Doktor Láska

Doktor Láska https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510505/bmid_doktor-laska-plV-510505.png 4 166 44

Mistři lásky série

< 3. díl

Toby Jenner je sice vysoký, pohledný a vlastní největší sbírku svetrů na světě, ale jeho úspěchy u žen jsou žalostné. Přestože je počítačovým géniem, který stojí za nejúspěšnější seznamovací aplikací všech dob, zdá se, že Doktor Láska dokáže předpovědět dokonalého partnera úplně všem kromě sebe. To se však změní, když mu do života vstoupí krásná, inteligentní a velmi osobitá žena. Joanna Cassidyová zažívá vztahové trable, a proto přestala randit s muži, kteří nejsou ti praví, a vkládá své naděje na změnu milostného života do aplikace Soulmate. Během několika hodin v její blízkosti si Toby uvědomí, že konečně našel spřízněnou duši, po které vždycky toužil. A co víc, zdá se, že ona to cítí stejně. Je tu jen jeden problém – podle jeho vlastního nejmodernějšího algoritmu k určování partnerské kompatibility nemají šanci, že by jim to klapalo.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Doctor Love , 2022


více info...

Přidat komentář

Dolikcek
15.03.2024 3 z 5

Nejslabší díl serie :) bohužel se děj hrozně vlekl. Už dlouho se mi nestalo, že bych se musela takhle přemlouvat k pokračování ve čtení.

Niki.N
02.03.2024 3 z 5

Navazující pokračování předešlých dílů kde se potkáváme se známými. Děj je moc táhly a někdy nudný. Kniha svoje čtenáře určitě najde. Pro mě jednou a dost.


Šíla
11.02.2024 3 z 5

Uf, to se vleklo...

Eva_Skala99
21.01.2024 4 z 5

Třetí díl nezklamal, ale ani nepřekvapil. Příběh i postavy skvělé, ale kniha je delší a to co je na 450 stran, mohlo být na 300. Takhle má kniha zbytečně moc hluchých míst a děj se táhne. Když to ale zhodnotíme jako celek, tak to jde. Za mě oproti dvou předešlým dílům slabší. I tak doporučuji, protože je to volné pokračování série a potkáte se s postavami předešlých dílů. Doporučuji!

Littlemonday
10.12.2023 3 z 5

Pokud potřebujete vydechnout u pomaleji plynoucí oddechovky, tak Doktor láska vás určitě potěší.

Hlavní zápletka je celkem jasná, u těchto románků většinou člověk nepočítá s nějakými dějovými extra twisty. Každopádně v tomto příběhu jsem minimallně jednu informaci četla s otevřenou pusou, takže úspěch.

Postavy byly sympatické, představitelné. Doktor láska je třetí díl série, ale v případě, že jste předchozí dva díly nečetli, vůbec to nevadí.

Věc, která mě fakticky asi nejvíc iritovala, byl jakýsi robot ovládající Joannin byt. Bylo to na mě trošičku moc přitažené za vlasy, ovládal záchod, kávovar, běžecký pás

Poslední, co bych vytkla je délka knihy. Za mě by na příběh kolem 300 stran stačilo, přes 400 stran jen zařídilo hluchá místa, kdy jsem se až nudila.

3/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

petulkapeta
12.11.2023 5 z 5

,,Přitažlivost je magická síla. Můžete dělat, co je ve vašich silách, abyste ji zkoumali a zmapovali, ale ve skutečnosti je nevysvětlitelná. Nepředvídatelná. Plíží se vám za zády a nečekané udeří silou balistické střely. Jakmile pocítíte jeji moc, vaše tělo se stává jejím otrokem. Navždy si bude pamatovat to chvění, bude po něm toužit víc než po jiném. Drogy, alkohol, peníze, moc. Nic se tomu nevyrovná. čemkoli

Takový je to pocit, líbat Joannu. Je to jako zfetovat se vzduchem. Jako topit se v kaluži vody."

Pro mě příběh Jo a Tobyho byl příběhem Lasky s velkym L. A to jak tam byli ostatni..to se mi moc libi to mam rada...ano nečekejte žádnou velkou akci,ale stoji to za to...

AnnaNes
01.11.2023 2 z 5

Achjo, neskutečné zklamání. Psala knihu stejná autorka? Nuda, děj roztahaný.
Toby byl super, ale bohužel pro mě příběh o ničem.

adela2230
28.10.2023 4 z 5

Příběh je zajímavý, je super pohled ze strany muže. Ale je zde hodně velká nadsázka romantiky a dalších věcí, které se asi jen tak nestanou.

Šárka88
18.09.2023 4 z 5

Již třetím rokem ve stejnou dobu čtu tuto sérii. Tento díl je takovým nejméně záživným. Za mě spíše jako román z budoucnosti, uměla inteligence a matematické vzorce pro lásku, různé softwary a bůh vi co ještě, nám začínají dýchat na krk. Věřím tomu, že tohle bude běžné si doma povídat s umělým člověkem a řešit přes aplikaci svůj život.
Jinak příběh je klasická oddechovka, pohádka a jak přesně píše raty, za pár dní nebudu vědět o čem byla.
Opět konec vylepšila scéna s Nan a Moby duckem.

raty
15.09.2023 4 z 5

Celkem čtivá oddechovka, ale opravdu velmi nepravděpodobné.
Prostě romantická pohádka, a za pár dní si nebudu pamatovat o čem byla.

Mamka_cte
07.09.2023 5 z 5

Třetí díl série Mistři lásky, který ke mě doputoval od @annyshga . Děkuji za možnost zúčastnit se! Po otevření štafety jsem docela koukala, protože jsem si nevšimla, že je to třetí díl. Koukám na chlapa na obálce a více mě nezajímá. Na začátku knihy bylo upozornění, že se může číst samostatně, ale že se v ní nacházejí spoilery k předchozím dvoum dílům. Já četla zatím jen první díl, ale to mě nezastavilo.

Musím říct, že třetí díl je za mě nejlepší! A to jsem ještě nečetla ten druhý. Překvapilo mě, že je kniha dost tlustá, ale problém to vůbec není. Příběh je neskutečně čtivý, jiskřivý a vtipný.

V knize mě dost věcí i překvapilo. Třeba to, kdo byla ta tajemná žena co utekla. A nakonec i to, kdo je její otec. Fuuha. To jsem vážně nečekala.

Chemie mezi Tobym a Joannou byla super a moc mě bavila. Ale jinak mě Joanna neskutečně štvala s tím jejím postojem k mužům a vztahům. I když za to teoreticky nemohla.
Toby byl největší zlatíčko a takového chlapa prostě ve svém životě chcete. Starostlivý, sexy, vtipný a chytrý. Jeho neštěstí v životě bylo obrovské, jak už se vztahy a nebo skrz rodinu. Chudák.

První a třetí díl mám přečtený, takže už zbývá jen druhý, který mi také dorazí ve štafetě. Moc se těším! A tento díl musím prostě jen a jen doporučit! Úžasný!

Jita160
02.09.2023 3 z 5

Doktor láska?
Tak takhle si ho rozhodně nepředstavuji. Aplikace, kterou vyvinul pro ty kteří věří ,že jim najde životního partnera na mě nezabrala. Příběh mě od začátku nenadchl, co mě úplně vypinklo je umělá inteligence z které mě do budoucna mrazí. Měla jsem nutkání vlézt do knížky a Tobbymu a Joanně nakopat zadek aby se probrali a užívali si tu vzájemnou přitažlivost a jiskření, kterou si tak dlouho odpírali právě kvůli nízké kompatibilitě.

pollyn
27.08.2023 4 z 5

Tenhle díl u mě zatím vede. Toby je sympaťák a Joannu mu přeju už od začátku. Je tu víc zápletek než je běžné a nejsou úplně předvídatelné, což je v tomhle žánru osvěžující. Navíc jsem se párkrát od srdce zasmála, autorčina schopnost tvořit přirovnání je perfektní :)

knihomolkaL
24.08.2023 5 z 5

Jak se říká - do třetice všeho dobrého. A dobré to bylo. Krásně romantické, plné sexuálního napětí mezi hlavní dvojicí. Báječné propojení s hrdiny předešlých dvou knížek, to mi vždycky dělá radost. A zamilovala jsem si Jeevese - byl naprosto boží.

Airelle
19.08.2023 5 z 5

(SPOILER) V srpnu čtu ještě víc štafet než v červenci. Naštěstí jsem si vždycky vybírala různé žánry, tak můžu prokládat. Teď přišla řada na Doktora Lásku, 3.díl Mistrů lásky, což je jedna z mých nejoblíbenějších romantických sérií. Pana Romantika jsem dala za jeden večer, Pana Profesora za dva večery a Doktora lásku za čtyři. Je z nich taky nejtlustší.

Příběh i nápad se mi moc líbil, ale přeci jen úplně v mých očích oblíbenosti 1.dílu nedosáhl. Co Vám ale řeknu je to, že mi absolutně nestačily lepíky, vypotřebovala jsem tři a půl balení, neustále jsem se s postavami dohadovala a nebo jim domlouvala, dost často jsem se s nimi i zasmála, prostě jsem se ani na minutu nenudila. Na knize mi tentokrát vadilo, že vidím příběh jen z pohledu Tobyho, dala bych výjimečně přednost tomu vidět, co si myslí Joanne.

Toby je hodnej kluk, typickej geek, žádnej uhlazenej a namachrovanej hezounek. Musím říct, že to byla velmi příjemná změna. Joanne je oproti němu sexy bohatá holka s tolika tajemstvími, že by strčila do kapsy i CIA. Jejich vztah je podle Tobyho seznamovací aplikace předem odsouzen k zániku kompatibilita těch dvou je jen 7%. Už chápete, proč jsem se s postavami tak hádala? Ze stránek to jiskrami mezi nimi přímo sršelo a oni dají na sice naprosto chytrou, ale pořád aplikaci.

Co mě na knize nejvíc bavilo byl Jeeves, autorka se sice inspirovala Jarvisem z Iron Mana, ale mně to ve finále absolutně nevadilo.

Knihu rozhodně doporučuju. Autorka mě opět nezklamala. Líbil se mi i její úvod do série Mistrů lásky, kde vysvětluje časovou osu.

Andrejka91
16.08.2023 4 z 5

Tento díl mi přišel lepší než předchozí. Moc mě bavila umělá inteligence, to bylo vtipné. Na plný počet hvězd to na mě bylo moc dlouhé, dalo by se to zkrátit a méně omáčky okolo. Ale je to příjemná oddechovka, kde se vyskytovaly postavy z minulých dílů a docela sem si sérii oblíbila.

Anna195
16.08.2023 3 z 5

Tretia a zároveň posledná časť je za mnou, ale pre mňa to bola najslabšia časť. V prvých dvoch častiach si ma úplne získali hlavné postavy a tu som s určitou postavou mala problém.

Poďme najskôr k pozitívam a jedným z nich je zápletka. Mne sa celkovo zápletka príbehu páčila, mohla by som aj povedať, že mala taký ten náznak detektívnej zápletky. Celá táto zápletka okolo istého človeka a jeho firmy ma nútila čítať ďalej a ďalej, keďže sa postupne vynárali na povrch stále nové informácie. Samozrejme sa tu objavujú postavy aj z predchádzajúcich častí, čo mne obzvlášť spríjemňovalo čítanie.

Ďalším pozitívum príbehu bol hlavný hrdina, ktorý bol tak trošku nerd, ale takým tým sexy spôsobom. Získal si ma svojou inteligenciou, dobrosrdečnosťou, priateľským prístupom či svojou lojálnosťou. Takže som si Tobyho zamilovala.

Veľký problém bola pre mňa hlavná hrdinka Joanna, ktorú som v určitých situáciách vôbec nechápala, najmä jej správanie k Tobymu. Áno, viem, že mala určite problémy, ktoré v sebe dusila, no keď sa aspoň na chvíľu otvorila vzápätí sa stiahla. Takáto situácia sa v príbehu opakovala niekoľkokrát, čo ma už neskôr prestávalo baviť. Aj tá jej láska k Tobymu, tak ja osobne som jej citom k nemu neuverila. Toby ma niekoľkokrát počas čítania presvedčil o jeho citoch k nej, no jej sa to nepodarilo, neviem absolútne mi nesadla. Aj keby som toto všetko nejako akceptovala, čakala som, že mi autorka podáva viac informácií z jej minulosti, ale nestalo sa.

No musím skonštatovať, že nápad so zoznamovaciou aplikáciou bol skvelý a najmä tá nekompatibilita našich postáv. Len ja osobne som čakala viac a najmä hrdinku, ktorá si ma viac získa.

TVer
01.08.2023 1 z 5

(SPOILER) Tak toto se nepovedlo.
První kniha od v této sérii byla prostě skvělá. Druhá se mi také líbila, i když jsem měla věci, které mi tak úplně neseděly, ale toto..... Absolutní katastrofa.

Tory je očividně velice nadaný a šikovný v IT sektoru, je i dobrým hacekrem, jak je ukázáno napříč celou knihou. Jedinou práci, kterou si ale dokázal sehnat je redaktor podprůměrného časopisu a vytváření aplikaci pro Romance Central. Kluk, kterému nabídla práci NASA, jak zmiňuje v první kapitole, by určitě neměl problém najít si mnohem lukrativnější zaměstnání v New Yorku, které by mu nejem pomohlo pokrýt všechny náklady na léčbu otce, ale ještě by mu i něco zbylo a pravděpodobně by také dostal mnohem lepší pojištění, pod které by mohla spadat celá rodina. Takže argument, že zůstal aby byl blíž otci je podle mě absolutní blbost, i tak žil v úplně jiním státě než jeho rodina, takže určitě si mohl v NYC najít mnohem lepší práci. Jen podotýkám, že ústředí NASA je ve Washingtonu D.C., takže když píše o "pětihodinové cestě do Pensylvánie", tak by měl NASA od domova pravděpodobně stejně daleko jako New York.

Dále nenávídím to "jsem moc hrdý na to, abych přiznal, že potřebuji pomoc". Jsi bezdomovec, nic takového jako moc hrdý neexistuje. Zvlášť, když ví, že by mu spousta kamarátů mohla pomoct (jsem jediná, kterou napadlo, že by mohl bydlet u Nannabeth?? ).
Eden nazývá svou nejlepší kamarádkou, ale nic ji za celou knihu neřekne. Nepoví jí absolutně žádnou podstatnou informaci o svém životě. ŽÁDNOU. Napříč celou knihou. Ale pak se naštve, že Joanna, kterou zná 10 minut i s cestou děla to samé jemu. Trocha pokrytectví ještě nikoho nezabila, že? Pak ale Joannu záměrně zhazuje a předhazuje jí, že mu lhala, když on dělá doslova to samé celou knihu.

Zároveň to jeho "bože, jsem lepší než ostatní chlapi, dokážu ženu uspokojit, soustředím se nejdřív na ni, jsem úžasný a jsem stále sám..." fňukání. Panebože, běž s tím někam.

Další věc je, že tak 90% USA chodí na terapii KROMĚ jakékoli postavy v těchto knihách. Když už se konečně Joanna rozhodně na tu terapii jít, co byl mimo jiné jeho nápad spolu s Jeevesem(který je mimochodem neskutečně děsivý), tak ji začně emočně vydírat, že to tam bez ní nevydrží ani den. Fakt dospelácký přístup.

Celá tato kniha byla ztráta času. Kdyby to alespoň bylo z Joanniny pohledu místo Tobyho, tak by to možná bylo alespoň na 2 hvězdy.

kacenka6144
01.08.2023 3 z 5

Styl této spisovatelky je pro mě zbytečně rozvláčný. Dalo by se to napsat stručněji a svižněji. Základní linka příběhu je dobrá, ale zbytečně se ztrácí v té omáčce kolem. A z letní pohodové oddychovka je zbytečně velká bichle. Ještě, že mám čtečku.

Anor505
31.07.2023 4 z 5

Tak tohle byla slaďoučká pohádka pro větší holky se sci-fi prvky (protože Jeeves). A proč by ne? Knížku jsem si užila. Líbilo se mi, jak autorka úplně otočila to klasické klišé, kdy hodná, milá a chudá holka napraví zakomplexovaného milionáře. =) Navíc byl Toby opravdu miláček se skvělým sarkastickým smyslem pro humor. Trošku mě tedy rozbolely zuby z toho cukrkandlového konce, ale co už.

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

Leisa Rayven
americká, 1980
2021  83%Pan Romantik
2022  85%Profesor Sympaťák
2023  76%Doktor Láska

Kniha Doktor Láska je v

Právě čtených4x
Přečtených219x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených7x
Knihotéce227x
Chystám se číst159x
Chci si koupit34x
dalších seznamech7x