regiiiii regiiiii komentáře u knih

☰ menu

Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

(SPOILER) To bylo super čteníčko. Tentokrát to bylo jinak. Hlavní postava nebydlí přímo ve strašidelným domě. Jaký to asi bude?
Buhužel jsem přišla na to jak Helen nenávidí muže dřív než postavy. Čekala jsem, že Helen pomůže Anně zbavit se tyranského bývalého a pak tam budou šťastně žit pospolu s Lukasem a hlídacím duchem. Ale když ten blbec bývalí umřel už v půlce knihy, byla jsem mile překvapená jaká je Helen bláznivá mrcha.

29.07.2022 5 z 5


Duchové rodiny Folcroftů Duchové rodiny Folcroftů Darcy Coates

Teď čtu šestou knížku v téhle sérii a zatím se mi tato líbila nejvíc. Tedy všechny jsou skvělí a spisovatelka umí člověka pěkně vtáhnout do děje. A jak tu píší lidi, že je tato knížka spíš pro děti. Já bych řekla, že všechny díly jsou spíše mířené na teenagery. Hodně mi to přípomíná Stopy Hrůzy. Ale mě to nevadí. Naopak jsem nadšená z dobrých konců a že téměř nikdo z postav neumírá. Je to takové uvolňující. Ale zpět k rodince Folcroftů. Tako knížka mi silně připoměla hororový film The Visit a z toho mi vstávali hrůzou vlasy na hlavě a to jsem otrlá milovnice hororů. Bylo to stejné, dvě děti. Mladší kluk co se nadmíru bojí bacilů a starší holka co svého mladšího bratra uklidňuje. Odjeli za svýma prarodičema co je nikdy neviďeli. Jen matka v tomhle případu žila a poslala je tam dobrovolně. Pak se to pěkně zamotá a začnou se dít divné věci. Něco podobného je i ve filmu Pravda z díry. Takže jsem byla vyděšená už na začátku a čekala co se s chudákama dětma stane. Naštěstí to bylo pohodové čtení s dobrým koncem. Suma sumárum jsou to knížky pro děti a dospělí to musí číst s nadhledem. Odpočinutí od složitě psaného Kinga.

29.07.2022 5 z 5


Upálené Upálené C. J. Tudor

Některé knížky přečtu za den, dva. Jiné za týden dva a nějaké čtu i měsíc. Párkrát se mi stalo, že jsem ani knížku nedočetla jaká to byla pro mě trýzeň. Ale ,,Upálené”? To byl ten první případ. Knížku jsem zhtla na jeden zátah. Nemůžu říct jestli se mi líbila víc nebo míň než jiné knížky od C.J. Tudor. Zatím se mi prostě líbily všechny. Ale tahle ve mě zanechává pocit, že ji okamžitě potřebuju přečíst ještě jednou. Jak tak ležím a přemýšlím o ději, zjišťuju, že ten konec mi pěkně zamotal hlavu a celý příběh ,a to jsem ani od určité časti nebyla překvapená jak to ze ztracenýma holkama dopadlo. Ale jen jakoby mi ten konec vymazal z hlavy nějaký detaily. No nic budu si ji muset dát znovu. Za mě plný počet hvězdiček.

31.10.2021 5 z 5


Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

To byl zatim nejlepsi zazitek od C. J. Tudor. Knizka se cetla sama. Zapletka nebyla nikak slozita, ale o to vic me to bavilo. Prichazet postupne na vse co se stalo ,kdo je kdo. Hodne se rika, ze tato spisovatelka kopiruje Kinga. Ano v predeslych knizkach jsem ho poznavala, ale tady v te ne. Ovsem muze to byt tim, ze jsem moc knih od Kinga necetla. Pise na me dost slozite a obcas je i dost nechutnej co se sexu tyce. Narozdil od C. J. Tudor ktera pise jednoduse a neprehani to s popisovanim nepodstatnych nesmyslu. Tohle je zatim Top. Radim autorku mezi me oblibene a nemohu se dockat dalsi knizky.

16.11.2020 5 z 5


Zachráněná sovička Zachráněná sovička Sue Mongredien

Pěkný přiběh pro děti. Srozumitelně napsané a poučné jak se máme chovat při nálezu soviček.

30.09.2020 5 z 5


Zlámané kosti Zlámané kosti Angela Marsons

Achjo. Jsem tak nastvana. Knizka je uzasna, suprove se cte. Tento pribeh, neboli pribehy jak je zvykem ze v kazde knizce je vice pripadu byl opet famozni ale zas mi drasa nervy to ze nemaji zbrane. Policistka co jde na dva uchyli beze zbrane. Ja tomu fakt nerozumim. Proc je nemaji? Cim tim chce autorka dosahnout? Aby Kim opet dostala do huby? Aby to bylo zajimavejsi? Tak me to teda spise vytaci. Prosim. Ten kdo umi anglictinu, uz ji to nekdo napiste, protoze tohle neni normalni. Miluju Angeliny knizky a miluji Kim a vsechny v tymu ale tohle nemuzu vystat. A mam ten dojem ze to nepisu naposledy.

27.08.2020 5 z 5


Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

Tento díl se mi moc líbil. Bavilo mě více poznávat Kimin život blíže.

11.08.2020 5 z 5


Kouřový démon Kouřový démon Patricia Briggs

Chtěla bych v tomhle světě zůstat na pořád. Je mi vždy smutno když dočtu Mercy. Jako by mi na dlouho odjel nejlepší přítel.

29.07.2020 5 z 5


Pán much Pán much William Golding

KONEČNĚ to mám zasebou. To byla jedna z nejhorších knih co jsem četla. Totálně jsem se ztrácela v čase. Byla noc a dalši věta byla za světla. Musela jsem občas číst odstavec několikrát. Četla se tak težce a řešila se tam víc příroda než samotní chlapci. Ani nevím v čem to bylo tak brutální jak všichni tvrdí. Tak moc jsem se na ten příběh těšila, vždyť to má famózní hodnocení. Divim se, že jsem to dočetla do konce.

14.07.2020 1 z 5


Otevřený hrob Otevřený hrob Angela Marsons

Abych rekla pravdu, pro me zatim nejslabsi dil. Tak nejak uz jsem vse prokoukla driv nez v pulce. Nevim, mozna to byl umysl aby nam autorka dala moznost stat se taky detektivem. Pribeh byl skveli a fakt se mi libi jak resi nekolik pripadu najednou. Ne jen v teto knize. Cte se to skvele jen me zklamalo ze jsem to vlastne vyresila driv nez Kim. A ,,opet” jdou na vraha a vedi ze tam bude a opet nemeli zadnou zbran a vysilacku preda civilistovy. Nechapu. Anglicka policie proste nejspis nenosi zbrane a vysilacku davaji kde komu.

12.07.2020 5 z 5


Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

Komentuju az tuto knihu. Zatim jsem nemela duvod. Jen bych napsala, ze knizky jsou suprove. Zatim nejlepsi detektivky na ktere jsem narazila. Bryndza je skvelej ale ted ho predcila Angela. Podle meho nazoru samozrejme. A proc sem pisu?!? Knizka skvela a napinava az moc na moje nervy????. Ale dost me zarazilo, ze nebyli ozbrojeni kdyz jeli na ty parchanty. To policie v anglii nenosi u sebe porad zbrane? Tak to je vse. Kim je skvela i cely jeji tym. Tesim se na dalsich devet dilu. Pa. Krasne poctenicko

09.07.2020 5 z 5


Skoro normální rodina Skoro normální rodina Mattias Edvardsson

Knížka mi vzala několik týdnů života. Ano týdnů. Hrozně mě vyčerpávala pokaždé, když jsem si začala číst. Nejvíce vyprávění otce mě ubíjelo. Ta jeho otravná dokonalost. Ani se holce nedivim, že zdivočela. Jen Stella mě bavila. Tu jsem přečetla jednim dechem. A nakonec absurdita geniální matky. To už jsem začala přeskakovat věty a pak i stránky. Jsem na sebe hrdá, že jsem dočetla dokonce a nenalistovala epilog a nešla vklidu spát. A ejhle epilog mě vůbec nepřekvapil. Tato knížka se v mé knihovně dlouho neořeje. Myslím, že ,, Tekutý písek” , který je podobného ražení je mnohem lepší.

01.03.2020 1 z 5


Jáma Jáma C. J. Tudor

A zas ten King. Jak mi došlo v čem spočívá Jáma na chvilku mě čtení nebavilo a byla jsem zklamaná, že zas kopíruje. Ale nejsem faninka Kinga a pro mě jsou její knižky lépe čtivé. Četla jsem od Kinga jen pár knih tak se těším až mi C.J. ina kniha nebude nic připomínat. Za mě lepší než originál.

03.12.2019 5 z 5


Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

Přečetla jsem tři knihy od Kinga a žádna se mi nelíbila. Jenže jsem nechápala co na něm lidi mají a dala šanci Pod kupolí. Tahle kniha mi vyrazila dech. Jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Jen mě mrzí jak to vše dopadlo. Celou dobu jsem čekala jiný konec. Takových lidí a zviřat co umřelo. A Jim Rennie si zasloužil horší smrt nebo nejlepe nějaké drsné vězení na doživotí.

22.07.2019 5 z 5


To To Stephen King

Ano, je to dobry. Bavilo me to, ale jsem rada ze to mam zasebou. Dve hvezdy ubiram za ten nesmyslny, poburujici sex nezletilych deti v hnijicim tunelu.

01.06.2018 4 z 5


Manželova žena Manželova žena Jane Corry

Takhle si predstavuji bestseller. Knizka me nadchla. Doslova jsem ji vdechla. Obcas uz me unavovala Carla kdyz byla mala. Detske premysleni o svete je nekdy otravne. Libi se mi jak tu autorka poukazuje na fakt ,ze si clovek spoustu veci mysli a jine dela. Ze i ta nejvetsi mrcha muze veci co provedla litovat. Tesim se na dalsi knizky od autorky.

01.06.2018 5 z 5


Kaziměsti Kaziměsti Martin Bečan

Výborné čtení. Jsem hrdá, že Kaziměsty napsal čech. Doufám v další díly. Jména mi vůbec nevadily. Právě naopak bych řekla, že je to o to víc originalní. Spisovatel má neuvěřitelnou představivost. Dlouho jsem nečetla něco u čeho musím použít hodně své představivosti. Prostě bomba knížka. Ale konec mě zklamal jelikož to byl konec. Čtu, čtu hltám každé slovo, otočím stránku a konec. Sakra. Musí být další díl.

18.01.2018 5 z 5


Vraní dívka Vraní dívka Erik Axl Sund

Řekla bych, že je to asi nejbrutálnější krimi-thriller co jsem četla. I když ,,neztracej hlavu” od Lindy Laddové šlape Vraní dívce na paty. Ale zatím ani jedna není brutální natolik aby mě zhnusila číst dál. Čte se to trochu težce a nejspíš bych si i dokázala představit jen dva díly. Zbytečně dlouhý. A konec? Já nevim. Divný.

13.01.2018 4 z 5


(M)Učednice (M)Učednice Ali Land

Vlastně mě to i bavilo. Čte se to dobře. Celou dobu jsem si řikala, že Annie-Milly je celkem normálni né-li až moc normální. Na konci mě mile překvapí, že opravdu není. Po tak otrěsných zážitků ve svém životě je cvok. Každy by byl. Krásně je to znázorněno ve Vraní dívce.

13.01.2018 3 z 5


Tekutý písek Tekutý písek Malin Persson Giolito

Četlo se mi to trochu těžce a vadil mi tam vulgarismus, ale to už k teangerům patří. Příbeh mi nepřišel nějak suprový a napínavý, ale nápad vyprávění přes soudní líčení bylo dobrý.

13.01.2018 3 z 5