Pýthiiny rady

Pýthiiny rady https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225972/bmid_slabost-victorie-bergmanove-pythiin-5HZ-225972.jpg 4 716 151

Závěrečný díl temného psychothrilleru Vraní dívka. Victoria podrobí samu sebe terapii a snaží se scelit svoje rozštěpené nitro. Zbývá už jen sedmá, nejsilnější z jejích podosobností. Záhadná Madeleine i nadále s úspěchem uniká kriminální komisařce Jeanette Kihlbergové. Ta za pomoci Sofie podniká hon na muže, který nenávratně zničil život nejen Victorii, ale i její dceři. Stopa vede k tajnému spolku pedofilů Sihtunum, k obskurní náboženské sektě a do ukrajinského Babího Jara, na jedno z nejpříšernějších popravišť nacistů. A mstitelka opět bere právo do vlastních rukou…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Pythians anvisningar , 2012


více info...

kovka
kovka
08.01.2024 odpad!

Autoři neumí psát, člověk se musí nutit, aby aspoň kousek přelouskal. Změť neuvěřitelných postav, mezi kterými panují ještě nesmyslnější vztahy. Tudyma ne...

Aya81
Aya81
25.11.2023 5 z 5

Série mne vtáhla a nepustila. Opravdu jsem už dlouho nehltala stránky tak jako zde. Námět byl zvrácený a odporný. Provedení ale skvělé. Jen tedy konec byl možná trochu moc urychlený. A doufala jsem,že Jeanette pochopí, kdo je doopravdy Sofia. Ne kvůli happyendu, ale aby zapadl i poslední kousek skládačky. Hodnocení je tedy za sérii jako celek.


Marquis
Marquis
20.11.2023 3 z 5

Akože fakt? Na toto rozlúsknutie som sa mal tešiť od prvého dielu?

Niežeby bolo niečo nedovysvetlené (teda okrem Viggových skulptúr), ale chýba tomu potrebný počet strán, aby to malo aj nejakú hĺbku a my sme sa mohli skutočne stotožniť s tým, že áno, toto si pomstu skutočne zasluhuje.

Namiesto toho vlastne kľúčová postava dostáva priestor v koľkých? Štyroch, piatich kapitolách?

Naproti tomu, hlavná protagonistka sa defacto sama deatraktivizuje v čitateľových očiach a prostredníctvom jej autoterapie a úspešnej samoliečby nám autori napľujú do tváre a aj s jej záverečným "prepáč" nás odhadzujú ako nepotrebných blbcov, čo sa dočítali až sem, tak, ako Victoria odhadzuje svoj mobil.

Nerozvinuté, odfláknuté, neuspokojivé. Neskutočne ma tento koniec (či skôr niekoľko odbitých viet na záver) rozčarovalo a týmto uberám bod z hodnotenia aj druhej časti, pretože ako spojovník síce nezlyhala, ale sľúbila viac, než "trojka" splnila.

A to ani nehovorím o tom, že motív titulných Pýthiiných rád vyšumel niekam do prázdna...

technik1965
technik1965
10.11.2023 3 z 5

Ťažká séria

JaniMa
JaniMa
19.08.2023 4 z 5

Série je brilantně promyšlená, ale čtení to bylo náročné. Jednak bylo třeba dávat pozor, kdo je kdo, a pečlivě sledovat slévání jednotlivých příběhových linek, a pak je tu taky ten fakt, že sexuální zneužívání dětí je silně emotivní téma. Některé pasáže na mě byly moc, a to jsem předpokládala, že v knize už mě nic nemůže vyvést z míry. Myslím, že teď si budu muset srovnat hlavu něčím odlehčenějším.

Radimka
Radimka
16.08.2023 4 z 5

Poslední díl Vraní dívky. Škoda, že jsem nečetla víc v kuse, určitě bych si to víc užila. Posledních 100 stran jsem zhltla. Je to tak strašný, plný duševních chorob, mučení, pedofilie, že si jsem si ani na chvíli neuměla představit, že by to mohla být realita. Jinak bych se z toho asi pozvracela.

absa2611
absa2611
31.05.2023 3 z 5

V tomto dílu je konečně vysvětleno, kdo je za všemi vraždami a proč. Na můj vkus velice překombinované, tato trilogie mě nenadchla a jsem ráda, že jsem se nemusela prokousávat dalšími díly.
50%

Giný
Giný
26.01.2023 5 z 5

Geniální zakončení série. Musím říct, že tento díl leč závěrečný se mi dostal pod kůži nejvíce ze všech. Prolínání minulosti, která tak osvětluje kroky postav v přítomnosti, dokonale podtrhuje psychologickou stránku knihy. Nemohu souhlasit s tvrzeními, že by kniha byla utahaná, ba naopak se četla jedním dechem a to převážně díky tomu, jak do sebe vše dokonale zapadalo víc a víc. Rozuzlení bylo plné emocí a protichůdných pocitů vůči některým postavám od pochopení a lítosti až po nechuť a smutek. Oceňuji barvité popisy zločinů i styl, kterými jsou postupně odkrývány a dávkovány v pomalé a tak zdánlivě snesitelné míře, kdy čtenář především očima Sofie nahlíží na pohnutky k nim vedoucí. Leží zde otázka k zamyšlení, co stačí zažít lidské bytosti, aby se dopustila nelidských činů.

megamysl1901
megamysl1901
04.01.2023 5 z 5

Tak ani poslední díl nezklamal. Vše bylo vysvětleno a líbí se mi, že nekončí příběh šťastně jako u jiných knih. Celou sérii hodnotím 5* a řadí se mezi mé TOP knihy/série.

luckykniznisvet
luckykniznisvet
08.11.2022 4 z 5

Poslední díl mi přišel takový moc utahaný. Jako takhle, celkově musím sérii hodnotit pozitivně, četlo se to jedním dechem, stránky mi doslova ubíhaly pod rukama. Na tu druhou stránku mi to přišlo právě strašně utahané a všechno pořád to samé dokola. A konec takový moc zamotaný a komplikovaný. Mám v sobě prostě strašně zamotané a rozpoluplné pocity.

Margerite
Margerite
11.05.2022 4 z 5

Na mě už to bylo příliš natahované a pořád to samé dokola, všechny tři díly na jedno brdo. I když zpracování si pořád ty 4* zaslouží. Určitě stojí za přečtení.

Kulda1981
Kulda1981
23.01.2022 5 z 5

Poslední díl trilogie. Fakt pecká. Všechny tři knížky jsem četla jedním dechem a byla jsem naprosto unešená. Fakt pecka. Kdyby to šlo dám hvězd deset.

Nula.nula.nic
Nula.nula.nic
25.11.2021 5 z 5

Tuto trilogii jsem sháněla opravdu dlouho, ale moc jsem ji chtěla a tak se nevzdávala.
Nakonec jsem sehnala na jednom bazaru a brzy potom byla doma.
Do knih jsem se hned pustila a dokud jsem se nedostala na konec této poslední, nemohla jsem myslet na nic jiného.. GENIÁLNÍ, ÚŽASNÝ, naprosto dle očekávání - možná i něco navíc. Jedna z největších srdcovek!

Libunka74
Libunka74
03.09.2021

Už jsem to jednou celé četla, ale málo se soustředila. Musím znovu!! A pořádně :-)

Arkagas
Arkagas
09.05.2021 5 z 5

(SPOILER) Poslední a ukončovací díl Vraní dívky nás zavede hluboko do minulosti, kdy ještě Sofia neexistovala a ukáže nám, proč byla Viktorie Bergmanová taková, jaká byla. Jak ji formoval život, který k ní vůbec nebyl laskavý a proč se rozhodla svého starého já definitivně zbavit. Jeaette při pátrání objeví starou fotku Viktorie v ročence a slečna na fotce je jí strašně povědomá, jen neví odkud. A co případ mumifikovaného chlapce, jak ten zapadá do téhle psychologické a zvrácené hry? I když byste si mohli myslet, že nijak, závěr Vás překvapí. V tomto závěrečném díle se objeví i pár nechutných scén pro milovníky "hnusu" a celá trilogie se uzavře. Pro někoho možná tak, jak si představoval, pro většinu lidí ale spíše velmi nečekaně. Je to jedna z mála sérií, která nekončí dobře. Kdo by čekal happy end, rozhodně se nedočká. 

Nazli
Nazli
28.04.2021 4 z 5

Poslední díl série mě jako čtenáře uspokojil. Vše vysvětleno a konec zanechal lehkou pachuť toho, že takhle to prostě chodí.

Nestorkea
Nestorkea
02.01.2021 4 z 5

Poslední díl trilogie byl nejméně akční, ale nejvíce vysvětlil. Uvítala bych uzavření příběhů hlavních postav, nemám ráda otevřené konce. Jinak bezva.

pety679
pety679
30.12.2020

Celá trilogie byla naprosto úchvatná a zaujímá čestné místo v mé knihovně. Doporučuji všem fajnšmekrům psychologických thrillerů!

mirec88
mirec88
10.12.2020 5 z 5

Perfektné zavŕšenie trilógie. Všetko dáva zmysel. Je to také nečakané, temné, smutné, šokujúce. Dostal som čo som čakal.

KatkaK13
KatkaK13
05.10.2020 3 z 5

Třetí díl trilogie vlastně popírá, co se událo v prvních dvou knihách. Tak pokud se chcete dozvědět pravdu, nejde nedočíst třetí díl. Říkala jsem si, že knihy by se samostatně ani neměly prodávat, jinak nedávají smysl. Kdybych to měla porovnat, tak druhý díl byl nejlepší, pak by následoval třetí díl a nakonec první, ve kterém jsem byla ztracená. Tématiky jsem se zprvu hodně bála, ale pokud necháte fantazii na uzdě, jde to.