Zamilujte se do angličtiny

Zamilujte se do angličtiny https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478452/bmid_zamilujte-se-do-anglictiny-Ayk-478452.png 5 92 35

Hello my dear future readers! Jsem Broňa, nadšený učitel angličtiny z Brna, který pomáhá lidem zamilovat se do angličtiny a rád bych vám představil svoji novou knihu. Možná vás to překvapí, ale od malička jsem nesnášel školu. Asi proto, že mi vůbec nešla. Zvláště pak jazyky. Každý diktát za 5. Návrh na přestup do zvláštní školy. Dyslexie. Osm let němčiny a v hlavě prázdno. V 18 nastupuji jako dělník do fabriky a mám radost, že se už nemusím nic učit. End of the story. A víte co? Nakonec jsem vystudoval angličtinu na vysoké, s červeným diplomem, udělal si certifikát CPE a dal ho na Pass A, což je ta nejvyšší úroveň angličtiny, kterou v Cambridge měří. V létě jsem pak několik let po sobě učil angličtinu v Oxfordu a v Londýně jsem získal nejvyšší neuniverzitní globálně uznávanou kvalifikaci pro vyučující anglického jazyka DELTA. Učím jako externista na Masarykově univerzitě, školím učitele a mám největší YouTube kanál v ČR zaměřený na angličtinu, stejně jako nejstudovanější online kurz angličtiny u nás.... celý text

Přidat komentář

Verrrunka
20.04.2024 4 z 5

Knížka plná fajn tipů pro studium angličtiny.
Troufám si říct, že přínosnější bude asi pro začátečníky nebo věčné začátečníky, ale oceňuju, jakou si s tím dal Broňa práci, má to hlavu a patu a je tam kupa fakt užitečných odkazů, kde se nejlépe a nejzábavněji s angličtinou potkávat

Chmur
24.10.2023 5 z 5

Musím říct, že úplně nemusím Broňovy nadšené americké úsměvy a přeslazená videa . Působí to na mě trochu slizce. O to víc cením tuhle knihu, která je skvělá a užitečná. Opravdu dokáže člověka trochu popíchnout, aby to s tou angličtinou přeci jen nevzdával. Navíc je tu spousta odkazů na různé materiály, které nám natvrdlým a trochu líným mají pomoci v trnité cestě za zlepšením angličtiny. Takže za mě nadšený palec nahoru.


Xslyepov
14.07.2023 4 z 5

Velmi dobrá kniha a návod na zlepšování nejen jazykových dovedností ale i jiný návyků. A pokud si čtenář dá opravdu záležet a dohledá všechny zdroje a odkazy v knížce, tak se může i rozvíjet i v lidské rovině (viz: atomové návyky). Kapitoly jsou ideálně dlouhé a stručné, obohacené a trefné praktické žážitky/historky.

Rapeh
13.06.2023 4 z 5

Skvělá kniha pro někoho kdo neustále začíná s cizím jazykem

sgjoli
02.04.2023 4 z 5

Tahle kniha se ke mně dostala náhodou jako nečekaný dar. A nakonec jsem ráda, že jsem si ji mohla přečíst. Anglicky se učím už léta a bylo fajn si pročíst něco, co vám se studiem může potenciálně pomoct, ale přitom to není úplně typická učebnice. Možná právě proto hodnotím vysoko, že to prostě není typická učebnice, kde byste měli tunu cvičení či kilometrové seznamy slovíček, co vám budou připomínat Zlatý stránky, nebo něco podobného.
Jde spíše o publikaci, která se vám snaží předat praktické tipy k tomu, jak ke studiu přistupovat. Jak o učení přemýšlet či jak se k němu vůbec dokopat, když vám chybí motivace. Kniha je přehledně rozdělená do kapitol, které se postupně věnují všem aspektům jazyka - mluvení, psaní, gramatika, poslech, čtení nebo problémy s Czenglish. Je to obecně o učení jazyka, jaké metody můžete používat v jednotlivých částech jazyka nebo čeho se při učení třeba naopak vyvarovat. Tady je to dost o tom, najít si k tomu učení vztah a najít si ten svůj způsob učení, který vám bude nejvíc vyhovovat. Navíc na konci každé kapitoly dostanete několik tipů na různé online aplikace či návody, které můžete vyzkoušet.
Co mi přijde jako skvělý bonus navíc, je to, že podobné přístupy, které pan autor popisuje v této knize, se dají modifikovat na jakýkoliv jiný jazyk, který se chcete učit. Pravda, řada těch online vychytávek, které se tu uvádí na konci té které kapitoly, jsou zaměřené na angličtinu. Ale některé se dají použít i na jiné jazyky a taky vás to může inspirovat k tomu, abyste si hledali nějaké obdobné varianty pro ten jazyk, který vás zajímá.
Pravda, nedávám plný počet hvězd. Řadu věcí, které tu pan autor zmiňuje, jsem si už za léta učení se zjistila nebo se naučila sama (buď stylem pokus-omyl nebo na rady svých učitelů). Nicméně je tato publikace dost zajímavým počinem a mohu určitě doporučit minimálně k prolistování, pokud stále v učení jazyků tápete a chtěli byste zkusit něco odlišného, než co znáte z klasických učebnic.

klodnerovic
04.03.2023 5 z 5

Z domácí knihovny nedám. Do knihovny dokoupím.
Rozhodně jsem nečetla naposledy.
Kniha se mi líbila po všech stránkách.

Blahorodi
20.02.2023 5 z 5

Skvělá knížka, skvělé povzbuzení. A poznámka spíše bokem, stejně je to zvláštní, tolik jsme se toho byli nuceni v životě učit, ale jak se učit, to nás nikdo nenaučil. Alespoň ne tam, kde bych to čekal nejvíce – ve škole.

nikola6615
16.01.2023 5 z 5

Jeho videa miluju, knížka byla moc fajn. Je to spíše taková motivace k učení se a průvodce na vaší cestě, je skvělá jako dárek někomu, kdo se chce zlepšovat v konverzaci.

KáťaM.
13.11.2022 5 z 5

Tohle je super motivační záležitost! Broňu Sobotku zbožňuji, moc jeho práci obdivuji, kolik svých projektů rozšiřuje zdarma. Uznávám ho také jako podnikatele, poslouchala jsem i nějaké rozhovory s ním o tom, jak vede svůj business, jak se dělí o své know-how. neskutečně motivující a obdivuhodné! Velký palec nahoru! Knížku jsem poslouchala jako audioverzi, škoda, že ji Broňa nenamluvil sám, ale určitě využil čas k dalším skvělým projektům. Knížka obsahuje spoustu jedinečných tipů, nejen ty tisíckrát ohrané! Velké doporučení!!

HŠ
27.08.2022 4 z 5

Broňu nemůžu ani vidět, ani slyšet. Ale kniha byla překvapivě dobrá. Nic jsem o knize nevěděla, myslela jsem, že je to trošku více učebnice. Jsem ráda za odkazy v každé kapitole, ušetří to člověku spoustu času.

IvaKo
23.08.2022 5 z 5

Skvělý návod jak se naučit nebo zlepšit v angličtině od "nadšeného učitele angličtiny z Brna", kterého už dlouho sleduji na youtube. Napsáno vtipně a opravdu pro všechny. Nejvíc jsem ocenila praktické rady a odkazy na poslech, četbu apod. Doporučuji.

Lubošovo
14.08.2022 5 z 5

Ačkoliv je tahle kniha spíš jen takový "rozcestník" na cestě za kvalitní angličtinou, vřele ji doporučuji. Autor do ní nacpal tolik tipů, odkazů a zajímavostí, že si na své přijde jak začátečník, tak i člověk, který se jazyk učí mnoho let. Vzhůru do ní ;)

kleozpatra
15.07.2022 5 z 5

Což o to, do angličtiny už jsem zamilovaná dávno. Ačkoli se jí snažím léta dostat na kobylku, ona se nechce dát. Potvora jedna. Každopádně, Broňo, jsi nej a tvá neutuchající podpora a nadšení inspirativní very mač.

momo01
02.03.2022 5 z 5

Mediální masáž mě neminula, nicméně neodradila, a tak mi tato novinka v knihovně hnedle padla do oka. Původně jsem si ji půjčila jen k prolistování, nakonec jsem ji komplet přečetla, inspirovala se vícero odkazy a nakonec se i nakopla k oprášení své zakrnělé angličtiny. Takže za mě super.

veronika9761
28.02.2022 5 z 5

Nejgenialnejsi knizka o uceni anglictiny, zvlast pro vystavene vecne zacatecniky. Diky Brono!

Beabooks
23.02.2022 5 z 5

Kniha je přehledně rozdělena na kapitoly věnující se poslechu, čtení, psaní, výslovnosti, slovní zásobě, gramatice a tak dále. V každé kapitole se dozvíte, jak na to, pobavíte se vtipnými historkami a pak vás čeká výčet nejlepších webovek, aplikací i youtube kanálů, kde si danou dovednost procvičit.

Řekla bych, že kniha je přímo explozí všemožných rad a tipů. A kdo vyzkouší alespoň něco z nich, zjistí, že učení se nemusí být nudné biflování slovíček bez kontextu. Ať už je vaše úroveň znalosti jakákoliv, máte konečně příležitost udělat opravdu výrazný pokrok a udržet si ho napořád.

Alethea_k
28.01.2022 5 z 5

Díky knížce jsem dostala okamžitě chuť studovat (nejen) angličtinu. Autor přichází se skvělými tipy jak na to a jeho osobní příběh mi dodává naději, že když budu chtít, dokážu se naučit (téměř) cokoliv.

elenai
08.01.2022 5 z 5

This book is nothing but great! Pardon, nechala jsem se unést nadšením, které u mně čtení této knihy vyvolalo. Angličtinu se učím už dlouho, pár let jsem cítila, že jsem na tom byla fakt dobře, ale jakmile člověk jazyk nepoužívá... Zkrátka jsem pěkně zlenivěla a ta úroveň šla dolů. Ale řekla jsem si, že to tak nenechám, přečetla si Broňovu knihu a hned jsem šla na to. V některém z komentářů přede mnou je zmíněno, že je Broňa moc afektovaný. Já nemůžu souhlasit, on tou angličtinou zkrátka žije a ta euforie z něj tryská jako z hasičské hadice. Všechny své rady, nápady a tipy, ale také neúspěchy přetavil do necelých tři sta stran textu, které se čtou skoro samy. Vím také s jistotou, ze jsem objevila skvělého pomocníka k učení de facto jakéhokoliv cizího jazyka, ale angličtina samozřejmě převládá. :-)

LenkaDv
10.12.2021 5 z 5

Super pomocná kniha nejen pro studenty angličtiny. Spousta skvělých tipů a praktických rad.

Gurtha
27.11.2021 4 z 5

Youtubový Bróňa mě vytáčí svou afektovaností a nedokážu ho proto poslouchat delší dobu, v knize je tahle jeho stránka tlumena, takže hurá do toho :)

Kniha přináší přehledně uspořádané základní rady, jak se učit jazyku a především, jak v tomto úsílí setrvat. Veskrz se jedná o poučky "vykradené" z motivačních knih, Bróňa jim ale dává konkrétní podobu a především svůj příběh, kterým dokazuje že to jde.  Tyhle mikropříběhy jsou chytře dávkované tak, že první půlka kapitolu zahajuje, rozuzlení pak čtenář získá po dočtení kapitoly. Čtení tak získává na dynamice. Bróňa rovněž vhodně dávkuje seznamy odkazů a celkově mi dílko projde vyvážené.
Jediné co mě mrzí je, že ani zde si neodpustil propagaci merche, chápu, že propaguje své výukové stránky, ale proč čtenáři vnucuje i trička je už mimo mě.

Na závěr je nutné zmínit, že číst tuto knihu nikoho nespasí, jediné co jazykuchtivý člověk musí udělat je studovat, tak neztrácejte čas a do toho!

Autorovy další knížky

Bronislav Sobotka
česká, 1981
2021  94%Zamilujte se do angličtiny
2021  91%365 anglických cool frází a výrazů
2023  89%Let Your English September

Kniha Zamilujte se do angličtiny je v

Právě čtených20x
Přečtených114x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených13x
Knihotéce56x
Chystám se číst72x
Chci si koupit45x
dalších seznamech1x