Amisha Amisha komentáře u knih

☰ menu

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Musím říci, že za mě dobrý. Díky zdejšímu hodnocení jsem neměla přehnané očekávání a to se vyplatilo, jelikož mě kniha mile překvapile. Velice dobře se četla, líbilo se mi propojení dvou časových línií i celková zápletka. Příjemná detektivka, která budí zvědavost "jak to teda dopadne". Doporučuji

23.03.2019 5 z 5


Clona Clona Samuel Bjørk (p)

Jak to jen shrnout...možná slovem zklamání? Sice jen maličké, ale přece jenom tam je a to mě moc mrzí, jelikož Sova a V lese visí anděl byly bomba. Děj super, čtenář se nenudí, stáhne ho to a samotný děj se netáhne, je dynamický. Nicméně ten závěr...opravdu mírné zklamání, nebylo to ono. Přesto doporučuji, stojí to za to.

23.03.2019 4 z 5


Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Povedená duchařinka, která na vás kor velmi zapůsobí, když jste doma samotní, venku je tma a skučí vítr. Kniha se četla skoro sama a děj má poměrně plynulý ráz, takže vás nenechá ani chvilku vydechnout. Plusovým prvkem je sympatická hrdinka, která není žádná Lara Croft, ale úplně obyčejná holka, co má pro strach uděláno a vlastní drsného kocoura. Určitě existují i propracovanější příběhy, přesto knihu mohu jen a jen doporučit.

11.03.2019 4 z 5


Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Opět jedna z knih, která se velice dobře čte, tudíž ji za den máte klidně přečtenou a to nejen díky povedené kompozici textu, ale i díky poutavému příběhu, který vám prostě nedá spát dokud nepřijdete na to pomyslné "jádro pudla". Kniha skrývá zajímavý příběh, oceňuji použití různých dějových línií navíc z pohledu různých postav, které vás postupně vedou k samotnému závěru. Přece jenom mi na knížce něco nesedělo, něco, co nedokážu přesně popsat, přesto knihu vřele doporučuji. U čtenářů podobné tématiky nesmí "zářez" v podobě této knihy chybět.

29.01.2018 3 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Co je na knize opravdu obdivuhodné je to, jak je napsaná. Opravdu se čte "jedním dechem". Žádné zbytečné pasáže, žádné natahovování děje, pouze čistý děj. Kniha má zajímavý příběh, ale vyvrcholení zápletky a hlavně finální závěr mě malilinkato zklamal. Přesto mohu knihu jedině doporučit. Možná ne jeden nehet při čtení padne za vlast.

31.12.2017 4 z 5


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Skvělá kniha, naprosto skvělá. Mám ráda knihy, co dokážou čtenáře vtáhnout do děje a nechají ho prožívat okamžiky s hrdiny plnými doušky. Při čtení jsem si prošla několika etapami: 1) Nick možná nebude tak skvělý, ale určitě to nebude takový zmetek, 2) Nick je neskutečný zmetek, bůh ví čeho je schopný, 3) Coooo????, 4) To je ale mrcha!...takže asi tak. Naprosto "vcuclá" do děje, kniha se četla sama, všemi deseti doporučuji.

06.03.2017 5 z 5


Skála Skála Peter May

Po dlouhé době zase jedna kniha, která mě nadchnula hned od prvních stran. Působivé prostředí zdrsnatělého Skotska, perfektní propojení dějových linií, které člověka zbytečně nemátly a i zajímavý příběh, který umí zaujmout. I když se původní myšlenka (vražda) během příběhu dostává trochu do pozadí, nic to nemění na tom, že kniha se četla téměř sama a já ji vřele doporučuji.

05.02.2017 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Kniha byla milá a bylo zajímavé číst příběh z válečného období tak trochu jinýma očima, ale přes to všechno ve mně hlodá maličké zklamání. Díky hodnocení a recenzím jsem čekala fantastickou knihu, ale dočkala jsem se místama mírně nataženého příběhu, který jsem v půlce chtěla i vzdát, avšak konec byl překvapivý, smutný a abych se přiznala, musela jsem nad ním dlouho přemýšlet. Autorovi dávám bod za kreativitu a knihu doporučuji.

01.02.2017 3 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Moje třetí kniha od této skvělé dvojice autorů. Bohužel, nejsem schopná je číst v chronologické řadě, takže starší události, který občas vstupují do současného děje, mě trochu matou, ale ne natolik, abych opět neocenila naprosto bravurně napsanou knihu. Už od prvních stran jsem věděla, že tuto knihu nedám z ruky, dokud ji nedočtu. Výborně popsané myšlenkové pochody postav a děje. Možná může někomu děj ke konci připadat již trochu absurdní, ale přes to všechno můžu jen zatleskat a těšit se na další pokračování.

13.06.2016 5 z 5


Sebevraždy panen Sebevraždy panen Jeffrey Eugenides

Kniha na mě samozřejmě zapůsobila příběhem. Být rodičem, nevím co bych dělala, kdyby se všechny mé děti rozhodly spáchat sebevraždu. Ale jinak mi kniha přišla taková zvláštní, nemůžu přesně popsat čím, ale něco mi na ní vadilo, možná některé zbytečné detaily či absurdita chlapecké "lačnosti" po dívkách. Ale kniha jako celek nebyla nejhorší, ba naopak.

24.02.2015 4 z 5


Hladový oheň Hladový oheň Erik Axl Sund

Zápletka se zvětšuje, napětí narůstá, no prostě nádhera. Druhý díl opravdu mile překvapil, začíná to být opravdu zajímavé. Tak šup šup s třetím pokračováním :)

11.02.2015 5 z 5


Městečko Pines Městečko Pines Blake Crouch

Co o této knize říct...První půlka byla skvělá, druhá už ale ne. V momentě, kdy se v knize objevili "mutanti" jsem si řekla, že tohle asi nebude můj šálek kávy. Skvělý námět akorát bych příště vynechala zbytečné sci-fi prvky a spíš se zaměřila na příběh města v realném světle.

15.07.2014 3 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Autoři opět nezklamali, kniha se čte úplně sama, děj je plný nečekaných zvratů (někdy až moc) a postav, až mi z toho šla hlava kolem. Sice se mi kniha zdála místy až moc zdlouhavá, ale jinak dojem zanechala.

06.07.2014 5 z 5


Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Moje první dojmy byly neurčité, zase další tuctový thriller, nu dobrá, nějak se tím prokoušu, ale později, kdy se do děje připojily vzpomínky postav a hlavní postava na mě přestala působit jako protivná slepice, jsem zjistila, že jsem do děje ponořená až po uši a kupodivu mě zaujal. Doporučuji, zajímavé počtení, jsem zvědavá na další autorčiny počiny :)

11.06.2014 4 z 5


Vraní dívka Vraní dívka Erik Axl Sund

Ano, tato kniha naprosto splnila mé očekávání. Je to ten typ knihy, kterou ráno otevřete, začtete se a nedá vám pokoj dokud ji nepřečtete. Až na občasnou zmatenost v jednotlivých pasážích a pocit, že tato kniha je opravdu trošku zvrácená má můj palec nahoru (snad nejsem sadista :D )

23.05.2014 5 z 5