Za zamčenými dveřmi

Za zamčenými dveřmi https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521936/bmid_za-zamcenymi-dvermi-65784d6d43a7e.jpg 4 416 125

Když si Nora Davisová dělala jako malá v pokojíčku úkoly, netušila, že její otec zatím ve sklepě vraždí ženy. Až do dne, kdy se jim u dveří objevila policie. O desítky let později je Nořin otec stále za mřížemi a ona je úspěšná chirurgyně s poklidným a osamělým životem. Nikdo netuší, že její otec byl sériový vrah. Pak však Nora zjistí, že jedna z jejích pacientek byla zavražděna – a to stejně děsivým a jedinečným způsobem, jakým vraždil i její otec. Někdo ví, kdo Nora je, a chce, aby za ten hrůzný zločin nesla zodpovědnost. Jenže ona není vrah. Policie jí nemůže nic přišít. Pokud se jí tedy někdo nepodívá do sklepa…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Locked Door , 2021


více info...

Přidat komentář

karaliene
předevčírem 4 z 5

Příběh je velmi napínavý, dobře propracovaný, ale přesto mi kniha jako celek úplně nesedla. Pracuji s psychicky narušenými lidmi, tak jsem jimi možná přesycená, možná už jsem stará a místo krve a uřezaných končetin ocením kvalitu zpracování...příběh je psaný jednoduchým jazykem, formát sledující dvě časově linie je taky stokrát ohraný...
Takže jako dobré, ale...

Jessica007
předevčírem 5 z 5

Velice čtivá kniha, nemohla jsem se od ní odtrhnout, odložila jsem vše, co šlo (i co šlo jen trochu - nebo skoro nešlo), prostě jsem četla, bylo to napínavé, měla jsem tipy na pachatele, samozřejmě ale špatné.


alnahu
22.04.2024 5 z 5

Tak toto byla jízda.Kniha napínavá již od začátku.Hlavní hrdinka tohoto psychothrilleru ,doktorka Nora,byla skvěle vykreslená a i její povaha ,ta byla hodně složitá-neustále ji doháněla minulost a strach,aby nebyla jako její otec.Autorka také barvitě popsala prostředí a atmosféru a tak nás nechala vcítit se do příběhu a nechat nás v napětí do úplného konce.

ydnac
22.04.2024 5 z 5

JEJÍ OTEC JE SÉRIOVÝ VRAH !!!

Nora si změnila si jméno.
Přestěhovala se.
Stala se chirurgem.
Před svou minulostí však neutekla...

Někdo jí sleduje...
Někdo vraždí mladé dívky a imituje jejího otce...
Někdo to chce hodit na ní...

Knihu jsem si užila, přečetla jsem jí za odpoledne.
Krátké kapitoly jsou super a napnutá jsem byla až do konce :-).
Autorku už v oblíbených mám a těším se na další knihy :-).

Verunka289
19.04.2024 4 z 5

Knížka splňovala naprosto všechno, co od thrilleru očekávám. Krátké, napínavé kapitoly, prolínání dějových linek z minulosti a přítomnosti, rychlý spád, žádné zbytečné popisy. Jediné, s čím mám asi trošku problém, je pak takový hodně rychlý závěr, klidně bych si to vychutnala a nechala vysvětlit trošku víc.

Jana K
18.04.2024 5 z 5

Wau, tak tohle je hodně dobré. Dokonce vynikající. Přečetla jsem za dva večery a kdybych měla více času, dá se úplně s přehledem přečíst za den, spíše za pár hodin. Tak dobré čtení to je, napsané tak, že vás to doslova nutí obracet další a další stránku a říkat si jo, ještě jednu kapitolu a už půjdu něco dělat (nebo spát) ale ono to prostě nejde a čte se dál a dál :-) Moc mě taky bavily dvě dějové linky vyprávění: minulost a současnost. Závěrečné rozuzlení sice poněkud uspěchané a za vlasy přitažené ale opravdu nečekané - se svým tipem kdo je vrahem jsem samozřejmě byla úplně vedle.

Kekik
17.04.2024 4 z 5

Tentokrát jsem se nezačetla okamžitě jako to bylo u Pomocnice. Ale také jsem tentokrát od první chvíle nevěděla konec.
Z počátku jsem byla nešťastná, když mě kniha vůbec, ale vůbec nebavila. Příběh se téměř nerozvíjel, motal se v kruhu stejných situací. Naštěstí poté přišlo více děje, a kniha mě pohltila.
Za pro mě nepředvídatelný, i když hodně nereálný konec, autorce tleskám.
Těším se, čím mě překvapí příště.


Hodnocen

Danago
17.04.2024 5 z 5

Opět zajímavé čtení. A jako u první knihy zpočátku se zdá že si autorka vzala už mnohokrát zpracované téma, ale ona to dokáže uchopit z jiného pohledu a zase překvapí . Musím přiznat , že Pomocnice se mi líbila o trochu víc. Přesto jsem i tuto knihu přečetla na posezení. Žádná hluchá místa. Děj graduje a autorka opět dokonale mate čtenáře, který neví komu věřit. Opět jsem byla překvapená. Knížka si 5 hvězdiček určitě právem zaslouží.

Michaellla
16.04.2024 5 z 5

Příběh má dvě časové linky a obě jsou zajímavé. Krátké kapitoly se velmi dobře četly. Příběh krásně plynul, žádné nudné pasáže. Nenáročné čtení na pár večerů. :)

Svoja
16.04.2024 5 z 5

Skvělé čtení, nedalo se od ní odtrhnout. Mě se líbila ještě víc než kniha Pomocnice od stejné autorky.

hlenicka
15.04.2024 5 z 5

To byla super kniha! Uplně jsem si spravila chut po nové Trpkové.
Tady jde vidět,že stačí i 250 stran k tomu,aby vznikl dokonalý příběh s nepravděpodobným vyústěním,kdy člověku spadne brada. Autorka to nenatahuje,jde přímo k věci,žádné nudné věci nejsou popisovány. A tak to má být! Super!

Barča92
15.04.2024 4 z 5

Druhá kniha od této autorky. Opět se krásně čte, příběh je zajímavý a bavil mě. Kniha vás nutí pokračovat další a další kapitolou. Na konci velké překvapení. Musím, ale říct, že pomocnice byla možná o trošičku lepší.

eva3992
14.04.2024 5 z 5

Nora Davisová prožívala své dětství jako každý jiný, ale jen do té doby, než policie zjistila, že její otec ve sklepě vraždil nevinné ženy. Nyní, po více jak dvaceti letech, je Nora úspěšnou lékařkou, nikdo nezná její minulost a otec je stále ve vězení. Jednoho dne Nora zjistí, že byla zavražděna její pacientka, a to stejným způsobem, jakým vraždil její otec. Je zřejmé, že se někdo snaží dostat Noru za mříže, ale ona přeci není vrah a policie na ní nic nemá. Pokud se ovšem nepodívá do sklepa.

Jakmile si přečtete prolog, je vám jasné, že tuto knihu si prostě chcete přečíst. Autorka vás naláká na samotný příběh takovým způsobem, že knihu nebudete moci odložit. Navíc mě zaujalo lékařské prostředí, které mám v knihách ráda. Je před vámi příběh, který vás strhne a pohltí.

Střídá se tu současnost s minulostí, poznáváme to, jak se Nora dokázala vyrovnat s tím, že má otce vraha a zároveň se dozvídáme, jak vypadá její současný život. Ač se může ze začátku jevit příběh málo akční, věřte, že je tu skvěle vytvořeno napětí i z naprosto banální situace. Autorka v textu komunikuje přímo se čtenářem, a to mám ráda. Díky tomu nás opravdu vtáhne do příběhu, máme pocit, že jsme jeho součástí a můžeme ho více prožívat.

V knize nejsou žádné zdlouhavé popisy, je to jednoduchý příběh bez zbytečných komplikací. Text doslova mizí před očima, máte pocit, že nemůžete přestat číst. Zhruba v polovině jsem začala tipovat kdo je vrah. Je tu spousta možností, každý podezřelý je možný, ale až do posledních stránek nebudeme vědět, kdo jím nakonec bude a rozuzlení vás tak překvapí.

Kniha má optimální délku, thriller kolem 300 stran je pro mě ideální. Ale musím se přiznat, že konec byl velmi rychlý, skoro až uspěchaný. Byla jsem do příběhu tak ponořená, že bych klidně ještě chvíli četla. Ani bych se nedivila, kdyby autorka připravila pokračování.

Za mě výborná kniha plná napětí, která má spád a u které se nebudete nudit. Jen tedy nevím, zda budu mít po dočtení ještě někdy ráda vůni levandule

zelda7
14.04.2024 5 z 5

Jsem ráda, že jsem po knize Pomocnice, kterou hodnotím spíše průměrně, dala autorce "druhou šanci". Tato kniha byla úplně jiná než Pomocnice, začnu tím, že žánrově je to také trochu jinde. Pomocnice byla více psychologický thriller, taková ta vztahovka. Zde se ale jedná o poměrně zajímavý příběh lékařky, jejíž otec je usvědčený sériový vrah. Nyní ale někdo začne napodobovat jeho styl vražd, které se staly před mnoha lety. Na knize se mi líbilo, že nebyla oproti Pomocnici předvídatelná, jako čtenář jsem viděla nějaké indicie, ale autorka vás nechá hádat co za tím vězí, ale já třeba takový závěr netipovala. Kniha se mi moc líbila, byla napínavá, čtivá a měla pár mrazivých/strašidelných momentů.

čef
11.04.2024 5 z 5

Tento styl vyprávění mám rád. Bez sáhodlouhých dialogů a jiných okolků je v první osobě vyprávěn děsivý příběh sériových vrahů. Vše je napsáno tak, že se napětí stále stupňuje. Závěr je překvapivý, ale podle mne trochu násilný a ne docela košer. Nicméně to lze asi očekávat, jinak by to asi byla nuda, pravda většinou nevypadá zas až tak atraktivně.

Pazďa
10.04.2024 4 z 5

Kratičký, ale uspokojivý příběh, ze startu to už už vypadá,že vyvrcholení může skončit velkým klišé průserem, a i když se klišé nevyhneme, je to lepší, než jsem odhadoval okolo strany 100. A celé knize pomáhá, že není problém ji bez většího úsilí přečíst za den, takže nemáte ani čas rozbíhat bohatší teorie.

Ivuska.09
09.04.2024 5 z 5

Pomocnice asi byla o fous lepší, ale i tak mohu knihu doporučit. Závěr jsem neodhadla, takže opět mě autorka dostala!

KerrKnock
08.04.2024 5 z 5

Přečteno za dvě a půl hodiny na balkoně. Nemohla jsem se odtrhnout, autorka píše opravdu skvěle, velmi poutavě. O trochu slabší, než Pomocnice, ale i tak naprosto výborná, doporučuju.

Jane2016
08.04.2024 5 z 5

Za zamčenými dveřmi, kniha, na kterou jsem v posledních pár dnech vídala samé pozitivní a nadšené ohlasy. Proto, když jsem na knihu narazila u nás v knihovně, potichu jsem zajásala a hned se doma pustila do čtení.

Co je potřeba říct, v životě jsem přečetla již spousty thrillerů. Jsou takové, které přelouskáte během jednoho dne, ale v paměti Vám dlouho nezůstanou. A pak jsou ty, které čtete, neustále říkáte „Wau“, tak tohle je boží a děj nezapomenete. A přesně taková je tahle kniha. Čtivá, dechberoucí a se skvělou zápletkou. Samozřejmě jsem se během čtení snažila uhádnout pachatele, ale byla jsem vedle. Konec knihy mě naprosto odrovnal!

Boží! Skvělé! Doporučuji všema deseti! Tahle kniha si opravdu zaslouží ten boom, který kolem sebe má.

1bublina
06.04.2024 5 z 5

Tak to byla naprostá bomba. Přečteno za dva dny. Nemohla jsem se otrhnout. Prolínání současnosti a minulosti dělalo příběh ještě napínavější. Autorka perfektně dávkovala informace z minulosti, abych si nebyla jistá, jak moc je Nora temná. Moc jsem jí fandila. Kniha se mi líbila dokonce víc než Pomocnice.
ČV 2024 - Kniha poprvé vydaná v roce 2024 (nová kniha).

Štítky knihy

vraždy thrillery sérioví vrazi tajemství rodinná tajemství prolínání minulosti a současnosti

Autorovy další knížky

2023  89%Pomocnice
2024  87%Za zamčenými dveřmi
2023  90%Anatómia lži
2024  91%Tajomstvo pomocníčky
2024  0%Profesorka

Kniha Za zamčenými dveřmi je v

Právě čtených16x
Přečtených500x
Čtenářské výzvě110x
Doporučených20x
Knihotéce192x
Chystám se číst523x
Chci si koupit166x
dalších seznamech5x