Dobře mi tak

Dobře mi tak https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/198123/dobre-mi-tak-2Yb-198123.jpg 3 1034 266

Příběh o tom, že náprava chyb je k ničemu, když v životě děláme další. Sebestředný a bezohledný malíř Boris se rozvádí se svou ženou Vanesou a stěhuje se ze společného bytu ke svému kamarádovi Viktorovi. Tento životní zlom ho náhle nutí zamyslet se nad sebou samým a bilancovat. Boris si postupně uvědomuje všechny svoje chyby a životní selhání. Se svérázným humorem se poněkud neohrabaně pokouší napravit své chyby. Hledá cestu zpět ke svému dospělému synovi, minulost se mu ale vrací jako bumerang a jeho kroky značně komplikuje. V té chvíli mu navíc zkříží cestu šestnáctiletá Erika.... celý text

Přidat komentář

regulax
04.04.2024 5 z 5

RT je pro mě čtivá, její břitký styl psaní mi vyhovuje, příběh má spád, má humor a je obrazem mužského žití dnešní doby.

Jirinamac
26.03.2024

Knížku jsem měla rozečtenou dva roky a chyběla mi dočíst asi třetina, ale nebavilo mě to. Nikdo mi nebyl sympatický a popisování dějů i osob mě nudily. Roztoužený, nadržený, povadlý, tvrdý, měkký, bolestné vzdychání....jednoduchá slovní zásoba bez emocí.


Twoo
10.03.2024 4 z 5

Jednohubka, jasne, ale me se kniha libila. I ten “zaporny hlavni hrdina. Me to nijak neurazi a troufam si rict, ze podobne typy muzu znam a popsani zde byli vystizne. Mam rada styl psani autorky, ktery je ve vsech knizkach tak nejak podobny, vcetne propletenosti linek jednotlivych postav.

zuzana8816
03.03.2024 3 z 5

Příjemná čtenářská jednohubka s typickým stylem psaní, podle kterého zaručeně poznáte rukopis Radky Třeštíkové, pokud to nebyla první kniha, kterou jste od této autorky drželi v ruce.
Hlavního protagonistu bych propleskla už po přečtení prvních kapitol, nicméné průnik autorky do světa a hlavy uznávaného, ale životem znuděného, arogantního, egoistického, bezohledného sukničkáře, je bravurní.
Skladba myšlenek, introspekce, cynický humor - opět vynikající.
Neovladatelná touha po nezletilé dívce padesátníka věčně opředeného alkoholovým oparem, odsuzujícího vše, co nevypadá jako z obálky Playboye, už bylo docela nechutné a ještě více dodávalo na konturách bezpáteřnosti hlavního protagonisty, což bylo možná cílem autorky...

lulucinax
04.02.2024 5 z 5

Skvěle napsaná kniha. Autorku miluju a těším se na další knihu, co si od ní přečtu. Líbí se mi její humor. Celý její styl psaní.
Ano, hlavní hrdina nebyl sympaťák a konec trochu rychlý, ale přesto dávám 5*

MarceD.
12.01.2024 3 z 5

Po dlouhé době jsem si zase dala Třeštíkovou a já mám ten její styl vlastně docela ráda. I tohle vyprávění o jednom ztroskotanci mě bavilo a líbilo se mi, jak autorka brousila až k nevyhnutelnému konci...

Bernoulli
07.01.2024 odpad!

Už si to po nějaké době ani nepamatuju, jen snad nějaké docela zábavné útržky a dialogy. Rozhodně jsem na podobné téma četla lepší věci.

Alienn
28.12.2023 3 z 5

Autorku čtu ráda, knížka se mi četla dobře, jako všechny od ní. V recenzi na jednu z autorčiných knížek jsem uvedla, že nechápu, kde bere inspiraci na ženské hrdinky svých knih, protože tam se těžko hledají sympatie. Po přečtení této knihy, kdy hlavní postavou je muž, musím napsat, že mi snad ještě nikdy nebyl hlavní hrdina více nesympatický než tento, dokonce bych řekla, že mi byl místy až odporný. K dočtení jsem se musela vyloženě nutit. Každopádně i když pominu tuto skutečnost, patří kniha příběhem spíše k těm slabším.

sodmic
17.11.2023 odpad!

nevím, zda by se tato kniha neměla označit jako naprostá ztráta času, za mě určitě nedoporučuji

asam
28.07.2023 2 z 5

Přečetla jsem, ale kdybych se s knížkou nepotkala, nic by se nestalo. Nenadchla - nevím co si o tom myslet,

Prim
29.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Příběh o tom, že někteří chlapi prostě ženský berou jako "kus masa" a některé ženy si za to mohou samy. Ale aby se "starý chlap" zaláskoval do "malé holky" tak to tedy nevím. Dobře se to poslouchalo a zasmála jsem se u té předposlední kapitoly. A nakonec bych řekla : Dobře mu tak! :)
Audio kniha na mujRozhlas.

iz67
24.06.2023 1 z 5

Celý koncept je trapný. Banálně nesympatický hrdina, který má děvčata jen k tomu, aby si zašukal? Ok, proč to nenapsat po sté! Ale pro tuto onanii použít ichformu? To už si spisovatelka musí hodně věřit v analýze našeho mrzkeho mužského nitra. Žel, víra je tu nenaplněna. A trapnost finále, resp. všeho, co se děje po pohřbu, už je fakt ukrutná.

mauglie
19.06.2023 1 z 5

no, co napsat...po knize Osm jsem chtěla nějakou knihu opět od autorky, ale teda číst o bezpáteřním ztroskotanci, co osouloží všechno kolem něho mi úplně nesedlo....

roxy9413
15.06.2023 1 z 5

Přízemní a trapné. Snaha za každou cenu čtenáře šokovat, no.... a z příběhu se rázem stala mexická telenovela.

vekkr
09.06.2023 3 z 5

Audiokniha na ČR.Čtu knihy RT,jelikož teď vychází nová,chtěla jsem mít tuto poslechnutou.Už jsem jí jednou rozečetla,ale odložila.Jako audio jsem to dala,ale moc mě to nebavilo.

Vzpurny_samotar
06.06.2023 1 z 5

Já nechci, aby to vyznělo, jako hejt, takže se pokusím svůj pocit z knihy dostatečně vysvětlit a třeba někoho ochráním od jejího čtení:
0. Hlavní hrdina je debil. Ale to je za mě v pohodě. Na světě existují i lidi, co nejsou úplně dokonalí, a i o nich se můžou psát knížky. Problém je za mě v tom, že nejsou dostatečně vysvětleny jeho pohnutky. A když nevím, proč je takový idiot, tak se s ním je těžké ztotožnit, pochopit ho. Důsledkem je, že to celé působí dost neuvěřitelně a uměle.
1. Hlavní hrdina se snaží přefiknout šesnáctiletou holku. Lolita už byla napsána a díky problému popsanému v bodu 0 to tady prostě působí jenom jako snaha o kontroverzi. Možná to v roce 2016 bylo zajímavé téma, co prodává, v roce 2023 to je prostě jenom nechutný a laciný. A to jsem ještě nezmínila to, že jiná postava chtěla tu samou holku přefiknout už v jejích třinácti.
2. Pak se tam děje takový velmi nepravděpodobný vztahový tóčo, který tady nebudu spoilovat. Problém je pořád ten bod 0. Bylo by to zajímavé, ale takhle se to jenom nabaluje do koule neuvěřitelnosti.
3. Přijde Deus ex machina a je konec.
Závěrem: Já neříkám, že je ta knížka špatná. To si vůbec netroufám posuzovat. Já se jenom snažila vysvětlit, proč se mně nelíbila. Dalo mi dost práce ji dočíst, ale nechtěla jsem mít mezery ve vzdělání, když je paní Třeštíková tak populární. Už od ní nic číst neplánuju.

marky2558
08.05.2023 2 z 5

Řekla bych zatím nejslabší kniha co jsem od paní Třeštíkové četla. Všechny postavy naprosto nesympatické až nereálné. Znovu určitě číst nebudu..

baji42
29.04.2023 3 z 5

Knihu jsem přečetla celkem rychle, ale myslím, že už za dva dny nebudu vědět, že jsem ji četla.

Jana_2
26.04.2023

Kniha mě moc nebavila. Nevím, zda to bylo tím, že jsem ji četla na etapy, nebo zda jsem ji četla na etapy právě proto, že není až tak zajímavá. U mě stále zůstává nejlepší Osm a Tajemství.

Mikindada
21.02.2023 4 z 5

Knihu jsem přečetla v rekordním čase, no nicméně to na mě trochu působilo jako jednostranný okolnostma ovlivněný pohled zhrzené ženy, na druhou stranu proč ne, v každé životní situaci se dá napsat skvělé dílo.