Terezaa Terezaa komentáře u knih

☰ menu

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Na dvojici autorů jsem slyšela samou chválu, takže jsem se s nadšením pustila do první knihy ze série. Musím říct, že mě knížka celkem zklamala a čekala jsem od ní něco víc. O detektivovi jsme se téměř nic nedozvěděli, případ s Josefem byl odsunut na vedlejší kolej a místy mi děj přišel lehce přitažený za vlasy. Uvidím, zda dám ještě autorům šanci.

19.05.2021 3 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

2 + 2 = ?
Ohromující dílo, berte knihu a čtěte!

17.09.2019 5 z 5


Nimbus Nimbus Neal Shusterman

Autor nám v pokračování blíže představil geniální a dokonalý Nimbus, který nikdy nedělá chyby. Ty totiž dělá jen člověk. Příběh velmi povedený a konec doslova šokující. Moc se mi líbil náhled do myšlenek Nimba a zoufalost v případech, kdy mohl Nimbus jen pozorovat, jak se jeho milování lidé dopouští neuvěřitelných chyb.

28.08.2019 5 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Dobrá kniha s poutavým příběhem. Za mě povedené, akorát konec mě malinko zklamal, čekala jsem holt trochu víc. Chybělo mi hlubší odhalení náboženského spolku spolu s pastorem a Ráchel. Doufala jsem, že všechny dílky skládačky do sebe nakonec zapadnou, ale najednou byla poslední stránka a nic? Jinak se ale knížka četla parádně a teď si samozřejmě musím pořídit další díl do série.

25.07.2019 4 z 5


Údolí mrtvých Údolí mrtvých Tim Weaver

Napínavý příběh, nové sympatické postavy. Kniha se četla velmi dobře, za mě povedený thriller.

26.06.2019 4 z 5


Vražda v Orient-expresu Vražda v Orient-expresu Agatha Christie

Jak já jsem ráda, že jsem se konečně dokopala k této slavné autorce. Skvělá kniha s výjimečným detektivem. Teď mi řeknete, kdo si správně tipnul vraha? ;)
Rozhodně doporučuji.

17.10.2018 5 z 5


Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

Skvěle napsaná kniha o ohavnostech, které prováděli lidé lidem očima malého německého chlapce.

10.10.2018 5 z 5


Nebe nezná vyvolených Nebe nezná vyvolených Erich Maria Remarque (p)

Autor je špičkový, kniha rozhodně nezklamala. Remarque bravurně popisuje myšlenky postav. Nedávám plný počet, jelikož mě jiná díla od tohoto autora zaujala a sebrala více, ale román je to přesto velmi krásný.

28.09.2018 4 z 5


Loutkář Loutkář Daniel Cole

Autor hrozně tlačí na pilu, tolik obětí, způsobů vražd a na konci knihy to vlastně vůbec nedává smysl, protože “Azazelovi” stačila prostě bomba a veřejné prostranství.

11.09.2018 3 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Tak toto se autorce určitě povedlo. Když jsem se blížila ke konci knihy, předpokládala jsem, že ji ohodnotím 4 hvězdičkami, ale konec byl prostě skvělý, ta spolupráce s Ester. Postava Ester mi byla moc sympatická a bylo by určitě zajímavé, vidět i její úhel pohledu, co se ji během společných obědů a akcí honilo hlavou při pohledu na “zamilovaný” pár. Grace jsem během čtení držela palce, jsem ráda, že jsem si knihu pořídila a přečetla.

24.08.2018 5 z 5


Tíha vesmíru Tíha vesmíru Jennifer Niven

Milé a svižné počtení. Asi úplně nevěřím, že by se nejhezčí kluk ze střední zamiloval do nejsilnější holky ze školy, jsem v tomto holt úzkoprsá. Zápletka nebyla nijak zvlášť zajímavá, ale dozvěděla jsem se něco nového o chorobě, kterou trpěla jedna z hlavních postav a o které jsem v životě neslyšela. Uvažování Jacka mi občas moc nesedělo a zdálo se mi až příliš dívčí. Dále také naivní a málo uvěřitelné chování Libby, například fialové plavky uprostřed chodby a obrovský nápis na holém břiše. Knížka určitě není špatná a naplnila mé očekávání.

21.08.2018 3 z 5


Temná hmota Temná hmota Blake Crouch

Čtení to bylo určitě zajímavé a neobyčejné. Konec bych si představovala trochu jinak, možná to více rozvést, ale autor to udělal podle svého, čemuž rozumím. Plný počet nedávám, protože mi v knize něco chybělo. Nějaká ostrá omáčka, něco ještě trochu více “wow”. Knihu mohu doporučit, čtení mě bavilo zápletka je originální.

16.08.2018 4 z 5


Hon na mrtvého Hon na mrtvého Tim Weaver

Při čtení případu soukromého detektiva Davida Rakera mi několikrát běhal mráz po zádech a těším se na další jeho pátrání. Líbilo se mi, že David nebyl tím klasickým typem detektiva, který se teď objevuje v nejednom thrilleru. Příběh je nápaditý, čtivý a mrazivý. Ráda doporučuji a rozhodně jsem se spisovatelem Timem Weaverem neskončila.

08.08.2018 4 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Autor vytvořil úplně nový, originální a uvěřitelný svět. Děkuji hodnocení zde na DK, které mě přesvědčilo knihu si koupit, protože toto je přesně ten příběh, který chcete mít doma v knihovně. Něco mi říká, že tahle série bude něco!

02.08.2018 5 z 5


Cesta zpátky Cesta zpátky Erich Maria Remarque (p)

Volné pokračování veledíla Na západní frontě klid. E. M. Remarque je jedinečný autor a v tomto díle nám ukazuje, jak se vojáci vypořádávají s vytouženým mírem, a že i mír dokáže zranit. O přátelství, mládí a zničené generaci. Geniální, překrásná kniha.

25.07.2018 5 z 5


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Na tuto knížku jsem se hodně těšila. Mrtvola sešitá ze 6 obětí, to je opravdu zajímavý námět a hned mě to navnadilo knihu si pořídit. (stejně jako další hromadu lidí, že?)
*Spoilery*
Potom se do toho zamotal seznam jmen dalších obětí, což mi k úvodu moc nesedělo, ale budiž, to byl spíš můj problém. Jenomže! Autor do tohoto už tak nabitého příběhu přidal geniálního masového vraha z minulosti, který si hrál na ďábla a vykupoval duše. Přišlo mi, jak kdyby autor sepsal několik příběhů do jedné knihy, přitom držet se linie hadrového panáka by podle mě bylo zajímavější a uvěřitelnější. Rozhodně to nebyl žádný průšvih a pokračování si přečtu, protože mě opravdu zajímá, jak to dopadne s Wolfem.

18.07.2018 3 z 5


Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Já nevím. První polovina knihy mě akorát rozčilovala, potom se to docela dalo, ale už jsem ji chtěla mít konečně přečtenou a mít to za sebou. Hlavní hrdinka mi nebyla sympatická, celou dobu jsem fandila Maggie. Věřila jsem vztahu, který byl mezi Maggie a Ridgem, ale nevěřila jsem vztahu mezi Sydney a Ridgem. Pro mě zklamání a poslední stránky jsem jenom v rychlosti prolétla, protože jsem jim to asi nepřála a nevěřila tomu, nevím.

22.06.2018 2 z 5


Misery Misery Stephen King

Tak tohle bylo něco. Bylo to napínavé, kruté, děsivé a nepředvídatelné. Stejně jako Annie Wilkesová.

17.06.2018 5 z 5


Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Super super super!

17.03.2018 5 z 5


O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Nádherná knížka, jak už tu někdo psal, taky nám paní učitelka řekla, jak kniha skončí, což mě mrzí. I přesto mohu říct, že je kniha nádherná sice smutná, ale krásná. Četla se sama a nadchla mě.

17.03.2018 5 z 5