Nika151 Nika151 komentáře u knih

☰ menu

Láska mezi řádky Láska mezi řádky Lauren Asher

Hodně romantická záležitost, vztah šikovné a lehce potrhlé zaměstnankyně Zahry s na první pohled drsným a nepřístupný šéfem Rowanem. Rowan dochází k poznání, že chce mít lásku ve svém životě a odhodlává se k otevření svého srdce. Hvězdičku strhávám za chybějící “děj a nevyužití potenciálu zábavního parku.

04.04.2024 4 z 5


Vinice ve Francii Vinice ve Francii Julie Caplin

Musela jsem si k tomu otevřít láhev vína a dokonce mě zajímalo, co piju a že muj červený mok má čokoládový dozvuk :D tato autorka pro mě patří ke špičkám romantické literatury.

Hlavní hrdinka Hattie uteče do Francie za prací, minulost sice úplně vyřešenou nemá, ale rozhodne se tu skutečnost hodit za hlavu a užít si chvíle trávené v přítomnosti krasavce Luca.

Luc hledá domov a doufá, že ten pocit a smysl života najde na Chateua.

14.03.2024 5 z 5


Andělé na dosah Andělé na dosah Lorna Byrne

Lorna patří k špičkám duchovní/esoterické literatury. Pokračování dílu Andělé v mých vlasech. Za mě obohacující a děkuji..

02.03.2024 5 z 5


Pozvánka Pozvánka Vi Keeland

Hudson je správný hlavní hrdina do tohoto druhu literatury. Sexy, lehce arogantní, bohatý, úžasný otec, když může - pomůže. Stella zase přesně sedí na opačnou stranu - myslí si o sebe, ze je nenápadná šedá myš bez peněz a s velkými podnikatelskými plány, jejichž splnění je v nedohlednu. A vyloupne se..

18.02.2024 5 z 5


Andělé v mých vlasech Andělé v mých vlasech Lorna Byrne

Pro mě velmi velmi důležitá kniha. Dekuji! Už mám objednané další.

29.01.2024


S láskou z Riviéry S láskou z Riviéry Jules Wake (p)

To, že série “S láskou je trochu slabší, to už se tady psalo mockrát. Nicméně pořad výborné ve rámci srovnání s jinými romantickými knihami. Já se úplně do příběhu “zažrala.

22.01.2024 5 z 5


Moc přítomného okamžiku – Pracovní kniha Moc přítomného okamžiku – Pracovní kniha Eckhart Tolle

Jsou zde recenze, že nepřinesla pracovní kniha nic nového..jak se to vezme. Ano, Tolleho “učení je v podstatě stále stejné, ale třeba zrovna najdete slova, která Vám pomůžou pochopit..

22.01.2024 5 z 5


S láskou z Paříže S láskou z Paříže Jules Wake (p)

Ideální pro předvánoční čas. Pokud jste romantická duše milující Vánoce a chcete si čekání na Ježíška okořenit knižní jednohubkou, tak příběh Sieny a Jasona je jasná volba.

23.12.2023 5 z 5


Vánoce na skotském hradě Vánoce na skotském hradě Donna Ashcroft

Před Vánoci chcete číst takovéto knizky, proto hodnotím plným počtem hvězdiček. Nicméně oproti Julii Caplin mi přijde scenérie méně uveritelna, hůře popsána..až na par pasáži (opravdu jich není moc) by se příběh mohl odehrávat “kdekoliv. Krásný motiv plnění přání starší paní, která osamoceně žije na hradě. Líbí se mi i netradiční domácí mazlíček.

11.12.2023 5 z 5


Útěk na venkov Útěk na venkov Julie Caplin

Má nejoblíbenější autorka. Její příběhy nic nepostrádají - barvité věty, zápletka, skvěle vykreslené postavy, jídlo, příroda, nastavování “správných hodnot. V této knize Ella objevuje, jaký je život na venkově, a i přes její počáteční nechuť postupně zjišťuje, že dům, pes a místní komunita přeci jen mohou byt lepší a autentictejsi než její život a přátelé v Londýně. Uvařte si čaj a odpočiňte si s Julií Caplin..

03.12.2023 5 z 5


Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Mám pocit, ze jsem brecela od začátku do konce..ale nevím, zda se to dá podle mě soudit, protože jsem citlivka. Opravdu dojemné a řekla bych, ze patří k tem top knihám od Colleen.

25.11.2023 5 z 5


Moc přítomného okamžiku - Kniha o duchovním osvícení Moc přítomného okamžiku - Kniha o duchovním osvícení Eckhart Tolle

Knihu jsem četla před 10lety a musela jsem po 30 stranách skončit. Nyní mě par měsíců trápilo myšlení, už mě nebavilo, jak pořad “jede, nejde zastavit, vymýšlí různé verze budoucnosti, připomíná mi, co se kdysi stalo..atd., pak mi padl zrak na knihovnu a tohle byla jasná volba. Četla jsem jedním dechem, ani mi nepřišlo složité. Musí přijít v pravý okamžik..

07.11.2023 5 z 5


Ozvěny run Ozvěny run Christina Courtenay

Pro mě krásné tři dny s archeology a Vikingy. Doporučuji

24.10.2023 5 z 5


Čas odejít Čas odejít Jodi Picoult

Co ve mne po přečtení knihy Čas odejít nejvíce rezonuje? Vztah matky a dítěte je všemocný, láska prekonavajici bariéry, narušené manželství nevede k ničemu dobrému a ze Jodi umí..

09.10.2023 5 z 5


Moje (tak trochu) fingovaná svatba Moje (tak trochu) fingovaná svatba Penelope Bloom

Hlavní hrdinka se cítí mizerně a tak šlápne do neprobádaných končin rychlovek v letadle. Možná ji to trosku i zvedne sebevědomí, než zjistí, ze se jedná o jejího bohatého klienta a ona je svatební koordinátorka. Jenže jak to tak na svět bývá - vše je jinak, než se zdá. Kniha má humor, sympatickou hrdinku, sexy sportovce, přijde mi ovšem, že děj místy pokulhává ..ale pro odpočinek doporučuji.

29.07.2023 5 z 5


Doktor Láska Doktor Láska Leisa Rayven

Já si knížku koupila, protože mám obě předchozí ve své knihovně a musím říct, ze je i tato skvělá. Nicméně občas jsem cítila nádech určitého nereálna. Neumím to úplně popsat. V reakcích lidí a v situacích. Ovšem jako odpočinková četba na léto ideální.

05.07.2023 5 z 5


Nečekaná láska Nečekaná láska Julia Quinn

To je tak oddechové čtení, že bych hned sáhla po dalším díle, kdyby bydlel u mě doma. Frannie je vykreslena jako ta nejrozumnější ze sourozenců, ta, která zachová chladnou hlavu a distanc při jakékoliv situaci. A již od začátku díky předchozím knihám, víme, že je vdova a také v úvodu nám je hned sděleno, ze je do ní zamilován její kamarád. Co z toho může asi vzniknout?

22.06.2023 5 z 5


S láskou, Eloise S láskou, Eloise Julia Quinn

Pro mě další super díl, Eloise mi je blízká a celý příběh byl takový lehký. Čtení přesně na léto k vodě.

14.06.2023 5 z 5


Čekanka Čekanka Julia Quinn

Já považuji celou sérii za krásnou pohádku pro nás dospělé (tedy spíše nás dospělačky), opravdu hodně romantické, zvláště tento dil posledních sto stran láskou přímo přetékal. Penelope si člověk musí zamilovat, Colin je sympaťak jak vyšitý. Těším se na další díl a také na seriál.

06.06.2023 5 z 5


Poslední slova Poslední slova Kerry Lonsdale

Kniha má dvě hlavní časové linie, dětství tří sourozenců - konkrétně prázdniny v domě u jezera a současnost, kdy hlavní hrdinka Olivie se snaží vypátrat svou sestru. Kniha má pomalý rozjezd, nevzala mě hned od prvních řádků, ale o to více pak v druhé půlce chcete vědět, jak vše skončí. Každopádně bude mít pokračování..Mám ráda předchozí autorčinu trilogii, tak věřím, ze i další díly budou super.

07.05.2023 5 z 5