11.2023 5 z 5

Opět skvělý díl, který mě moc bavil. Kam autorka chodí pořád na ty náměty?Nevím ,ale já jsem se u žádného dílů ještě nenudila a každý díl je něčím zajímavý. Sice Kate je takový nesmrtelník, ale to mi neva.

Bedřich63
22.10.2023 5 z 5

Tak další, tentokrát už devátý díl je za mnou. K předchozím dílům už jsem napsal spoustu postřehů a tak je docela složité napsat něco dalšího.
Tento díl se mi hodně líbil, podle mě patří mezi ty nejlepší.
Náčelnice Kate Burkholderová jde opět po hlavě do dalšího vyšetřování a znovu jí hrozí mnohá nebezpečí. Tentokrát se postaví zlu v řadách ochránců pořádku. Odhalí v rámci jednoho starého případu, který se jí osobně velmi dotýká, "nestandardní" postupy v řadách policie.
Těším se na další díly a celou sérii určitě doporučím i ostatním čtenářům.

minirock
09.10.2023 5 z 5

Tak Linda opět nezklamala, mě se to hodně líbilo. Trošku ubrala na napětí ale příběh mě zaujal a konečné zúčtování bylo fajn, už jsem to s Kate viděl černě. Kate hodně vzpomíná na dětství a zážitky s Josephem a sourozenci.
Trošku upozaděný byl vztah s Tomasettim, což nebylo na škodu, stejně už to o nich musí všichni vědět. A doufám, že ji po vyřešeném případu ta parta z radnice povolá zpět do služby, rád bych si brzy přečetl co ti Amišové v Painters Mill zase provedou. Nejvyšší hodnocení.

danica6371
05.08.2023 3 z 5

Po dvou nebo třech fajn knihách, byl toto takový průměr. Neurazí - nenadchne.

Evule *
02.08.2023 5 z 5

Skvělé, čtivé, napínavé stejně jako celá série.

tami1
04.07.2023 5 z 5

Perfektní pokračování mé oblíbené série.

Tentokrát je kniha trochu intimnější. Méně podezřelých, méně krve a rvaček. Kate hodně vzpomíná na dětství. Přesto je příběh plný akce a má neuvěřitelně rychlé tempo. Jako vždy doporučuji.

Pája699
05.06.2023 5 z 5

Tohle byla nebezpečně rychlá jízda :-) Děj napínavý, svižný, nervy drásající. Sotva jsem se začetla, hned byl konec. Příběh jsem zhltla jak malinu. Knihu řadím určitě k těm lepším od autorky. Mělo to prostě ty správné "koule" :-)

Nikterak drastický a krvavý.....prostě to krásně plynulo a zapadalo do sebe. Joseph King byl odsouzen za vraždu své ženy...opravdu spáchal tento čin? Co se vlastně tenkrát stalo a kdo tahá za nitky? Tak samozřejmě, že naše zlatá Katie a její úžasný tým na vše přijde a dotáhnou do zdárného konce.

Já jsem spokojená a maximálně doporučuji!

lucisek5056
05.06.2023 5 z 5

Včera jsem jí začala čist je hodně zajímavá..

Laf
19.04.2023 5 z 5

Wow, tahle kniha se mi opravdu líbila. Napínavá od začátku a děj pěkně svižně utíkal. Knihu jsem téměř neodkládala, jak mne to vtáhlo. Vřele doporučuji :)

ivoiro
26.01.2023 5 z 5

Zdolal jsem další skvělou knihu z této série. Jsem plně uspokojen.

SilvieSisinka
06.12.2022 5 z 5

Z vražd mezi amisi vždycky mrazí a Linda Castillo je v tomto žánru opravdovou mistryní.