Strážci příběhů

Strážci příběhů https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/308061/bmid_strazci-pribehu-tMl-308061.jpg 4 309 92

Během letních prázdnin na zapomenutém ostrově kdesi ve Skotsku se Amy dozví, že jako členka staré šlechtické rodiny ovládá schopnost vstupovat do knih a ovlivňovat již napsané příběhy. Amy si ve světě knih brzy najde přátele: moudrého Šér Chána z Knihy džunglí, láskou usouženého Goetheho Werthera nebo Olivera Twista, kterému daruje žvýkačku, což se posléze ukáže jako velmi nerozumné… Svět knih ale není tak pokojný, jak se Amy zprvu zdálo. Nejprve zmizí peníze z Ali Babova pokladu. Pak se cestou na ples k panu Darcymu zraní Elizabeth Bennetová, takže jeden z nejznámějších milostných příběhů je náhle v ohrožení. Amy je brzy jasné, že musí najít toho, kdo do příběhů zasahuje. Když události začnou prosakovat i do reálného světa, a dokonce mají oběť na životě, ukáže se, jak je ohrožení vážné. O co tajemnému nepříteli doopravdy jde?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Die Buchspringer , 2015


více info...

katerina1237
katerina1237
09.02.2024 2 z 5

Tak já už jsem tak ráda, že jsem to KONEČNĚ dočetla. Nápad byl zajímavý a mělo to potenciál, který ale nebyl moc využit. Je to hrozně nudně a zdlouhavě napsané, některé pasáže by tam ani nemusely být.
Romantická linka? No hrůza.
Bylo mi všechno jasné třeba již od poloviny (ne-li dříve). Zápletku i její rozluštění jsem odhalila.
Poslední čtvrtinu knihy jsem docela přeskakovala. Prostě mi to nesedlo (a asi se na tom podílel hlavně autorčin styl psaní) a jsem zklamaná. A to jsem šla do čtení skoro bez jakéhokoli očekávání.
A že bylo Amy sedmnáct (nebo kolik že to bylo) ? Chovala se určitě na méně. To mi na příběhu také nesedělo.

biairicia
biairicia
12.09.2023 2 z 5

Trochu zklamání. Nápad hezký, ale mělo to rozhodně větší potenciál. To provedení je takové nedotažené. Vlastně se mě to nijak nedotklo. Chvílemi se mi kniha dost táhla. Ale úplně špatně se kniha nečetla.


DreamerX9
DreamerX9
09.04.2023 3 z 5

Dej celkem průměrný ale líbil se mi ten nápad a kniha měla své kouzlo. Především cestování v klasických knihach a hlavní mila postava občas jsem se u knihy i pobavila.

Booklice
Booklice
29.01.2023 4 z 5

Na tuto knihu jsem narazila v knihovně, když jsem procházela regály. Zaujala mě nejdříve svým názvem a hned potom shrnutím obsahu - je to o holce, která zjístí, že může vstupovat do knih. Kdo z nás čtenářů si to nikdy nepřál - ponořit se ještě hlouběji než sahá naše fantazie a prožívat příběhy s našimi oblíbenými hrdiny. Kniha měla skvělý nápad a přečetla jsem ji za pár dní. Bavilo mě prožívat příběhy s našimi hrdiny a pomalu s nimi odkrývat jedno tajemství za druhým. Jedinou výhradu mám ke konci, který mě mírně zklamal. Myslím si, že měl potenciál k tomu, aby byl konkrétnější a aby nám autorka řekla víc.

broskev28
broskev28
04.01.2023

Kniha, kterou mi někdo doporučil, ale se kterou jsem se zřejmě nepotkala ve správný čas. Téma určitě pro všechny knihomoly fascinující, ale zpracování mě nijak nenadchlo; mám pocit, že minimálně volba knižních hrdinů by mohla být lepší, nepřesvědčily mě ani „rudimenty“ – proč právě tyhle a k čemu jsou nezbytné. O samotném řešení už raději ani nepíšu, to mi připadalo málo uvěřitelné a tak nějak rozpačité.
Málokdy mám pocit, že se autorovi zvolené téma nepodařilo přesvědčivě uchopit a podat nám čtenářům, ale v tomto případě se nemohu zbavit dojmu, že mám pravdu. Když si vzpomenu třeba na trochu podobné Inkoustové srdce, tam jsem stránky hltala a vůbec mě nenapadlo kritizovat postavy, jejich výběr či záměr autora.
Takže za sebe se ani moc nedivím, že děti o tuhle knížku nejeví zájem. Koneckonců kdo z jejich dospělých rodičů zná postavu Werthera a kdo by si ji vybral za souputníka knižního cestování? (A to nemluvím o rozpomínání se na postavu Malého prince!)

Ronnie68
Ronnie68
15.11.2022 5 z 5

Po pravdě jsem od této knihy nic neočekávala, ale líbila se mi obálka a proto jsem to zkusila ... A povím, ze tedy aspoň mě dej neuvěřitelně vtáhl a rozhodně líbil... Zajímavá zápletka s princeznou .... Přečteno prakticky během pár hodin ...

uzivatel41272
uzivatel41272
21.10.2022 5 z 5

Já osobně jsem si tuhle knihu naprosto zamilovala, a to hned na začátku. Všechny postavy mi hned přirostly k srdci a já si díky tomu dokázala vychutnat každou scénu knihy. Rozhodně se to zařadilo na můj seznam knih, ke kterým bych se ráda vrátila. Styl psaní mi vyhovoval, kniha mě naprosto vtáhla, smála jsem se spolu s postavami a musím se přiznat, že jsem si na konci i trochu pobrečela...

KajkaMicinka
KajkaMicinka
07.04.2022 4 z 5

Příběh měl zajímavý nápad, nikdy jsem se s něčím podobným nesetkala. Není to úplně můj šálek kávy, ale i tak oceňuji.

Andi
Andi
21.02.2022 2 z 5

To snad ani nenapsala ta samá autorka, která má na svědomí Emma, faun a zapomenutá kniha, no ne? To bylo veledílo. Tohle je slabý odvar, ještě že jsem tu Emmu četla jako první. Vím, že slečna umí psát. Tohle se třeba jenom tolik nepovedlo.

AmiD
AmiD
01.01.2022 4 z 5

Amy je mi podobná ve třech věcech:
žirafátko, knihomol a jménem

Klarkare
Klarkare
15.10.2021 5 z 5

Výborná kniha. Zaujala ma myšlienka cestovania do kníh. Bolo by super vedieť niečo také...
Knižka mala pútavý dej a miestami bola strašidelná aj smutná. Naozaj sa mi mooc páčila a odporúčam ju.

Dean_Sami
Dean_Sami
14.10.2021 4 z 5

Knížka cestování mezi knihy? Jakože ó můj bože, knížka úžasná, plná zvratů a ke konci bezpochybu smutná, ale pointa toho příběhu tu v tvém srdci bude ještě dlouho potom. Trochu mě mrzí, že nemá další díl, ale teplo v srdci vždy když si vzpomenu na příběh je nepopiratelné.

Bramburek007
Bramburek007
18.08.2021 5 z 5

Je to skvělá kniha, i když teda spíš pro mladší. Doporučovala bych dětem od 9 do 14/15. Skvělý magický systém, líbí se mi, jak je to vše vymyšlené a konec tedy byl šílený. Určitě doporučuji, ale buďte připravení, že se to opravdu moc nezaměřuje na dvacátníky.

lucakuca
lucakuca
06.08.2021 3 z 5

No to byl ale drsnej konec! Nejdřív klídek piánko a nakonec bicí hromobití. Příběh mě povětšinu času uspával a ten konec! Ten fičel, že jsem ani nemrkala!

Akjort
Akjort
09.05.2021 3 z 5

Líbilo se mi, že zde bylo spousta odkazů na jiné knihy. Velice zajímavý a promyšlený příběh.

Cernakocka09
Cernakocka09
07.02.2021 4 z 5

(SPOILER) Kniha velice dobrá ale, mrzelo mě že jeden z hlavních hrdinů musel zemřít. Brečela jsem jak krokodýl ale nakonec, se mi líbila ta Amyna naděje že by mohla, jelikož je napůl knižní postava, nadále vstupovat do příběhu a tím pádem se setkávat s Willem.
Určitě doporučuji :-)

bibi.r
bibi.r
21.07.2020 1 z 5

0,5*
Velké zklamání.
Kniha je určena dětem zhruba od 10 let a jazyk není nijak složitý.
Příběh zněl velmi zajímavě a i začátek se tak dost tvářil, bohužel však potenciál knihy nebyl nijak využit.
Pro mě osobně byl velkým zklamáním věk hlavní hrdinky. Mnohem lépe by sedělo, kdyby jí bylo 12 let a romantická linka byla úplně vynechána.
Navíc část příběhu, kde se dozvíme kdo je hrdinčin otec byla absolutně nevyužitá. V podstatě mohl být jejím otcem kdokoli a nemělo by to na příběh absolutně žádný vliv.
Jediné co je na knize dobré je krásná obálka.

perdida
perdida
16.07.2020 2 z 5

Kniha pro věkovou kategorii do dvanácti let. Jediné, co mě bavilo, byly postavy z jiných děl, které v knize byly zmíněny. ... A také mi připadá, že se u těch rodů autorka inspirovala dílem Romeo a Julie. ... I když je pravda, že fantasy moc nečtu.

frohlichová.s
frohlichová.s
03.07.2020 3 z 5

Knihu bych doporučila spíše mladším (zhruba 8-12 let). Knížka nebyla špatná, ale děj mě moc nezaujal a vše mi přišlo hrozně naivní (hlavně hlavní postava). Nejvíce mi ale vadil nedomyšlený a málo propracovaný fiktivní svět, ve kterém bylo hodně mezer.
Já bych si ji znovu už asi nepřečetla.

Lenny33
Lenny33
22.06.2020 3 z 5

Kniha má rozhodně zajímavý námět a ze začátku mi přišla i poutavě napsaná. Ovšem zhruba ve třetině už mi přišlo, že děj ztrácí na tempu, vše je moc rozvláčné a k hlavním hrdinům jsem si nedokázala vybudovat žádný vztah. Jako pohádkový příběh pro mládež to není špatné, ale jsou mnohem poutavější knihy.

Autorovy další knížky

Mechthild Gläser
německá, 1986
2016  79%Strážci příběhů
2020  83%Emma, faun a zapomenutá kniha

Kniha Strážci příběhů je v

Právě čtených5x
Přečtených392x
Čtenářské výzvě118x
Doporučených40x
Knihotéce137x
Chystám se číst229x
Chci si koupit56x
dalších seznamech6x