Městečko Pines přehled

Městečko Pines
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/170906/bmid_mestecko-pines-170906.jpg 4 637 637

Agent tajné služby Ethan Burke do městečka přijíždí hledat dva pohřešované federální agenty. Úkol je jasný a zcela odpovídá práci, na jakou je Burke zvyklý. Netuší však, že ho ve zdánlivě idylickém městečku čeká řada nepříjemných překvapení. Po vážné automobilové nehodě skončí v nemocnici. Od místního psychiatra se dozví, že utrpěl poranění mozku a že rozhodně nemůže opustit nemocnici. Ethan ho neuposlechne a bez peněz a bez dokladů vyráží do města, aby se pustil do vyšetřování. Naráží na neochotu místního šerifa a řadu podivných osob, z nichž žádná není tím, kým se zdá. Nemůže se spojit se svými nadřízenými ani s manželkou a stále jasněji si uvědomuje, že se ocitl ve světě, jemuž nerozumí a v němž se necítí ani trochu bezpečně. Kniha Městečko Pines je další z řady mimořádně úspěšných knih Blakea Crouche, který je ve Spojených státech a mnoha dalších zemích celého světa znám jako autor napínavých příběhů na pomezí hororu, thrilleru a sci-fi. A právě tuto prověřenou kombinaci Crouch použil i v románu Městečko Pines, který vyniká svižnými, skvěle vypointovanými dialogy, přesvědčivou kresbou jednotlivých postav a především strhujícím příběhem s překvapivým rozuzlením, jež vám vyrazí dech. Městečko Pines nadchne všechny fanoušky Stephena Kinga, Petera Strauba a Paula Wilsona i milovníky Lynchova seriálu Městečko Twin Peaks, jímž se Crouch nechal podle svých vlastních slov inspirovat. A nejen je. Potěší každého, kdo má rád napětí a kvalitní literaturu.... celý text

Literatura světová Thrillery Sci-fi
Vydáno: , Jota
Originální název:

Pines , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Městečko Pines. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (199)

MartinvonHau
předevčírem 1 z 5

Mě se to prostě nelíbilo. Proč? První chyba je na mé straně. Název jsem si nějakým nedopatřením spojil se seriálem Městečko Three Pines a tak nějak jsem čekal, že to bude detektivka. Nebyla, i když nějakou dobu to tak vypadalo. A co to vlastně bylo? Pokus o apokalyptickou vizi světa budoucnosti a podle mě pokus nepříliš povedený. V momentě, kdy Ethan přelezl plot a potkal místní tvory, měl jsem neskutečné nutkání knihu odložit. Nakonec jsem to dočetl, hlavně z důvodu, že jsem tajně doufal, že to autor celé nějak logicky poskládá a ono to do sebe zapadne. Nezapadlo, navíc takové ty rádoby filozofické řeči o zkaženosti lidstva mi přišly k smíchu. A chování hlavního hrdiny, kterému celou dobu někdo usiluje o život a on pak řekne, co jsme si, to jsme si, je legrační. Autor navíc svou knihu přirovnává k seriálu Twin Peaks. Opravdu? V čem jako má být podobnost? Tohle snad nemůže nikdo myslet vážně.
Nakonec to mám za sebou a konečně můžu se konečně věnovat nějakým jiným knihám. Dalším dílům rozhodně šanci nedám.

Miliarda
14.07.2024 5 z 5

Městečko Pines mě opravdu chytlo, pomalé tempo vyprávění se stísněnou atmosférou se v závěru promění v mysteriózní akci s naprosto šokujícím závěrem. Už se těším na druhý díl.


GeorgieAnne
08.07.2024 3 z 5

(SPOILER) Od autora jsem zatím četla jen Zhroucený čas ale byla jsem z něho naprosto nadšená, přirozeně jsem se tedy domnívala, že i tato kniha bude skvělá a... no není.
Začátek je slibný, bavilo mě spolu s hlavním hrdinou odhalovat kde se nachází a co se vlastně děje, co se stalo s jeho kolegy apod. ale jakmile začíná "hon" a Burke se dozvídá, že byl hibernován a nachází se v "budoucnosti" a nakonec se stává místním šerifem - to mi prostě nesedělo.
Že se jedná o post-apo jsem netušila ale i kdybych to tušila můj názor by to nezměnilo.
Děj byl bohužel tak od poloviny nudný a já se přemáhala knížku dočíst, když jsem narazila na ten konec, jen mě to utvrdilo v tom, že tento typ knih pro mě není vhodný.

Za mě to jsou 3*, pokud máte rádi Twin Peaks asi by se vám kniha mohla líbit, nemohu posoudit protože jsem neviděla ale autor tuto sérii napsal jako hold tomuto seriálu takže předpokládám, že pro fanoušky to bude must-have.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (19. - 25.11.)

19.11.2018


Knižní novinky (1. - 15. 8.)

31.07.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Zfilmováno

Městečko Pines (2002)


Kniha Městečko Pines v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených804x
ve Čtenářské výzvě77x
v Doporučených49x
v Knihotéce371x
v Chystám se číst274x
v Chci si koupit48x
v dalších seznamech6x