Dobře mi tak
kniha od: Radka Třeštíková
KoupitKoupit eknihu
Příběh o tom, že náprava chyb je k ničemu, když v životě děláme další. Sebestředný a bezohledný malíř Boris se rozvádí se svou ženou Vanesou a stěhuje se ze společného bytu ke svému kamarádovi Viktorovi. Tento životní zlom ho náhle nutí zamyslet se nad sebou samým a bilancovat. Boris si postupně uvědomuje všechny svoje chyby a životní selhání. Se svérázným humorem se poněkud neohrabaně pokouší napravit své chyby. Hledá cestu zpět ke svému dospělému synovi, minulost se mu ale vrací jako bumerang a jeho kroky značně komplikuje. V té chvíli mu navíc zkříží cestu šestnáctiletá Erika....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/198123/dobre-mi-tak-2Yb-198123.jpg 2.8891Komentáře (236)
Kniha Dobře mi tak

Moc mě to nebavilo. Knížka není vůbec špatná, ale ja asi nejsem správná cilovka. Navic je vidět, ze autorčin styl se vyviji a jeji dnesni psani je jiné, a mimochodem stoji za to si precist jeji novejsi i starsi dila, je to zajimave srovnání. Novější autorčiny knizky jsou pro me ale mnohem čtivější.

Další kniha za mnou. Nějak se mi předchozí knihy líbily více (Bábovky, Veselí, Osm). Celkově je kniha dobře napsaná a vlastně i nápad nebo pointa je zajímavá. Jen mě to úplně nechytlo. Konec je zajímavý a líbily se mi celkové výhledy do myšlení a přemýšlení hlavní postavy.

Shrnutí Borisova života jeho očima. Místy smutné, tragikomické - i takový je život.

Tak Osm rozhodně lepší. Nějak to ve mě nic nezanechalo a myslím, že za pár dní nebudu ani vědět, že jsem tohle četla.

Pro mně zatím nejslabší kniha, kterou jsem od autorky četla. Nezáživná, špatně čtivá. Mít více stránek, zřejmě bych ji ani nedočítala.

Mám ráda humor a styl psaní paní Třeštíkové, v tom mě ani tato kniha nezklamala. Jinak samotný příběh neustále opilého, promiskuitního malíře nezanechá v člověku nic hlubšího a ten příšerně depresivní konec mě taky nenadchnul.
Štítky
homosexualita sex smrt rozvod LGBT, queer, LGBT+
Autor a jeho další knihy
2021 | ![]() |
2016 | ![]() |