M.B. M.B. komentáře u knih

☰ menu

Sedmé nebe Sedmé nebe Adriana Michálková

Musím říct, ač strašně nerada, že se původní kouzlo série někam vytratilo :(( Nechci opakovat co už bylo řečeno, ale nová Ellie mi také nesedla, a Kassiela bylo zoufale málo. Zajímalo by mě, jestli se v tom nové čtenářky série, trochu neztrácí. Kdybych neznala celý příběh, tak by mě ten vztah Ellie a Adama nedával vůbec smysl (a trochu i popravdě štval )... Jediná naděje, že to další díly snad vylepší. A já si jdu spravit chuť původní knihou, které dávám 5 hvězdiček. Nové Nebeské řece bych dala pouze 3.

29.05.2022 5 z 5


Navěky Navěky Adriana River (p)

Kniha, která se zakryje do srdce i mysli.
Přestože Adam není můj oblíbenec (navěky budu prostě team Kassiel:)), tak jsem si tuto sondu do jeho života moc užila. Nejúžasnější bylo, že jsme se konečně dozvěděli jak to vše bylo a jak to chodilo na nebi. Budou mi všichni taaaaaak chybět :(
Jediná pidipřipomínka - vážně se říkalo ve středověku sorry? :D

05.08.2020 5 z 5


Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

Moc hezký příběh vznikající lásky. Byla to příjemná změna oproti některým jiným knihám tohoto žánru. Neotřelý svět čarodějnic v těžko zařaditelné době. Lou mi trošku připomínala Aelin od SJM díky své prořízlé puse :) Ze začátku jsem měla problém se do knihy začíst, ale pak se už nešlo odtrhnout. Ikdyž kdyby byla kratší, asi by to knize nevadilo. Občas mi to přišlo zbytečně natahované.
Co se mi hodně nelíbilo - překlepy a nepřelozené francouzské názvy. To jsem tedy nepochopila. Bylo to dost rušivé.
Jinak romantika podle mého gusta. Kdo by to nechtěl zažít, že? ;)

05.08.2020 5 z 5


Nesnáším tě Nesnáším tě Vi Keeland

Také jsem od knihy čekala asi víc. Přišlo mi to celkem nudné :) ale zas tak špatné to nebylo no... 3,5 hvězdičky

08.06.2020 4 z 5


Ukradený polibek Ukradený polibek L. J. Shen

Můj šálek kávy to tedy nebyl. Na můj vkus byl Wolf až moc velký hajzlík. Nejsem si jistá, jestli jsem mu ten jeho obrat věřila. Hodnotím 3,5 hvězdičky.

08.06.2020 4 z 5


Soudný den Soudný den Adriana Michálková

Kniha, která vás vcucne, pak sežvejkané vyplivne, aby vás nakonec nechala prostoupit léčivým světlem ❤️. Jenom těžko se mi bude loučit se světem, který Adrianka vytvořila. Všechna čest, opravdu vše bylo promyšlené už od prvního dílu, který jdu znovu číst, protože ten absťák se prostě nedá vydržet :-D. Adrianko, také moc prosím za ještě jeden dodatečný pidi díl :-) ❤️ a děkujeme za úžasně rychlé vydání posledních dvou dílů.

20.11.2019 5 z 5


Dítě Bridget Jonesové Dítě Bridget Jonesové Helen Fielding

Bohužel to nemělo šťávu a vtip prvních dvou dílů. Často jsem nechápala chování některých, i vedlejších, postav. Připadalo mi to jako pokusy o vtip za každou cenu. Z kouzla a osobnosti Bridget zbyly jen střípky... Škoda :(

16.10.2019 3 z 5


Inferno Inferno Adriana Michálková

Úžasné... Jako vždy ❤️. Příběh se konečně pořádně rozvinul a dovídáme se tak větší část toho, jak vše začalo. Trochu mi přišlo, že se opakují některá slovní spojení a je pořád omíláno Adamovo rebelanství. Ale to je jen malililinkatý detail, který hravě převálcuje krásný příběh, úžasná fantazie a ještě úžasnější Kassiel & Ellie. Adrianko, děkujeme ❤️

27.09.2019 5 z 5


Obsidio Obsidio Amie Kaufman

Úžasná jízda a super zakončení série. Neskutečně mě to oproti druhému dílu bavilo. Je pravda, že třetímu páru není dáno moc prostoru, ale aspoň tam jsou tak nějak všichni. I Spiro mě bavil :)

27.09.2019 5 z 5


Království popela Království popela Sarah J. Maas

Skvělé počtení, které má spád. Člověk se nemůže od knihy odtrhnout, jak je napínavá. Sice jsem též některé pasáže přeskakovala, protože mě nebavily a chtěla jsem už znát konec :) Nejzajímavější mi přišla dvojice Manon & Dorian. Jejich dějové linky byly napínavé a skvěle vymyšlené. Ikdyž konec Manon... Ach Manon... Ještě Elide a Lorcan se mi dostali pod kůži. Vysloveně mě nebavili Chaol & Yrene, Aedion & Lysandra. Těch naštvaných párů už prostě bylo moc. Jinak atmosféra nadcházející bitvy byla tíživá a skvěle vykreslená. Mínusy - málo Aelin, hlavně jak se vyrovnala s mučením Maeve i s konečným důsledkem (nechci spoilerovat). Zasloužila by si lepší psychologii postavy a ještě jednu samostatnou novelu o nich s Jeřábem. Pak Erawan... Přišel mi až moc jako člověk a málo hrůzostrašný. Mohlo to vygradovat lépe, na to, jakou vypouštěl celou sérii atmosféru strachu. Přesto všechno dávám plnou palbu.. Protože musím a přečetla jsem jedním dechem. A to se počítá, když máte dvě malé děti :D

09.08.2019 5 z 5


Očistec Očistec Adriana Michálková

Jedním slovem nádhera. Miluju tuhle andělskou sérii. Konečně byl odhalen důvod výjimečnosti Ellie a děj se posunul zase o něco dále. Popravdě jsem tento posun nečekala a tleskám autorce. Chytře vymyšleno. Potřebuju nutně další díl :)

28.06.2019 5 z 5


Znovuzrozený milenec Znovuzrozený milenec J. R. Ward (p)

Pro mě osobně nejlepší příběh. K sérii jsem se vrátila po několika letech, protože už jsem to dále nemohla číst - připadalo mi to na jedno brdo a moře sexu :) . Ale příběh Thora měl hloubku, obzvlášť pro toho, kdo někoho ztratil...krásný a uvěřitelný příběh. Kupodivu i ostatní dějové linky byly moc zajímavé. Asi vezmu Bratrstvo opět na milost :)

29.04.2019 5 z 5


Mechanická princezna Mechanická princezna Cassandra Clare (p)

Váhám nad hodnocením...nebýt epilogu, dala bych pět hvězd. Přidávám se k těm, kteří budou předstírat neexistenci epilogu. Jinak tleskám autorce. Kniha mě úplně emocionálně rozložila :)

SPOILER:
Myslím, že linka s Jemem nebyla šťastně vedená, jeho konec měl být definitivní.

17.04.2017 4 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Hezký návrat do světa HP. Přesto mi tam vadily jisté nedotaženosti a chyběla mi i preciznost psaní JKR. Už jenom kvůli Snapovi a z nostalgie dávám čtyři :-) Harry Potter. Always.

19.03.2017 4 z 5


Neohlížej se Neohlížej se Jennifer L. Armentrout

Knížka byla velmi napínavá, těžko se od ní odtrhávalo (ale musela jsem :-)). Jde o jiný styl než jsem u J.Lynn zvyklá, trošku mi to připomínalo Zmizelé dívky a Chvíle před koncem. Mrzí mě ten nerozpracovaný, zrychlený konec, popravdě mi to pokazilo celé čtení. Chybělo vysvětlení motivů (Samantha a Del) i vztahů (Samantha a Cassie). Taky je trochu škoda, že nebyl větší posun ve vztahu s Carsonem. 3,5*

29.08.2016 4 z 5


Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Wau! Takhle moc mě nechytla kniha pěkně dlouhou dobu. Série má co se kvalit týče vzestupnou tendenci - první díl byl fajn, ale tenhle mě posadil ma zadek :-). Ani mi nepřijde, že by měla být kniha zařazena do YA žánru, spíš bych ji označila jako rovnocennou fantasy knihu. Je napínavá, temná a propracovaná do detailu. Je fajn, že v tomto díle šel románek stranou a soustředí se na Celeaninu minulost a psychiku. Budu netrpělivě vyhlížet další díl!

25.08.2016 5 z 5


Boj o trůn Boj o trůn Amanda Hocking

Pro mě osobně nejlepší díl celé série. Ani mi nevadil přeslazený konec. Popravdě jsem nečekala, že to skončí tak, jak skončilo. Za to autorce přisuzuju body navíc. Ráda se ke knížce někdy vrátím.

18.02.2016 5 z 5


První První Kiera Cass

Nebylo to špatné, ale za mě průměr. Celou knihu se tam nic moc neděje a vše je odbyto na posledních 30 stránkách. Vlastně ani nevíme, jak bude vše vyřešeno. Hlavně, že to skončí, tak jak skončí. Kniha klouže po povrchu. Ale tak co, je to hlavně pohádka...

25.01.2016 3 z 5


Seznam tajných přání Seznam tajných přání Lori Nelson Spielman

Kniha se mi moc líbila, ale vadilo mi, že klouzala dost po povrchu. Byla načata spousta témat a životních událostí, ale nikdy se k nim autorka nevrátila. Všechno běželo hladce a bez problémů ke zdárnému konci. Jak někdo již psal, vše šlo Brett až moc snadno na ruku...Myslím, že život takový není. Ale jako milá oddychovka to zafungovalo báječně.

20.08.2015 5 z 5


Solitaire Solitaire Alice Oseman

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Kniha je opravdu zvláštní. Pochopit Tori je někdy obtížné i děj je občas moc vykonstruovaný až krkolomný. Do půlky knihy jsem si myslela, že určitá postava je jen výplodem Toriiny představivosti :) Přes tuto zvláštnost jsem si knihu určitým způsobem zamilovala. Toriiny pocity i uvažování jsou mi blízké nebo povědomé. Ke konci kniha trochu ztrácí tempo, ale za tu atmosféru dávám čtyři...

29.04.2015 4 z 5