mfajmanova mfajmanova komentáře u knih

☰ menu

Mapy. Atlas světa, jaký svět ještě neviděl Mapy. Atlas světa, jaký svět ještě neviděl Aleksandra Machowiak Mizielińska

Knížka je krásně zpracovaná, kreslené mapy úžasné. Ale spousta zemí chybí, speciálně ty, které mne nejvíc zajímaly.

29.04.2024 3 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Čtenářský zážitek jsem měla předem zkažený tím, že jsem díky mediální kauze věděla, kdo je "vrah", takže asi nemohu soudit objektivně. Každopádně ve mně kniha nezanechala dobrý pocit, byla to jedna velká depka a mrzí mne, že jsem se do ní vůbec pustila.

13.10.2023 2 z 5


Sestra Luny Sestra Luny Lucinda Riley

Další krásný příběh, který pohladil mou duši. Tentokrát mě asi víc zaujala linka ze současnosti. Celkově mě těší celá série, která neztrácí s přibývajícími díly na kvalitě a každým dílem nás autorka zavede do jiného kousku světa.

10.10.2023 5 z 5


Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Velmi silné téma v krásném zpracování.

30.09.2023 4 z 5


Tajemství čokoládovny Tajemství čokoládovny Paula Brackston

První starožitnosti mě moc bavily a když jsem viděla, že zanedlouho vychází již třetí díl, chtěla jsem si doplnit tento prostřední, který už delší dobu ležel v mé knihovně. Prokousala jsem se lehce přes půlku a vzdávám to, protože mě to strašně nebaví. Třetí díl si tedy asi nechám ujít.

29.09.2023 2 z 5


Bretaňské poměry Bretaňské poměry Jean-Luc Bannalec (p)

Posloucháno jako audiokniha. Nebavilo mě to, bylo to na mě až moc rozvláčné, postavy ani popis prostředí mě nijak zvlášť neoslovily. V polovině jsem poslech vzdala a vracet se k tomu asi už nebudu.

29.09.2023 2 z 5


Řecké štěstí Řecké štěstí Kateřina Panou

Příjemné letní čtení pro mne umocněné tím, že jsem ho četla během dovolené v Řecku.

21.09.2023 4 z 5


Ďábelské hry Ďábelské hry Angela Marsons

Sociopatka Alex byla na moje gusto už moc, pasáže s ní se mi nečetly dobře, ale jako celek hodnotím opět kladně. Kim Stone mi začíná přirůstat k srdci čím dál víc a určitě se pustím do dalšího pokračování.

21.09.2023 4 z 5


Buď jako řeka Buď jako řeka Shelley Read

První polovina knížky mě moc nebavila, dokonce jsem chvíli uvažovala, že knihu odložím. Nakonec jsem však ráda, že jsem vydržela, protože druhá půlka se pak četla sama.

19.09.2023 4 z 5


Němý křik Němý křik Angela Marsons

Velmi slušný začátek série, ve které budu s chutí pokračovat. Bylo to čtivé, svižné, za mě tedy naprostá spokojenost.

18.09.2023 4 z 5


Sestra s perlou Sestra s perlou Lucinda Riley

Opět jsem dostala od autorky přesně to, co jsem potřebovala a moje nadšení z této podařené série stále neutichá. Do čtení jsem šla s předsudky, že příběh nesympatické CeCe nebude nic moc, ale opak je pravdou. Jsem maximálně spokojená a těším se na další díl.

07.09.2023 5 z 5


Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Posloucháno jako audiokniha v podání skvělé Terezy Bebarové a nemohu jinak než hodnotit kladně. Příběh je sice cílený na jinou věkovou skupinu a vlastně i žánrově jde toto téma mimo mě, ale bavilo mě to moc.

06.09.2023 4 z 5


Sedm sester Sedm sester Lucinda Riley

Toto je první série knih, která mě dokonale chytila a nechce pustit. Aktuálně jsem u čtvrtého dílu a po dočtení každého předchozího se již těším na ten další. Líbí se mi rozdělení dějových linek aniž bych se v příbězích ztrácela a především oceňuji, že s každou knihou nás autorka zavede do různých koutů světa.

06.09.2023 5 z 5


Diamantové oko Diamantové oko Kate Quinn

Moje první setkání s autorkou a spokojenost. Zpočátku jsem si myslela, že román možná odložím jako nedočtený, ale zhruba po první stovce stran jsem pak dočetla s chutí.

01.09.2023 4 z 5


Kam na to chodím Kam na to chodím Vlasta Redl

Občas jsem Vlastovi úplně nerozuměla, ale knížka mě potěšila, zůstává v mé knihovně a určitě se k ní zase někdy vrátím. Některé myšlenky bych si s chutí i podrthla zvýrazňovačem.

28.08.2023 4 z 5


Majonéza k snídani Majonéza k snídani Markéta Lukášková

Příjemné čtení jako ostatní knihy od autorky, které jsem již četla. Po jejích knížkách sáhnu většinou, když potřebuji odlehčit mezi jiným čtením.

24.08.2023 3 z 5


My tři a já My tři a já Vlasta Redl

Úsměvné, milé, moc příjemné čtení.

18.08.2023 4 z 5


Sestra ve stínu Sestra ve stínu Lucinda Riley

Opět krásný příběh další ze sester. Tento mě bavil zatím asi nejvíc, ale už se zase těším na další. Líbilo se mi, že oproti druhému dílu už nebylo na začátku knihy tolik opakovací omáčky a celkově měla knížka hezký spád.

15.08.2023 5 z 5


Sestra bouře Sestra bouře Lucinda Riley

Moc hezký příběh! Po vlažném začátku, který víceméně kopíroval první díl, jsem byla vtažena do poutavého děje a téměř jsem se nemohla odtrhnout. Místy byl příběh hodně předvídatelný, ale na čtenářském zážitku mi to nijak zásadně neubralo.

06.08.2023 4 z 5


Hodinářova dcera Hodinářova dcera Kate Morton

Tentokrát se mi Kate Morton vůbec netrefila do noty. 80% knížky jsem se ztrácela v souvislostech a bylo to na mě až moc propletené. Ani rozuzlení v závěru bohužel můj dojem nezachránilo.

22.01.2023 2 z 5