Tajemství čokoládovny

Tajemství čokoládovny https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496745/bmid_tajemstvi-cokoladovny-suu-496745.jpg 4 203 49

Starožitnosti série

< 2. díl >

Paula Brackston přináší pokračování úspěšného románu Krámek se starožitnostmi. Po svých dobrodružstvích v sedmnáctém století se Xanthe pokouší žít zase běžný život v Marlborough. Není snadné zapomenout na Samuela, ale dělá vše pro to, aby přijala skutečnost, že spolu nemohou být, neboť každý patří do jiného století. Místo toho se soustředí na Floru a jejich společný obchod. Nelze však popřít její zvláštní spojení se starožitnostmi, které se jí svěřují s tajemstvími a chtějí po ní, aby cestovala časem a pomáhala lidem v nesnázích. Když k ní během hledání nového zboží začne zpívat konvička na čokoládu a vyvolá v Xanthe vizi, ve které je Samuel v nebezpečí, není možné jen tak nečinně sedět. Xanthe se navzdory rizikům rozhodne vydat na další cestu do minulosti, přestože to obnáší další lhaní matce a nejistotu, zda se bezpečně vrátí. Nejen, že se během svého dobrodružství setká s velmi silným protivníkem, ale také pochopí, jaký jí byl svěřen osud. Bude schopna vrátit se zpět? A bude schopna zachránit Samuela, když se sama ocitla v obrovském nebezpečí?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Secrets of the Chocolate House , 2019


více info...

Přidat komentář

Anor505
24.04.2024 3 z 5

Po docela povedeném prvním dílu se u mě dostavilo lehké zklamání. Tajemství čokoládovny bylo takové nijaké. Xanthe se snažila lépe ovládnout schopnost cestovat časem, ale rozvedené to moc nebylo. Místo učení se dál bezhlavě vrhala do situací, před kterými ji varovali a vždy vyvázla díky nějaké náhodě. Napínavé to taky moc nebylo a čtivosti rozhodně nepomáhaly strašně dlouhé odstavce. Ani romantiky jsme si moc neužili. Takhle zpětně mám pocit, že celá knížka byla hrozně natažená a tak trochu o ničem.

martineknatasa
06.03.2024 4 z 5

Mně se první díl líbil víc. Ale ani tímto jsem nebyla moc zklamaná. Začala jsem 3.díl.


Szilvia1
01.03.2024 5 z 5

Druhý díl o starožitnostech,které zpívají,aby upozornily Xanthe na její ukol pomoct ,je napínavější než první díl.A na konci je už i zmínka,že ani třetí díl nebude nudná.Je velmi dobrá série.Už se těším na třetí díl.

jopp
07.01.2024 2 z 5

Přečteno, abych se dověděla, jak to bude dál se Samuelem, ale dostala jsem zase převážně jenom omáčku, kterou jsem přeskakovala...

Indilwen
02.01.2024 2 z 5

Musím přiznat, že po úžasném prvním díle, kdy jsem se těšila na epické a poetické pokračování, byla pro mě tato kniha velkým zklamáním a nevím, zda jsem se více nudila nebo trpěla.. P. Brackston dokáže vymyslet skvělé téma i prostředí, ale jakmile má rozvíjet delší dějovou linku, začne se motat v kruhu a místo akce přijde nekonečný vodopád slov o ničem. Vzhledem k příjemnému a krásně zvládnutému prvnímu dílu je to (pro mne) velká škoda.

intelektuálka
30.12.2023 3 z 5

Zde mne přilákala obálka knihy .... starý dům, záhadná zahrada a šálek čokolády ve starém porcelánu ....

A tak jsem se začetla do vyprávění, prolínajícího se ve dvou obdobích .... a o cestování časem ....

Je to taková příjemná pohádka .... o vysílání signálu ze staré konvice .... o pomoci člověku .... o vítězství dobra nad zlem ....

Protože mám v oblibě knihy Barbary Erskin - kde je mi přece jen historie blíže .... hodnotím 3 hvězdičkami ....

monika0181
13.12.2023 4 z 5

Rozpačité emoce. Tak jednoduše bych popsala svůj dojem z knihy. První díl se mi líbil moc a chtěla jsem vědět, co se bude dít se Samuelem a dala se do čtení tohoto dílu. Jenže Samuel byl v této knize docela upozaděn a více zde máme Fairfaxe, což by asi nevadilo, je to hlavní zápletka knihy. Ale upozadění Samuela bylo i na úkor zbytečné linie ex přítele Marka (pokud nebude mít nějakou návaznost v dalším díle).
V prvním díle na mě Samuelova chápavost celé situace působila mile, zde bohužel dost netečně a ty emoce lásky na mě už tak nepůsobily.
Lhaní Xanthe Floře mi přišlo přehnané. Hlavně pravidelné zdůrazňování, jak je Xanthe líto, že lže bylo úplně zbytečné. Úplně to kazí emoce příběhu.
Kupodivu mi reálnější přišla doba v 17. století než ta aktuální, tam jsem cítila pochybnosti o realitě. Někdy se autorka do všeho zamotávala a ubírá to na čtivosti knize.
Do dalšího dílu rozhodně jdu, ale už teď vím, že to bude zklamání, protože to není závěr a poslední díl u nás ještě nevyšel.

chodícírohožka
08.12.2023 3 z 5

(SPOILER) První díl jsem si užila a těšila jsem se na druhý, ale byla jsem trochu zklamaná hned z několika důvodů. Děj mi připadal trochu kostrbatý a chaotický, skákání v čase a z místa na místo podle mě ne vždycky dávalo úplně smysl, stejně jako některé myšlenkové pochody hlavní postavy. Mrzelo mě, že se autorka rozhodla dát řád samotnému cestování časem, protože to podle mě akorát zamotala, vysvětlení působilo jako vycucané z prstu a mělo povážlivé trhliny. Nelíbily se mi ani ty věci se spolkem, knihou, lhaním matce (která by to podle mě v klidu pochopila) a ověřováním změněné budoucnosti a hlavní záporák na mě působil dost ploše. A samozřejmě mě taky zklamal vývoj vztahu mezi Xanthe a Samuelem. Na obálkách se píše, jaká je to série "překypující romantikou a šarmem", ale ve druhém dílu jsem si ani jednoho z toho nevšimla. Samuel byl najednou úplně upozaděný, oba na můj vkus až moc ochotně přijali, "jak to musí být"... Autorka si jednoduše ulehčila práci, jak jen mohla, aby mohla Xanthe v klidu, bez emocí a na co nejméně stránkách šoupnout do jejího světa. Takže za mě překombinované zklamání, nicméně pořád mě zajímá, jak to bude pokračovat, takže třetímu dílu dám ještě šanci a budu doufat v promyšlenější děj.

mfajmanova
29.09.2023 2 z 5

První starožitnosti mě moc bavily a když jsem viděla, že zanedlouho vychází již třetí díl, chtěla jsem si doplnit tento prostřední, který už delší dobu ležel v mé knihovně. Prokousala jsem se lehce přes půlku a vzdávám to, protože mě to strašně nebaví. Třetí díl si tedy asi nechám ujít.

lucakuca
03.09.2023 2 z 5

Nuda a nebavila mě. "Ať už to skončí!" jsem úpěla při každém otáčení stránek.
Velký sešup oproti prvnímu dílu. Prostě dočetla. A iztu knihu vidět nechci.

Jaymay
18.08.2023 3 z 5

Po úžasném prvním dílu, byl tenhle veliké zklamání. Pořád jsem přemýšlela, co tomu chybí a přišla na to. Emoce. Ta kniha nemá žádné emoce, nic ve vás nezanechá. Všichni jednají tak nějak plánovitě, přímočaře. Připadalo mi, to že tenhle díl autorku vůbec nebavil, že to prostě odflákla. Navíc oproti jedničce mě zde neskutečně iritovaly některé postavy, a to především slovník Harleyho, přehnaná starost Flory, která s dcerou mluví, jakoby jí bylo 12let a diktátorství paní Flyte. A poslední stránky byly vysloveně nudné, natahované utrpení. Škoda, ráda bych našla něco pozitivního, ale není co. Prostě nuda.

martina.culik
23.07.2023 4 z 5

Pokračování bylo na stejné úrovni jako první díl. Jen je v něm více patrné, že si autorka chystá půdu pro další případné pokračování. Naštěstí se jedná jen o náznak v poslední kapitole.
V této knize se objeví více informací (a nejen těch) z minulosti Xanthe a také o převračecích času.
Vzhledem k cestování do minulosti, jsem se občas trochu ztrácela v časových souvislostech a přijde mi, že věci odehrávající se v současnosti zůstaly nějak divně nedořešené. Ale třeba se více dozvíme v dalších dílech.
Některé myšlenky postav v minulosti velmi korespondují se současností: "Někteří lidé se bojí změny. Šlapou po výhoncích pokroku a zašlapávají je do země."

18LenkA12
02.07.2023 5 z 5

Výborné pokračování série Starožitnosti. Hlavní hrdinka se opět vydává na dobrodružství do 17. století, kde na ni čeká velice náročný úkol. Kniha se četla jedním dechem a nutila mě v pokračování. Příběh jsem prožívala s hlavní hrdinkou. Už teď se těším na pokračování v dalším díle. Celou sérii můžu jen doporučit.

Nevr
01.07.2023 2 z 5

Většinou se ztotožňuji s main streamem, ale u těchhle knížek jsem nějak mimo. Fakt je to pro mě děsná nuda. První díl jsem dočetla s příslibem, že se od půlky rozběhne. Je fakt, že asi po 200 stranách úvodu se začalo něco dít, ale celkově tam byla jedna napínavá scéna, jinak nic. Druhý díl je prý lepší. Už se nemusíme prokousávat dvouset stránkovým úvodem, ale uvažuju, že to nedočtu. Nevím, jestli se mi už stalo, že bych nějakou knihu nedočetla, ale tahle mě asi jinak unudí... Dvě hvězdy za obálky a nápad. Bohužel forma zpracování pro mě nuda a šeď. 85% opravdu nechápu...

_Knihomolka_
17.06.2023 2 z 5

Přestože Krámek se starožitnostmi dosud patří k mým nejmilejším knížkám, tato se k němu bohužel nepřidá. Nemohu si pomoci, ale pokračování na mě působilo dětštěji a mírně odbytě. Bylo vidět, že se zde autorka snažila více rozvinout Xantein život v současnosti, avšak tím nevědomky snížila kvalitu okamžiků z minulosti. Občas mi také přišlo, že místy už sama nevěděla, jak by se příběh měl vyvíjet dál, tudíž mi tam také pár věcí nesedělo. I tak ale vkládám naději do dalšího dílu série, o který se rozhodně nehodlám ochudit :).

Jellylorum
15.06.2023 3 z 5

3,5 hvězdičky

padajicidvere
02.06.2023 3 z 5

(SPOILER) X. mi přijde příšerně naivní. Přece se říká "s jídlem roste chuť" - to ji vůbec nenapadlo, že by mohl F. zatoužit po větší moci, pokud se mu dostane zpět do rukou jeho astroláb? Navíc s její přítomností po boku.. Naivnost ale nekončí, je v šoku, že si ji najde v její době.. Haloo, dala jsi mu do rukou prostředek k cestování v čase a navíc jsi ho podvedla! Copak je tak naivní a slepá, že by ji nenapadlo, že se jí bude chtít pomstít?

Její jednání mimo logiku pokračuje žádostí S., aby se postaral o doručení konvičky. Tak důležitý předmět to je, musí mít naprostou jistotu, že se dostane zpět na své místo. A ona ho prostě požádá, ať to udělá a zmizí si domů. Bez komentáře.

Taková to byla se S. láska, a tak brzo skončí..doufala jsem, že bude jejich vztah pokračovat anebo dojde k rozdělení a velkému dramatu. Jenže se nestalo ani jedno..jen nudná fráze, že život jde dál a L. je vlastně taky fajn, tak proč to s ním nezkusit.

Nekonečné "bejby" od H. mi už taky lezlo krkem.

alnahu
11.05.2023 5 z 5

Tajemství čokoládovny je již druhým dílem série Starožitnosti, první díl :Krámek se starožitnostmi , jsem bohužel nečetla -myslela jsem si ,že nebudou díly na sebe navazovat,ale při čtení mi to příliš nevadilo. Kniha je zajímavá ,napínavá s romantickou linkou a cestováním časem .Xante -hlavní hrdinka příběhu objeví v matčině krámku tajemnou měděnou konvičku na čokoládu s kterou se vydá do minulosti,zachránit svého přítele. Dobrá oddechovka.

Belanna
06.05.2023 5 z 5

Po přečtení první knížky jsem dlouho neotálela a pustila se do čokoládovny.
Xanthe se opět vrací do 17. století, setkává se nejen se "starými" známými, ale získá i nové, důležité spojence a pomalu přichází na odpověď proč ona a proč tyto cesty.
To vše jí pomáhá postavit se protivníkovi velmi zákeřnému.
Musím říct, že se mi tento díl líbil ještě o chlup víc, je svižnější a napínavější.
Pokračování si ujít nenechám.

KnihomolkaOli
30.04.2023 3 z 5

Musím říct, že první díl mě bavil víc. Toto mi přišlo takové pomatené, nedovysvětlené.. ale oddechovka dobrá.

Štítky knihy

cestování časem tajemství

Autorovy další knížky

Paula Brackston
britská, 1962
2021  82%Krámek se starožitnostmi
2017  74%Dcera čarodějnice
2022  81%Tajemství čokoládovny
2019  72%Návrat čarodějnice
2020  69%Zimní čarodějnice

Kniha Tajemství čokoládovny je v

Právě čtených7x
Přečtených272x
Čtenářské výzvě67x
Doporučených17x
Knihotéce279x
Chystám se číst198x
Chci si koupit51x
dalších seznamech4x