Osudová volba

Osudová volba https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353483/bmid_osudova-volba-Ixh-353483.jpg 4 89 20

Tragická nehoda. Rodina v krizi. A vrah sleduje každý pohyb. Pět měsíců po záhadné smrti své manželky Stephena probudí Portera půlnoční telefonát. Jeho 17letá dcera Sara uvízla ve vánici v blízkých horách. Je vystrašená, nedokáže přestat plakat a prosí otce, aby jí přišel pomoct. Bohužel, Stephen šel spát jen hodinu předtím a značně opilý. Jeho rozmazané vidění a chabá rovnováha mu říkají, že je nebezpečné a nezodpovědné usednout za volant. Ale přesto vyrazí. Středoškolský učitel Kieran O'Shea je také za volantem a hledá svého autistického mladšího bratra Aidana, který také zůstal v horách. Kieran je vyděšený a v hlavě se mu hodí myšlenka, že Aidan může být brzy zatčen za vraždu tří žen. Stephenovo auto se srazí s Kieranovým a tato nehoda způsobí, že znovu začne pátrat po příčině smrti své ženy a i za cenu trestního stíhání bude muset své děti chránit před násilím, které jim hrozí.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Omega
Originální název:

Fatal Option , 2017


více info...

Přidat komentář

ElenaM
05.10.2023 4 z 5

Rodinné drama o nejednom špatném rozhodnutí, které má svoje následky.
Chvilku mi trvalo než jsem se zorientovala kdo je kdo, ale pak už se to četlo skvěle. Kniha je čtivá a napínavá. Krátké kapitoly vás nutí číst dál a dál. Jediné, co mi přišlo příliš, byl konec... bylo to celkem divoké a překombinované. Ale i tak, čtyři hvězdičky.
Jako bonus má kniha krásnou obálku, která mě zaujala na první pohled.

LeHor
22.02.2022 4 z 5

Čtivé, napínavé a trochu překombinované.


LuckaLO
09.07.2021 3 z 5

Kniha mě zaujala svojí krásnou obálkou. Dobře se čte, pořád se něco děje, žádná hluchá místa ani sáhodlouhé popisy. Závěrečná scéna už mi přišla ale trochu přehnaná. Postavy jsou nezajímavé, divně napsané, nikoho jsem si nedokázala oblíbit a tak mi bylo celkem jedno, kdo umře a jak. Jen jsem byla zvědavá, jak to dopadne. Taková oddechovka na jedno upršené odpoledne.

maličkán
06.07.2021 4 z 5

Osudová volba mne zaujala hned od začátku, čtivé,napínavé, příjemný thrillerek.

kachnat
27.05.2021 5 z 5

Kniha mě překvapila, bylo to příjemné čtení, příběh mě držel a nepustil. Zajímavé propojení vražd a rodinného dramatu. Přečtena za 2 večery :-)

Enolain
17.02.2021 5 z 5

Kniha mile prekvapila.. Precteno na 3 dny.. Pekne to odsejpalo. Vsechny postavy a jejich pribeh byl zajimavy a byla jsem napjata jak to dopadne.

Polinka92
31.01.2021 4 z 5

Moc krásně napsané. Pohltilo mě to hned na prvních stránkách, takže jsem včera ráno začala číst a po jedenácti hodinách knihu přečtenou ukládala do knihovny.
Příběh je hodně zamotaný, což oceňuji. Originální a pěkný.

Jediné, co mě dost znepokojilo, byly celkem do očí bijící chyby v poslední třetině knihy.

1. Chlap se posadí na gauč, položí na konferenční stolek zbraň a obličej schová do dlaní. Během jeho vnitřního souboje ale cítí, že ho zbraň v kapse tíží. - celkem divné, že má zbraň opět v kapse, když ji položil na stůl.
2. Vyšetřovatel má dva Hammery. Jeden mu kvůli synovi, který řídil pod vlivem omamných látek a vezl pytel marihuany, policie zabavila a odstavila v policejním odstavném místě, kde čeká na prošetření.
Na cestu do hor si tedy vezme druhý Hammer, ale v cíli cesty parkuje Ford Taurus?! Wtf?

3. Syn vyšetřovatelé, jehož vůz byl zabaven, jede do hor za tetou. Hammerem. Eh?

ArwenAragorn
05.07.2020 3 z 5

2,5 *
Svižný psychologický thriller s vraždami, propojený rodinným dramatem.
Akce střídá akci, až toho bylo nějak moc. Možná v tomhle případě by méně bylo více. Docela překombinované a zmatené.
Na knížku jsem se těšila, ale větší dojem ve mně nezanechala.

jasmína
20.05.2020 4 z 5

Kniha zajímavá, z jiného soudku, napětí nechybělo, jen se mi je konci zdálo čím dál víc postav, a trošičku jsem se ztrácela, ale vše vysvětleno a pochopeno.....

JustWomen
21.08.2019 4 z 5

Napínavý a čtivý příběh o morálních následcích nebezpečného rozhodnutí otce rodiny v krizové situaci. Zima, pošmourno, vraždy, zneužívání, šikana a týrání dětí. Do všeho zamotaní rodiče, učitelé i policie, prostě mazec. Konec mi přišel trochu slabší, některá vysvětlení nepochopitelná, ale za mě ano.

ennlady
10.08.2019 4 z 5

Jedním slovem mazec. Dvěma slovy překombinovaný mazec. Jedna tragická událost spustí lavinu ještě tragičtějších událostí a všechno dohromady se to zamotá a pak rozmotá tak, že tomu nějak moc nelze věřit... tolik kostlivců vylézajících ze skříní na těch pár čtverečních kilometrech, no... Ale na druhou stranu je to moc pěkně napsané a čtivé a třebaže jsem věděla, že "tohle je fakt už přes čáru", tak jsem se od toho nedokázala odtrhnout a dočetla do konce. Spíš bych dala 3,5 hvězdičky, ale 3 se mi zdá zase málo...

zoubek69
05.07.2019 2 z 5

Zajímavá tvorba, ale mám za to ,že se zde vše zbytečně komplikuje.

rajcatko
21.04.2019 1 z 5

Překombinované, nudné, zmatené a ve finále velice předvídatelné. Za mě určitě ne. Už jen ta představa, jak jsou všichni ,,nesmrtelní" po vzoru amerických akčních filmů je spíše úsměvná než dramatická. Tohle se nepovedlo.

Knižní střípky
22.02.2019 5 z 5

Kniha se odehrává v horách za sněhové bouře. Už jen tento fakt mě ke knize přikoval. Stephen Porter je otec dvou teenagerů Kennetha a Sáry. Rodinu před pár měsíci postihla strašná tragédie. Jejich matka Lori sjela svým autem ze silnice a zahynula. Vyšetřování nehody skončilo verdiktem - sebevražda. S tímto se ovšem Stephen ani děti nechtějí smířit a nevěří tomu. Rodina se ocitá v krizi, Kenneth čelí šikaně spolužáků, Sára se zase zapletla se svým učitelem.
Jedné noci probudí Stephena telefonát jeho dcery. Místo, aby byla u kamarádky o pár ulic dál, je někde vysoko v horách na opuštěné silnici a porouchalo se jí auto. Stephen se samozřejmě vydá dceři na pomoc. Tento čin odstartuje sérii obrovských tragédií, kterých je tato kniha plná. Příběh je plný bolesti po ztrátě milované osoby a procesem vyrovnávání se s traumatem. A do toho jsou zde ovšem i další protagonisté příběhu, kteří jsou nebezpeční nejen sobě, ale i svému okolí, kteří se nezastaví před ničím, ani před vraždou. Je zde toho spoustu k zamyšlení, kniha to opravdu není veselá, ale četla se sama.

petra1394
29.01.2019 4 z 5

Knihu jsem si koupila zaprvé kvůli obálky a zadruhé kvůli doporučení z knižní lakacky od Irči z Knihánkova. Víc jsem o knize nevěděla a byla jsem docela mile překvapena. Děj odsejpal, druhou polovinu jsem musela dočíst najednou. Líbilo se mi, že děj nebyl jen o jedné rodině a každý si nesl svůj příběh. Srandovní mi ale přišlo, jak všichni jezdili v jednom kuse do hor a zase zpět a to po více kusech :D

Verisvlckova
25.01.2019 5 z 5

Za mě výborná kniha. Líbilo se mi, že se nejedná o klasickou kriminálku, ale že se na pozadí odehrává i jiný příběh v podobě rodinné krize. Kniha je čtivá a na to, že v ní vystupuje poměrně dost postav, se v ní neztrácíte a snadno získáte přehled.

Hella
18.01.2019 2 z 5

Tenhle příběh mě nikterak nezaujal. Včera přečteno, zítra zapomenuto. Holka je nána, která se i podruhé nesmyslně vydá do nebezpečí, jde jí zase o frňák a pak ta horská střílečka, kdy střílí v podstatě každý...? No, fakt nic moc.

Danago
09.12.2018 5 z 5

Zvláštní, že je kniha označena jako román pro ženy. Daleko slabší knížky jsou označovány jako thriller. Podle mě toto byl psychothriller a velice dobře napsaný. Možná kniha opravdu více zaujme ženy, ale není to typické ženské čtení. Příběh je velice dobře propracován a má neuvěřitelné množství nečekaných zvratů. Knížka je napsaná velice čtivě. Mě chytla od první stránky a nepustila do poslední. Nemá hluchá místa a je zde i prostor pro zamyšlení. Za mě velmi povedená knížka.

ina77
24.11.2018 4 z 5

Perfektní a hodně dobře napsané.

Pípasek
20.10.2018 5 z 5

Příběh o morálních následcích nebezpečné volby. Napínavý, čtivý, bez prázdných míst, dojemné vyobrazení rodiny v krizi

Štítky knihy

thrillery pro ženy

Autorovy knížky

Chris Beakey
americká
2018  73%Osudová volba

Kniha Osudová volba je v

Právě čtených1x
Přečtených120x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených3x
Knihotéce137x
Chystám se číst76x
Chci si koupit20x