Zahrada slibů a lží

Zahrada slibů a lží https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517210/bmid_zahrada-slibu-a-lzi-fJY-517210.jpg 4 74 15

Starožitnosti série

< 3. díl

Ve třetím díle série Starožitnosti se přeneseme do devatenáctého století, kde Xanthe zažije úžasná dobrodružství, zatímco se snaží jednou pro vždy zabránit svému nepříteli, Benediktu Fairfaxovi, aby ji nebo její milované ohrožoval. Poté, co se Fairfax objeví v její vlastní době a začne jí vyhrožovat, musí Xanthe zjistit, co má za lubem. Když během dražby objeví staré svatební šaty, které k ní zpívají, vše do sebe postupně začne zapadat. Zjistí, že šaty nepředstavují nechtěné rozptýlení, ale naopak ji volají tam, kde musí být, aby Fairfaxe zastavila a pomohla přitom nevinným lidem. Zároveň dělá velké pokroky ve svých schopnostech převracet čas a konečně se odhodlá svá tajemství sdílet i s dalšími lidmi, ne jen s místním hospodským Harleym. Avšak i Fairfax je teď mocnější než dříve a představuje pro ni i její blízké čím dál tím větší riziko. Kdo z nich nakonec zvítězí?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

The Garden of Promises and Lies , 2020


více info...

Přidat komentář

Svoja
13.04.2024 5 z 5

Tato série se moc hezky čte, už se těším na 4. díl.

mnohoknih
28.03.2024 2 z 5

Veliké, převeliké zklamání. S předchozími díly se to vůbec nedá srovnat. To bylo napětí, překvapení, čtivost ve vrcholné formě. Ale tohle? Xanthe neustále někomu říká, ať jí věří, že ví, co dělá. No, neví. Nebýt naprosto trapných náhod, tak se děj ani nepohne. Navíc své tajemství o tom, že je převracečka sdělí, jak matce, tak i trochu pod tlakem Liamovi. A co oni na to? Nic, pohoda. To je přeci naprosto běžná vlastnost. Každou myšlenku tu Xanthe přežvýká tak 5x až 8x. Opravdu to byl otravný a velmi nudný díl. Přečetla jsem jen proto, abych zjistila, zda ledová královna Liamovi něco dovolí. A ten konec? Trapné, okaté a vůbec tak nějak blbé i na oddychovku.


PéťaH.
05.02.2024 4 z 5

Další kniha ze série mě nezklamala. Vtáhla mě do děje a budu se těšit na další pokračování.

ydnac
17.01.2024 3 z 5

XANTHE OPĚT SLYŠÍ VOLÁNÍ.

Tentokrát k ní zpívají překrásné dobové svatební šaty a Xanthe je musí získat při jejich dražbě.
Musí vyslyšet jejich příběh nebo spíše vábení. Ví, že někdo potřebuje její pomoc!
Zároveň musí vyřešit, proč se Fairfax přenesl do její doby.
Začnou se dít nečekané nehody a Xanthe už nemůže čekat a musí opět cestovat do minulosti.
Na své tajemství už však není sama...

Celá tato série se nese v celkem poklidném duchu, přestože Xanthe se často ocitá v nebezpečí, víme, že všechno musí dobře dopadnout :-).
Myslela jsem, že tento díl je poslední, ale není a tak se budu těšit na další :-).

PeM
05.01.2024 4 z 5

Potřebuju pokračování! Hned teď! :-D

EmillyT
30.12.2023 4 z 5

Mám tuto sérii ráda, ale příběh se začíná místy opakovat, trochu to ve mě vyvolalo pocit, že si autorka neví rady, jak se posunout dál. Jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet v dalším díle.

Hakate
30.12.2023 4 z 5

Malinko slabší díl, alespoň, co se začátku týká. Děj se plynule rozjede až když se Xan s Liamem vydají zpět do minulosti plnit nový úkol. Děj se tak stává napínavým až do konce a samotný konec... Nemůžu se dočkat dalšího pokračování.

monika0181
19.12.2023 3 z 5

Řekla bych, že se čtením trápím. Každý další díl nepřináší nic objevného, co by dělalo nějakou nadstavbu příběhu. Čtu už jen ze setrvačnosti, že chci vědět, jak to dopadne (na výsledek musí ještě vyjít poslední díl).
Lze vyzdvihnout, že v momentě, kdy Xanthe vše prozradí Floře a vydá se do minulosti s Liamem, příběh zaujme, najde novou energii. Ale bohužel to nestačí na to, aby mě to pohltilo jako první díl.
Pocity jsou už dost rozporuplné, rozpačité, bez nadšení. Čtivé to je, ale už nenadchne a nepřekvapí.

chodícírohožka
13.12.2023 2 z 5

Série s prudce klesající úrovní. Zatímco první díl byl fajn a odpočinkový, druhý byl nezajímavý a přeplácaný a třetí otravný a nesmyslný. Připadá mi, že čím víc se autorka snaží dát nějaký řád a smysl cestování do minulosti a oné slavné převracečské společnosti, tím víc se do toho zamotává a vymýšlí pitomosti, které ani na několikátý pokus nedávají smysl. Kvůli tomu pokulhává děj, "placatí" postavy, příběh postrádá plynulost a uvěřitelnost a hlavní hrdinka hloupne. Jediné, co se na téhle knize opravdu povedlo, je její obálka, jinak pro mě byl tento díl tak zbytečný, jako Liamova role v něm.

klarka009
02.11.2023 4 z 5

I když se víceméně v každém dílu opakuje to samé, ještě mě to cestování časem neomrzelo. Xanthe vždy narazí na starožitnost, která k ní zpívá, přenese se v čase, aby dotyčnému pomohla a když má splněno vrátí se domů. Napsala jsem to hodně zjednodušeně a někomu to může přijít jako nuda, ale nuda to rozhodně není. Záporák je tu pěkný zmetek, který to Xanthe ani v nejmenším neulehčuje. Do toho vyplývají na povrch tajemství, která se její přítelkyně snaží utajit. A romantika, i když je velmi pozvolná, zde také nechybí. A konec? Díky tomu co se stane na konci, mám tolik otázek, že se dalšího dílu nemůžu dočkat! Věřím, že stejně jako si celá série získala mě, získá si i spoustu dalších čtenářů a čtenářek, kteří mají rádi cestování časem, historii nebo starožitnosti :)
3,5/5 *

babicka_amalka
28.10.2023 2 z 5

první díl byl fajn, druhý se dal... a třetí je už jen natahování stále stejného, nebavilo;
takže přestože má kniha otevřený konec, nejsem si úplně jistá, že si další díl raději nenechám ujít ve prospěch něčeho zajímavějšího;

veronika4937
20.10.2023 5 z 5

Jsem moc ráda, že ani třetí pokračování mě nezklamalo. I když je pokaždé příběh do jisté míry stejný - objevení zpívajícího předmětu, cesta do minulosti, splnění mise a návrat zpět, stejně mě to pokaždé baví. Líbí se mi, jak už Xanthe nemá z cestování hrůzu a naopak si ho začíná užívat. Pořád mám trochu problém s její matkou Florou, ta je mi prostě nesympatická, ale to je čistě můj osobní problém :-).

Martule44
14.10.2023 3 z 5

Byla jsem s knihou spokojená. Pravda je, že to nepřineslo nic závratně nového,při čtení už je jasně dané, kterým směrem se bude vše vyvíjet ...ale zároveň jsem tušila,že se objeví něco, co zanechá příběh otevřený.... Takže si opět budeme muset počkat, s čím autorka přijde :-)

Jaymay
14.10.2023 2 z 5

(SPOILER) Tahle série jde od desíti k pěti. S koncem Samuela skončil i příběh. První díl jsem hltala, druhý byl průměr a třetí nejsem schopna dočíst a to z více důvodů. Je to nuda, autorka opakuje stále stejné fráze, postavy mají stále stejné chování, nijak se příběh nevyvíjí,nikam se to neposouvá. Hlavní hrdinka se točí v kruhu jednoho a téhož problému, její matka je čím dál tím víc otravná, hlavní zaporák je k smíchu a i ten malý zbytek postav je nezajímavý. Při čtení mi došlo, že je mi vlastně jedno, jak to dopadne. Nevím, zdali to někdy dočtu. PS. Na neustále se opakující výrazy "zlato, bejby a miláčku" jsem už vyloženě alergická. Kdo četl, ví...

evineckY
06.10.2023 5 z 5

Tato série se mi nemůže omrzet, protože každičký díl
se odehrává v jiné době a čase. Příběhy jsou naučné
i napínavé a konec tohoto je strašný!
Já potřebuji pokračování !!!