Žárlivost a jiné povídky přehled

Jo Nesbø

Strhující sbírka napínavých příběhů od krále severské krimi. Nevěra se nevyplácí a nakonec vždycky vyjde najevo. A když se vášeň proplete se žárlivostí, k pomstě zbývá už jen krůček. Dva úplně stejní horolezci bojují o krásnou řeckou servírku. Taxikář nachází v šéfově autě náušnici své manželky. Žena letící z New Yorku do Londýna se kvůli manželově nevěře rozhodla spáchat sebevraždu a bez okolků své plány svěřuje podivnému spolucestujícímu. Nebezpečný kolotoč silných emocí se dává do pohybu… a už nepůjde zastavit.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: 2021 , Kniha Zlín
Originální název: Sjalusimannen og andre fortellinger, 2021

Co říkají o knize uživatelé?

Sbírka povídek od Jo Nesba přináší rozmanité příběhy, které se zaměřují na téma žárlivosti. Některé povídky jsou silné a poutavé, zatímco jiné mohou působit průměrně. Nejsilnějším kouskem je většinou úvodní povídka "Londýn", která zanechává silný dojem. Čtenáři oceňují autorův styl a schopnost vyprávět napínavé příběhy, i když ne všechny povídky splnily očekávání. Více v komentářích.

Komu by se kniha Žárlivost a jiné povídky mohla líbit?

• Fanoušci thrillerů a napínavých příběhů
  • Čtenáři, kteří mají rádi povídky
  • Milovníci temných a psychologických témat
  • Ti, kdo ocení autorovu variabilitu v psaní

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žárlivost a jiné povídky. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

PPardinio
19.10.2025

Bavil jsem se. Je to něco jiného než jsem od autora zvyklý. Jsem rád, že i další čtenáři nejlépe hodnotí povídku Londýn. Ta za mě byla výborná a originální. Škoda, že ostatní povídky tak dobré nebyly. Asi nejméně jsem si vychutnal tu s názvem Odd (hlavně první stránky). ŽÁRLIVOST, která se odehrává na skoro polovině stránek, byla u mě jako na houpačce. Některé části super, jiné děsně nudné. Slabší 4*

všech 234 komentářů

Související novinky - Žárlivost a jiné povídky (13)

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)

04.09.2022

E-knihy s jarní slevou až 40 %

25.04.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

O věci může člověk přijít, a čím víc jich má, tím víc se bojí.

Kniha Žárlivost a jiné povídky v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 425x
v Mé knihovně372x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi