nikola6615 nikola6615 komentáře u knih

☰ menu

Saturnin se vrací Saturnin se vrací Miroslav Macek

Vůbec nevím proč, ale tohle mě nebavilo. Dvojky většinou bývají slabší než jedničky, a když dvojku píše jiný autor, přijde mi to zvláštní. Konkrétně nemůžu popsat, co mi na knížce vadilo, ale klasický Saturnin mě bavil moc, i když to většina mých vrstevníků brala jako nutné zlo v podobě povinné četby.

29.03.2023 2 z 5


Dívka na kusy Dívka na kusy Kathleen Glasgow

Knížka se ke mně dostala skrze sociální sítě a i když většinou nevěřím titulům, které se rychle stanou populárními, tohle mě velmi bavilo a přečetla jsem jedním dechem. Je to uvěřitelné, současné.

29.03.2023 5 z 5


Brutal: Zpověď detektiva z oddělení vražd 1 Brutal: Zpověď detektiva z oddělení vražd 1 Kei Koga

Vůbec už netuším, jak se ke mně knížka dostala, přiznávám se ale, že můj žánr to není a na mě osobně to bylo velmi za hranou. Tím ale určitě nesnižuji kvalitu komiksu a kvalitu zpracování. Já jsem jen knížku odložila s tím, že pro mě to není a čtení a vyobrazování podobných věcí si jako čtenář neužívám. Nicméně nepochybuji, že si tato literatura určitě najde své publikum, jde jen o subjektivní vnímání a schopnost si vyobrazené věci příliš nepřipouštět.

29.03.2023 3 z 5


Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Je to příjemná oddychovka, nejprve jsem asi po padesáti stránkách nemohla dobrat toho, proč se knížky paní spisovatelky staly takovým bestsellerem, ale postupem času jsem pochopila. Člověk se při jejich čtení cítí fajn, uvolněně, autorka to umí s atmosférou. Knížka jedna z těch, která sedne širší cílové skupině, ale určitě bych ji neoznačila za brak. Ne všechno, co je psané lehkým stylem, musí být automaticky méně kvalitní. Je to fajn čtení.

24.02.2023 4 z 5


V plesových střevíčkách sibiřským sněhem V plesových střevíčkách sibiřským sněhem Sandra Kalniete

Pro mě to byla moc silná knížka, dostala se ke mně ještě na střední škole, kdy mi ji doporučila učitelka češtiny a dějepisu. Mám ji dodnes na čestném místě v knihovně. Nejraději se učím o naší minulosti skrze příběhy, tenhle příběh mi nabídnul hodně.

16.01.2023 5 z 5


Krvavý Bronx Krvavý Bronx Petra Soukupová

Popravdě řečeno mě knížka moc nenadchla, asi jsem si pořádně nepřečetla anotaci. Čekala jsem od detektivních povídek něco jiného. Některé mě samozřejmě moc bavily, hodnocení ale dávám knížce jako celku.

16.01.2023 3 z 5


Žárlivost a jiné povídky Žárlivost a jiné povídky Jo Nesbø

Mám ráda povídky, které spojuje jeden motiv. Tady byla každá jiná, některá rázná a s výraznou pointou, některé více šly do hloubky postav. Takovýto styl se mi dobře čte, člověka autor neustále udržuje v pozornosti. Určitě je to o mnoho lehčí čtení než autorovy thrillery, možná, že kdyby mi dal knížku někdo do ruky s přelepenou obálkou, ani nepoznám, že jde o jednoho a toho samého autora Sněhuláka nebo Policie.

16.01.2023 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Film je průměrný, knížka však neskutečná. Nádherná a utkví dlouho v paměti. Pokud jste film ještě neviděli, doporučuju nekoukat. Pro 100% zážitek doporučuji pouze přečíst knížku a film ponechat stranou.

16.01.2023 5 z 5


Šalina do stanice touha Šalina do stanice touha Iva Hadj Moussa

Bylo to fajn, podle anotace "Do české literatury se vrací humor" jsem čekala něco víc, ale zklamání to nebylo.

16.01.2023 3 z 5


Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Je pravda, že jsem po všudypřítomné reklamě čekala něco maličko víc, ale knížka mě bavila, zasmála jsem se. Další knížky od autorky si ale zatím nepořídím.

16.01.2023 3 z 5


Zamilujte se do angličtiny Zamilujte se do angličtiny Bronislav Sobotka

Jeho videa miluju, knížka byla moc fajn. Je to spíše taková motivace k učení se a průvodce na vaší cestě, je skvělá jako dárek někomu, kdo se chce zlepšovat v konverzaci.

16.01.2023 5 z 5


Babišovo Palermo I Babišovo Palermo I Jaroslav Kmenta

Povinné čtení před volbami. Já už knížku mám v knihovně od jejího vydání, teď jsem zase dostala potřebu se k ní vrátit...

16.01.2023 5 z 5


Sedmilhářky Sedmilhářky Marika Šoposká

Moc mě to nebavilo, prostě sbírka věcí, které mohly být vtipné online, ale na knížku to nevydá.

29.11.2022 2 z 5


P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Nedočetla jsem, odložila jsem ji v půlce a bohužel na po takové době mě nic nepřimělo se ke knížce zase vrátit.

29.11.2022


Dobře mi tak Dobře mi tak Radka Třeštíková

Asi jsem měla začít novějšími knížkami od autorky, kde už se více vypsala. Tady jsem s hlavní postavou příliš nesouzněla. Neříkám, že mi musí být za každou cenu sympatická, ale tady mi to zkrátka nesedlo.

29.11.2022 3 z 5


Není přání jako přání Není přání jako přání Alexandra Potter

Koupila jsem si jen tak ze zvědavosti, ale ničím mě ten příběh nenadchnul. Podobný jsem už četla několikrát, s hlavní postavou jsem zas tak nesouzněla. Přišlo mi, že byla psaná jenom proto, aby byla čtenářkám sympatická, a to nemám ráda.

29.11.2022 2 z 5


My proti vám My proti vám Fredrik Backman

Nepamatuji si, kdy mě nějaká knížka vzala tak, jako My proti vám. A to jsem si myslela, že to bude jako u většiny druhých dílů zkrátka slabší jako jednička. Ty postavy byly tak plastické, až jste měli pocit, že to nečtete, ale žijete. Bylo tam spoustu dojemných momentů, které ale nemačkaly slzy na sílu, jen spíš vyvolaly otázky kdesi uvnitř. No, brzy se ke knížce zase vrátím, opravdu mistrovské dílo.

29.11.2022 5 z 5


Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách Allan Pease

Taková populárně naučná oddechovka, ale že by mi přinesla něco navíc, to se říct nedá. Většinu myšlenek už jsem někde slyšela, někde četla. Určitě to nebylo špatné čtení, ale není to nic, co by vynikalo.

29.11.2022


Birthday Girl Birthday Girl Haruki Murakami

Byla to první věc, kterou jsem od autora četla. Byl mi doporučený z více stran, tak jsem asi i dost očekávala. Po vizuální stránce je knížka nádherná, ty ilustrace, je prostě radost ji mít v poličce. Ale bohužel mi připadalo, že si stačilo přečíst anotaci a knížku člověk nemusel vůbec číst. Ta povídka mi nedala nic navíc. Chápu, že autor nechává prostor naší představivosti, mě to ale dost zklamalo. Po přečtení jsem jen pokrčila rameny a knížku neposlala dál jenom z toho důvodu, že se mi vizuálně líbí.

29.11.2022 2 z 5


Dědina Dědina Petra Dvořáková

Zpočátku mi byla knížka nepříjemná a dlouho jsem nechápala proč. Pak jsem pochopila, asi mi příliš připomínala mé dětství :) Nicméně kniha je opravdu autentická. Kdo se v dědině narodil nebo tam zavítal byť jenom na prázdniny, asi ví .

29.11.2022 5 z 5