1Terisek1 1Terisek1 komentáře u knih

☰ menu

Hezký, ale narovnej se! Hezký, ale narovnej se! Johana Fundová

Nejprve jsem četla zda komentáře a říkala si, zda to vůbec stát za přečtení. Ale jsem spokojená, opravdu to bylo oddychové čtení, nic pro náročného čtenáře. Retro část fajn, klidně by toho mohlo být více, otevřený konec mi nevadil.

09.03.2022 3 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Kniha se dobře čte, krátké kapitoly, děj napínavý a do posledních stránek čtenář netuší, kdo je vrahem. Rozhodně doporučuji.

25.01.2022 5 z 5


Slonisko a medvídek Pú Slonisko a medvídek Pú Walt Disney

U nás se přečetla za jediný večer, je sice trochu delší, ale velice pěkná. Ilustrace přes celou stránku.

18.11.2021 4 z 5


Kouzelné vánoční dobrodružství Kouzelné vánoční dobrodružství Chiara Cioni

Četli jsme s dcerou ve 2,5 letech a příběh se jí líbil. Byl jednoduchý, každá stránka je celá ilustrovaná a pár řádků textu. Celá kniha se přečte do 20 minut. Doporučuji jako předvánoční knihu pro malé děti, kteří potřebují hodně obrázků pro udržení pozornosti.

18.11.2021 5 z 5


Majonéza k snídani Majonéza k snídani Markéta Lukášková

Kniha se mi velmi líbila, stejně jako všechny předešlé. Ema má některé autistické rysy, ale přitom v knize není jediná zmínka o tom že je to "autista". Jen je prostě jiná, zvláštní a to se mi líbí. Žádné nálepkování, škatulkování. Příběh založen na jednoduchém nápadu, ale velmi pěkně zpracován. Budu se těšit i na Markétiny další knihy.

18.11.2021 5 z 5


Porodní sestra z Osvětimi Porodní sestra z Osvětimi Magda Knedler

Bohužel zůstala nedočtená, jelikož jsem 3 měsíce po porodu, tak tohle téma bohužel bylo až moc silné kafe. Celkově od doby, co mám vlastní děti snáším špatně příběhy z koncentračních táborů.
Přečetla jsem asi 100 stran a číst to v jiné době, tak je příběh napsán zajímavě, ale myslím si že jsou i zajimaveji napsané knihy na toto téma.

23.09.2021 3 z 5


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Příjemná oddechovka, všední životy obyčejných lidí, které vás vtahnou do jejich příběhu.

02.07.2020 4 z 5


Striptérky Velkého jablka Striptérky Velkého jablka A. K. Veliká (p)

Bohužel jsem nebyla schopna dočíst. Nezaujalo mne. Možná proto, že mám doma 1,5 starou holčičku a hlavní postava má také malé dítě a většinu času tráví v práci - stripbaru, nebo s kamarádkami či chlapama a připadala mi hloupá a nedokázala jsem se do ní vcítit a tím mi byla i kniha nepříjemná na čtení. Možná jsem ji měla dát větší šanci, ale proč ztrácet čas nad něčím co člověka nebaví. Každopádně jsem zvědavá na komentáře ostatních :)

12.02.2020 odpad!


Oběť 2117 Oběť 2117 Jussi Adler-Olsen

Předchozí knihy mi přišly poutavěji napsané a se zajímavější vyřešením případů. Ale i tak se četla dobře a svižně.

13.01.2020 4 z 5


Nejsem mrtvá Nejsem mrtvá Anne Frasier (p)

Velice poutavě napsaná kniha, která se čte sama. Těším se až si přečtu i druhý díl.

20.11.2019 5 z 5


Strážci příběhů Strážci příběhů Mechthild Gläser

Kniha je spíše pro náctileté, ale i tak se mi velmi líbila a donutila na můj seznam knih co se chystám přečíst připsat některé další kousky.
Kniha je čtivá a nápad velmi zajímavý, pouze konec mi přišel otevřený a já mám raději jistotu, jak vše dopadne :D

30.04.2019


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Příběh čtivý a zajímavý. Ovšem je pravda, že věci které zažívali vězni v koncentračním táboře jsou vynechány. Je možné že díky tomu že příběh nebyl vyprávěn samotným účastníkem se tyto "detaily" utrpení v příběhu vytrácí. Nebo měl jen hlavní hrdinů velké štěstí.

22.01.2019 3 z 5


Lazar Lazar Lars Kepler

I přes některé zde nepříliš dobré recenze se mi kniha velmi líbila a byla čtivá a napínavá od začátku do konce.

14.01.2019 5 z 5


40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

Mám knihy od Zibury ráda ačkoliv dějově to nijak napínavé není, ale pokud chce někdo napínavý děj ať si přečte horor či podobný žánr.
Budoucím čtenářům radim vyzbrojit se při četbě sklenicí vody nebo šálkem čaje protože já vždy při čtení o tom jak popíjí či strádá žízní toužila se také napít :D

06.01.2019 3 z 5


Saturnin se vrací Saturnin se vrací Miroslav Macek

Původní knihu jsem nečetla, pouze viděla film a jelikož mě bavil zakoupila jsem ji pokračování ač od jiného autora. A ač přes nepříliš lichotivé recenze mě kniha neurazila, ani nijak nezklamala. Oddechové čtení na pár večerů. Dějově se tam toho sice moc neodehraje, ale to mi nevadilo.

17.12.2018 4 z 5


Počátek Počátek Dan Brown

Brown opět nezklamal.Velmi čtivá a pěkně napsaná kniha. Od začátku do konce napínavé :)

31.07.2018 5 z 5


Krasojezdkyně Krasojezdkyně Jojo Moyes

Žánrově odpovídá předcházejícím knihám, autorku mám ráda a proto jsem ji přečetla, ale ostatní se mi asi líbily více a připadaly mi i více poutavější a čtivější. Jsem zvědavá na další z knih od autorky (Zakázané ovoce).

28.07.2018 3 z 5


Bezesný Bezesný Jørgen Brekke

I přes místní nepříliš lákavé komentáře jsem knihu přečetla. Ovšem mě se kniha líbila, pokud se někdo ztrácel ve jménech, tak mu nedoporučím Hry o trůny, ale zde mi to žádný problém nedělalo. Stejně tak s otevřeným koncem - tím bych nazývala něco jiného. Zde se jen neví, jak to dopadne s Oddovo ženou. Vše ostatní je však vyřešeno a čtenář se nemusí nic sám domýšlet. Vzhledem k tomu, že jsem ji četla 6 dní, tak bych řekla, že je čtivá. Za mě tedy ano :) A pokud se někomu nelíbí drasťárny, tak ať nečte norské detektivky.

01.05.2018 4 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

První detektivka od Agathy a musím říci že mě velmi nadchla a rozhodně patří na přední místa žebříčku knih, které stojí za to přečíst.

21.03.2018 5 z 5


Podivný případ se psem Podivný případ se psem Mark Haddon

Velice pěkně napsaná kniha. Čtivá, vtipná i dojemná. Vřele doručuji

16.09.2017 5 z 5