Pohřbená pravda

Pohřbená pravda https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391094/bmid_pohrbena-pravda-65d5e21c70169.jpg 5 1381 353

Šestý temný detektivní příběh z pera Angely Marsonsové, jejíž prvotina Němý křik, úvodní díl série, se v angličtině prodala už v milionu výtisků. Nález starých kosterních ostatků na pomezí dvou policejních okrsků postaví inspektorku Kim Stoneovou nejen před nový případ, ale také před neobvyklou výzvu – spolupracovat s bývalým parťákem, s nímž se nerozešla právě v dobrém. Podrobný průzkum hrobu odhalí, že těl tu leží víc a že nezemřeli přirozenou smrtí. Kim stojí před nelehkým případem. A taky nelehkou situací - jak se obejde bez svého týmu, ale také jak se její tým obejde bez ní. Protože pravdu, až doteď pohřbenou a právě vykopanou, už nelze skrýt... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Dead Souls , 2017


více info...

Přidat komentář

sachista
09.04.2024 5 z 5

Začínám mít na této sérii závislost. Sice jsem měl trochu větší problém se začíst ve srovnání např. s předchozím dílem, jelikož mi nevyhovovalo rozdělení týmu. Nicméně jak se začalo honit několik zajíců najednou, tak se mi zápletka zamlouvala čím dál víc a druhá polovina opět vynikající a dechberoucí.

krevetka79
27.03.2024 5 z 5

Další skvěle zpracovaný díl.
Dá se pravda úkryt nebo dokonce pohřbít?
Kim musí opustit tým a spolupracovat s bývalým kolegou, se kterým se nerozešli úplně v dobrém - věřím, že v První krvi budou další informace z minulosti.
Jak brzo a rychle se jejich a Kim týmu práce propojí je překvapivé.
Napínavé, čtivé a zajímavé do samého konce.
Těším se na další díl:-) Tohle je velmi povedená série.


Han-nah
24.03.2024 5 z 5

Pohřbená pravda nebo lež, vše vždy vyjde na povrch. V tomto díle se na pozemku na hranici dvou policejních okrsků najdou staré kosti. Každý okrsek si vymáhá právo tento případ řešit, ale nadřízení rozhodnou jinak. Kim tak musí spolupracovat s bývalým kolegou Travisem. Oba dva mají mezi sebou nevyřčené problémy. Čemu dají přednost a bude jim jejich oboustranná averze komplikovat vyšetřování?
Díky tomu, že se týmy dělí, zbytek Kimina týmu dostane více prostoru, hlavně Stacey, o jejímž životě se dovíme více, tak, jak se nám pomaličku otevírá minulost i Kim.
Opravdu špatně se četlo skryté násilí, nenávist i rasismus, krutost skutků za maskou obyčejných obyvatel.
Kniha je , tak, jak ostatní, velice čtivá.

mataj
14.12.2023 5 z 5

Když dojde k náhodnému objevení několika kosterních ostatků, vyvstane před Kim velice nepříjemná situace, protože musí při vyšetřování spolupracovat se svým bývalým kolegou a jeho týmem. Navíc dochází k podezřelým útokům, které silně zavánějí rasismem, a tím se zase zaobírá její vlastní tým. Už se opakuji, ale opět to byl čtivý a napínavý díl.

Janaves
14.12.2023 5 z 5

Skvělý thriller, autorka opět nezklamala.

marci8
16.11.2023 5 z 5

Skvělé stejně jako všechny knihy autorky, které jsem dosud četla.

MiroslavKutík
25.10.2023 4 z 5

Další přečtený díl s Kim
Až na ten rychlý konec a rychlé vyřešení případu byla kniha moc fajn a čtivá od začátku do konce.

chamyl
09.10.2023 2 z 5

Zklamání.
Vcelku zajímavý příběh degradovaný dnes moderním nediskriminačním moralizováním.

(SPOILER)
Umělý konflikt mezi hlavními vyšetřovateli a stejně tak jejich umělé spojení do případu, abychom celou dobu věděli, že na konci bude vše OK. Navíc ve chvíli, kdy si oba chtějí vysvětlit podstatu svého nedorozumění, musí bezodkladně běžet do pitevny, protože jim to nařídí lékařka, která něco "zjistila". U 30 let starých ostatků jde bezpochyby o minuty, a tak je samozřejmé, že si to oba hlavní hrdinové nevysvětlí, aby byl čtenář "napnutý" co nejdéle.
Rasisté jsou odporní, ovšem ti, kteří se k "jiným" chovají bez rozdílu jsou ještě horší, protože si bezpochyby kompenzují svoje černá (nebo bílá) svědomí.
"Elitní" inspektorka zvrací z 30 let starých ostatků, protože oběti byly zabity kvůli rase. Po tolika případech bych čekal větší odolnost. Rasistická vražda a její provedení je podle mne přitom stejně odporná, jako další úchylné pohnutky: pedofilie, nekrofilie, sadismus, žárlivost, pomsta, majetek a mnoho dalších.
Závěrečné akční rozuzlení jako obvykle proti všem předpisům, logice i pudu sebezáchovy bez asistence zásahovky.

85098211
16.09.2023 5 z 5

Je opravdu možné a reálné pravdu pohřbít tak hluboko, aby ji nikdy nikdo neobjevil? Samozřejmě záleží na tom, o co jde. Ale když se jedná o násilný čin, jako je vražda, už to tak jednoduché nebude. No ale zase na druhé straně by (asi) neměla Kim Stoneová a její kolegové co řešit ;-).
Kniha začíná nálezem starých kosterních pozůstatků a poměrně záhy se ukáže, že mrtví nezemřeli přirozenou smrtí. Vyšetřování tedy může začít a Kim je okolnostmi donucená spolupracovat se svým (mírně řečeno) neoblíbeným kolegou Travisem. A to pochopitelně povede ke komplikacím a různým nedorozuměním... Případ jako takový je ovšem zajímavý, i když mne osobně téma rasismu zrovna moc nebere ;-). Přesto hodnotím plným počtem, protože kniha jako taková je opět neskutečně čtivá - a jak je u autorky obvyklé, také výborně napsaná ;-).

Lucy
06.09.2023 5 z 5

Opět povedený díl s Kim . Mě fakt tahle inspektorka baví , i její povaha.
Díl je zaměřený na rasismus , je hrozné , když se zamyslím , že se tohle v dnešní době může opravdu dít, jen kvůli barvě pleti, či orientaci, vyznání ??..
Každopádně opět čtivé, napětí až do konce, ten to díl mě bavil trochu více než minulý - doporučuji .

Iva095
04.09.2023 5 z 5

Jediný s kým jsem měla problém byl Travis, ten mi ale vůbec nesednul. Ale jinak zase skvělý, čtivý a napínavý příběh. Naprostá spokojenost.

dlabikk
01.09.2023 4 z 5

Vynikající poslouchání. Napínavé a ožehavé téma rasismu, které není zase až tak výjimečné. Připadá mi ale, že nám Kim začíná měknout :o)

Evuše
30.08.2023 5 z 5

Pohřbená pravda je šestý díl detektivky z pera Angely Marsonsové, v němž se inspektorka Kim Stoneová musí vypořádat s případem, který ji zavede do minulosti. Pohřbená pravda je napínavý a čtivý příběh, který fanouškům série Kim Stoneové určitě přijde vhod.

Klady:
Napínavý a čtivý příběh
Podrobný popis vyšetřování
Kritický pohled na současnou společnost
Zápory:
Některé postavy jsou trochu stereotypní
Některé části děje jsou až příliš předvídatelné
Konec je trochu uspěchaný

zanekzoltecu
26.08.2023 5 z 5

Lepší bichla než ta minulá. Celá série nadprůměr, teda zatím...

KatkaK13
02.08.2023 3 z 5

Tak mně tato kniha úplně nesedla. Dávám 3 hvězdy. Od A. Marson jsem četla více knih, píše dobře, poutavě a dám šanci dalším dílům.

namornice
27.07.2023

Na každý nový díl se vždycky těším a nikdy nejsem zklamaná. Marsonsová píše moc dobře a poutavě a interpretace
Jitky Ježkové je taky vždy dokonalá.

Mirek240
26.07.2023 5 z 5

Tato serie se cte opravdu skoro sama. Pribeh opet mel sve nezadrzitelne tempo, zdanlive nesouvisejici pripady, tema, ktere je bohuzel aktualni, kraticke kapitoly. Me kniha opravdu bavila a to je to hlavni :)

zd0981
19.07.2023 3 z 5

A zase...
Zhruba do poloviny dobré, čtivé, věrohodné. Potom autorka začne zabrušovat do aktivismu a zakončí to takovým nějakým podivným nevěrohodným závěrem...

Timkim
10.07.2023 5 z 5

Zajímavé téma, zajímavé a hlavně napínavě podané. V dnešní době stále aktuální a přijde mi že i mediálně podporované. Nenávist lidí vůči ostatním kvůli jejich víře, smýšlení, barvě pleti....nejhorší na tom bude to, že se schovávají pod rouškou dobra a správnosti. Plný počet hvězd.

lucie1744
19.05.2023 4 z 5

Další díl, co mě velmi bavil. Opět čtivé a napínavé.