Zlámané kosti

Zlámané kosti https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398994/bmid_zlamane-kosti-icz-398994.jpg 5 1346 305

Mysleli si, že budou v bezpečí. Mýlili se. Zavražděná prostitutka a opuštěné dítě – dva nálezy během jedné zimní noci odstartují další zneklidňující vyšetřování detektiva inspektorky Kim Stoneové. Další, které jí donutí čelit tváří v tvář někomu z jejího hrůzného dětství. Když poté v rychlém sledu někdo v Black Country zabije další tři osoby živící se sexem, každou brutálněji než tu předešlou, je jasné, že první oběť patrně započala řadu „úlovků“ sériového vraha. Ve stejnou dobu se rozběhne pátrání po zoufalé ženě, která nechala své novorozené dítě na stanici. I tento zprvu jasný nešťastný případ odloženého dítěte se však dočká děsivého zvratu... a neméně děsivého odhalení.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Broken Bones , 2017


více info...

85098211
85098211
včera 5 z 5

Musím upřímně přiznat, že všechny série, které mám momentálně rozečtené - či v mém případě vzhledem k mému opravdu hodně špatnému zraku rozposlouchané - jsou doslova skvělé! ;-) A to se týká i této, kde ve svém už sedmém případu Kim narazí na zavražděné prostitutky, opuštěné miminko a v souvislosti s tím také na něco ještě horšího. Viz také anotace knihy ;-). No a kromě toho ji zase tak trochu dostihne její vlastní minulost...
Protentokrát se nebudu rozepisovat podrobněji, případ to byl fakt vynikající a napínavý od začátku až do překvapivého (a zároveň dost šokujícího) konce. Proto knihu jako takovou hodnotím pěti hvězdičkami, které jí plným právem náleží, a časem se samozřejmě poohlédnu po pokračování ;-).

veruptackova
veruptackova
05.03.2024 4 z 5

Celá série má skvělé postavy, které se vám vryjí do paměti natolik, že si je okamžitě připomenete, i když jste stejně jako já četli předchozí díl před xlety (v mém případě v dubnu 2021).
Navíc případ, který tým v čele s Kim vyšetřuje, vás okamžitě vtáhne. Jako vždy se jedná o kombinaci dvou linek, které dávají smysl a stopy jsou odhaleny hezky krůček po krůčku s tou správnou dávkou napětí.
Krátce poté, co jsem si vylosovala tuhle svou únorovou knihu, vyšla i audiokniha, kterou nečte nikdo jiný než úžasná Jitka Ježková. Tuhle interpretku jsem tu už několikrát opěvovala, takže vás asi nepřekvapí, že jsem ve Zlámaných kostech téměř okamžitě po vydání audioknihy, pokračovala poslechem. Rozhodně vám tak můžu doporučit jak skvělou detektivku, tak i její audioverzi, která se mimořádně povedla.


sgjoli
sgjoli
25.02.2024 4 z 5

Tak na tohle jsem se těšila. Sérii s Kim Stone poslouchám jako audio a dlouho jsem čekala, až bude k dispozici namluvený další díl. Takže když konečně vyšly Zlámané kosti v audio podobě, pustila jsem se do knihy hned, co jsem si ji pořídila. A opět mne to bavilo.
Kim a její tým vyšetřuje další případ a je to opět neuvěřitelně svižné, rychle mi to ubíhalo. Příběh sám o sobě má hlavu a patu, vysvětlení v závěru mi dávalo smysl. Autorka tu otevírá několik témat, které se jí tu podařil skvěle propojit tak, aby to do sebe všechno zapadalo.
Bavilo mne, jak tu Stacy a Dawson z Kimina týmu dostávají trochu víc prostoru a nejsou jen na vedlejší koleji.
Moc doufám, že vyjde další díl v namluvené podobě. Tuhle sérii namlouvá Jitka Ježková, kterou mám s touhle sérií neodmyslitelně spojenou a jejíž narace mne baví.

ElikaS
ElikaS
02.02.2024 5 z 5

Kim jsem si oblíbila a patří mezi mé nejoblíbenější detektivky. Její tým je parádní a jejich vzájemné vztahy mě opravdu baví.
Příběh byl zajímavý a napínavý. Stejně jako všechny ostatní díly i čtivý. Užila jsem si každou minutu. Závěr byl překvapivý. Obě linky vyšetřování se pěkně doplňovaly. Paráda.

Timkim
Timkim
19.01.2024 4 z 5

Šokující na tomto díle byl pouze závěr. Ano, to překvapilo i mě. Ale zbytek knihy a vyšetřování, ne že by bylo nějak špatné, ale jde spíš o věci které se stávají takřka běžně. Co si budeme namlouvat, jestli ještě někdo neslyšel o takovýchto praktikách, musí být z jiné planety.
Předešlé díly mě bavily víc. Sorry Angelo, dnes jen 80%

mataj
mataj
25.12.2023 4 z 5

Napínavý případ, vlastně dva. Na jedné straně musí Kim najít vraha několika prostitutek a současně hledá matku opuštěného batolete, přičemž se dostane na stopu nelegálních migrantů.

Iveta701
Iveta701
13.12.2023 5 z 5

Zase naprosto báječná detektivka je to silně návyková série

Mirek240
Mirek240
04.11.2023 4 z 5

Vsechny knihy z teto serie jsou opravdu navykove. Hned od zacatku se neco deje, vice dejovych linek, ktere se postupne propojuji, kraticke kapitoly, ktere nechavaji ctenare ve strehu a nuti cist dal. Nicmene musim rict, ze tato kniha pro me neco postradala, mela vsechno, co jsem napsal vys, ale mozna tech linek bylo az moc a potom mi chybelo napeti. Ale stejne jsem cetl dal a dal :)

postrach
postrach
19.10.2023 4 z 5

Kniha se četla rychle.Ale chybělo napětí.Spíš dost psychologie....

MiraRunaway
MiraRunaway
18.09.2023 4 z 5

Sedmý díl série nezklamal. Padoucha jsem neuhodla a pak se chytala za hlavu - to mám nejradši :) Hlavně, že tam není už Alex, tu jsem nesnášela. Všechny členy Kimina týmu mám ráda čím dál víc a těším se na další shledání ! Z toho drsného světa prostitutek a přistěhovalců mi bylo docela úzko. Návykové čtení.

Iva095
Iva095
09.09.2023 5 z 5

Další díl ze série s Kim a já jsem opět nadšení.

zanekzoltecu
zanekzoltecu
28.08.2023 5 z 5

Betelná bichla vo tem, jak pár šlapadel valilo čichat diviznu zespodu. Za mě v ókeju!

Miro67
Miro67
27.08.2023 5 z 5

Varování. Nebrat knihy s Kim do ruky, pokud máte nějakou rozdělanou práci. Protože budete s napětím otáčet jednu stránku za druhou a práce počká až po rozluštění případu.

Knižní střípky
Knižní střípky
14.08.2023 4 z 5

Další skvělý díl skvělé série. Případy Kim Stoneové jsou pro mě sázkou na jistotu, ještě ani jeden mě nezklamal. Krátké kapitoly, vražedné tempo, nutí vás to číst dál a dál. Pokud vás čirou náhodou tato série míjí a máte rádi fakt dobré thrillery, vřele doporučuji.

Evuše
Evuše
30.07.2023 5 z 5

Kniha - Zlámané kosti je napínavá a drsná detektivka, která čtenáře vtáhne do příběhu od začátku do konce. Marsons píše čtivým a poutavým stylem a její postavy jsou dobře prokreslené a sympatické. Stoneová je silná a nezávislá žena, která se nebojí postavit se za to, co považuje za správné. Její kolegové jsou také zajímavé a komplexní postavy, které čtenáře zaujmou.

Zde jsou některé z věcí, které se mi na knize líbily:
Napínavý a drsný příběh
Čtivý a poutavý styl psaní
Dobře prokreslené a sympatické postavy
Silná a nezávislá hlavní hrdinka
Zajímaví a komplexní kolegové hlavní hrdinky
Zde jsou některé z věcí, které se mi na knize nelíbili:
Některé části příběhu byly předvídatelné

Zlámané kosti jsou opět a zase skvělé pokračování Kim a jejího týmu :)

_Brunetka_
_Brunetka_
13.07.2023 5 z 5

Tohle je zkrátka detektivní série snů, která vám poskytne vše, po čem jen v tomhle žánru toužíte. Miluju autorčin styl psaní až tak, že je nemožné pro mě přestat číst. Krátké kapitoly společně se střídáním linek tvoří smrtící kombinaci, která vás bez tvrdého boje prostě nepustí. Jako už u předešlých dílů mě příběh pohltil a neměl absolutně klesající tendenci. Napětím jsem celou dobu zapomínala dýchat. Vyšetřovatelský tým zbožňuju a každou knihou je pro mě větší rodinou. Skvělý humor a trefně mířený sarkasmus je dalším důvodem, proč tahle série patří k naprosté špičce v tomto žánru. Došlo na zvraty, nečekaná odhalení a já se ani na vteřinku neměla čas nudit. Finální rozuzlení mě překvapilo a dostalo jako pokaždé. Jediné, co si můžu přát víc, je to, abych se k pokračování dostala dřív než po sto letech jako obvykle.

Janaves
Janaves
04.07.2023 5 z 5

Skvělý díl, tohle mě fakt baví moc!!

Aymira
Aymira
06.06.2023 3 z 5

Zatím nejslabší kniha série. Tématem jsou prostituce a moderní otroctví. Tentokrát se to celé obešlo bez pořádného napětí, bez vyšinutých psychopatů a podobných postav. Byla jsem ráda, že jsem knihu dočetla, protože podle mého se z děje víc vymáčknout nedalo.

Jessybelle
Jessybelle
05.05.2023 5 z 5

Taková fajn detektivka, kde netečou potoky krve. Kim mám ráda a vlastně celý tým. Dva souběžné případy, protože tak to prostě policajti v reálu mají. O to víc je to uvěřitelné. Takže za čas další díl. Doufám, že Dawson to doma zvládne vyřešit.

ninano
ninano
28.04.2023 2 z 5

Znovu jsem si potvrdila, že Kim Stoneová nebude mou oblíbenou hrdinkou.