Komentáře knihy Údolí mrtvých
Tohle byla dobrá jízda! Napětí, tajemství, temnější atmosféra a zajímavé pozadí celého případu. Na začátku si nás autor pomalu vodí mírným tempem, aby nám pak dokázal, že finále, na které se nejvíce těšíme určitě nezapomeneme.
Spisovatel Tim Weaver a jeho hlavní postava David Raker mi fakt vlezli pod kůži. Jsem ráda, že jsem narazila na tuto serii knih. Tato kniha mě nepustila. 500 stran přečtete lusknutím prstů. Knihu vřele doporučuji a já jdu na další díl. Ať Vás baví, jako mě.
Další případ se soukromým detektivem Davidem Rakerem.
Autor nás dokáže držet v neustálem napětí a jeho postupy a odhalování stop k nalezení ztracených je velmi uvěřitelný. Příběh pomalým tempem, ale vůbec ne nudným, postupně graduje. Všechny stopy mají hlavu a patu. Na všechny otázky najdete odpověď.
Autor si s příběhem i čtenářem dokonale hraje a téměř pětset stran přelousknete jak nic.
Případ ztracené dívky na kterou si Davida najmou rodiče, odhaluje zdánlivě šťastný a pokojný život mladé dívky. David se svým talentem a empatii pomalu přichází na případ brutálního a šíleného vraha.
Najde soukromý vyšetřovatel dívku ještě na živu? A přežije on sám?
Napínavý drsný thriller se sympatickým soukromým vyšetřovatelem a šíleným vrahem.
(SPOILER)
První díl jsem nečetl, takže tohle byla moje premiéra s autorem. A musím říct, že způsob vyprávění, gradace příběhů a zápletka ve mě zanechala velmi pozitivní dojmy. Není to žádná rychlokvaška, ale důmyslný a propracovaný děj, který po krůčcích směřuje do velkého finále, kde jsou všechny vaše otázky rozluštěny.
Přeci jen ale s něčím problém mám. Je to asi čistě subjektivní, ale Raker ve mně vyvolává trochu dojem až velkého superhrdiny. Nejen, že dokáže rozlousknout věci, které před ním nedokázala parta profesionálů za několik měsíců, on to dokáže vyřešit za týden.
SPOILER! A trošku mi přišlo zvláštní, že vrah, který se snažil Rakera zabít a uniknout před spravedlností, pak vše přizná bez okolků na policii, a to hned krátce po svém zatčení.
Jsou to jen drobnosti, nicméně jako celek je to rozhodně zajímavá série se kterou budu určitě pokračovat.
Tak jako co to bylovážně skvělý díl úplně mě pohltil o moc lepší než první díl těším se na další
Pěkně napsaný jen trochu drsný. Ikdyz ne nereálný. Tento díl mi trvalo déle překousnout, ale stálo to za to.
Po druhé přečtené knížce se Tim Weaver nejspíš stane dalším mým oblíbeným autorem. Tohle bylo výborné, čtivé, napínavé, akční.. vdechla jsem to skoro na jeden zátah.
Tohle bylo psycho, tentokrát jsem nestíhala co se to vlastně děje. Až po delší době jsem pochopila. Colm A david jsou prostě parťáci a spolu jim to jde.
Další díl této série jsem opět přečetla jedním dechem. Řekla bych že tento byl ještě o trochu lepší. Moc doporučuji.
Poslouchal jsem v audiu, bavilo mě to poslouchat. Bylo to zábavné, kniha udržela mou pozornost. Podobně ale jako u prvního dílu byla v jednu chvíli na pozadí jakási sekta a hlavní postava si poměrně často vzpomněla nebo spojila něco, co jsem si já nebyl schopný vybavit. Děj nebyl tak přímočarý, jako má třeba Robert Bryndza. Přesto super. :)
Napínavé, dobré vystavěný příběh, zajímavá sbírka postav a Raker v nejlepší formě. A už nechce být sám, což je fajn.
Druhý díl se mi líbil asi stejně jako ten předchozí.
Opět se vracíme k našemu známému detektivovy, který hledá pohřešovanou ženu. Musím říct, že tentokrát mě tento začátek moc nezaujal (takže jsem to měl úplně naopak v porovnání s předchozím dílem). Štvalo mě chování všech postav a taky mi tam něco chybělo (nějaká atmosféra, která v předchozím dílu byla).
Když se však příběh rozjíždí a čtenář dostává více informací, začne to být zajímavé. Přemýšlel jsem nad tím, kdo to dělá a co se může dít. Střet knihy považuju za to nejlepší z tohoto díla. Poté však stejně jako u předchozího dílu dojde ke zlomu, kdy se z detektivního thrilleru stane akčním thrillerem a já nemohl dělat nic jiného něž protáčet oči nad tím, co se děje. Všechno je přehnané a dohnané do nerealistických mezí - úplně zbytečně
Poslouchám audio v podáni Igora Bareše. Soukromého detektiva si najmou rodiče unesené dívky. Ta se ztratila před šesti měsíci a od té doby ji nikdo neviděl. Policie nenašla žádné stopy a pomalu pátrání ztrácí prioritu. Pátrání se na žádost rodičů ujímá soukromý detektiv.
První díl jsem přelouskala s obtížemi, ale jelikož jsem měla stažený i druhý díl, tak jsem se na něj po delší době vrhla. A byla jsem překvapená, jak se mi najednou dobře četl. Určitě změna o lepšímu, je to čtivější, méně zbytečných detailů a Raker nepůsobí tak prkenně. Sérii dám asi ještě šanci.
Je to průhledné jak křišťál, občas nelogické a na vysokou školu thrilleru to rozhodně nemá. Nicméně je to čtivé, sem tam napínavé, postava Rakera sympatická a především kvalitativně daleko lepší než první díl. Zkusím i pokračování.
Audiokniha. Druhý díl rozhodně mnohem lepší než první. Zajímavější zápletka, větší napětí, kniha má lepší spád a nutí vás číst dál a nejdete spát nebo dýl uklízíte či běžíte. Dokonce jsem se i u některých scén bála. Jsem ráda, že jsem tomu dala po prvním (celkem nudném a nezajímavém) díle šanci. Ráda s tímto detektivem sympaťákem budu trávit víc času. 4*
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
detektivní a krimi romány anglická literatura thrillery sérioví vrazi Velká Británie zmizení lidí únosyTim Weaver také napsal(a)
| 2016 | Není cesty zpět |
| 2018 | Hon na mrtvého |
| 2018 | Údolí mrtvých |
| 2018 | Ztracený |
| 2019 | Žena mého života |
Externí recenze
- Posedlost / Dalibor, KlubKnihomolu.cz
- Druhý případ Rakera / www.centrum-detektivky.cz
- Tim Weaver vás tentokrát zve na piknik… do Údolí mrtvých… / Michaela Rubášová - Chrudimka.cz

100 %

(SPOILER) Tak to byla hodně svižná a napínavá jízda.
Skvěle napsané, ač je to pořádná bichle, příběh uteče a já knihu přečetla na jeden zátah.
Z knihy jsem měla zhruba od půlky hodně tísnivý pocit, stejně jako z těch nejlepších Keplerovek s Jurkem Walterem. Špatně se pak člověku chodí v noci venku, ale jsou to sakra plusové body!
Perfektní krimithriller o sériovém vrahovi.