Vánoce na skotském hradě

Vánoce na skotském hradě https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523776/bmid_vanoce-na-skotskem-hrade-651edeca690ca.jpg 4 236 75

Jednoho dne Belle v chumelenici podklouzne kolo a ona narazí do stařičké paní a zraní jí kotník. Když zjistí, že Edina na nedalekém hradě žije úplně sama, rozhodne se k ní nastěhovat a postarat se o ni, dokud se neuzdraví, a připravit jí nezapomenutelné Vánoce. Jakmile se právník Jack dozví, že u jeho babičky bydlí cizí člověk, hned se za ní rozjede. Belle je mu od začátku podezřelá a on jí také. Vzájemně se sledují a dumají, co má ten druhý za lubem. Jenže i přes oboustrannou nevraživost je to k sobě neodolatelně přitahuje... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Christmas in the Scottish Highlands , 2021


více info...

Přidat komentář

Maki229
20.04.2024 5 z 5

Mám ráda ženské romány. Ty se dají napsat dobře nebo nezajímavě. A tento je pěkně napsaný, rychle se čte a odsýpá. Chtěla jsem si ho přečíst stylově o vánocích, ale v knihovně byl žádaný a tak na mě vyšel až teď. No alespoň jsem si ho přečetla v době velkého ochlazení na 5°C po předchozích teplých dnech 20 - 25°C. Vyšlo mi čtení u popíjení horkého čaje, zasněžená skotská krajina, romantika, co chtít víc?

Atara16
17.04.2024 5 z 5

Krásná kniha, byla jsem napnutá jak to dopadne. Pohodovka na odpoledne.


rumova_kulicka
28.03.2024 4 z 5

Kniha se čte dobře, ale jo, vážně to bylo až moc přeslazené a výchovné. A Jack mi úplně nesedl. Chápu, že měl zpočátku pusobit odtažitě, ale bylo to na můj vkus až příliš, že ani později mi k srdci nepřirostl.

tracey9
21.03.2024 5 z 5

Četla jsem vánoční knihu v únoru? Ano! A víte co, vůbec mi to nevadilo, měli jsme v té době ještě doma stromeček a užila jsem si to :) nicméně vánoční příběh si ráda přečtu v podstatě kdykoliv, Vánoce mám ráda a těší mě se do vánoční atmosféry ponořit i v jinou část roku :)

Belle je mladá učitelka, která neumí říct ne. A víte co, tím mi byla hrozně blízká. Naučit se říci ne mi trvalo neskutečně dlouho. A tak Belle organizuje vánoční školní besídku, i když vůbec nestíhá. A jednou při pozdní večerní cestě domů srazí na kole starou paní z hradu, Edwinu. Rozhodne se o Edwinu postarat a to ji zcela obrátí život. A Edwině to vykouzlí mnoho úsměvů na tváři :) když navíc přijede Jack, Edwinin nedůvěřivý, ale pohledný vnuk, nabere příběh na ještě větších obrátkách :)

Tenhle román Donny Ashcroftové bych jedním slovem popsala jako pohoda. Ta vánoční atmosféra, milý, nenásilný příběh s několika úsměvnými postavami je prostě pohoda :) několikrát jsem se přistihla při úsměvu a celý příběh si pěkně užila :) i přesto, že Hrad ve Skotsku od Julie Caplin se na první pohled zdá velice podobný, já v příbězích tolik podobnosti nevidím. Mám moc ráda knihy Julie Caplin, ale pokud bych si měla vybrat Vánoce na skotském hradě nebo Hrad ve Skotsku, určitě bych sáhla po Vánocích :) mají zkrátka vše, co jsem od nich čekala :)

Za knihu na recenzi v rámci #spoluprace moc děkuji @grada_cz @cosmopolis_cz a @bunburistka

Kni-holka
19.03.2024 4 z 5

Krásně vánočně laděná kniha s hlubokým poselstvím, že dobré skutky se nedají měřit na nějaké stupnici. Navíc s kouzelnou a milou romantickou zápletkou, do které se rádi zachumláte s teplým kakaem, když venku sněží.

Rosse
17.03.2024 4 z 5

Kniha rozhodně dokáže pohladit po duši i ty z vás, co vánoční atmosférou moc neholdují. Zvláště když se budete moci vžít do jedné z postav, které vánoce taky nic moc neříkají.

Belle je opravdu hodně srdečná postava. Zatímco Edinin vnuk Jack je pravý opak. Tedy aspoň na první pohled to tak vypadá.

Kniha je napsána velmi příjemným stylem s ne moc dlouhými kapitolami. Což mi víc než vyhovovalo. Kniha tak krásně plynula a atmosféra vánoc ze samotného příběhu přímo vyzařovala.

Děj byl sice předvídatelný, ale u romantických knih se to dá přehlédnout, pokud je kniha napsána dobře. A v tomhle případě byla! :-)

Za mě rozhodně velké doporučení. Pokud jste ji tyhle vánoce nestihli přečíst, doporučuji si ji poznačit na ty příští! :-)

13werka
12.03.2024 4 z 5

Asi nejvhodnější je tento příběh na předvánoční čas, kdy by podle mne dokázal navodit opravdu vánoční atmosféru, ale dobře se mi knížka četla i v prvních březnových dnech. Není to žádná velká složitá literatura, ale prostě milé nenáročné romantické čtení, které by mohlo oslovit zejména milovníky Julie Caplin (však se taky na obálce kniha pyšní jejím doporučením).

martina.culik
09.03.2024 4 z 5

Vánoční oddechovka, u které není třeba nijak zvlášť přemýšlet. Vše je jasné od začátku, ale příběh hezky plyne a v prosincovém času se velmi příjemně čte. Určitě doporučuji, pokud si potřebujete odpočinout od stresu a shonu.
"Snažit se opravit rozbitou věc, je mnohem těžší než se přičinit, aby se naťuknutá věc úplně rozpadla."

terryaknihy
04.03.2024 3 z 5

Kniha je na pohled díky své obálce velmi lákavá a na přitažlivosti ještě jako třešnička na dortu, je doporučení od milované autorky série Romantické útěky, Julie Caplin. Příběh je moc hezky plynulý, od začátku víme, kam nás bude tak nějak směřovat, ale to u romantiky není nijak překvapující. Romantická linka je zde hezky vystavěná, uvěřitelná a příjemná.
Belle je velmi obětavá a když omylem srazí postarší Edinu a potluče jí kotník, tak jí nabídce pomoc. Edina totiž žije sama na hradě a s nemocným kotníkem se ani nezmůže na zatopení v krbu. Když se však její vnuk Jack dozví, že se k ní nastěhovala cizí žena, vidí v tom špatné záměry a rozhodne se za babičkou vydat.
Všechny tři postavy jsou zde příjemné. Velmi se mi líbilo, jak se Belle a Jack různě podezírají. Belle si myslí, že Jack chce hrad babičce vzít a Jack zase podezírá Bellu, že je podvodnice.
Jelikož Belle plní Edině vánoční přání, kniha má opravdu hezký nádech Vánoc. Velmi mě pak mrzelo, že jsem knihu nestihla číst v prosinci (byla beznadějně vyprodaná), což podle mě zapříčinilo to, že jsem si jí 100% neužila, jak bych mohla. Jedná se však o hezký romantický příběh, jehož romantickou linku budete mít rádi, ale za mě tam ten “Caplinovský nádech byl hodně cítit.

Ív688
22.02.2024 3 z 5

Limonáda s červenou sladkou pěnou, inu oddechová kniha, která nezarmoutí, tři hvězdy za obálku a pak police Podruhé už ne, ale pro ty čtenáře či čtenářky, které mají rády romantiku, bude jistě pěkným čtením

michaelakoc
19.02.2024 3 z 5

Pokud si budete hledat knihu s vánoční a zimní tematikou na letošní Vánoce, rozhodně sáhněte po této jednohubce. Má to vše z vánoční a zimní atmosféry, příjemný děj i hlavní hrdiny.

Jsme v malém skotském městečku těsně před Vánoci a mladá místní paní učitelka Belle srazí na kole důchodkyni Edinu, která žije sama na místním hradě. Edina má zlomený kotník.

Belle má takovou jednu vlastnost, pořád a neustále všem pomáhá. Proto se rozhodne, že se k Edině nastěhuje a bude se o ni starat a se vším jí pomáhat. Do toho chystá ve škole besídku s dětmi, u sebe doma má nastěhovanou rodinu, má svou nejlepší kamarádku a je všude, kde je potřeba něco udělat. Cítí to tak, protože její táta je lékař v Keni, který podle ní doopravdy pomáhá.

Edina má také dceru Taru a vnuka Jacka. Tara se stará o oslí farmu a za matkou nemůže tak často jezdit a Jack svou babičku viděl naposledy, když mu bylo pět let. Od té doby žil pouze se svým otcem, který loni zemřel. Nevídal se ani s matkou.

Jack je právník a je velmi podezřívavý, proto, když zjistí, že se k jeho babičce nastěhovala cizí žena, přijede na hrad, aby babičku ochránil před podvodnicí.

Belle má zase pocit, že Jack chce babičku připravit o hrad a zavřít ji do domova důchodců.

V knize hrají důležitou roli vánoční přání Ediny, které se jí rozhodne Belle splnit. Poté také rodinné vztahy, jak už u Jacka v rodině nebo u Belle.

Moc mě bavilo to skotské prostředí a vánoční atmosféra. I romantická linka byla uvěřitelná a taková milá a roztomilá. Abych hodnotila výše, musela by tam být hlubší zápletka z Jacka minulosti a romantická linka by nesměla být tak snadná.

I tak knihu doporučuji jako vánoční oddechovku.

ZuKo
16.02.2024 2 z 5

Ta knížka je neuvěřitelně sladká. Netrefila se mi do nálady.

malýčtenář
15.02.2024 5 z 5

I když je už dávno po vánocích, příběh mě příjemně překvapil a vánoční pohodu jsem prožívala s hlavními hrdiny opět. Z počáteční nehody se vlastně začíná odvíjet vlastní příběh, který nemůže skončit jinak,než že všem vyjde tak, jak si přáli ve svých napsaných přáních pro Santa Clause. Moc pěkné pohodové čtení.

nada3314
15.02.2024 5 z 5

Když chcete mít Vánoce i v únoru přečtěte si Vánoce na skotském hradě. Milé oddychové čtení vsazeno do krásného vesnického prostředí. Zábavné a příjemné čtení, které nabízí milou atmosféru a příběh plný dobroty a vánočních zázraků- Další z příběhů, které řadím do škatulky – „Vím jak to dopadne, ale stejně to chci číst“

Nešťastná náhoda svede mladou učitelku Bellu a bábi Edinu. Bella se rozhodne, že se o Edinu a její zraněnou nohu postará. Nastěhuje se k ní na hrad a příběh může začít.

Je období Vánoc, Bella je strašně hodný člověk, neustále někomu pomáhá a tak se nechala přemluvit, aby organizovala vánoční představení s dětmi. Děti a všichni ve vesnici ji milují. Aby to nebylo všechno takové sluníčkové, na scénu přichází Jack, který je vnuk Ediny a zároveň právník studený jak psí čumák. Autorka přesně věděla, co na nás čtenářky funguje, příchod Jacka zpříjemňuje příběhovou linii jejich vzájemná nevraživost je kořením celého příběhu.
Pro všechny jsou to nezapomenutelné Vánoce plné emocí a překvapení.

Iris30
15.02.2024 5 z 5

I když už je dávno po vánocích, s chutí jsem si knihu přečetla a moc se mi líbila. Opravdu navnadí na Vánoce a já se vlastně už teď moc na ně těším.
Děj je sice předvídatelný, ale v knize je krásně vystiženo to, že každá mince má dvě strany a je potřeba vždy vyslechnout obě, aby byl člověk v obraze.
Mám takové knihy ráda a vřele doporučuji.

metrolog
04.02.2024 5 z 5

Klidná pohodovka. Mně se líbila. :-)

sd1992
30.01.2024 4 z 5

Hlavni hrdinka Belle je cista duse, ktera potreby druhych stavi nad ty svoje. Proto pro nikoho neni prekvapenim, ze se Belle stehuje docasne na hrad Evergreen castle.. nedopatrenim totiz srazila na kole jeho nebohou starickou majitelku Edinu, ktera zije sama a je prilis hrda na to, aby svou dceru ci vnuka pozadala o pomoc.. vnuk Jack se nakonec o babicine urazu stejne dozvi.. a kdyz navic zjisti, ze si do domu nastehovala cizi zenu, rozhodne se, ze se na hrad vyda. Ale neni to uplne gesto starostliveho vnuka, babicku totiz nevidel pres 30 let. Za jejich komplikovanou situaci stoji nedorozumeni ke kteremu doslo pri rozvodu jeho rodicu a on o sve mame nechce ani slyset. Jsou jeho umysly ciste? Snazi se babicce opravdu pomoct, prestoze dokumenty nalezeny v jeho tasce dokazuji opak?!

- krasny a dojemny pribeh, ktery vam da fakt pocitit vanocni atmosferu na zimnim venkove!!
-pribeh se odehrava ve vesnicce, kde jsou vsichni jako jedna rodina.. nikdo by se k vam neotocil zady pri zadosti o pomoct a Belle uz vubec ne. A to je prave ten problem, jeji ochota a touha pomahat za kazdou cenu uz obcas hranicila s hlouposti =/ Viz. pujceni auta(kdo cetl, pochopi)
-totez se da rict o Kenzy, ktera byla asi zrovna na wc, kdyz Buh rozdaval empatii xD Nastesti ani ona neodolala Loganovu kouzlu a stala se normalni bytosti!! <3
-nebyt tech par rozumovych nedostatku Belle a Kenzy, kniha by mohla byt skoro dokonala :))
Alespon pokud od toho cekate to, co ja - jednorazovou romantickou cetbu na zimni vecer, idealne k naladeni vanocni atmosfery :)) = v tom pripade splnuje pozadavky !!
-za me mate doporuceni, pokud vam opravdu staci jednoduchy pribeh, idealne tak na jednu adventni nedeli! :)
4*

Knihu jsem četla ve spolupráci s @grada.cz @cosmopolis.cz díky :)

veronika0382
29.01.2024 5 z 5

Tohle bylo tak krásné čtení, opravdu! Knihu jsem četla hned po Vánocích a jakoby mi je prodloužila. Měla jsem vánoční náladu ještě v lednu a byla jsem velmi mile překvapená, jak mě román vtáhl do sebe. Četla jsem a četla a u toho jsem se několikrát přistihla, že se usmívám. Více v recenzi v záložkách- Veru, Knihy na cestách

účetní
29.01.2024 5 z 5

Moc pěkná vánoční pohodovka, bylo to moc milé a krásně se to četlo.

Medvědářka
27.01.2024 5 z 5

Tuhle knihu jsem přečetla před loňskými svátky. Její název láká k tomu si ji přečíst na Vánoce nebo během nich, ale věřím, že udělá radost v jakoukoliv dobu.
Je to hřejivé, laskavé a i zábavné. Vánoce, sníh, láska a splněná přání. Tak by se dal shrnout děj do pár bodů.
Belle byla ženou, kterou byste si přáli mít za přítelkyni. Byla tu pro všechny, kteří její pomoc potřebovali a sama za to nic nežádala. Její pomoc byla zabalená do laskavosti, která se jen tak nevidí. Nebo možná vidí, ale je to vzácný jev.
Oproti ní Jack byl podezřívavost a vlastně i rozvaha sama. Bál se o svou babičku, která mu oznámila, že měla nehodu a že se o něj bude starat cizí dívka. Co když ta dívka jde po majetku? Co je vlastně zač? Přeci nikdo nepomáhá jen tak, aniž by za to něco žádal nazpět.
Když se ti dva potkají, jsou obezřetní? Co má ten druhý za lubem? Belle je cizí a Jack svou babičku neviděl roky. Co od ní jeden nebo druhý může chtít?
Vše podstatné jsem shrnula na začátku. Myslím, že není co dodávat.

Štítky knihy

Vánoce Skotsko

Autorovy knížky

2023  83%Vánoce na skotském hradě

Kniha Vánoce na skotském hradě je v

Právě čtených5x
Přečtených302x
Čtenářské výzvě50x
Doporučených8x
Knihotéce193x
Chystám se číst255x
Chci si koupit73x
dalších seznamech9x