zelda7 zelda7 komentáře u knih

☰ menu

Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Jsem ráda, že jsem po knize Pomocnice, kterou hodnotím spíše průměrně, dala autorce "druhou šanci". Tato kniha byla úplně jiná než Pomocnice, začnu tím, že žánrově je to také trochu jinde. Pomocnice byla více psychologický thriller, taková ta vztahovka. Zde se ale jedná o poměrně zajímavý příběh lékařky, jejíž otec je usvědčený sériový vrah. Nyní ale někdo začne napodobovat jeho styl vražd, které se staly před mnoha lety. Na knize se mi líbilo, že nebyla oproti Pomocnici předvídatelná, jako čtenář jsem viděla nějaké indicie, ale autorka vás nechá hádat co za tím vězí, ale já třeba takový závěr netipovala. Kniha se mi moc líbila, byla napínavá, čtivá a měla pár mrazivých/strašidelných momentů.

14.04.2024 5 z 5


Prázdniny v Evropě Prázdniny v Evropě Ladislav Zibura

Jako ostatní knihy od Ladislava Zibury, se mi toto putování opět líbilo, ale více mne asi zaujalo stopování a objevování severských zemí, tedy první polovina knihy.

06.04.2024 5 z 5


Právo nálezce Právo nálezce Stephen King

Druhý díl z trilogie o Billu Hodgesovi je trochu jiný než první, detektivovi, který již odešel do důchodu zde není dán takový prostor jako v prvním díle, v podstatě přijde na scénu až v druhé třetině knihy. Za mne to byl velmi zajímavý příběh, nejvíc se mi líbila první část, kde se prolínaly různé časové roviny a my se postupně dozvídali, jak se co událo. Ke konci knihy opět nechyběly zvraty, které člověk nečeká, to se mi na knihách od Stephena Kinga líbí, čtenář neodhadne co se stane.

06.04.2024 5 z 5


Povznesení Povznesení Stephen King

Čekala jsem spíš kratší, oddechovější knihu, ale dostala jsem opravdu moc pěkný milý příběh o sousedských vztazích, lidské dobrotě a samozřejmě nechyběli ani pejsci. Knihu moc doporučuji.

06.04.2024 5 z 5


Hornické vdovy Hornické vdovy Kamila Hladká

Neuvěřitelné příběhy, které píše sám život. Skvěle zpracovaná kniha. Těším se na další od autorky. Knihu skvěle dokreslil fotografický doprovod.

22.03.2024 5 z 5


Proč všichni odcházejí Proč všichni odcházejí Zuzana Dostálová

Přesně jak je avizované, hořkosladký a nostalgický příběh. Kvalitně napsané, ale musela jsem si příběh dávkovat, i přesto, že je kniha spíše kratšího rozsahu.

22.03.2024 4 z 5


Pan Mercedes Pan Mercedes Stephen King

Stephen King prostě umí, moc se mi líbí, jak už na první stránce knihy člověk pozná jeho rukopis. První díl trilogie se mi moc líbil, s Holly jsem se již "seznámila" v knize Outsider, kde ten příběh naprosto miluji, zde to ale také stálo za to. Těším se na další díly.

11.03.2024 5 z 5


Paměť dívky Paměť dívky Annie Ernaux

Stejně jako u knihy Mladík/Událost se mi líbil jazyk, kterým se autorka vyjadřuje, v této knize je to ještě okořeněno v tom smyslu, že autorka o sobě mluví v minulosti jako o jiné osobě ( ona se tak rozhodla, ona se cítila apod...). Kniha byla zajímavým dokresem, co může udělat jedna událost s našimi životy, jak hodně nás může ovlivnit.

11.03.2024 5 z 5


Lidi od kolotoče Lidi od kolotoče Kamila Hladká

Perfektně napsaná kniha rozhovorů se "světskými". Obsah byl opravdu velmi zajímavý a moc se mi líbil fotografický doprovod knihy. Určitě si přečtu další knihy od autorky.

11.03.2024 5 z 5


Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

Jsem bohužel po dočtení trochu zklamaná, resp. hned na začátku knihy jsem poznala, že to asi nebude kniha pro mne, více mi sedí detektivní žánr od této autorky, kdy předchozí trilogie byla brilantní. K této knize ale nevím jaký zaujmout postoj, tempo příběhu bylo pomalejší, hodně pasáží bylo předvídatelných a konec trochu přemrštěný.

10.03.2024 2 z 5


Červotoč Červotoč Layla Martínez

Na krátkém rozsahu vyšvihnutý skvěle zkonstruovaný příběh.. ale co povídám na konci knihy se dozvíte, že je inspirován skutečnými reáliemi ze života autorky a její rodiny, o to děsivěji to v celku vyznívá. Obecně jsem ale čekala, že bude kniha ještě krapítek víc hororová, ale zklamaná nejsem vůbec, opravdu skvělý počin. Čtení jsem si moc užila a uvažuji, že tuto knihu stojí za to si přečíst i podruhé.

23.02.2024 5 z 5


Spasitel Spasitel Andy Weir

Pořád přemýšlím, zda jsem nečetla jinou knihu než těch tisíc čtenářů co zde dalo pět hvězd.. Mě bohužel kniha vůbec nesedla, asi jsem od ni měla velké očekávání. Nápad jako takový nebyl špatný, ale myslím si, že knize by slušel mnohem kratší rozsah. Bohužel mám dojem, že se v knize moc nedělo a já se nudila... Za mne slabší průměr.

20.02.2024 2 z 5


Mladík / Událost Mladík / Událost Annie Ernaux

Už když jsem si četla anotaci bylo mi jasné, že se bude jednat o silný příběh, ale dostala jsem víc než jsem čekala. Kniha je opravdu velmi poutavě napsaná, líbí se mi slovní obraty a obecně způsob jakým autorka píše. Příběh jako takový je ale drsný, asi nic pro slabé povahy. Vůbec se neodvažuji soudit morální stránku tématu, myslím, že každý si pod tím vezme své, někdo odsoudí potraty jako takové, jiní budou v šoku, jak je možné, že ještě v roce 1963 nebyly v zemi jako je Francie legální potraty. Kniha ve mě zanesla velkou stopu podobně jako kniha Svolení, která je sice tématem jiná, ale opravdovostí výpovědi se jí podobá.

14.02.2024 5 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Velmi čtivý příběh, přečteno za dva dny, takže v tomto se knížce nedá nic upřít, ale hodnotím spíše jako průměr. Jedná se o typické psychologické drama, asi u mne nepřišel ten wow efekt co jsem čekala vzhledem k celkovému hodnocení knihy. Takže pokud se chcete zabavit něčím po práci jako odreagování tak super kniha, ale nic víc od ní asi nečekejte.

14.02.2024 3 z 5


Noční směna (20 povídek) Noční směna (20 povídek) Stephen King

Moje první povídková sbírka od Kinga. Hodnotím pěti hvězdami i přesto, že některé příběhy se mi líbili méně než jiné. Na knize se mi líbí jakési spektrum různých strachů, které se povedlo autorovi obsáhnout. Nejvíce se mi líbilo Prokletí Jeruzalému, Šroťák, Mrtví se někdy probouzejí nebo Šedá hmota.

14.02.2024 5 z 5


Slepice Slepice Laura Bryant

Skvělá kniha pro začínající chovatele. Na krátkém rozsahu, mnoho informací.

27.01.2024 5 z 5


Temný les Temný les Liou Cch'-sin

Wang Miao, hlavní postava prvního dílu pro mne byl mnohem sympatičtější a zajímavější osobnost než zde Luo Ti. Obecně zde asi budu výjimkou, ale mne se druhý díl líbil méně. V problému tří těles dokázal autor na o třetinu kratším rozsahu rozehrát mnohem zajímavější hru než zde v Temném lese. Nic to ale nemění na tom, že mě tato série moc baví, nejlepší část byla asi po tom, co se Luo Ti probudil z hibernace.

27.01.2024


Problém tří těles Problém tří těles Liou Cch'-sin

Autora jsem vůbec neznala o to více mne překvapil. Z počátku se kniha nezdá skoro ani jako sci-fi žánr spíše něco na styl alternativní historie, poté postupně přechází více do úrovně sci-fi. Kdo se bojí, že se jedná o hard sci-fi, myslím si, že těch technických oblastí tam není zas až tolik. Jedná se opravdu o kvalitní počin, hned jsem navázala druhým dílem. Člověk při čtení v nějakých oblastech neví o co se jedná a na konci vše zapadne dohromady, hodně se mi líbili části z hraní virtuální hry Tři tělesa, přesto, že tyto části byly ty nejméně čitelné v rámci celého příběhu. Jsem ráda, že se postupně v knize vyprofilovalo více hlavních postav, jelikož pro mne bylo složitější zorientovat se v čínských jménech.

26.01.2024 4 z 5


Cyklus vlkodlaka Cyklus vlkodlaka Stephen King

Četla jsem tematicky při úplňku. :) Moc pěkná kniha, nádherně zpracovaná, líbí se mi, když je kniha doprovázena ilustracemi a zde se jedná opravdu o sběratelský kousek.

26.01.2024 5 z 5


Muž, který maloval mandlovníky Muž, který maloval mandlovníky Johannes Mario Simmel

Oddychová kniha se zajímavým hořko-sladkým příběhem.

26.01.2024 4 z 5