Kroniky Legie 3 a 4

Kroniky Legie 3 a 4 https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428446/bmid_kroniky-legie-3-a-4-ph0-428446.jpg 3 33 6

Vlad Tepes zatím stále uniká… ale ta staletí, co spolu dva bratři vedou válku a střídají těla, se začínají na obou podepisovat. Krvavá šachová partie se blíží do finále. Války probíhají jak v amerických džunglích, tak na sněžných pláních za napoleonských válek, i ve viktoriánském Londýně. Kdo z nich si nakonec zaslouží vítězství? A co ho to vítězství bude stát?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Les Chroniques de Légion, tome 3 + 4 , 2012


více info...

Přidat komentář

Kate18
24.01.2021 3 z 5

Příběh pokračuje nebo možná lépe řečeno, příběh se odhaluje. Vrátíme se zpět na začátek, kdy byli bratři Vlad a Radu teprve malí chlapci a otec je i přes svou lásku k nim musel dát jako záruku svého vazalství. V Sultánově paláci se jednoho dne objeví starý tulák, který tvrdí, že má v krabici černého a bílého štíra, kteří v sobě ukrývají veškeré vzpomínky lidstva. Vlad po těchto znalostech zatouží. Pak se posouváme v čase a sledujeme životní příběhy obou bratrů, které se stále protínají. A dříve či později se do sebe bratři pustí ve velké hře.

asteion73
08.03.2020 3 z 5

Upíří sága o Draculovi trochu jinak. Celkem dobré, akorát si říkám jestli by nebylo zajímavější vyprávět celý příběh chronologicky a časově nekákat z jedné časové osy do druhé.


Ivan Kučera
05.03.2020 4 z 5

Už prvý zošit bol ľahkým nadpriemerom a druhý mi pripadal ešte o upírsky zub lepší, nakoľko sa veci uzatvárajú a záležitosti, ktoré sa na prvý pohľad javili zvláštne, ukazujú ku koncu svoj pravý význam. Celkovo ma bavilo svieže poňatie klišé vampírskej tematiky (žiadny cesnak!) a ako minule, aj teraz ma bavili skvele atmosférické scény z Južnej Ameriky, v ktorých séria zľahka pripomína fantastického Dlouhého Johna Silvera. Veľmi ma bavilo aj to, ako si naša úbohá ľudská história bude pamätať niektoré z najbrutálnejších stretov Vlada a Radua, bavil ma koniec, bavila ma šachová partia.

davidurban1973
03.03.2020 3 z 5

Kresba pěkná ale příběh mi přišel stále moc zmatený

jarynek
13.02.2020 3 z 5

Tak toto mne moc neoslovilo. Užívání na přeskáčku časových rovin mi přišlo zbytečné - nemělo to žádnou přidanou hodnotu a o nějakém tom zapadnutí všech koleček do super hodinového stroje se mi může jen zdát. Jak ž jsem psal u první půlky - základní nápad s nesmrtelnými rozhádanými bratry, kteří se mohou převtělovat, má velký potenciál. Ten však bohužel z mého pohledu nebyl dostatečně využit. Chtělo to časově lineární děj s méně různými místy, kde se příběh vypráví a větší důraz na popis vztahu obou bratrů. Neurazilo, ale ani nijak závratně nepobavilo. Alespoň, že kresba byla fajn.

Mooneylan
06.02.2020 3 z 5

Skvělá kresba, báječné téma. Jen je příběh trochu uspěchaný a až moc se prohazují časové linky. Škoda, že to není rozpracovanější. Nicméně určitě stojí za přečtení :)

Štítky knihy

upíři Drákula komiksy horory fantasy nemrtví

Autorovy další knížky

Fabien Nury
francouzská, 1976
2019  71%Kroniky Legie 1 a 2
2020  68%Kroniky Legie 3 a 4

Kniha Kroniky Legie 3 a 4 je v

Přečtených40x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce28x
Chystám se číst2x
Chci si koupit3x