Verisvlckova Verisvlckova komentáře u knih

☰ menu

Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky B. A. Paris (p)

Námět zní zajímavě, bohužel samotné zpracování už zajímavé není. Při knize necítíte žádné napětí, alespoň já ho necítila vůbec. Měla jsem co dělat, abych knihu dočetla. Třetí část knihy už byla celkem zajímavá, nicméně ten konec (který je ve třetí části dost předvídatelný) byl natolik stupidní a nereálný, že tuto knihu opravdu považuji za ztrátu času. Dokonce vám tato kniha dokáže způsobit i nervový záchvat z neustále opakujícího se slova matrjoška :-/ :-D (2x – 3x na téměř každé stránce). Jediné pozitivum, které na této knize mohu najít, je krásná obálka. Nedoporučuju.

31.10.2019 odpad!


Přátelé Přátelé Kelsey Miller

Na tuto knihu jsem se velmi těšila, protože jsem opravu velkým fanouškem seriálu F.R.I.E.N.D.S. Kniha se četla poměrně dobře, rychle. Nicméně jsem se bohužel téměř nedozvěděla nic nového, čekala jsem od ní trochu víc. Co mě na knize vyloženě štvalo a co jsem musela přeskakovat bylo neustálý srovnávání s jinými seriály (které se k nám ani nedostaly, takže nemáte vůbec ponětí, o čem píše). Ale jako připomenutí scén je kniha určitě skvělá. Neurazí ani nenadchne :)

25.10.2019 3 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Má třetí kniha od úžasné Shari Lapena nebyla zklamáním. Nečekejte však podobnou zápletku jak tomu bylo u Manželé odvedle a Někdo cizí v domě. Svůj obvyklý žánr thriller z rodinného prostředí totiž vyměnila za klasickou detektivní zápletku ve stylu Aghata Christie. Knihu jsem přečetla za necelé dva dny, to už je hold psaní Shari Lapeny. Ze začátku je třeba se připravit na větší množství postav, ve kterých se však rychle a snadno zorientujete. Po celý příběh autorka kvalitně udržuje napětí a neskutečnou atmosféru. Kniha nemá žádná hluchá místa – zkrátka žádná nuda. Pachatele jsem neodhalila, každou chvíli poukazovala na jiného člověka. Nicméně ke konci jsem už malinko tušila, kdo by za tím mohl stát, ale jistá jsem si nebyla. Výborná detektivka, doporučuji!

25.10.2019 5 z 5


Mám nad tebou moc Mám nad tebou moc Teresa Driscoll

Kniha je neskutečně čtivá, chytla mě hned od první stránky. Kapitoly jsou krátké, a každá se týká vždy jedné postavy, většinou končí nedořešeným dějem a tak vás nutí číst dál a dál. Konec překvapivý, pachatele jsem neodhalila, stejně jako toho, kdo posílal výhružné dopisy. Avšak i přesto mi konec přišel strašně ukvapený. Dějové linky nedořešené, v podstatě ukončené pár řádky v poslední kapitole, což je podle mě velká škoda. Doporučuji spíše nenáročným čtenářům.

19.09.2019 3 z 5


Lazar Lazar Lars Kepler

Mně se kniha velmi líbila. I když pro někoho tam mohly být trochu neuvěřitelné momenty, tak mě to velmi bavilo. Kniha mě vtáhla do děje téměř okamžitě. Skvěle, ostatně jako vždy, se četla. Kniha byla plná napětí a překvapivých momentů. Jednou jsem se přistihla, že na to vyloženě čumím s otevřenou hubou :-D.

27.08.2019 5 z 5


Narodili se, aby přežili Narodili se, aby přežili Wendy Holden

K tomuhle nemám ani moc slov. Neskutečná kniha, vynikající kniha! Dočtete se zde o hrůz koncetračních táborů naprosto bez obalu, bez omáčky. Několikrát jsem musela na chvilku přestat číst, abych se trošku vzchopila. Dle mého názoru by si tuto knihu měl přečíst každý, aby se nezapomnělo na to, co se tady dělo a hlavně, aby se to NIKDY neopakovalo.

27.08.2019 5 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Velmi silný příběh, který mi připomněl, že si v dnešní době vážně nemáme na co stěžovat. To, čím si Lale a Gita i všichni ostatní vězňové museli projít, je strašné. Příběh ukazuje nejen každodenní nástrahy koncetračního táboru, denodenní boj o vlastní život, ale také velmi silná přátelství a lásku.
Kniha je napsána velmi čtivě, bohužel mi však úplně nevyhovoval autorčin styl psaní. Autorka tento příběh přepsala - dle slov Lale Sokolova, jenž se na sklonku života chtěl o svůj příběh podělit s veřejností, a tak na mě působí spíš jako pouhý popis než vyprávění. Také skutečnost, že Laleovi dlouhé měsíce vše procházelo (měl neskutečné štěstí v neštěstí), tomu na věrohodnosti moc nepřidalo. Nicméně se na konci knihy dočkáte i skutečných fotografií Lale a Gity a příběh je najedou tak neskutečně reálný, že vás zasáhne víc, než byste čekali.

27.08.2019 4 z 5


Clona Clona Samuel Bjørk (p)

V horském jezeře je nalezeno mrtvé tělo baletky. Nedaleko od ní leží fotoaparát, který jakoby na celou vraždu poukazoval. Fotoaparát je však prázdný, ale v jeho čočce je vyryté číslo. O pár dní později nalézá recepční hotelu v jednom z pokojů mrtvého saxsofonistu - a zase ten fotoaparát.. Podivného případu se ujme sympatická dvojice vyšetřovatelů Holger Munch a Mia Krügerová.


Ja prostě miluju severské krimi. Clona byla mou první knihou od Samuela Bjørka. Naneštěstí jsem narazila až na třetí knihu série. Kniha se však dala přečíst i bez předchozích dvou. V knize najdete opravdu hodně postav, to je hold kouzlo severského krimi. Opět mi vyhovovaly krátké kapitoly. Autor umí udržet napětí a vytvořit zajímavou zápletku. Trošku mě mrzel konec, který byl dle mého názoru useklý, nedotáhnutý. Jakoby se autorovi už dál nechtělo psát, a tak to rychle ukončil. Nicméně celkový dojem jsem měla hodně dobrý a přečtu si určitě i další knihy ze série

20.05.2019 4 z 5


Ani muk Ani muk David Jackson

Tak tohle byla jízda! .

Malcolm a Harriet, manželský pár, který se zdá být naprosto normálním. Nicméně opak je pravdou. Jsou to psychopati, kteří vězní a týrají malou holčičku Daisy, jež před 3 lety unesli. Blíží se narozeniny Harriet a Malcolm ji chce dopřát jediné - další dítě... .

Kniha je napsána neskutečně čtivě, žádná slepá místa. Také mi vyhovovaly krátké kapitoly. Konec mě překvapil, vlastně jsem ani nedokázala říci, kdo z nich byl větší zrůda... Doporučuju :)

20.05.2019 5 z 5


Náš manžel Náš manžel Jo Jakeman

Tři odlišné ženy, které spojuje pouze jedno - jejich manžel. Hlavní hrdinku Imogen opustil Phillip kvůli mladší a krásnější ženě. Během rozvodu ji jednou zcela nečekaně navštíví v jejich domě a požaduje po ní, aby se do konce měsíce i s jejich synem vystěhovala. Vyhrožuje jí, že ji vezme syna a jako správnému manipulátorovi a tyranovi mu to vy vychází. Imogen dostane strach a taky toho má už za celé ty roky dost. Udělá něco šíleného a začíná boj o život. Své spojence překvapivě najde v jeho bývalé a budoucí ženě, které touží po jediném - po pomstě..

Kniha se četla skvěle. Plno překvapivých momentů, napětí. Výborná hlavní hrdinka, která si vás hned získá. Sympatická je především proto, že se chová tak, jak by se chovala většina z nás. Výborný thriller, zajímavý námět, nádherná obálka, a také se mi velmi líbil černý humor, prostě skvělé počteníčko. Doporučuji :)

01.04.2019 5 z 5


Panenky z ráje Panenky z ráje Barbara Wood

Nejsem milovníkem románů pro ženy, už ani nevím, jak jsem se před lety ke knize dostala. Každopádně i přes to, že jsem ji četla tak před 5 lety si ji pořád živě vybavuju a zřetelně si pamatuju, jak jsem byla z knihy nadšená. :-)

21.03.2019 5 z 5


Není úniku Není úniku Taylor Adams

Na tuto knihu jsem se dle všech referencí i skvělé reference mé kamarádky velice těšila. Bohužel však z ní mám rozporuplný pocity. Námět za mě skvělý - sněhová bouřka, pět cizích lidí uvězněných na odlehlém odpočívadle a unesená holčička v dodávce jednoho z cizinců... Za mě moc myšlenkových pochodů hlavní hrdinky alá zabiju tě a toho zatracenýho okna! Ale i tohle se dalo skousnout. Pak už ale začíná honba na kočku a myš. Kdy asi 150 stran čtete pouze o tom, jak únosce honí hlavní hrdinku a hrdinka utíká a chce zabít únosce. Takže hned na začátku víte, kdo je pachatelem. Posledních 50 stran jsem si ale užila, i když to byl trochu scifi masakr, ale konečně jsem tam pocítila napětí a pro mě i překvapivé momenty. Kniha se ale jinak četla dobře, ale žádný boom to pro mě teda nebyl. Spíše průměrný thriller.

21.03.2019 2 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Bože.. ta Alena Mornštajnová, způsob, jakým ona vypráví - ta se pro to opravdu narodila. Opět krásný příběh o životech třech žen - třech generací, který vás provede světovou válkou, okupací i pádem komunistického režimu. Četlo se to opět velice dobře. Při čtení si kolikrát říkáte, jak jste rádi za to, v jaké době nyní žijeme. Hana se mi líbila o malinko více, ale i tak si Slepá mapa zaslouží plný počet hvězdiček :)

21.03.2019 5 z 5


Zlomené srdce Zlomené srdce Tim Weaver

Já teda nevím, jestli jsem to nevzdala příliš brzy. Má první kniha od Weavera a musím říct, že mě začátek neskutečně rychle chytl. Prvních 100 stran jsem zhltla jako malinu. Dalších 100 stran jsem se už ale neskutečně trápila a nudila. Neustálé omílání filmů a každých detailů v nich mě doslova donutilo odložit knihu.. Nedočetla jsem to.

25.01.2019 1 z 5


Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Kniha se četla velmi dobře, příběh byl taky zajímavý a člověk skutečně kolikrát nevěděl, co se to tam vlastně děje. Konec byl nepředvídatelný, za což dávám 5 hvězdiček. Nicméně právě i samotný konec mi přišel hodně scifi, který mi trošku zkazil prožitek z jinak dobře napsané knihy.

25.01.2019 4 z 5


Panenka Panenka Hollie Overton

Mě kniha velmi bavila, přečteno za dva dny.

25.01.2019 5 z 5


Osudová volba Osudová volba Chris Beakey

Za mě výborná kniha. Líbilo se mi, že se nejedná o klasickou kriminálku, ale že se na pozadí odehrává i jiný příběh v podobě rodinné krize. Kniha je čtivá a na to, že v ní vystupuje poměrně dost postav, se v ní neztrácíte a snadno získáte přehled.

25.01.2019 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Nemám, co dodat. Jedna z nejlepších knih, jakou jsem v životě četla. Paní Alena Mornštajnová si může říkat Paní spisovatelka. Naprostá senzace.

25.01.2019 5 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Ačkoli byl konec celkem předvídatelný, bavila mě velmi, možná víc než Manželé odvedle :)

25.01.2019 5 z 5


V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Nemám co dodat - perfektní

25.01.2019 5 z 5