O knize Pán much
Již klasický příběh chlapců z britské internátní školy, kteří se ocitnou na opuštěném ostrově. Hra na Robinsony se však brzy změní v boj všech proti všem, v němž je hlavní předností síla, autorita a schopnost šířit strach. Kniha se obrací ke stále aktuální otázce: Je civilizace v našem chování opravdu tak silně zakořeněna, jak si namlouváme? Nebo jsme stále jen příslušníky smečky?
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha "Pán much" je silnou alegorií o lidské přirozenosti. Skupina dětí se snaží vytvořit společnost na opuštěném ostrově. Jejich úsilí však brzy narazí na rozpor mezi ideály a realitou. Zlo, které se v nich probouzí, ukazuje, jak snadno může morálka ustoupit tyranii a násilí. Příběh zkoumá, co se stane, když se lidé ocitnou mimo civilizaci a jak rychle se mohou ztratit zásady, které je formovaly. Autor mistrně zachycuje psychologii skupiny a dynamiku moci, což vyvolává hluboké otázky o lidské povaze a morálce. Více v komentářích.
Komu by se kniha Pán much mohla líbit?
- Čtenáři, kteří se zajímají o psychologické romány
- Milovníci klasické literatury a alegorií
- Ti, kdo chtějí prozkoumat temné stránky lidské povahy
- Fanoušci příběhů o přežití a morálních dilematech
Kniha Pán much v seznamech uživatelů
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 42x |
| v Přečtených | 4 712x |
| ve Čtenářské výzvě | 950x |
| v Doporučených | 315x |
| v Mé knihovně | 779x |
| v Chystám se číst | 1 416x |
| v Chci si koupit | 278x |
| v dalších seznamech | 53x |
„Lidé nejsou nikdy úplně takoví, za jaké je člověk má.“
Pán much film
Pán much (1963)
Související novinka - Pán much
Knižní novinky (49. týden)
05.12.2021
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
prvotina zfilmováno trosečníci anglická literatura napětí strach psychologické romány šikana narušená mládež dětský hrdina rozhlasové zpracování vůdcovství opuštění civilizace vztahy mezi vrstevníky opuštěný ostrov v uzavřeném prostoru, v pastiWilliam Golding také napsal(a)
| 2003 | Pán much |
| 2010 | Věž |