Ekhö: Zrcadlový svět 3 a 4

Ekhö: Zrcadlový svět 3 a 4 https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330307/bmid_ekho-zrcadlovy-svet-3-a-4-Tb2-330307.jpg 4 147 21

Finální dva díly Christophe Arlestona, jednoho z nejpopulárnějších francouzských tvůrců současnosti! 3. Hollywood Boulevard I ve fantasy verzi našeho světa existuje samozřejmě kino. A celebrity. A vraždy. Sexuální bohyně Norma Jean byla nalezena mrtvá ve svém bazénu... a vzápětí zjistí Mravena Draapulová, že má ve své hlavě novou nájemnici, která potřebuje srovna účty. Jenže showbyznys je smrtící i v našem světě - natož pak na místě, kde žijí draci a obří opice. 4. Barcelona V Barceloně mizí nejen mladé dívky, ale i vzácná umělecká díla. Právě byl ukraden legendární výtvor mistra Salvadora a podezřelou je Mravenina přítelkyně Grácie. Je nutné očistit její jméno, vyřešit tajemství prikónů a vyrovnat se s tím, že do Mraveny tentokrát vstoupil duch mrtvé... kočky.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Ekhő Monde Miroir : Holywood Boulevard , Monde Miroir : Barcelona , 2014


více info...

Přidat komentář

Luigi1
08.12.2023 4 z 5

Kresba i četba se povedly

Majrek
21.02.2023 5 z 5

Moje duše věčného puberťáka byla plně saturovaná.. :). Úžasná kresba, smysl pro detail, vtip i příjemně erotický náboj.. A s tou Schroedingerovou kočkou mne opravdu dostali...


ArkAngel
08.08.2022 3 z 5

Pokračování Ekho se nese ve stejném duchu jako první díl a rozpracovává ve velkém motivy, s nimiž se čtenáři již obeznámili. Mravenu opět posednou duchové... z nichž jeden patří kočce... schrodingrově kočce, abych byl přesný. Jo a pan Podrov si konečně vrzne, protože Mravenu posedne i duch jedné hollywoodské nymfomanky, ojoj.

špulo
24.06.2021 5 z 5

Tentokrát je to už za 5*. Autori to naplno rozjeli a ja som sa s nimi náramne bavil. Dokonca aj nahlas smial. Tento popík ma začína baviť viac a viac. Krivky Normy Jean sú v tomto podaní snáď božskejšie než v originále;))

KubaHanzelin
21.05.2021 4 z 5

Jak už jsem psal u prvního svazku, třetí a čtvrtý příběh mi přišel o kapku zábavnější. Hrdinové se aklimatizovali na Ekhö a musí v něm nějak..přežívat? Jinak tu máme další dva detektivní příběhy, kde mi přišel ten Hollywoodský lepší, hlavně díky malým easter eggům ( např.:Darth Vader a Stormtroopeři kráčící v pozadí záběru), nadále mě moc nebaví Mravena, ale spíš její "alter ega". Každopádně jsem zvědav co mají ti zatracení chipmunkové za lubem:)

Kate18
28.12.2019 5 z 5

Mravena a Jurij se kvůli zakázce agentury vydají do Hollywoodu. Tam se nachomítnou k natáčení krásné Normy Jean. Zanedlouho dojde k vraždě, kterou musí za pomoci Mraveniny zvláštní schopnosti vyřešit.

Při své další cestě je přivítá Barcelona se samotným Salvadorem. Zde se střetnou i s jednou velmi zvláštní kočkou. Musí vyřešit záhadná zmizení mladých žen a loupež, do které se zapletla Grácie.

p3tris
02.10.2019 4 z 5

Znovu dva vynikající příběhy s perfektní kresbou. Přiznám se, že ten z Hollywoodu mě bavil trochu víc. Norma Jean (Marilyn Monroe) v hlavě Mreveny je skvělá, o čemž se nedobrovolně přesvědčí i Jurij Podrov. Zabila jí Liv Saylorová kvůli novému filmu Quentina Tarantulina, produkční nebo dokonce guvernér, s nímž měla poměr? Nebo je v tom něco úplně jiného? Narážky na bezpočet dalších filmů jsou jen třešnička na dortu. V Barceloně tvoří excentrický umělec Salvator životní dílo a připlete se mu do cesty společnice Mraveny Grácie. Mravena tak musí pdniknout cestu do Evropy, kde se jí v hlavě uhnízdí živá kočka. A i díky tomu se dozvíme, že prikóni jsou s kočkami příbuzní a mají rádi granule.

vladenec
21.03.2019 4 z 5

Kresba je opravdu úžasná, i když je na první pohled vidět že to kreslí mužský :). Příběh se moc neposouvá, ale nenudí.

Norri
27.08.2018 4 z 5

Žánrově je to takový slepenec, který výborně funguje. Je tam hromada vtipů a pop-kulturních narážek. Kresba je famózní a skutečně si ji užijete. Ve všech příbězích je všudypřítomné erotično a rafinovaně odhalovaná nahota. A ženy jsou tam skutečně krásné. Věřím, že tenhle komiks si užívali i sami tvůrci a dobře se u něj bavili. Přesto se najde i něco, co tomu vytknu. První čtyři příběhy, které u nás vyšly, jsou si podobné. Mravena s Jurijem a prikonem Sigisbertem přijedou do nějakého města, do Mraveny vstoupí duch a pak probíhá něco ztřeštěného, co vede k odhalení. Pokaždé. Možná by byl zajímavější jeden delší příběh, ale je otázka, jestli by pak šla udržet svižnost vyprávění. Možná by se i postavy musely začít vyvíjet více, než si scénárista přeje.

KillHurt
18.07.2018 4 z 5

Druhý díl si drží skvělou úroveň kresby i příběhu. Bohužel jsou další dva příběhy trochu repetitivní, ale to vůbec nebrání skvělé zábavě a lechtivé erotice.

FuriosoR
28.02.2018 5 z 5

Ta kresba a barvy jsou prostě špica, je vidět, že to kreslí chlap ! :D
Znovu nechybí humor, nějaká ta erotika, detailní lokace... interakce mezi postavami pořád baví... Část s Hollywoodem mi přišla zajímavější než v Barceloně, ale to nevadí, komiks má pořád co nabídnout.
Snad se dočkáme co nejdřív i dalších dílů, protože tenhle komiks opravdu stojí za to :)

Yokolobuna
15.11.2017 5 z 5

K naprosto fantastické kresbě se tentokrát přidal i velice slušný scénář, kdy oba přítomné příběhy hravě strkají do kapsy ty z minulého dílu. Vůbec bych se nezlobil, kdyby se Ekhö v budoucnu do Modré Crwe zase dostalo. Jen ta Mravena by mohla být trochu menší semetrika.

Hadati
08.09.2017 4 z 5

V prvním příběhu se vydáme do Hollywoodu, kde následně vyšetřujeme smrt známé a populární herečky. Scénáristé si nevybrali nic menšího, než nešťastný osud Marilyn Monroe, která propojila svůj osud s prezidentem Kennedym. V druhém příběhu si odskočíme pro změnu do Španělska, kdy hlavní hrdinku ovládne duch osobnosti, která mi zatím přišla jako nejzábavnější.

FireOfFilth
23.08.2017 4 z 5

Třetí díl Hollywood Boulevard:
V tomto díle se jak název napovídá podíváme do Hollywoodu a tím pádem filmového studia. S hlavními hrdiny zde zažijeme další taškařice. Líbily se mi různé easter-eggy na známé filmy. Hodnotím 4*

Čtvrtý díl Barcelona:
Tento díl nebyl špatný, ale líbil se mi nejméně. Hodnotím 3/4*.

Veve721
01.06.2017 5 z 5

Hlavním záměrem komiksové série Ekhö je pobavit čtenáře, a to se rozhodně podařilo. Bartucciho kresba je opět dokonalá. Jako milovnice koček musím pochválit hlavně postavu bengálské kočičky ze španělského dílu, která je totálně roztomilá. Dalším grafickým úspěchem je výborně zachycené kočičí chování v Mravenině těle, kdy si líže nohu a sedí v různých krkolomných pozicích. Nemůžu opomenout ani skvěle odvedenou práci koloristy (Nolwenna Lebretona), který dokázal krásnou Bartucciho kresbu ještě více zdokonalit. Vypíchla bych minimálně dvojstránku o smrti Normy Jean, kde temné odstíny modré a šedé vytváří tu správnou ponurou atmosféru, kterou by měl čtenář vnímat. Když knížku zhodnotím jako celek, tak grafické zpracování kvalitou převyšuje samotný příběh, ale ani ten není vysloveně špatný. Sice v Ekhö nenajdeme žádné hluboké myšlenky, ale to vůbec nevadí. Jde o lehké vtipné čtení s dokonalou vizuální stránkou. Netřeba v tom hledat něco víc, protože pak byste mohli být zbytečně zklamaní. Já zklamaná nebyla - dostala jsem od Ekhö přesně to, co jsem chtěla.

LordSnape
09.05.2017 4 z 5

Další fantastická města, další potíže hrdinky Mraveny a hlavně nedostižná ikona Norma Jean, což je původní civilní jméno Marilyn Monroe. Jinak vše podstatné opět na svém místě, samozřejmě s pár pěknými příšerkami a drakem.

RomanTilcer
16.02.2017 4 z 5

Ekhö se drží rámce, kterej nastavil už první díl. Scénář pořád šlape, kresba je pořád stejně dobrá, ne-li lepší, snad i trochu přibylo vtipu. Jediný, co mi chybělo, bylo další objevování světa, protože úvodní seznamování s ním stálo za to a teď už jsme prostě jen na místě a řeší se jednotlivý případy. I tak ale tahle rozverná a lehce erotická fantasy detektivka stále plní roli dokonalé oddechovky.

Kapis
15.02.2017 4 z 5

Ale jo, bavilo, i když kousek méně, než předcházející díl. Jde vidět, že ten Holly-úd nemůže nabídnout nic, než falešné kulisy. Jinak to musí být velmi nezajímavé, typické americké město, plné nízkých papundeklových baráků, architektonicky odpudivé, kde si horní bezcharakterní půlprocento akorát tak otírá nohy do zbytku chudáků a sype do světa ty svoje blockbusterové sračky plné té správné pravdivé západní propagandy, proti které určitě naše nové chovancovo ministerstvo pravdy nemůže nic namítat.

To New York, Paříž i Barcelona uměly teda nabídnout mnohem zajímavější prostředí. A jde vidět, že kreslíř, pokud v těch městech nebyl, tak je má aspoň důkladně nastudované. Tak snad brzy vyjde ve Francii šestý díl a budeme si ho moci i s tím pátým přečíst naráz v některém z dalších dílů Modré Crwe, kterážto série mě velice oslovila. O prodloužení předplatného nebudu uvažovat ani sekundu. Jen tak dál!

jarynek
06.02.2017 4 z 5

Zpočátku jsem měl pocit, že je to hodně podobné předchozí knize, ale nakonec se to rozjelo a moc jsem se bavil u odkazů na reálie našeho světa, a to především v případě S. Dalího v Barceloně. A i samotný vztah hlavních hrdinů se vyvíjí.

martinstefko
31.01.2017 4 z 5

Detektivní zápletka se dostává trochu do pozadí a vy možná spíš čekáte na to, jak se vztahy vyvinou. Anebo jestli Mravena zase ukáže trochu víc než jen napěchovaný dekolt. Ale i tohle k "Ekhö" patří a já jsem za to rád. Zábavný komiks, který si vždy rád přečtu. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/01/1362-modra-crew-2-ekho-zrcadlovy-svet-70.html

Štítky knihy

komiksy steampunk

Autorovy další knížky

Christophe Arleston
francouzská, 1963
2016  85%Ekhö: Zrcadlový svět 1 a 2
2017  87%Ekhö: Zrcadlový svět 3 a 4
2003  86%Zatrollená historie
2004  85%Okultní oheň
2018  83%Ekhö: Zrcadlový svět 5 a 6

Kniha Ekhö: Zrcadlový svět 3 a 4 je v

Přečtených178x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených8x
Knihotéce96x
Chystám se číst7x
Chci si koupit7x
dalších seznamech4x