Hon na mrtvého

Hon na mrtvého https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375194/mid_hon-na-mrtveho-Wjw-375194.jpg 4 1345 357

David Raker série

< 1. díl >

PŘED ROKEM bylo nalezeno tělo Alexe Townea. PŘED MĚSÍCEM ho jeho matka viděla na ulici. PŘED TÝDNEM David Raker souhlasil, že ho vypátrá. NYNÍ si přeje, aby tenhle případ nikdy nevzal. Syn Mary Towneové Alex před šesti lety zmizel. Pět let nato ho konečně našli… mrtvého ve vraku auta. David Raker, který se specializuje na pátrání po pohřešovaných osobách, tenhle případ nechce vzít: nepochybuje o tom, že Alexovu matku jen přemohl žal a viděla to, co vidět chtěla. Jenže sám dobře ví, jak obtížné je vyrovnat se se ztrátou někoho blízkého, a tak nakonec neochotně svolí. Čím hlouběji Raker do případu zabředá, tím palčivěji si uvědomuje, že Alex nebyl ani zdaleka tak nevinný, jak se jeho matka domnívala. V jeho minulosti je pohřbeno mnoho tajemství, která neměla nikdy spatřit světlo světa – a střeží je velmi, velmi nebezpeční lidé. Raker brzy zjistí, že člověka můžou potkat i mnohem horší věci než je smrt.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: ekniha , Mystery Press
Originální název:

Chasing the Dead , 2010


více info...

Přidat komentář

Airelle
10.04.2024 3 z 5

Už je to pár dní, co jsem knihu dočetla a stále nevím, co si o ní mám myslet. Mám pocit, že jsem se s autorem nepotkala. Celou dobu jsem si říkala, kam nás to zavede a z konce jsem byla vyloženě rozpačitá. Přišlo mi to jako nejtrapnější zakončení knihy, co jsem kdy četla.

Tento detektivní thriller se odehrává v pro mě zajímavém prostředí, samotný případ mi přišel zajímavý, ale jeho zakončení celou knihu mělo vystřelit o level výš, naneštěstí to bylo spíš obráceně.

Co se hlavní postavy týče, tak mě novinář David Rake bavil, občas se tedy choval dost sebe ohrožujícně, ale nakonec metodicky vše vyřešil.

Upřímně nevím, jestli se pustím do další knihy. Možná bude lepší další díly poslouchat jako audioknihy, když už jsou v @audioteka_czsk v klubu k dispozici zdarma.

IG: @freya_zlaskykpribehum

Belanna
25.03.2024 5 z 5

David Raker, další sympatický hrdina, se kterým si užijeme neopakovatelné chvíle.
Hned první případ byl napínavý, akční, místy hodně ponurý, s překvapivým koncem.
Vše je vyprávěno z pohledu Davida a tak jsme měli možnost sledovat i jeho myšlenky a pocity, které se nejvíce týkaly jeho nedávné minulosti.
S autorem jsem se již setkala a jeho styl se mi líbí a myslím, že ani tato série nebude výjimkou.


Aymira
01.03.2024 3 z 5

Pustila jsem se do pro mě nové série, která je navíc velmi vychvalovaná. Jenže žádný wow efekt se nedostavil. Popravdě mi tento příběh přišel jako pěkná blbina. Nestalo se v něm nic překvapivého, žádný zvrat, nic, na co by čtenář nepřišel dřív než hlavní hrdina. Chvílemi jsem ani nevnímala, co čtu, a uvědomila jsem si, že je mi to jedno a že se o těch pár odstavců nebudu přece vracet.

Prostě jedna z těch knih, na kterou zapomenete v okamžiku, kdy do ruky vezmete jinou.

Květ
29.02.2024 4 z 5

Vypůjčila jsem si první díl ze série, pro mě zatím neznámého autora. Knížka mě od začátku chytila, je psaná velice čtivě, po krátkých kapitolách, k hlavní postavě velice rychle přilnete. Děj nabírá spád, je zajímavý, napínavý a to až do konce. Bohužel zhruba od poloviny mi začala vadit nereálnost a nepochopitelnost konání postav, chápu, že kvůli gradaci napětí se občas přitáhne smyčka, ale přišlo mi to přehnané. Jinak to byla dobrá krimi, dám šanci druhému dílu a budu doufat, že spisovatel nebude tolik tlačit na pilu :)

roubrt
01.02.2024 2 z 5

Do poloviny mě kniha bavila, postupy vyšetřování, pak semtam nějaká akce, torška toho postrašení... ale pak začalo přibývat nelogičnosti. Nelogičnosti v chování hlavní postavy, nelogičnostech záporáků a závěrem pro mě absolutní nelogičnosti toho celého. SPOILER: Absolutně mi nejde do hlavy, proč hlavní záporák buduje společnost lidí, páchající celkem otřesnou kriminální činnost (jasně, zprvu asi z dobré myšlenky), společnost, která na sebe není schopna vydělat a proto musí vést také legální podníkání, které to financuje a to celé řídí z invalidního vozíku předstírajíc alzheimera. Sorry zvrat nezvrat, tohle za mě opravdu smysl nedává.

petrulka
25.01.2024 4 z 5

Tak tohle bylo hodně dobré. Legie a jeho šváb, nejskvělejší pasáže knihy. David je takový MacGyver, dostane se z neuvěřitelných situací. Kdo se nad toto dokáže povznést, užije si parádní krimi.

Bustedka
11.01.2024 4 z 5

Moje první Weaverovka a asi ne poslední. Thriller, který vůbec nebyl špatný. Chvílemi dost děsivý. Při popisu toho, jak trhají zuby v puse, jsem si musela dát pauzu. Je tam pár zvratů, možná trochu přitažených za uši, ale v celkovém kontextu to vůbec nevadí.

ZiPur
21.12.2023 1 z 5

No, jak to říci, překvapivý závěr? Mne rozesmál ....

MatBla
06.10.2023 4 z 5

Posloucháno v autě cestou do práce a z práce. Jak děj, tak i podmanivý hlas Igora Bareše mě natolik upoutal, že jsem měla problém vystoupit z auta, dokud neskončí kapitola.
Pravda ,,nesmrtelnost,, Davida mě trochu překvapila, ale neurazila.
Jsem ráda, že přežil, a jdu na další díl.

dencazrnu
24.09.2023 4 z 5

Bravurně napsaná kniha, kdy vás příběh pohltí od samého začátku. Velmi jsem ocenila, že David je bývalý novinář a vůbec to není policista. To je pro mě příjemná změna, protože většinou jsou hlavní postavy policisté a pátrání tak mají mnohdy snažší vzhledem k tomu, že mají přístup do různých databází apod. David je sympaťák a já jsem si ho hned od začátku velmi oblíbila. Kniha má spád a o perní chvilky zde není nouze. Ale jedna velká výtka je v tom, že autor nám z hlavní postavy udělal tak trošku nesmrtelného terminátora..Jako sakra! Jsou situace, ze kterých by se ostřílený bojovník nedostal, ale Raker vše zvládá s naprostým přehledem. Chvílemi jsem fakt nechápala jeho myšlenkové pochody a říkala jsem si, kde má nějaký pud sebezáchovy. Z toho důvodu hvězdičku ubírám a doufám, že v dalším díle ubydou zběsilosti :-) Každopádně tohle je skvělý start této série a já se nemůžu dočkat dalšího dílu!

hnusák
19.09.2023 2 z 5

První kniha od Weavera a že by mne tedy až tak zaujala..., Raker se mne jevil až moc amatérský, i když nakonec celou zápletku rozpletl, ale celé to bylo takové neslané, nemastné, ale dám mu ještě šanci.

molen
18.09.2023 4 z 5

S vývojem děje jsem byla spokojená a těším se na další díly série. Napínavý příběh s překvapivým závěrem. Trochu mi vadila nesmrtelnost Davida Rakera a jeho léčitelské schopnosti, kdy byl i po pořádné nakládačce schopný během dvaceti čtyř hodin bez pořádného ošetření a spánku odzbrojit svého nepřítele.

marketa1860
13.09.2023 3 z 5

Dobrá, napínavá detektivka plná opravdu nečekaných zvratů. Téma na mě trochu přitažené za vlasy, ale postup práce a metody Davide Rakera parádní a logické.
Sérii nečtu popořadě, ale nevadí mi to.

kalache
27.08.2023 4 z 5

...nakonec to dobře dopadlo,dobro ztvítězilo nad zlem,i když to hodně bolelo...

katerina3368
22.08.2023 3 z 5

Kniha se dobře poslouchala ale akčních scén tam ke bylo až až, vadil mi i hodně barvitý popis krvavých scén. David byl sympaťak ale taky takovej Chuck Norris, který přežil úplně všechno. Některý jeho rozhodnutí byly opravdu zvláštní, jako jet na farmu sám, co asi čekal, že se stane. Dám však šanci i další knize v sérii.

bernadeta9876
21.08.2023 2 z 5

Bolo to moje prvé stretnutie s autorom. Vybrala som si ho, nakoľko som chcela nájsť nejakú dobrú krimi sériu.
Táto to nebude...
Celý príbeh je taký absurdný, zvraty mnou nejak extra nepohli a zároveň si myslím, že autor si sám sebe spravil zle.
Ako napríklad, že to pátranie sa hovorí z pohľadu vyšetrovateľa, no zároveň nám predkladá scény, kde postava nebola a nemohla ich zažiť.
To mi prišlo naozaj celkom zbytočné, keďže neskôr o týchto udalostiach postavy rozprávali.
A potom aj toto mi vadilo: Niekto drží pištoľa a tá istá postava sa spovedá a vykecáva zo všetkého, pričom všetko okolo je jedno veľké tajomstvo. Na druhej strane si akože postavy chcú ulahodiť svedomiu, stretnú sa s novinárom, ale dokopy nič nepovedia...
Celé to vyšetrovanie tým pádom ani len nebolo vyšetrovaním. Postava sa len ocitla tam kde mala/nemala.
S autorom viac pokračovať nebudem... Čítala som oveľa lepšie zvládnuté krimi a s oveľa, oveľa pútavejším rozuzlením.

martiline
20.08.2023 3 z 5

Takový nepovedený "agent 007", ale hodně nepovedený.
Tolik zázraků a absurdit ... až se divím, že kniha nemá označení sci-fi.
Dočetla jsem ji, avšak rvačky jsem už přeskakovala ... četlo se to dobře, to ano, proto si dám určitě další díl ... už jen proto, že snad už autor vyčerpal veškeré absurdity a zázraky v prvním díle ...

alabra
27.07.2023 4 z 5

Kniha začala velkým nasazením, nestačila jsem ani mrkat, ale poslední třetina děj ke škodě přibrzdila, konec neslaný, nemastný. I tak dobré letní poslouchání plné napětí, i když tentokrát s velkou dávkou násilí, což nemusím. Díky panu Bareši úžasný poslech.

nai.ivka
17.06.2023 3 z 5

Dokud David Raker pátral, docela mě to bavilo. Ale pak se hlavní hrdina dostal na farmu a šlo všechno do kopru. Přišlo mi divné, nesmyslné, nelogické co se tam dělo a závěrečné vysvětlování to nijak nevylepšilo. Bestseller to teda nebyl, jedině ve smyslu, že se to dobře prodávalo.

jaste
02.06.2023 3 z 5

Ja se omlouvam, ale tohle me vubec nebavilo. Nemam rada superhrdiny ala Joona Lina, ktery se do kazde akce pusti bezhlave, aniz by domyslel dusledky a vyjde z nich jako superhrdina. A ten konec....no comment.