Nečekaná láska

Nečekaná láska https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/50413/bmid_necekana-laska-QRu-50413.jpg 4 748 112

Rok 1820 a 1824 Série Bridgertonovi - 6. díl: V životě každého se vyskytne nějaký přelom - okamžik tak úžasný, rychlý a beroucí dech, kdy člověk ví, že se jeho život navždy změnil. Pro Michaela Stirlinga, londýnského nechvalně proslulého hejska, ta chvíle nastala, když poprvé spatřil Francesku Bridgertonovou. Celý život se honil za ženskými, ale nikdy nedovolil, aby se zmocnily jeho srdce. Pak ovšem stačil jediný pohled na Francesku a zamiloval se tak bezhlavě, že byl div, že se mu podařilo zůstat stát nohama na zemi. K Michaelově smůle však měla Francesca zůstat Bridgertonová pouhých šestatřicet hodin. Setkali se právě u večeře uspořádané na oslavu její blížící se svatby s Michaelovým bratrancem. Jenže to bylo tehdy. Teď je z Michaela hrabě a Francesca je volná. MIchael se neodvažuje přiznat, že ji miluje - až do jedné nebezpečné noci, kdy se mu ve vší nevinonosti vrhne do náruče...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

When He Was Wicked , 2004


více info...

Přidat komentář
AlcaLou
AlcaLou
26.03.2024 3 z 5

Do poloviny jsem si říkala, že tento díl mne zatím baví nejvíc. Pak to ale přestalo mít děj a vše se točilo v kruhu jen kolem jediného. A to mě začalo po chvíli trochu nudit. Trochu mi i vadilo, že jsem se nedočkala žádného popisu míst - např. přírody, Skotska, atd. Prostě celé mi to přišlo tak nějak ploché, bez atmosféry a kniha ve mě tedy moc nezanechávala při čtení žádné emoce. Je to škoda, hlavní hrdinové by byli moc fajn. Ve finále je za mě zatím nejslabší z přečtených dílů.

Medvědářka
Medvědářka
23.02.2024 4 z 5

Dávám 4 hvězdy jen díky poťouchlíkovi Colinovi, který se tu objeví a dá tomu směr. Jinak mi příběh připadá jako směs všech předešlých knih a nejvíce se podobal knize Vévoda a já. Bavila jsem a to je hlavní.


jana1874
jana1874
01.12.2023 3 z 5

3,5
Kniha je rozdělena do dvou období, první část je dva roky po svatbě Francescy a druhá část 4 roky od smrti jejího manžela (v ostatních dílech je už zmíněno, že ovdověla). Děj druhé části je zasazen paralelně k dílům Colina a Eloise.

Tenhle díl se mi líbil asi nejméně, mezi hrdiny bylo porozumění už začátku, to ano, ale nějak mi tam chybělo to "něco ", na co jsem u knihy od Quinn zvyklá.

Je tu zpracováno důležité téma - smrt blízké osoby a jak to zamává s blízkými, pocit viny, který cítí hlavně Michaela, i to jak to zpracovat. Ale i přesto jsem čekala trochu víc

jajcak
jajcak
29.08.2023 3 z 5

Pohodové, odpočinkové čtení. Psáno čtivě. Příběh sice postrádal výrazné zvraty a tak nějak od půlky doplynul očekávatelně, ale i tak to bylo dobré.

Lucyeinstory
Lucyeinstory
15.08.2023 4 z 5

Tento díl vypráví o Francesce, a zároveň i mé nejméně oblíbené postavě z celé série. Fran jsem si moc neoblíbila, ale tady mi do půlky až tak nevadila, jako ke konci příběhu.

Jako já chápu, že jí umřel manžel a vyrovnávala se s tím, ale ten zvláštní vztah s Michaelem byl občas hodně přitazeny za vlasy (hlavně ty milostné scény). Strašně dlouho jí trvalo, než jako připustila, že by k němu mohla něco cítit. Chápu, že v té době bylo něco takového nemyslitelné, ale BOŽE! Musela to na každé stránce omílat?

Anniee
Anniee
05.08.2023 4 z 5

Tenhle díl mi zatím sedl asi ze všech nejvíc. Hodně mi samozřejmě sedl i do tý upršený nálady, co je teď venku. Ale Francesca je silná osobnost, kterou nejde nemít rád, a Michaela prostě MI-LU-JU! (Ne že by mě většinu knížky svým chováním nevytáčel, ale díky jeho pohledu se to dalo i pochopit.)
Takže pokud máte romantickou náladu a chcete něco krásnýho, jednoduchýho a s drobným přesahem, dejte si to. Doporučuju.

Anor505
Anor505
02.08.2023 3 z 5

U Bridgertonových už jsem si zvykla na určitý standard, že jsou knížky čtivě napsané, laskavé, romantické a s mírným přesahem do některého z vážnějších témat. Příběh Francesky ale nenaplnil moje očekávání. Je zde zpracováno téma ztráty blízké osoby a navazujícího pocitu viny, jenže se příběh i postavy točí v kruhu až je to únavné. Děj se odehrává současně s knihami o Colinovi a Eloise, takže ani londýnská smetánka nepřinese nic nového. Naděje jsem vkládala do skotského venkova, ale ani o Skotsku jsem se nic nedozvěděla.
Knížka rozhodně nebyla v rámci žánru špatná, jen jsem asi už trochu zmlsaná z předchozích dílů.

Senza Jenka
Senza Jenka
22.07.2023 5 z 5

Pěkné, dojemné, erotické...
Nějaké ty pocity viny jsou běžné a pochopitelné. Jen to tvrzení, že ho zradil, protože se zamiloval do jeho ženy, je hloupost. Po/city nelze vůlí ovlivnit - pouze to, jak se zachováme. A on se zachoval správně.
Malárie - autorce smekám.

Lucie21352
Lucie21352
14.07.2023 5 z 5

Tento díl Bridgertonových je jiný než ostatní a právě to ho dělá velmi dobrým. Je zde hned několik zvratů a člověk do poslední chvíle netuší jestli do dopadne jako vždy. Můžu doporučit všem příznivkyním (a příznivcům) romantické literatury.

Aveli
Aveli
11.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Tentokrát mě nový díl opravdu zaujal. Po prvních dvou dílech série ho hodnotím jako nejzdařilejší. Francesca je příjemná postava a její společný život s Johnem je opravdu skoro dokonalý, než umře. Líbilo se mi postupně rozplétat jejich vztah s Michaelem. Kdy je drží zpátky jen jejich svědomí a společenské konvence. Mimochodem co mě na konci trochu naštvalo, je, že se nedozvíme, zda měli s Michaelem děti nebo ne. Takže zvědavost zůstává a já bohužel nejsem fanda otevřených konců.

Luci-_-
Luci-_-
27.06.2023 5 z 5

Konečně jsme se dostali ke Francesce, o které se tolik mluvilo. Franceska je velice odlišná od ostatních sourozenců, ale její osobnost mi velmi sedla. Bylo milé na konci číst autorčinu poznámku a dozvědět se něco o zdravotním stavu bratrů.

Luciee113
Luciee113
26.06.2023 5 z 5

Kniha mě hodně bavila. O Francesce jsme toho dosud moc nevěděli. Dokonce jsem ji přehlédla i v obou sériích seriálu. Byla tam tak nenápadná, že jsem ji úplně zazdila. Proto jsem byla i ráda, že se o ní něco dozvím. Autorka je vynikající, jak dokáže vytvořit o jedné rodině tolik odlišných příběhů... Chytře dala do této knihy Don Juana a "nepannu", tak mohla dát erotice více prostoru a fantazie. Chytré :)

Nika151
Nika151
22.06.2023 5 z 5

To je tak oddechové čtení, že bych hned sáhla po dalším díle, kdyby bydlel u mě doma. Frannie je vykreslena jako ta nejrozumnější ze sourozenců, ta, která zachová chladnou hlavu a distanc při jakékoliv situaci. A již od začátku díky předchozím knihám, víme, že je vdova a také v úvodu nám je hned sděleno, ze je do ní zamilován její kamarád. Co z toho může asi vzniknout?

senoritar
senoritar
19.06.2023 5 z 5

Můj nejoblíbenější díl série společně s pátým. Tohle bylo tak krásně napsané. Moc jsem jim oběma jejich lásku přála, prožili si toho hodně, osud k nim nebyl vždy přívětivý a svoje štěstí si zasloužili. (A po přečtení druhého epilogu jsem nadšená ještě víc.

Kami97
Kami97
30.05.2023 5 z 5

Pravděpodobně moje nejoblíbenější ze série. Francesca, která v seriálu skoro není vidět mě svým příběhem naprosto upoutala a nepustila až do konce. Prožila lásku, bolest a velkou ztrátu. Její cesta ke znovunalezení lásky tam, kde by ji nikdy nečekala se mi moc líbila a moc jsem jí to přála. A Michael je neskutečný sympaťák, Francesce se nemůže nikdo divit!

cukrovka
cukrovka
14.05.2023 4 z 5

Opět příjemné romantické čtení. Předvídatelný děj, tak jak u červené knihovny očekávám a sympatičtí hlavní hrdinové. Oddechovka jak má být.

Ivet_V
Ivet_V
09.05.2023 4 z 5

Na Francescu jsem se těšila, v minulých dílech moc nebyla, jen se o ní mluvilo. Je mi dost sympatická a oblíbila jsem si ji. Michaela jsem si zamilovala hned na začátku. Akorát mi přišlo, že se kniha často vlekla, hlavně když pstavy přemýšlely o svých citech.

barcasknihou
barcasknihou
25.04.2023 4 z 5

Naprostá nádhera! Tenhle díl mě hodně bavil. Od začátku jsem si Francescu zamilovala, protože se v předchozích dílech moc neobjevovala, tak jsem na ní byla dost zvědavá a naprosto si mě získala. Tenhle díl je o dost jinačí než předchozí a to se mi na tom taky moc líbilo. Francesca je vdova a bratranec jejího zesnulého manžela, Michael, je do ní až po uši zamilovaný, od první chvíle, co se poznali. Chemie mezi nimi je úplně úžasná a i jejich přátelský vztah je skvělý.
Michael je takový ten záletník a svůdník všech mladých dívek. Takže je dost žádaný ve společnosti a všechny matky chtějí své dcery provdat za urozeného hraběte.
Francesca si chce po letech najít manžela, protože velice touží po dítěti. Všem je nám jasný jak to skončí. Četlo se to samo a pořád jsem se u toho uculovala. Druhá polovina byla trochu slabší. Začali se tam pak mezi nimi dít docela divný, nepříjemný věci, hlavně co se týče sexu. Ale zasmála jsem se. Sice by to šlo skloubit trochu jinak. Ale konec byl naprosto krásný a dojalo mě to.
Jo a musím ještě zmínit Violet, matku všech sourozenců, ta je prostě úžasná a je to moje hodně oblíbená postava. I kvůli ní je to pak o dost lepší čtení.

Knihožroutka23
Knihožroutka23
23.04.2023 3 z 5

Jedna ze slabších knih od autorky. Ale i tak můžu doporučit.

saez
saez
27.03.2023 5 z 5

Dobrý. Ale...vážně jsem tohle nechala číst mojí starou matičku? :-D