Poslední slova

Poslední slova https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501802/bmid_posledni-slova-RD8-501802.jpg 4 75 22

Poslední slova série

1. díl >

Láska. Zrada. Rodinná tajemství. Mladší sestra Olivie Carsonové, šestnáctiletá Lily, je těhotná. Je nucena k tomu, aby si vybrala – potrat, nebo adopci. Dívka se ale rozhodne raději utéct z domova a nikdy už se nevrátit. Olivii však pravidelně jednou za rok posílá obrázek svého syna Joshe, a to až do jeho třinácti let. Tehdy se zničehonic na prahu Oliviina domu sám Josh objeví. Je vyděšený a má u sebe notářsky ověřené prohlášení od Lily, které začíná slovy: „V případě, že se ztratím…“ Chlapec má problémy s mluvením, ale krásně maluje. A za jeho obrázky se skrývá děsivé svědectví. Proč se tak najednou objevil a co se stalo s jeho matkou?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

No More Words , 2021


více info...

Přidat komentář

čef
předevčírem 3 z 5

Pro mne až příliš podobné mnoha dalším psycho thrillerům. Pitvají se vztahy mezi rodinnými příslušníky a hledají se příčiny současného problému, zde je to z ničeho nic se objevivší synátor jedné z dcer, která je nezvěstná po mnoho let. Vyplouvají další tajemství a je to nuda. Nakonec se přidá první kapitola dalšího dílu, aby se měli čtenáři, kromě mne, na co těšit.

vendy6619
01.04.2024 2 z 5

2,5*
Jdu proti davu. Mě to prostě nebavilo. Postavy mi šíleně lezly na nervy, ty jejich výstřelky občas byly trest.
Za mě spíše ne! Asi už od těchto typů knih čekám něco víc.


Lucciella_L
19.01.2024

Pohodové čtení s lehce detektivní zápletkou, kde po 3 večerech nebylo o čem diskutovat.

Olivia bojuje sama se sebou a se svými city, důvěrou v partnerský vztah. Její dětství bylo poznamenáno pracovní náplní jejího otce, což ji přivedlo na trávení prázdnin u přátel. Všechno ale zkomplikuje Oliviin bratr Lucas a dospívání značně okoření nejmladší dcera Lily, která je pěkná lasička. A nebo ne? Protože proč jinak by ustanovila opatrovnicí pro svého syna právě Olivii? Jenže Olivia chce vědět, co se s její mladší sestrou stalo, co stojí za úrazem jejího synovce.... A postupně okrývá to, co její rodiče pečlivě střežili...

Knížka má pěkný a postupný vývoj, žádná hluchá místa.... Prostě pohoda ke kávičce ;)

Airelle
06.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Byla jsem velmi mile překvapena, že se nejedná o klasický román, ale najdou se tu i prvky detektivního thrilleru. Chvilku jsem měla i o některé postavy strach.

Co se týče děje, tak i ten mě překvapil svou plynulostí a velmi se mi líbila i hlavní zápletka, navíc odhalení hlavního padoucha mě naprosto šokovalo. Málokdy to říkám, ale tohle jsem opravdu nečekala!

Olive mě svým chováním zvlášť na začátku neskutečně vytáčela, nakonec jsem postupem času pochopila, že její chování je velmi podmíněno výchovou a pocitem, že vše musí mít pod kontrolou. To se změní zvlášť potom, co se u jejich dveří objeví její synovec Josh, kterého vidí poprvé v životě.

Hledání Oliviny sestry Lily mě natolik vtáhlo do děje, že jsem se nedokázala od knihy odtrhnout.

Pokud jste knihu nečetli, tak bych to být Vámi napravila, opravdu si pozornost zaslouží.

Pár věcí zůstalo nevyřešeno, ale není se čemu divit, vždyť je to série. Takže já jdu shánět druhý díl a vy si přečtěte ten první. Obálka tentokrát dost mate.

L.Helena
08.09.2023 3 z 5

Hodně dlouho mě kniha nedokázala pořádně zaujmout. Přišlo mi to, jako by se děj skoro neposouval, jen se opakovaly již známé skutečnosti s minimem nových informací. Asi poslední třetina už konečně nabrala spád a postupně se tak rozkrývalo pozadí příběhu. Po dočtení zůstane dost záležitostí nedořešených, ovšem je to série, tak je pochopitelné, že si autorka nechala nějaký materiál i na příště.
Už mám rozečtený druhý díl, a ten mi zatím přijde o dost lepší.

veronika9761
29.07.2023 5 z 5

Teda, to byla smrst, paradni ctivo. Bezim na druhej dil, vareni obeda pocka.

KnihomolkaKatka
01.07.2023 5 z 5

Zajímavý námět a super čtivá a tajemná kniha. Celou dobu mě nenechala chladnou. Dočetla jsem ji za dvě odpoledne. Jsem ráda, že mám doma už druhý díl a že se do něj budu moci brzy pustit. Doufám, že na závěrečný nebudu muset dlouho čekat, protože tohle je pecka. Hrozně mě bavila kombinace přítomnosti (pátrání po sestře) a dětství tří sourozenců. Z konce jsem byla mírně překvapená a říkala jsem co to sakra, je?! Určitě se mrknu i na další autorčiny knihy. Stojí za přečtení.

intelektuálka
12.06.2023 4 z 5

Zajímavý úvod do nové série -o rodině Carsonových....

Olivie, Lucas a Lily - a jedno léto u jezera, které zamotá životem ....

Kniha je v podstatě drama o jedné neobyčejné rodině .... a já se zájmem četla, jak se jejich cesty rozcházejí a jejich tajemství vyplývají na povrch ....

Všichni nejsou takoví - jak se jeví .... podaří se sourozencům zdolat překážky ?

O tom si zřejmě přečteme v pokračování ..... doporučím.

Nika151
07.05.2023 5 z 5

Kniha má dvě hlavní časové linie, dětství tří sourozenců - konkrétně prázdniny v domě u jezera a současnost, kdy hlavní hrdinka Olivie se snaží vypátrat svou sestru. Kniha má pomalý rozjezd, nevzala mě hned od prvních řádků, ale o to více pak v druhé půlce chcete vědět, jak vše skončí. Každopádně bude mít pokračování..Mám ráda předchozí autorčinu trilogii, tak věřím, ze i další díly budou super.

gabriela8704
28.04.2023 5 z 5

WAU zamotane až do samého konce. Za mě super čtení a těším se na pokračování.

anovy64
14.04.2023 5 z 5

Poslední slova je první kniha od této autorky. Podle předchozích komentářů jsem se dala do čtení s určitou skepsí, ale byla jsem mile překvapena. Od začátku mě kniha plně vtáhla do děje, měla spád, i když bylo od začátku zřejmé, proč se k Lily otec chová tak, jak se chová. Určitě bych knihu doporučila a už se těším na další díl.

P3_tis
11.04.2023 3 z 5

Příběh o třech sourozencích a rodinných tajemstvích mě bohužel tolik nechytl a trvalo mi, než jsem se jím prokousala. Chybělo mi tam asi víc napětí. Další díly už číst nebudu.

Yanny
18.03.2023 5 z 5

Opět jsem měla dobrou ruku. Jsem moc ráda, že vám můžu doporučit skvělou napínavou a velmi čtivou knížku, kterou zatím nečetlo tolik lidí, o to víc jsem ráda, že vás můžu třeba touto recenzí přesvědčit, abyste ji šoupli na TBR seznam a pořídili si ji.
Od autorky jsem zatím do této doby četla jen Všechno co máme (1.díl) a to už před hodně lety. Přesto si pamatuju, že mě velmi bavila a měla svěží styl vyprávění. Proto jsem neváhala a vzala si další její knihu k recenzi. Doma mám ještě další její knihy a rozhodně jsem ráda, že jsem si je kdysi pořídila, protože to není vůbec špatná autorka a já jsem zvědavá dál.
Toto je začátek slibné rodinné trilogie. Na druhou stranu si myslím, že můžete klidně zůstat jen u prvního dílu a dostanete to, co potřebujete a konec vás uspokojí, protože další dva díly se vrací zpět v čase. Všechny tři knihy jsou o sourozencích Olivii, Lukasovi a Lily. Všem je teď přes 30.
V tomto díle se vracíme zpátky v čase do dětství hrdinů, odkrýváme jejich rodinná tajemství, seznamujeme se s jejich rodiči a zažíváme několik krásných letních prázdnin.
Nejprve jsem nebyla nadšená, že je kniha tolik o dětech jako hlavních hrdinech (neměla jsem na to moc náladu), ale ono to tady dává opravdu smysl a je potřeba se seznámit s tím, co prožili jako malí.
Kdo byl to oblíbené rozmazlené dítě a které zažívalo nespravedlivou vojnu?
Jde o společenský román s prvky thrilleru, ale hlavně záhadna. Hlavní hrdinka mi byla sympatická a trochu mi připomínala Josie Quinn. Rozuzlení za mě bylo dobré, ačkoliv jsem to vše odhadla, tak jsem byla s koncem dost spokojená.
Doporučuju a nenašla jsem chybu, takže hodnotím pěti hvězdičkami. :)

P.S. Je pravda, že jsem v knize občas našla prazvláštní slovní obraty nebo divně složené věty, ale viním z toho spíš příběh, a proto nestrhávám na hodnocení, protože autorka za to podle mě nemůže. Přesto se to dá přežít a rozhodně to za mě nekazilo zážitek ze čtení.

michaela1838
06.03.2023

Bohužel odkládám, nějak se nemůžu začíst :(

Rodaw
10.02.2023 3 z 5

POSLEDNÍ SLOVA
Hodnocení Knihánkova: 3,5 hvězdy

Měla jsem chuť na temnou rodinnou vztahovku, tak jsem se pustila do této knížky a dobře jsem udělala - nebo to tak minimálně vypadalo ze začátku :D. Setkáváme se tu s takovou trochu "psycho rodinou" - 3 sourozenci, temná minulost a nemizející tajemství. Jedna ze sester - Lily - v 16 letech otěhotněla. Rodiče ji dali možnost si vybrat mezi adopcí a potratem. Lily si nakonec zvolila něco jiného a vyřešila to po svém - útěkem z domova. Nikdo neví, kde je a jak žije. Jen jednou za rok posílá fotku svého rostoucího syna své starší sestře Olivii (což je taková hlavní hrdinka celé knihy). Po 14 letech od útěku se jednoho dne syn Lily - kluk Josh - objeví za dveřmi Olivie. Velice špatně komunikuje, ale očividně se něco stalo - Olivie musí zjistit co a k tomu musí vyřešit všechno z minulosti a otevřít staré rány.

Ze začátku mě knížka bavila neuvěřitelně moc. Rodinné vztahy se komplikovaly a velice zajímavě zamotávaly :). Knížka mě velice překvapovala a já čím dál tím naléhavěji chtěla rozlousknout - a pochopit - jak to tehdy teda bylo a jak to je teď. Nedokážu asi úplně přesně říct konkrétní okamžik, kdy se to začalo "kazit" (to je asi moc silné slovo, spíš - kdy mě kniha přestala tak moc bavit a spíš se to přehouplo do klidnějšího tempa)- ale by oko, třeba se to stalo v polovině knihy?

S touhle paní autorkou jsem tak trošku ufounek - čtenáři ji obvykle mají moc rádi. Já jsem v minulosti přečetla "Všechno, co máme" - kniha nebyla špatná, ale za mě spíše průměrná a v dalším čtení série jsem už nepokračovala. A něco podobného se stane asi i v tomto případě. Respektive v této sérii - "Už žádná slova" - bych asi i pokračovala, ale nezaujalo mě, o čem jsou další díly. Druhý se zaměřuje na Lily a třetí na Lucase (brácha holek) - obě knihy se však budou vracet časově před jedničku - budou tedy řešit minulost - ano, nějaké nezodpovězené otázky po jedničce zůstaly, ale upřímně asi by mě už tolik nebavilo rozpitvávat minulost, když vím, jak to celé dopadlo.

Poslední slova nakonec dopadla jinak, než jsem čekala. Něco tam bylo takové překvapivé - i když třeba v něčem se mi ro rozuzlení nelíbilo - přišlo mi trochu... umělé? Takové lehce na sílu? Něco na mě fakt působilo hodně uměle (i co se týká třeba některých vztahů). Temné psycho rodinné vztahy tu sice byly, ale za mě nakonec ne takové, jak na mě působily na začátku (tam jsem to milovala).

Knížku doporučuji jako takovou (temnější) oddechovku holkám a ženám, které baví rozpitvávání rodinných vztahů. Nechci to říkat úplně na tuty, ale u mě to zatím vypadá spíš tak, že už v této sérii pokračovat nebudu.

Více v mém povídání na YouTube, kanál Knihánkov - video Přečteno 2/2023.

Fleur213
08.02.2023 1 z 5

Příběh měl potenciál. Tři sourozenci, jedna rodina a hromada dávných tajemství a polopravd. Tím výčet pozitiv končí. Zkoušela jsem vícekrát se začíst, neřešit, jak je to napsáno, ale nešlo to, bylo to utrpení. Autorka má opravdu prapodivný styl psaní. Jednak skáče v rámci jednoho odstavce z přítomnosti do minulosti a zase zpět, což působilo dost zmatečně, rušilo mě to. Možná byl úmysl nalákat tím, že podsouvala různé náznaky a domněnky, mě to ale spíš vadilo, míjelo se to účinkem.
Za druhé, je to psáno dost popisem, než-li samotnou akcí. Ale budiž, někomu takový styl vyhovuje, mě ne.
Dále má kniha slabší překlad, úplně jsem tekla u: Olivia třískla rozteklým nanukem do koše... Jako jak třískla?
Konec mi přišel už uspěchaný, opravdu narychlo odvyprávěný, jako když stojíme mezi dveřmi a rychle to ze sebe sypete kamarádce, než vás zažene domů mráz. A to, že autorka nechala některé otázky a situace nedovysvětlené záměrně, aby je mohla nacpat na druhého dílu, mě vyloženě naštvalo. Mohla to celé zakončit lépe. Takže za 2* jen za zajímavý námět, jinak přes 300 stran trápení. Náročnějším čtenářům nedoporučuju.

zuzana2599
08.02.2023 4 z 5

Poslední slova jsem četla téměř souběžně se svou kamarádkou a i ji příběh zaujal a touží si přečíst další díl. Je to čtení dramatické, plné lží, polopravd, klamu, zrady a tajemství. Olivia, Lucas i Lily žijí v rodině sice movité, zato velmi problematické a komplikované. Příběh Olivie a jejího synovce Joshe, který najednou stojí u jejích dveří a nemůže mluvit, je emotivní i upřímný. Líbí se mi jistá originalita příběhu, kniha byla pro mne takovou příjemnou změnou mezi ostatními romány, jsem spokojena s výběrem a budu číst dál !

Pavlína2019
05.02.2023 1 z 5

Bohužel, já jsem zklamaná.

Děj není nic zvláštního.
Kniha se mi dost těžko četla, musela jsem se jí doslova prokousat.

Hrozně se to táhlo a točilo stále dokola, stačila by půlka knihy a stejně se vlastně nic nedělo.

Navíc zcela nesympatická Olivie.
Prostě nic moc....

Ale vyzkoušejte sami, každý má jiný vkus.

zdehan
31.01.2023 5 z 5

Kniha se moc dobře četla už se těším na další dil jak dopadnou osudy lidí.

Pípasek
25.01.2023 5 z 5

Dramatický příběh tří sourozenců , každý má tajemství. Rozvrácená rodina, kdy budete zjišťovat co se skutečně stalo a kdo si s kým hraje,