Komentáře knihy Nečekaná láska
Klasická quinn, oddechovka, jednodenní kniha. Sahám po těchto knihách, když je potřebuji = vyčistit hlavu. NIC složitého, vlastně vždycky víme, jak to skončí, jen nevíme, kolik toho budou muset přestát. jak už tu mnozí/mnohé psali, je to jiné oproti předchozím, ale je to i logické. Francie byla přeci vdaná, tam uz oťukávání smysl nedává.
(SPOILER)
Pro nás, nedočkavé fanoušky Bridgertonovych, mame alespoň záchranu v podobě knih od spisovatelky Quinn.
Knížka se stylově liší od předchozích 5 dílů. Děj teto knihy se odehrává až po svatbě Francesky a Johna.
Michael? Hejsek asi jako každý mužský člen Bridgertojovic klanu.
Kniha se dala přečíst jedním nádechem. Ačkoliv Francesky dialogy v podobě odpovědi “Michaeli” na všechno mě už v půlce knížky dost vysávaly.
Nicméně těším se na další díl a mrzí mě, že se této podoby “Francesky lovestory” nedočkáme v seriálu.
(SPOILER)
Zajímal mě příběh Francesky, zvláště po posledních dvou sérií seriálu. Ale Netflix si už vytvořil svou vlastní dějovou linku, takže si nejsem jistá, jak toto chce ztvárnit. Ale zajímalo mě to, protože v seriálu má Franceska zajímavou povahu a celé námluvy s Johnem, jejím manželem byly tak zvláštní, že jsem si musela paměť osvěžit. Je zajímavé, že kniha celkově přeskočila dobu, coby v roli debutantky.
Kniha je opravdu čtivá a Michael je popisován jako největší londýnský svůdník. Nicméně rychle zjistíme, že je to jeho obranný mechanismus proti jeho potlačovaným citům k Francesce. Ano, je to samé klišé, Michalel, ten největší svůdník je vyobrazen jako napravený romantický pohledný hrdina. Ale funguje to a baví mě to.. jeho vnitřní rozpložení je intenzivní a jeho touha po Francesce je až překvapivá.
Ale Francesku jsem už moc nechápala a někdy mi její chování přišlo necitelné, asi to nebylo myšleno, že by byla necitelná schválně, ale tak nějak slepá k citům svého nejlepšího přítele? Ke konci knihy už mi bylo Michaela opravdu líto, kde jeho zoufalství bylo opravdu hmatatelné. Ale jak jinak, než že to dopadne dobře a oba hrdinové se dají šťastně dohromady.
Kniha je oproti jiným dílům úplně jiná a má také jinou dynamiku, takže jsem z toho nějak rozpolcená. Ale Michael, který v sobě skrývá tak intenzivní a vášnivé city k Francesce, které jsou na začátku pro něj úplně zakázané se následně prolínají s pocity viny z toho, že pomalu po Johnovi přebírá jeho místo v životě, dědictví, pozici v politice a pak i jeho milovanou ženu. Michaela jsem si oblíbila pro jeho ironický humor a velmi vášnivou duši.
PS: Zkoušel si někdo zjistit původní hodnotu libry? Celková hodnota dědictví Kilmartinových je docela síla, ani jsem se nedivila, že byl tak obletovaný ženami.
Krásné, jako všechny ostatní díly. Chvíli jsem byla zmatená z toho, že Colin a Eloise ještě nemají manžela/manželku, protože tyto knihy již byly předchozími díly. Pak jsem téměř na konci knihy zjistila, že se prolínají a vlastně se odehrávají tak trochu současně. (Kdybych si pamatovala roky, možná by mě to tak nezmátlo.)
Julia dokáže krásně vylíčit Francesky emoce, kterými si musela projít.
Po dosavadním přečtení hodnotím tuto knihu jako nejlepší ze série. Nechápu, jak tolik věcí autorka nacpala do tak mála stran.
Jsem ráda i za poznámku autorky, kde vylíčila na co přesně John zemřel, i když se to postavy z knihy nikdy nedozvědí, my to víme.
Tohle bylo správně praštěné, zamotané, dobrodružné, smutné, romantické a byla tu i větší špetka erotiky.
Líbí se mi, jak je každý Bridgerton jiný a něčím specifický. Francesca na mě působila ze začátku jako tichá hodná myška, ale tady se pěkně vybarvila.
Užila jsem si u toho pěknou škálu emocí, takže účel to splnilo a já jsem s tímhle dílem moc spokojená.
Nečekaná láska na mě zapůsobila dojmem, že si Julia Quinn řekla: „Tak a teď si to trochu užijeme.“ Oproti předchozím dílům je tahle kniha znatelně víc spicy. Tam, kde se dřív decentně klopily oči a řešilo se, co by tomu řekla společnost, se tady přechází k věci. Ne hned, až někdy po polovině knihy, ale když už se začne, tak se s tím nemaže. Hlavní hrdinka má navíc až podezřele mnoho volnosti. Může si dovádět s amantem prakticky bez dozoru a jediní, kdo o tom nejspíš mají přehled, jsou členové služebnictva, kteří ale jsou spíš tichou kulisou než morální hlídkou. A hrdinům je to stejně úplně jedno.
Celkově na mě kniha působila rozpustileji než zbytek série. Začátek tomu nenasvědčoval, Francescu potkalo ovdovění, ztráta nenarozeného dítěte, pak roky držela smutek. Jakmile se ale tohle převalí a ona podlehne novému hraběti, cudnost jde stranou a Quinn popisuje příběh vášnivý jako nikdy předtím. Což je na jednu stranu osvěžující, na druhou ale občas trochu únavné. Protože zatímco Michael opakovaně nabízí manželství, Francesca by si ještě raději jen tak užívala, prsten ještě ne. Začala jsem si už říkat, že by se na ni Michael klidně mohl taky vykašlat. Jeho trpělivost je obdivuhodná.
Často se objevuje názor, že jednou z dalších potvrzených seriálových sérií Bridgertonových bude právě Francescin příběh. Ten ale zjevně čeká poměrně radikální proměna. Už v minulé seriálové sérii jsme totiž viděli, že se na rozdíl od knihy nezamilovala do Michaela, ale do Michaely. A na takovou linku už nepůjde jednoduše naroubovat Francescino knižní uvažování, kde je silným motivem touha po dítěti. Seriál si tak bude muset najít úplně jinou vnitřní logiku a jsem upřímně zvědavá, jak se s tím popere.
Za mne zatím nejslabší díl celé série. Připadalo mi to uknourané, zároven dějově nezapadající do řady. Co Colin - v této knize je svobodný, ale před dvěma díly se oženil.... Ke všemu jsem tento námět četla tak před dvaceti lety - sourozenci, kteří milují jednu ženu, jeden z nich neštastně umírá a druhý bojuje se sebou samým o danou ženu. Bohužel námět velmi neoriginální
Tahle historická romantická série mě prostě nepřestává fascinovat. Přestože se jedná už o šestý díl a opět bylo možné sledovat nějaké společné rysy s díly předchozími, byla jsem vtažena hned od začátku a poslech si opravdu užila. Velký podíl na tom mají skvělé hudební přechody a dokonalá interpretace Lucie Pernetové, která svým hlasem vdechuje život a pořádnou dávku emocí jednotlivým postavám.
V šestém díle nás Julia Quinnová seznámí s londýnským hejskem Michaelem Stirlingem, který se na první pohled zamiluje do Francesky Bridgertonové. Ta se však má vdávat za jeho bratrance. Příběh této dvojice je v mnohém stejný jako párů předchozích, ale najdete v zápletce i dávku originality, která vám ji odliší od ostatních.
Doporučuju všem, kteří hledají oddechový poslech, ve kterém romantika a erotika dostávají stejný prostor.
Fajn oddychovka. Ale:
1. Tak mala nakoniec Francesca to vysnívané dieťa alebo nie?
2. A vyzdravel Michael úplne alebo čo?
Proste trochu nedoriešené vzhľadom na to, že v oboch prípadoch šlo o dosť podstatné veci, ktoré hrali prím v celej knihe…
Tato je rozhodne z tych lepsich, ale ten koniec bol uz strasne natiahnuty a repetitivny.
Michael si vytrpěl svoje, ale odměna byla sladká. Frannie se určitě dočká i miminka, držím jí palce.
A tentokrát jsme si fakt užili vášně!
Kniha byla zase jiná než předešlé díly. Velmi se mi líbila, jak už napínáním nebo dějově z obou stran. Opět přečteno během dvou dnů, autorka to prostě umí napsat. Dávám 5*.
(SPOILER)
Francescin příběh aneb čekání dvě stě stran, než se konečně něco stane. Michael je nenapravitelný hejsek, který už roky miluje jen jednu ženu, tu kterou by milovat neměl. Francescu, vdovu po jeho bratranci a nejlepším příteli. Aby na ni zapomněl, odjede do Indie.
Francesca se po pár letech oplakávání a držení smutku rozhodne vrátit do společnosti, rozhodit sítě a ulovit nového manžela. Samozřejmě jen a pouze za účelem zplození dítěte. A tak se čtenář probírá stránkami, kde Michael touží po Francesce a Francesca plánuje početí a vzájemná interakce na bodu mrazu.
A pak bum. Náhlý polibek a vše začíná nabírat ty správné obrátky. Najednou to má spád, jiskru a pořádnou dávku vášně.
Nebýt závěru, hodnotila bych příběh Francescy zatím jako nejslabší ze série.
Zatím nejlepší díl, který jsem četla. Michael mi přišel jako velký sympaťák a ocenila jsem i tragédii v rámci příběhu, bylo to zas něco trochu jiného.
Snad nikdo nečeká duchaplné čtení, ale skvělou dobovou oddychovku plnou romantiky a spicy chvilek (těch je tam tedy dost).
(SPOILER) O Francesce jsem neměla téměř žádné mínění, v knize byla pro mě neviditelná. Jej příběh měl pomalejší rozjezd, neustálé rozpolcení, jestli Michael ano nebo ne, bylo pochopitelné. Zaujalo mě, že na to, že si neustále ona i Michael opakovali v hlavě, jak nesmí zradit Johna, tak se těm společným milostným chvilkám nebránili. Kniha se nečetla špatně, ale přišla mi ze všech dílů asi nejslabší. Neměla jsem vůbec pocit, že čtu další Bridgerton, původní postavy se tam jen mihly. Jednání postav mi přišlo občas nelogické a zmatené. Proto 3,5*.
Francesca byla jedna z mých oblíbených Bridgertonových děvčat. Byla prostě jina... svá, tichá, ale zároveň tvrdohlavá a inteligentní. Snažila jsem se napojit na její emoce a city k mužskému protějšku, nicméně mi ta povaha přišla taková plochá. Neříkám, že neměla úplně city, ale nebyla do toho tak ponořená. Michael naopak byl emocí plný a jeho zájem o Francescu se v podstatě jen stupňoval. Za mě jejich dějová linka měla velký potenciál, ale postupně si v průběhu příběhu čtenář jen pokládá otázku... co to je? Kroužili kolem sebe jak supi, chovali se jak magnety se střídavými póly... Čekala jsem asi trochu větší lásku typickou pro Bridgertonovy a celou dobu si pokládám otázku, jak to tvůrci seriálu udělají v případě M. jako ženy... ale... to už je ve hvězdách.
Zatím všechny díly, co se mi z této série Bridgertonových dostaly do ruky jsem dokázala přečíst za den, max dva. A šestý díl nesoucí název Nečekaná láska nebyl výjimkou. Jak už jsem v předchozích dílech snad pokaždé psala, miluji tu dobu a prostředí ve kterém se knihy odehrávají. Nicméně tento díl mi nějak dějově nesedl. Já jsem mezi Michaelem a Franceskou prostě tu lásku necítila. Nebo spíše jsem mezi nimi vnímala lásku dlouhodobých kamarádů, kteří se pomalu už chovají jako bratr a sestra, než lásku mezi manželkou a manželem. Ten jejich vztah tam byl prostě hodně špatně budovaný a většinu děje jsem maximálně cítila nějaké city z Michaela, který Francesku miluje od prvního okamžiku.
Za mě bylo toto romantické spojení nešťastně zvolené. Vadilo mi i že Michael byl bratranec zesnulého manžela od Francesky. Přišlo mi to prostě divné.
Nic to ale nemění na faktu, že Bridgertonovi jsou moje oblíbená oddechová série, ke které věřím, že po dočtení všech dílu se ráda znovu někdy vrátím.
(SPOILER) Jeden z nejlepších, ne-li nejlepší díl ze série. Téma zakázané lásky mě děsně bere. Srdce jsem měla na cucky, když jsem zjistila, že mě filmaři o jejich příběh připraví a z nejlepšího chlapa série udělají ženskou. OMG!
Pro mne zatím asi nejlepší díl série. Trochu opomíjená Francesca "schovaná" ve Skotsku a její dojemný příběh.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
láska 19. století aristokracie, šlechta Skotsko první láska potraty vdovy boj s nemocí historické romance ztráta blízkých láska z dětstvíJulia Quinn také napsal(a)
| 2005 | Nevhodný návrh |
- Nečekaná láska | Julia Quinn / Veronika, Deník mladé historičky
- RČK: NEČEKANÁ LÁSKA - Julia QUINN / Renka, cervenaknihovna.com

62 %
85 %

(SPOILER) Michael Stirling nikdy neveril, že sa zamiluje. No pri pohľade na lady Francescu Bridgertonovú si s ohromením uvedomí, že je beznádejne stratený. No Frannie nebola iba taká obyčajná žena, ale snúbenica jeho drahého bratranca Johna, grófa Johna z Kilmartine, do ktorého bola vrúcne zamilovaná. Michael vedel, že jeho osudová žena mu nikdy nebude patriť, bol nútený prizerať šťastiu na jej svadbe a tváriť sa, že k nej cíti iba priateľstvo. Vypestoval si povesť frivolného šviháka, ktorému ženy padajú k nohám, a to iba preto, aby zabudol na tú jedinú, ktorú má zakázané milovať. Keď Francesca nečakane ovdovie a potratí Johnovo dieťa, ohrdnutý Michael má možnosť ju utešiť, no namiesto toho sa rozhodne odísť do Indie. Keď sa po štyroch rokoch vracia do Anglicka, Francesca je obklopená nápadníkmi, je odhodlaná sa znova vydať a mať dieťa. Michaelovi sa nakoniec neústupnú vdovu podarí zviesť, no napriek tomu mu chýba to najdôležitejšie - jej skutočná láska... Táto šiesta časť bola podľa mňa najslabšia zo všetkých. Michael mi bol celkom sympatický, vrúcne Francescu miloval celých šesť rokov a okrem Francescinho brata Colina na to nikto neprišiel. Bol nútený sa dva roky prizerať, ako sa Frannie objíma s jeho bratrancom Johnom a keď po ňom zdedil titul, majetok, pozemky, netušil čo si počať. Túžil sa opäť správať neviazane, ale láska k Frannie mu v tom bránila. Francesca mi neskutočne liezla na nervy až do samotného záveru. Nevedela čo vlastne chce, najprv sa hrala na nevinnú pannu, ktorou dávno nebola, neskôr sa správala ako vychýrená koketa, chvíľu Michaela pokúšala, vzápätí od neho utekala. Pôsobila na mňa nevyrovnane, roztržito a trochu chaoticky. Rozhodne som si viac obľúbila ostatné sestry Bridgertonové, ale Frannie mi úprimne nesadla. Francsescine mladšie sestry Eloise a Hyacinth, príbeh oživovali brisknými poznámkami. Čo musím príbehu vytknúť, je jedna milostná scéna, ktorá sa mi do devätnásteho storočia nehodila.