Za zamčenými dveřmi

Za zamčenými dveřmi
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521936/bmid_za-zamcenymi-dvermi-65784d6d43a7e.jpg 4 657 657

Když si Nora Davisová dělala jako malá v pokojíčku úkoly, netušila, že její otec zatím ve sklepě vraždí ženy. Až do dne, kdy se jim u dveří objevila policie. O desítky let později je Nořin otec stále za mřížemi a ona je úspěšná chirurgyně s poklidným a osamělým životem. Nikdo netuší, že její otec byl sériový vrah. Pak však Nora zjistí, že jedna z jejích pacientek byla zavražděna – a to stejně děsivým a jedinečným způsobem, jakým vraždil i její otec. Někdo ví, kdo Nora je, a chce, aby za ten hrůzný zločin nesla zodpovědnost. Jenže ona není vrah. Policie jí nemůže nic přišít. Pokud se jí tedy někdo nepodívá do sklepa…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Locked Door , 2021


více info...

Přidat komentář

nakavusterezou
předevčírem 5 z 5

Za mě mnohem lepší kniha než Pomocnice a trochu mě mrzí, že se této knize nedostalo takové pozornosti jako právě zmiňované Pomocnici.

Od první do poslední stránky jsem byla jak na trní a ač jsem uhádla zvrat, nedokázala jsem se od příběhu odtrhnout!

Vřele doporučuju.

Tereza.P5
21.07.2024 5 z 5

Kniha byla velmi čtivá, napínavá a konec byl nečekaný. Po dlouhé době kniha kterou jsem opravdu nemohla odložit.


leny.wood
18.07.2024 3 z 5

Od začátku čtení jsem měla mrazení a nedočkavě jsem pokračovala dál. Ke konci pocit napětí sílil a pak přišlo odhalení, které v mých očích příběh degradovalo na průměr a epilog to jen posílil. Škoda, kniha měla mnohem větší potenciál.

iveetka
18.07.2024 3 z 5

U začátku knihy jsem pocítila okamžitě hrůzu z hlavní postavy, Nory.
Důvod?
Že to bude jako v mnoha knihách posledních let opět se opakující charakter postavy, čili zakomplexovaná alkoholička, co každý problém a úzkost
bude zapíjet v baru.
Velké UF!!! Nakonec se to nestalo.
Nora mi sympatická nebyla i tak a kniha až na druhou polovinu defacto o ničem.
Nicméně díky opravdu malému množství stran a druhé půlce se utrpení ze čtení nakonec nekonalo.

MamaKnihomolka
17.07.2024 5 z 5

Anotace mě zaujala natolik, že jsem si knihu prostě musela přečíst. Dokonce jsem si ji i koupila v papírové podobě, což už tak často nedělám.
Příběh mě pohltil od prvních stran. Málokterá kniha tohle umí. Myslela jsem na příběh pokaždé, když jsem nečetla a těšila se až se zase ponořím do života doktorky Nory, kterou začíná pronásledovat její minulost.

Jako vždy jsem měla tip a jako vždy vedle. Autorka mě dokonale dokázala zmást, že jsem už pak jen hádala.
Příběh se prolíná i se vzpomínkami Nory z dětství v době, kdy jejího otce zatkli. Nehledě na to, že si Nora začíná uvědomovat, jak moc je vlastně otci podobná a jak své touhy potlačuje, opravdu z toho mrazí.

Překvapivé, strhující, neodkladné, pohlcující a napínavé čtení.

RMarkéta
15.07.2024 5 z 5

Doktorka Nora Davisová mi přišla taková trošku naivní. Ale proč ne. Ti Američané prostě takoví jsou. Měla jsem pár typů včetně samotné Nory. Přece jenom genetika se vás neptá. Rodová linie umí naložit. Autorka předkládá plno zavádějích informací. To ale ke hře se čtenářem patří. Moje typy se ale záhy ukázaly jako mylné. Levanduli mám ráda.

musivila
12.07.2024 5 z 5

Tak jo, stejně jako s Pomocníci, jsem četla do noci... zkrátka jakmile jsem se zakousla do děje, už jsem knihu nedala z ruky, do doby než jsem ve čtečce klikla na poslední stránku. Autorka umí vážně psát poutavě. Děj je proložen i kapitoly z dětství Nory, což všemu dodává své grády. Rozuzlení pro mě určitě překvapující. Budu se těšit na další autorčinu tvorbu.

„A jak se říká, jablko nepadá daleko od stromu.“ Je toto případ i Nory? To si musíte přečíst :)

Liss93
07.07.2024 3 z 5

Nebýt epilogu, hodnotila bych lépe. Jinak čtivý a napínavý thriller, doufala jsem, že vrahem je někdo jiný, než kdo se nabízel už od poloviny knihy. Ale myslela jsem, že vztah vraha k hlavní hrdince bude jiný, takhle mi to úplně nepasovalo, navíc tam byly nějaké nesrovnalosti a nelogičnosti. Pomocnice byla asi o něco lepší, ale i u ní byl konec také zbytečně překombinovaný.

HH77
06.07.2024 5 z 5

Velmi povedená kniha, kterou jsem přečetla za jeden den. Stále jsem přemýšlela, kdo tom pachatelem může být, a nepřišla na něj.

zuzankac
04.07.2024 4 z 5

Zdaleka ne tak dobrý jako Pomocnice. Plus docela depresivní. Ale i tak se to četlo velmi lehce a rychle a konec překvapil.

barborelka
04.07.2024 3 z 5

Čekala jsem stejnou pecku jako byla Pomocnice ale bohužel.....Samozřejmě si autorku řadím mezi slibné a uvidíme co napíše dál nebo jaký bude druhý díl Pomocnice.

kuttnerovka
02.07.2024 5 z 5

Tak tohle se vážně povedlo. Strhující od začátku do konce, závěr překvapil, opravdu jsem do poslední chvíle netušila. Pomocnice byla skvělá, ale tato kniha byla ještě o level dál.

Karoska
29.06.2024 5 z 5

Máte rádi levanduli? Tak tuto knihu rozhodně nečtěte. Nebo čtěte, ale čekejte, že už ji budete navždy cítit okořeněnou kapkou krve... Fenomenální thriller jednohubka. Počítejte s tím, že se od něj nebudete ochotni odtrnout. Na jeden zátah... Deset * ze šesti.

Ivka14
24.06.2024 4 z 5

Líbilo se mi, jak tato kniha skončila. Opravdu jsem jsem byla překvapená, kdo byl nakonec vrah. Kniha se četla rychle. Je to opravdu jednohubka na odpoledne.

BlackCatty
22.06.2024 5 z 5

Skvělý thriller od nedávno objevené autorky. Napínavý, čtivý a zamotaný, abych obracela stránky jako divá až do konce.
Jenže oproti první přečtené knize autorky jako by této něco chybělo, přestože to bylo skvělé samo o sobě a lepší, než spousta jiných thrillerů.
Hodnotím mezi 4 -5.

Ophelie
19.06.2024 5 z 5

Opět velmi povedený, napínavý thriller (stejně jako Pomocnice). Krátké kapitoly, svižný děj a napínavá zápletka, přičemž jsem měla dva tipy, kdo by mohl být onen vrah, ale konec mě překvapil - to jsem opravdu netipovala. Kniha, při jejímž čtení se nebudete nudit ani chvilku. Těším se na další knihy autorky.

lenik284
19.06.2024 5 z 5

Tak toto se mi líbilo moc, super.Byla jsem napnutá od začátku až do konce.Možná si troufám tvrdit, že se mi to líbilo vic než Pomocnice.Tak nějak od půlky jsem si říkala to je jasný to vím,ale samá voda.Ten konec jsem tedy nečekala.

Galloway
16.06.2024 5 z 5

Skvěle napsaný thriller, kde se prolíná přítomnost s minulostí.

V minulosti Nora objeví tátovo velké a dost nechutné tajemství. Následně celý život bojuje s tím, že není jako on, i když po něm nejspíše zdědila trochu toho špatného (možná víc než jen trochu). Nejhorší okamžik byl ten, kdy se její táta těšil, až ji zaučí “ve svém koníčku“.

V přítomnosti je Nora úspěšná doktorka, žije sama a po vlastní rodině netouží – nechce předat dál geny svého otce. Je přesvědčená, že nikdo neví o její minulosti, ale opak je pravdou. Někdo to ví a nyní začal vraždit stejně vypadající dívky, jaké měl rád její otec. Také je vraždí stejným způsobem.

Asi v půlce knihy jsem měla jasný tip na vraha – ten byl špatný. Přišel druhý tip – taky špatný. Vrátila jsem se k tipu číslo 1 a zase špatně. Opravdového vraha a důvod toho všeho jsem nerozluštila a poslední stránky hltala. Pokud máte rádi thrillery, tohle prostě musíte přečíst.

Abikk
16.06.2024 5 z 5

Pecka!!! Ta Freida fakt umí psát. Až do konce jsem měla svou teorii, která se ukázala hodně vedle :o) Konec mě dostal. Faaakt doporučuji :o)

marketa.ul
13.06.2024 4 z 5

Tak ten konec?! Absolutně jsem takové rozuzlení nečekala a nechala se nachytat. Za mě ale nebylo Za zamčenými dveřmi tak dobré jako Pomocnice. Četlo se mi hůř a chybělo pár stránek v dějí. Konec mi přišel: šup šup, hotovo. To ale vyvažuje to rozuzlení. Páni…