TerkaPS TerkaPS komentáře u knih

☰ menu

Genesis Genesis Chris Carter

Tak to byla opět jízda!!! Pokaždé, když otvírám novou knihu z téhle série, jsem přesvědčená, že autor už mě nemůže ničím více šokujícím překvapit... Ale on to pokaždé dokáže.
Opět napínavé od začátku až do konce, byly chvíle, kdy jsem musela knížku na pár minut odložit, abych vstřebala to, co jsem právě přečetla, nadechla se a zase pokračovala. Dokonale promyšlené, dokonale popsané, přes všechny popisované hrůzy s hlubší myšlenkou nutící k zamyšlení - zvláště v této době.
Knihy s Robertem Hunterem jsou návykové, jen mě občas napadne zneklidňující myšlenka, kdo je víc zvrhlejší - jestli autor, který je toto schopný vymyslet nebo já, která to tak nadšeně hltá :-).

14.04.2023 5 z 5


Souznění dvou duší. Tipy a triky nejlepších psích trenérů Souznění dvou duší. Tipy a triky nejlepších psích trenérů Ken Ramirez

Některé tipy jsou určitě fajn a hodí se začínajícím i zkušeným výcvikářům, ale některé rady je, dle mého, třeba brát s rezervou. Američani jsou známí svou benevolentní výchovou dětí a myslím, že je tento trend vidět i u psů. Nejsem v žádném případě zastánce hrubé výchovy a výcviku psů, ale např. věta: "Požádejte svého psa, aby si sedl...", mě tedy skutečně dostala. Pozitivní metody ano, ale vše má své hranice.

18.07.2022 3 z 5


Šesté dítě Šesté dítě Jonathan Dylan Barker

Na můj vkus už moc překombinované. Za mě nejslabší z celé série, ale i tak to byla stále nadprůměrná detektivka.

21.06.2020 4 z 5


Počátek Počátek Dan Brown

Velmi čtivé, napínavé, ale bohužel stále stejný scénář. Přesto se mi kniha líbila....

04.08.2018 4 z 5


Ve službách zla Ve službách zla Robert Galbraith (p)

Zatím nejlepší díl.

19.12.2016 5 z 5


Dítě zvané „To“ Dítě zvané „To“ Dave Pelzer

Děsivý a politováníhodný osud malého chlapce a k tomu totální selhání systému... jak může uniknout pozornosti (škola, sousedé, kamarádi...) dítě několik LET!!! týrané tím nejhorším možným způsobem?! To nechápu. K tomu absence jakéhokoliv vysvětlení, proč se z milující matky stane téměř vražedkyně a proč se její "pozornost" zaměřila právě a pouze na jednoho konkrétního syna.
Velmi silný příběh, ale dokázala bych si ho představit zpracovaný lépe.

05.10.2016 3 z 5


Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Kniha se hezky četla, ale mám z ní trochu rozporuplné pocity. Nechci tu prozrazovat děj těm, co ještě knihu nečetli, ale zdá se mi trochu přitažené za vlasy to, co musela oběť vytrpět (nevím, zda je toto v lidských silách a možnostech).
Každopádně jedna hvězda navíc za Carla Morcka, byl mi vyloženě sympatický.

23.09.2016 4 z 5


Dva krůčky po mokrém písku Dva krůčky po mokrém písku Anne-Dauphine Julliand

Neuvěřitelné, co je člověk schopen zvládnout - ač na samém dně, přesto se sebere, najde sílu a jde dál. Silný příběh, silná žena. Často jsem se při čtení zastyděla, jak malicherné věci řeším a nevážím si těch správných hodnot.
Určitě by si měl přečíst každý, zvláště pak každá matka.

07.03.2016 5 z 5


Příběh opravdové vášně Příběh opravdové vášně Blanka Milfaitová

Styl, kterým je kniha napsaná, mi, ať jsem se snažila sebevíc, neseděl. Autorčiny marmelády jsou opravdu úžasné, přeji jí v její práci jen to nej, ale jako spisovatelku jí nejspíš nedokážu docenit.
Jednu hvězdu navíc dávám za prozrazené recepty :-).

07.03.2016 4 z 5


Divočina Divočina Cheryl Strayed

Nemohu si pomoci, ale i přes obdivuhodný výkon mi hlavní hrdinka byla nesympatická. Kniha dobře napsaná, ale díky té antipatii nedokážu asi plně ocenit.

16.04.2015 3 z 5


Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Mám z knihy velmi rozpačité pocity (zvláště poté, co mě navnadilo zdejší vysoké hodnocení). Námět zajímavý, ale pro mě nezáživně zpracované, některé pasáže mě vyloženě nudily a trápila jsem se s nimi. Zajímalo by mě, zda by stejná kniha měla tak vysoké hodnocení, pokud by jí napsal "pan Novák" a ne Oscar Wilde :-).

24.03.2015 2 z 5


Zločin a trest Zločin a trest Fjodor Michajlovič Dostojevskij

Škoda, že je to povinná četba - ve škole jsem nebyla schopná tuto knihu dočíst. Ocenila jsem jí až mnohem později.

20.02.2014 4 z 5


Tajemství Velkého Vonta Tajemství Velkého Vonta Jaroslav Foglar

Skvělé - jako vše od Foglara. Foglarovky jsou mé dětství....

20.02.2014 5 z 5


Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Kniha se mi líbila, má od začátku spád, jak jsme od Nesba zvyklí, jen ten závěr mi přišel trochu přitažený za vlasy a příliš překombinovaný.
Jinak fajn kriminálka, ale Harry H. je pro mě nepřekonatelný :-).

12.02.2014 4 z 5


To To Stephen King

Má první kniha od Kinga a bohužel veliké zklamání. Děj rozvleklý, pro mě často nudné pasáže, myslím, že kdyby byla kniha poloviční, o nic bych nepřišla.
Rozhodně znám mnohem lepší mistry napětí. Tato kniha mě spíše nudila než strašila.

08.01.2014 2 z 5