Hladový oheň

Hladový oheň https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218253/bmid_slabost-victorie-bergmanove-hladovy-2QB-218253.jpg 4 872 157

Pokračování švédského bestsellerového thrilleru Vraní dívka. Kriminální komisařka Jeanette Kihlbergová neustává v pátrání po tom, kdo bizarním a zároveň drastickým způsobem zabíjí přistěhovalecké chlapce. Náhle však dojde k brutální rituální vraždě úspěšného obchodníka. Mnohé okolnosti ukazují na to, že jde o pomstu. Ale za co? Psychoterapeutka Sofia Zetterlundová, která se mezitím stala Jeanettinou partnerkou, neoficiálně sestavuje profil pachatele. Zároveň se snaží najít cestu ke svému skutečnému já, které ji fascinuje i děsí. Stopy vyšetřovaných zločinů a minulosti Victorie Bergmanové vedou k elitní internátní škole, do Dánska i na mrazivý sever – šokující, nečekané rozuzlení se začíná rýsovat…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Book 2: Hungerelden , 2011


více info...

Marquis
Marquis
20.11.2023 4 z 5

Autorské duo získalo po svojom debute isté sebavedomie, s ktorým na čitateľa chrlí akési pseudomúdra na začiatku takmer každej kapitoly a ktoré občas vyznievajú, ehm, smiešne.

To je prvá vec, ktorú som musel / chcel prehltnúť, ak som chcel ďalej poznávať Victoriu Bergmanovú.

Dvojka je totiž... Iná. V duchu typických klišé pokračovaní sa snaží byť lepšia, väčšia, bombastickejšia, pričom sa stáva (ne)chcene prekombinovaná a tak trochu opomína fakt, čím vlastne vo forme trilógie je - len pojítkom.

Ale záleží, či túto hru budete s autormi chcieť hrať. Ja nehovorím nie a tak som zvedavý, koľko otáznikov nám odkryje finále.

Odpuštění něčeho, co lze odpustit, vlastně žádné odpuštění není, pomyslí si. Skutečné odpuštění je, když odpustíme něco neodpustitelného. Schopnost, kterou má jen bůh.

P.S.: "Úzkost ji tvrdě zasáhne do solárního plexu..."
Vážne niekoho napadlo "preložiť" to takto? Pripadá to adjektívum ako do očí bijúce len mne...?

Aya81
Aya81
18.11.2023 5 z 5

Mám problém se od knížky odtrhnout a vrham se na další díl :)


JaniMa
JaniMa
29.07.2023 4 z 5

Je to napínavé, ale asi mi více vyhovují románové série, u kterých jsou jednotlivé knihy alespoň z části dějově uzavřeny. Tady se dějové linky spíš větví, než spojují, a přestože postav není nepřeberně, začínám v nich mít trochu zmatek. Třetí knihu dočtu, protože jsem zvědavá, co v ní vykrystalizuje, ale pak se s úlevou vrátím k něčemu méně extravagantnímu.

Radimka
Radimka
04.07.2023 3 z 5

2. díl Vraní dívky, která mě strhla daleko víc. Tohle mi přijde jako takovej mezičlánek k 3. dílu. Ne že by to bylo špatný, trochu jsem se ztrácela v postavách, ale zrovna tohle jsou knihy, které je potřeba číst v kuse, což jsem tady nedělala. Uvidíme, co trojka.

absa2611
absa2611
31.05.2023 3 z 5

(SPOILER) Zdá se, že už vám dochází, kdo je kdo a proč vše dělá? Jste vedle jak ta jedle...
Moje hodnocení této části je opět pouze průměr, tj. 50%.

megamysl1901
megamysl1901
26.09.2022 5 z 5

I druhý díl byl parádní. Pomalu se řadí mezi mé TOP série. Velice doporučuji. 5*.

Kulda1981
Kulda1981
23.01.2022 5 z 5

Druhý díl trilogie. Výborný, stejně jako první a vzhledem k tomu, že mám přečtenou celou trilogii vřele doporučuji. Čteno jedním dechem. Byla jsem šťastná, že jsem měla všechny tři knížky k dispozici najednou. Asi bych nevydržela čekání.

Nula.nula.nic
Nula.nula.nic
25.11.2021 5 z 5

Tuto trilogii jsem sháněla opravdu dlouho, ale moc jsem ji chtěla a tak se nevzdávala.
Nakonec jsem sehnala na jednom bazaru a brzy potom byla doma.
Do knih jsem se hned pustila a dokud jsem se nedostala na konec této poslední, nemohla jsem myslet na nic jiného.. GENIÁLNÍ, ÚŽASNÝ, naprosto dle očekávání - možná i něco navíc. Jedna z největších srdcovek!

Arkagas
Arkagas
09.05.2021 5 z 5

(SPOILER) sepsat nějak obsáhleji dojmy z knihy, která je pokračováním Vraní dívky není úplně jednoduché. Příběh se stejně jako první část nese na vlně hluboké psychologie postav a toho, proč jednají jak jednají. Více je tu ale rozvinut příběh vyšetřovatelky Jeanette, která prochází rozvodem a se Sofií tak skončí v partnerském vztahu, za což je Jeanette velmi ráda, jelikož mít doma psychoterapeutku je skvělé. Sofia ji pomáhá s vytvořením profilu pachatele a nechává Jeanette nahlédnout do mysli vraha. Jaké to je, sedět vedle něj a nic netušit? Sofia mezitím pokračuje v rozboru sebe samotné a jejího druhého já - Viktorie Bergmanové. Je všechno, co si myslí pravda? Zabila skutečně tolik lidí, kolik si myslí? A proč nechala Viktorii zmizet ze světa a zrodila se Sofie? To vše v druhém díle Vraní dívky.. Víc prozradit bohužel nemohu :)

Mona-Lisa
Mona-Lisa
14.03.2021 4 z 5

Jelikož se vrací stejné postavy, řeší se sice malinko jiné vraždy, ale jádro pudla zůstává stejné, platí dojmy, co jsem zažívala u prvního dílu:
Sonda do pokroucených a zvrácených myslí bytostí, co pachájí nechutné činy a zkoumání jejich lidskosti (jestli ještě nějaká zbyla) a proč se vytratila.
S tím souvisí vršení různých hrůz a jejich podrobný popis, což mi nevadilo (na rozdíl od Nabarveného ptáčete, kde jsem zlo prostoupené knihou vnímala jako prvoplánovou snahu šokovat), protože jejich účel mi přišel jasný ????Snaha najít podstatu a kořeny zvráceného jednání. Ne jako pokus je opodstatnit či omluvit, ale jen co nejvěrněji zobrazit. A tím dát možnost trošku pochopit, proč zrůdy svým jednáním tvoří další.
Je-li možné v souvislosti s takovým zlem ještě mluvit o člověku nebo už jen chodiící krutosti bez svědomí a soudnosti?
Sedl mi formát krátkých kapitol na max tři stránky a střídání pohledu vyšetřovatelů/pachatelů/obětí.
A ten závěr?! Něco jsem čekala...ale hlavní rozuzlení a kořeny celého případu teda ne
Celou sérii doporučuji pro silnější povahy (žaludky).

Booksaddict
Booksaddict
05.12.2020 2 z 5

Lidi, já vám nevím. Jako přečetla jsem to nakonec, ale že bych se na to těšila, to teda ne. Postav jak na orloji, už jsem nevěděla, kdo je kdo, potřebovala bych si doma udělat tabuli jak kriminalista a psát si, o kom vlastně čtu a jak se jmenoval za svobodna.

mona.benny
mona.benny
03.12.2020 3 z 5

Za mě asi nejvíc povedený díl. Přesto musím říct, že sem se občas ztrácela v názvech, jménech, a všech postavách v knize.

Nestorkea
Nestorkea
08.11.2020

Uf, to zase bylo. Místy se mi zvedal žaludek, ale četla se velmi dobře. Doufám, že už mi brzo otevřou knihovnu, abych sérii dočetla.

mirec88
mirec88
08.11.2020 3 z 5

Celkom zaujímavé pokračovanie, len priemerné. Som zvedavý na tretiu časť.

KatkaK13
KatkaK13
05.10.2020 4 z 5

Z trilogie je tato kniha podle mě nejlepší a je opravdu čtivá. Člověk konečně pochopí, co se dělo v prvním díle a začne mu to dávat smysl. Jestli někdo přelouskal první díl, se kterým jsem značně bojovala, tak musí sáhnout i po druhém. Nebude zklamaný. Ale ano, je třeba si uvědomit tématiku knih.. kdybych knihy nedostala půjčené, asi bych po nich sama nesáhla.

Dandulka
Dandulka
09.09.2020 5 z 5

I druhý díl byl perfektní. Jen pro silné povahy. Navzdory tomu jsem jej opět přečetla velmi rychle.

Lukaso
Lukaso
03.08.2020 5 z 5

První díl super, tento druhý také, opět napínavé a dobře čtivé.

Pajina68
Pajina68
17.07.2020 3 z 5

První díl se mi líbil více, jdu do třetího dílu, ať už se dozvím, jak to tedy dopadne.

takana
takana
14.04.2020 3 z 5

Docela jde číst, jelikož jsem přečetla 1. díl tak jsem byla zvědavá na pokračování.

Daiv666
Daiv666
14.04.2020 5 z 5

Moje první melancholická kniha...byla jsem velmi rozčarovaná....ale hodnocení jsem dala plný počet, i přes to, že jsem místy musela odložit knihu a rozdýchat to...