Ekhö: Zrcadlový svět 5 a 6

Ekhö: Zrcadlový svět 5 a 6 https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/382988/bmid_ekho-zrcadlovy-svet-5-a-6-Ywc-382988.jpg 4 99 17

Další Mraavenina dobrodružství v zrcadlovém světě. Tajemství prikónů odhaleno! Do Mraveny se vtělí duch mrtvé šéfové prikónské organizace, která se musí účastnit velkolepého a přísně tajného srazu. V druhém příběhu opustíme zemi gladiátorských arén a kozích mopedů a vydáme se pěkně na Jih, kde se bude řešit budoucnost popové hvězdy a jejích fanatických odpůrců. Bude to žhavé, to vám můžeme zaručit.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Le Secret des Preshauns , 2016


více info...

Přidat komentář

Luigi1
08.12.2023 4 z 5

Kresba i četba stále dobrá

Majrek
22.02.2023 4 z 5

První příběh, odehrávající se v Římě je dle mého názoru opět perfektní, kromě akcí nepostrádá skvělé nápady. Druhá část knihy už mi přišla býti trochu slabší (jak tématem, tak i zaměřením - sklouzává už více k sociální kritice a vzdaluje se hravé fantazii), ale pomyslná laťka stojí ještě pořád dost vysoko...


ArkAngel
08.08.2022 3 z 5

Tajemství o původu lidí ve světě Ekho je odkryto a s ním i možná role, kterou v něm má Mravena sehrát. Příběh v Říme je tak asi nejzajímavějším z těch, které série nabízí, načež tu máme jeden slabší, v němž chce Podrov odejít, ale Mravena jej opět vtáhne do svého života. Série je na odreagování fajn, hezky se na kresbu kouká, ale to je vše.

KubaHanzelin
09.06.2021 4 z 5

Je to pořád ulítlé, má to slabší i silnější chvilky.
Rád jsem se dozvěděl jak je to doopravdy s Prikóny a něco z historie samotného světa Ekhö, celkově v obou sešitech se celkový příběh dost posunul a to je podle mě ta správná cesta jak psát tento příběh a ano, jak se píše v anotaci bylo to žhavé:)

Kate18
15.06.2020 5 z 5

Miluji svět Ekhö, plný Prikónů a takového prehistorického steampunku! Kresba je přímo úchvatná.

Tajemství Prikónů
Mravena a Jurij se vydávají do Říma, kde chtějí získat odpovědi na své otázky. Cestuje s nimi i Sigisbert, který chce navštívit Jeho Excelenci Glontodarga ve Vatikónu. Tam zjistí, že došlo ke vzpouře, setká se s Mravenou a Jurijem a společně vzpouru řeší.

Hluboko na Jihu
Mravena se vydává se svojí klientkou, zpěvačkou Soledad na turné, kde chce nahrát první živou nahrávku koncertu ve světě Ekhö. Do cesty se jim připletou náboženští fanatici z Texasu a tak na pomoc zavolá své známé. Opět se pokusí rozluštit, proč Soledad tolik leží fanatikům v žaludku.

p3tris
14.10.2019 4 z 5

Ekhö je nádherně fantastický svět. V prvním příběhu se Mravena vydává do Říma v doprovodu italského šlechtice, který jako by vypadl z oka Aladinovi. A tam odhaluje nejen spiknutí tradicionalistických prikónů ve Vatikónu, ale i něco o původu tohoto světa a své úlohy v něm. V druhém se jako agentka popové hvězdy, která čelí pro svou otevřenost útokům fanatické náboženské sekty, vydává na americký jih.

asteion73
04.08.2019 3 z 5

Svět Ekhö náramně ulítlý, barevně rozmanitý se spoustou technických divů a zejména se svými původními obyvateli Prikony. Moc mě všechny díly bavily, sice nic hlubokého, ale na léto s kafíčkem či pivem pod slunečníkem to pravé ...Ale teď si jdu dát pořádný šálek čaje :-)

Hwaelos
04.05.2019 4 z 5

Přiznám se, že si mě Ekhö úplně získalo. Je to pořád komiks na jedno přečtení, ale zábavnej, skvěle nakreslenej, se sympatickýma postavama, příjemným humorem, fajn settingem a hlavně chytře přeskakující mezi žánry.

LordSnape
28.04.2019 3 z 5

Další Ekhö s další super porcí zábavy. Líbí se mi, že jde prostě o uzavřené povídky, které rozvíjí samotný svět a další postavy v něm. A k tomu dopomáhá opravdu nápaditá kresba. Mravena i přes neustálé převtělování pořád umí utáhnout celý komiks.

vladenec
21.03.2019 4 z 5

Kresba a barvy opět luxusní, to je upřímně důvod proč tu sérii mam ráda. Příběh se opět moc neposunul.

Kapis
29.08.2018 4 z 5

Tak, od "Tajemství Prikónů" jsem čekal trochu více a trochu něco jiného, ale nakonec je to poměrně uspokojivé, proč vlastně ne. Tajemství vzniku civilizace a podobného světa tomu našemu na Ekhu mi pak přijde trochu kostrbaté a autorovi se nedaří úplně nejlépe na to všechno naroubovat. Třeba ti indiáni. A proč tam byly ty těžební zařízení na ropu, když se jezdí na zvířecí pohon? Příběh z jižanských bigotních končin a trocha toho showbyznysu mi taky sedl, docela jsem se bavil, jako u Ekha pokaždé, za čež může i specifická bohatá kresba a jsem spokojen. Milostná linka mezi Mravenou a Jurijem má úplně všechno, co bych od podobného dílka čekal, včetně kazišuka Sigisberta. Pokud by měl vyjít v MC další dvoudíl, určitě budu hlasovat pro.

encyklopedie
24.08.2018 5 z 5

...celá série Ekhö je další kousek Gold komiksového světa .....kresba a příběh - fantazie
...mých oblíbených 321%

jarynek
07.08.2018 5 z 5

Ekho se trošku posunula - je zde méně humoru, méně erotiky. Na druhou stranu především v první části přibylo napětí, tajemna, kde při odhalování tajemství prikonů neschází žádný atribut napínavého čtiva. Druhý příběh z amerického jihu pak trochu brnká i na vážnější strunu náboženských fanatiků. Oproti předchozí knize, která částečně kopírovala schéma vyprávění z první knihy, tak v tomto pokračování dochází hlavně v prvním díle ke kompaktnějšímu vyprávění i posunutí děje. Tak snad se někdy v budoucnu dočkáme dalšího pokračování.

gaspoda
30.07.2018 3 z 5

Nějak se nám vytratil humor

FireOfFilth
24.07.2018 4 z 5

Ekho mě stále docela baví, ale už to není úplně ono. Takový ten wow efekt bohužel zmizel. Příběhy se mi líbili oba. V prvním se užijeme takovou například čajový nálet. Ve druhém epický koncert. Také je v něm krásně ukázána zaslepenost církve a jejich vůdců.

Celkově hodnotím slabší 4.

KillHurt
18.07.2018 4 z 5

Super díl, který rozvíjí svět Ekhö a odhaluje některá jeho tajemství. Také dobře popisuje dynamiku vztahu mezi Mravenou a Jurijem. Kresba opět úchvatná. Lehká erotika stále přítomná. Co víc si přát?

-Endy-
18.07.2018 5 z 5

Svatá trojice Mravena-Jurij-Sigisbert je zpět, tentokrát ve Vatikónu (ano, psáno s "ó") a v Texasu.
První část je celkem zásadním dílem v dosavadní příběhové linii, no a přečtení té druhé vás rozhodně zahřeje ;)

Štítky knihy

komiksy steampunk

Autorovy další knížky

Christophe Arleston
francouzská, 1963
2016  85%Ekhö: Zrcadlový svět 1 a 2
2017  87%Ekhö: Zrcadlový svět 3 a 4
2003  86%Zatrollená historie
2004  85%Okultní oheň
2018  83%Ekhö: Zrcadlový svět 5 a 6

Kniha Ekhö: Zrcadlový svět 5 a 6 je v

Přečtených117x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce66x
Chystám se číst4x
Chci si koupit7x
dalších seznamech3x