Sedmé nebe

Sedmé nebe https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356341/bmid_sedme-nebe-0rD-356341.jpg 4 228 126

Sedmé nebe série

1. díl >

Co když je svět, ve kterém žijeme úplně jiný? Co když před námi skrývá temná a děsivá tajemství? Co když kolem nás žijí jedinci, kteří do našeho světa nepatří a byli do něj vyhoštěni za svá provinění? Co když žijeme ve světě, kde si padlí andělé odpykávají své tresty a bojují o své duše? Co když se věčný boj mezi nebem a peklem odehrává i na Zemi? Před osmnáctiletou Elaine Riversovou se odkryje střežená opona a ona uzří svět takový, jaký skutečně je. Dostane se do smrtelného nebezpečí, ale po celou dobu je tu někdo, kdo ji neúnavně ochraňuje. Její strážný anděl Kassiel, jeden ze sedmi nejvyšších archandělů. Jedná se o první díl love story fantasy ságy, která je prosycená nečekanými zvraty, napětím, propracovanými charakteristikami, tajemnými zákoutími a strhujícími rozuzleními. Nic nemusí být takové, jaké se na první pohled může zdát. Hloubka příběhu je mnohem spletitější a složitější a její odtajnění se dozvíte v dalších dílech.... celý text

Žánr:
Literatura česká , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: ekniha , Má kniha.cz
Originální název:

Sedmé nebe , 2017


více info...

ivka7708
ivka7708
10.03.2024 4 z 5

Táto kniha sa mi hodnotí dosť ťažko. V prvom rade si nemyslím, že by bola vhodná už od 13 rokov ako je prezentovaná. Nie žeby tam bol nevhodný obsah, skôr mi príde, že je dosť náročná na čítanie. Striedajú sa pasáže, kedy sa jedná o klasický príbeh, ktorý sa číta dobre a potom sú tam akoby (rádoby) filozofické úvahy hlavnej hrdinky o láske, vytrvalosti a odhodlaní. Tieto časti mi prišli zbytočne časté a zdĺhavé. Druhá vec, ktorá mi vadila bol čiastočne štýl písania. Každú chvíľu sa tam niekto "kosil smíchem", "posekal od smíchu", "odpálil" a podobné štylizácie. Nielenže mi tie situácie neprišli ani extra vtipné, ale hlavne sa to často opakovalo. A to nehovorím o rôznych narážkach na pesničky, osoby alebo miesta ktoré viac miatli než by dodávali knihe na realičnosti.
Ďalej je kniha plná informácií o anjeloch a systéme ako fungujú. Pri prvom čítaní je to dosť zahlcujúce a ťažko stráviteľné. Aj preto som knihu čítala asi mesiac v menších dávkach. Nechytila ma hneď na začiatku tak, aby som ju prečítala jedným dychom.
Na druhej strane sa v celej knihe postupne objavujú vodítka k odhaleniu motívov správania jednotlivých postáv. Na konci sa dosť veľa vecí objasní ale aj tak ostáva ešte veľký priestor pre ďalšie knihy. Vyzerá to na dosť prepracovaný svet a dobre vymyslené vzťahy postáv kde nám autorka servíruje po častiach príbeh, ktorý siaha očividne hlboko do minulosti. Posledná štvrtina knihy už bola dosť nadupaná a úplne zmenila môj pohľad na knihu ako celok, a preto som musela svoje hodnotenie zdvihnúť skoro o 2 hviezdičky. Počkám si na ďalší diel a uvidím ako sa bude séria vyvíjať.

Artep071
Artep071
08.02.2024 5 z 5

Vůbec jsem si nepřečetla o čem kniha je, takže jsem byla vážně překvapená jak se průběžně odkrýval celý příběh. Bylo to vtipné a vlastně i napínavé. Těším se na pokračování. :) doufám že si to udrží sarkasmus a humor.


Dani3
Dani3
25.12.2022 5 z 5

(SPOILER) Na začátku to vypadalo na klasickou lovestory ze střední školy, ale postupem času se z toho vyklubalo něco víc.
Adam je výrazná postava, proto mě překvapilo, že on nepatří do ústřední dvojice. Jeho chování mi přišlo občas přes čáru, vzhledem k tomu kolik mu je let.

zdenka56033
zdenka56033
18.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Musím souhlasit, že kniha má své malé ,,mušky".
Ze začátku mi přišla jako průměrná tuctová YA ( už dávno nejsem cílová skupina, ale tyto knihy mám ráda ). Zhruba od třetiny jsem se do ní tak zažrala, že jsem se nemohla odtrhnout - a to doslova, hlavně konec
( posledních 100 stránek... přece teď neodložím...no dočetla jsem v pět ráno :))
U očistce jsem začátek probrečela, ale přišel mi trochu slabší.
Pokud milujete Adamovy hlášky, tak Inferno vás odrovná... ( ,,Nadávat někomu je tak dětinské, chovej se dospěle a přejeď mě autem."...
"Takový cvoky jsem už párkrát potkal a jednomu jsem dal přes hubu, protože mi tím psychopatickým jančením narušoval moji těžce vybudovanou duševní rovnováhu, kterou by mi záviděli i buddhističtí mniši a nanebevzatí mistři.“
Chtě nechtě jsem vyprskla smíchy. „Zřejmě to byla tvá těžce vybudo-vaná duševní rovnováha, která mu dala přes hubu.“) Nenašla jsem knihu, která by víc cloumala mými emocemi ze strany na stranu. Doslova jsem celou knihu prořvala - chvíli smutkem, chvíli smíchy.
Mrzí mě, že jsem zatím nesehnala Navěky

Jeninas
Jeninas
05.08.2022 4 z 5

Při upgradované četbě tohoto příběhu mě překvapilo, že nezmizely některé pravopisné chyby a špatně používaná slova, např. "Adamovo strhané(!) vzezření dnes prorokovalo(!), že buď přišel z nucených prací...". Rušily mě zkrácené části - autorka je smazala, ale nedokázala se jich vzdát úplně (zmínka o uctění památky rodičů, o Jamiem). Proč byla zničena ta úžasná hláška o schodech do nebe?! Napínavým kapitolám chybí napětí (zejména demolice kostela se fakt dala napsat lépe), ale v tom hodnota téhle knihy netkví. Hlavní je myšlenka nejít s davem, změnit svět. Četlo se mi dobře. Jednak už jsem věděla, proč je Adam ztrhaný a dokázala jsem tedy ocenit hromadu náznaků linoucích se dějem, jednak knize některé změny prospěly. Elaine je pořád holka, která přišla o iluze a zoufale je postrádá. Adam je stále citlivý kluk, který kolem sebe zoufale kope. Zato Kassiel je zpočátku naštvaný a nevrhá se na svoji svěřenkyni tolik ochotně, což dává mnohem větší smysl! Takže za mě je Nebeská řeka v mnohém lepší, ale nakladatelství mě zklamalo tím, že autorce ještě trochu víc nepomohlo.

/// Má recenze na Sedmé nebe:
"Ten kopec je horší než šlapat schody do nebe. Nahoře je stejně úplný hovno." Adriana Michálková má velký talent. Dokázala mi to na straně 120, kdy jsem očekáváním nemohla dýchat a za poslední tečkou se usmívala jako idiot. V tu chvíli jsem byla vtažena dovnitř a věděla jsem, že už nemůžu couvnout. Uvěřila jsem všemu a věřila jsem ve všechny. A teď chci poznat Kassiela tak nějak víc, protože nevěřím, že stejně jako Adam nemá v hlavě pěknou řádku osobních démonů. Potřebuji zjistit, zda je má teorie o Ellie správná a moc se těším na další porci Adamových trefných hlášek! Knihu se snažím chápat jako přípravu na TO hlavní. Snad tím skutečně je, protože zejména úvodní pasáže jsou neúnosně zdlouhavé. Ačkoliv se mi líbilo, že jsem Adama poznala dříve než Kassiela, doporučila bych úvod nemilosrdně proškrtat. Knize by celkově prospěla úprava dynamiky děje a samozřejmě pořádná korektura - jak stylistická, tak gramatická (nejvíce mě rušilo nesprávné skloňování). Chybí hromada redakční péče, která dělá knihu jako celek, proto nemůžu dát víc než 4 hvězdy. Na druhou stranu, vločky teď znamenají víc než hvězdy...

Bryel
Bryel
04.08.2022 5 z 5

Sedmé nebe je překrásně napsaný příběh s barvitými popisy, plný asociací, který se čte sám. Takhle citlivý a něžný vztah, jako je mezi Ellie a Kassielem, jsem snad nikdy nečetla. Krásné, dojemné, plné citu. Ani mi nevadilo, že v prvním dílu není tolik akce a zvědavě se vrhám na pokračování.

Kiuska
Kiuska
20.07.2022 5 z 5

Vyjádření k prvnímu vydání:
ÚŽASNÉ!!! MILUJI TO!!! Příběh je tak nabitý vším, co od pořádné knihy chcete. Tolik myšlenek, pocitů, neuvěřitelné poslání.

Každopádně se tu vyjadřuji tak nějak ke všem dílům. :-)

Zaprvé... Jasně, základ mi přijde jak přes kopírák s Pádem (Lauren Kate), normálně mi to vadí a vraždila bych za to, ale tady vše odpouštím... Je to nádherně napsané, spisovatelka opravdu ví, jak užít náš rodný jazyk, aby to znělo tak krásně. Epilog prvního dílu mě tak rozsekal, že jsme na něj myslela ještě dlouho. Nádherně napsané.

Každopádně je to nádherný, čistý příběh plný lásky, přátelství, tajemství, nebezpečí... Přestože to je poměrně dlouhé, přečetla jsem to jedním dechem. Ellie je sice běžná hrdinka, která se postupně vše dozvídá, trochu naivní, všichni ji musí chránit. ALE... Adam je pro mě jedna z nejlepších postav YA fantasy, v dalších dílech ho milujete víc a víc. Srší nebezpečím, vtipem, sarkasmem, a přestože je silně nalomený, pořád ví, co je dobro. A Kassiel... Asi to bude znít pateticky a divně, ale on je tak čistá duše, s dalším dílem a sebeobětováním jsem ho obdivovala stále víc. Úžasné postavy tam jsou všechny.

Série je hlavně úžasným poselstvím o dobru, přátelství, oddanosti a hlavně o tom, jak my lidi nyní žijeme a hrneme se do vlastní záhuby. Plno filosofických myšlenek, které mi opravdu mluvily z duše.

Úplně nezvládám vypsat svoje pocity, to prostě musíte zažít, každopádně už dlouho se mi nestalo, že bych se u knížky tak smála a byla frustrovaná zároveň. Emocemi nabité...

Veeria
Veeria
05.07.2022 5 z 5

Nabíječka pro duši.
Dar.

Milá Adrianko River:
Mám Vás moc ráda. Jsem Vaše velká fanynka. Ságu Sedmé nebe miluji. Miluji Vaše knihy. Jsem tak šťastná a vděčná, že se ke mně Vaše tvorba dostala. Je výjimečná - stejně jako Vy. Vaše práce má smysl.
Jsem s Vámi. Věřím Vám. Díky Vám je svět krásnější.

Dáváte mi křídla. Létat nad Zemí. Vznášet se ve svém vnitřním světě. Odletět od svých problémů a starostí. Zvednout ze ze země, když jsem na dně. Křídla, která mě obejmou a utěší. Křídla, která pohladí.

Tyto postavy se mi zaryly do srdce. Tento příběh se otiskl do mé duše. Nosím si vás hrdě s sebou. Mé spřízněné duše.

Milé nakladatelství Fragment:
Máte moje velké poděkování. Ze srdce děkuji, že jste vložili do tohoto příběhu důvěru. Že díky Vám může kniha obohatit životy co nejvíce čtenářů a čtenářek. Cesta, která je obohacující pro všechny.

Vše se děje z nějakého důvodu.

Těším se na pokračování. :-)

S vděčností a láskou

Veronika

moonula
moonula
26.06.2022 2 z 5

Knihu jsem si koupila hlavně ze zvědavosti. Sága sedmé nebe byla fakt mimořádná a proto jsem čekala na to "wow !" z nově propracované knihy. Bohužel to nenastalo. Původní verze je daleko lepší a krásnější hlavně v popisu děje. Tady v té nové spoustu věcí chybělo a čtení bylo více než nudné. Po přečtení se k ní určitě vracet nebudu. Začala jsem opět číst původní knihu sedmé nebe a teď si to teprve pořádně vychutnávám. Kdo dříve nečetl, nepochopí a tato verze mu jistě vadit nebude. Mně vadila a to opravdu hodně.

Pavlinalebu
Pavlinalebu
07.06.2022 5 z 5

Už se Vám někdy stalo, že Vás někdo srovnával například se starším sourozencem? Jaký jste z toho měli pocit? Já tedy moc dobrý ne. Proto prosím nedělejte tohle ani knihám, neboť sága Sedmé nebe si to nezaslouží.

Co si naopak zaslouží je Váš zájem o tento úžasný příběh. Příběh Ellie, Kassiela a věčného rebelanta Adama.

Nebeská řeka jsem z toho paf, je až neuvěřitelné jak se opět Adri povedlo mě vtáhnout do děje, kniha se čte sama a sakra chci víc, jsem nedočkavá a vyhlížím další díl!

A proč si přečíst právě tuhle knihu? Protože
to nejdůležitější zůstává a to je LÁSKA️

Adri, veliké děkuji a bojuj, má to smysl.

MartinaMariana
MartinaMariana
30.05.2022 5 z 5

Nádhera, slzím dojetím. Děkuji, že jsem se znovu mohla vrátit do nezapomenutelného příběhu Ellie, Adama a Kassiela. Nemám důvod otravně srovnávat s původní knihou a fixovat se na ni. Za mě se nová verze vydařila na plné čáře. Zas tak moc obměn v ní nebylo, naopak mi děj přišel ještě čtivější a záživnější.
Moc se těším na další díl a přeji milované sáze Sedmé nebe plno nových čtenářů. Opravdu si je zaslouží.

M.B.
M.B.
29.05.2022 5 z 5

Musím říct, ač strašně nerada, že se původní kouzlo série někam vytratilo :(( Nechci opakovat co už bylo řečeno, ale nová Ellie mi také nesedla, a Kassiela bylo zoufale málo. Zajímalo by mě, jestli se v tom nové čtenářky série, trochu neztrácí. Kdybych neznala celý příběh, tak by mě ten vztah Ellie a Adama nedával vůbec smysl (a trochu i popravdě štval )... Jediná naděje, že to další díly snad vylepší. A já si jdu spravit chuť původní knihou, které dávám 5 hvězdiček. Nové Nebeské řece bych dala pouze 3.

Anavil
Anavil
26.05.2022 1 z 5

Sága Sedmé nebe mě nadchla. Příběh byl krásný, čtivý a chytil mě za srdce.

"Vylepšená" kniha Nebeská řeka je spíše pro ty, kteří ságu nečetli a tudíž nemůžou oba příběhy srovnávat. Protože mě Nebeská řeka nezaujala, hodně dobrého z původní knihy chybí (miluji první verzi a tu romantickou linku v ní) a celkově je to popsáno "kostrbatě" a celkem zmateně, nebavilo mě to. Také je přidáno mnoho rádoby vtipných hlášek, ale mě nepobavily, spíš mi to přišlo trapné.

Takže sága Sedmé nebe 5 hvězd, knihy jsou promyšlené a dokonalé - ale "vylepšená" Nebeská řeka pouze 2 hvězdy. Kniha je dle mě zbytečná a autorka by udělala lépe, kdyby sepsala úplně nový příběh.

DreamerX9
DreamerX9
22.05.2022 4 z 5

Kniha mi opět připomněla tu světelnou krásu kterou jsem prožívala s predchozi sérii. Andělé jako bytosti světla a nádherně vykreslený svět. Tahle kniha byla skutečně andelskym pohlazením po duši a přeji autorce aby se stejným duchem psala i dál. Na další díly se rozhodne těším. Zároveň oceňuji že ačkoliv andělé nejsou až tak nic originálního autorka přinesla z nebes neco nového.

Sun7
Sun7
17.05.2022 5 z 5

Přečteno jedním dechem. Sága Sedmé nebe se u čtenářek stala srdcovou záležitostí, ba přímo kultem, a nyní tu máme novou, přepracovanou verzi.

Taky budu srovnávat s původní verzí, ovšem z pohledu dospělé ženské. :-)
Za prvé mé uznání autorce, která si na tom ději setsakramentsky mákla. Sleduju ji na fb, takže vím, že se musela vlézt do nějakého počtu normostran a že musela spoustu věcí smazat a tím pádem i obměnit. Tipla bych si, že děj byl nuceně zkrácený snad o polovinu. A to je teda mazec. Nicméně si s tím zvládla pohrát a vyrazit z toho limitu maximum.
Mohu jednoznačně říct, že nová verze je svižnější, promyšlenější, napínavější, smysluplnější a že je v ní i víc akce. Mnohé pasáže se smazaly, ale zato je nahradily jiné a ty jsou skvělé! Nadchly mě. Ze scény s Adamem a Ellie v šachtě pod kostelem mi běhal mráz po zádech. To samé z pasáže v metru, to ve mně až hrkla dušička.
Celé je to takové víc akčnější a napínavější, děj se netáhne a nenudí, oproti předchozí verzi v něm nejsou žádné zbytečnosti a pěkně to odsýpá.
Obměněná dějová linka s Kassielem taky dává větší smysl. Sice už to není taková přeslazená hubičkárna jako předtím, ale takhle to působí mnohem víc reálně. Za mě tedy, když už se muselo něco smazat, vyřešilo se to velmi elegantně a chytře.

I Elaine se nám změnila. Už není tak naivní a laxní, nevleče se dějem jako vedlejší postava a jedná s bystrými úsudky sama za sebe. Za to tleskám. Tahle Elaine nečeká na Kassiela, prince na bílém koni, až ji zachrání, a vrhá se do všeho po hlavě. Jak se píše v knize - Kdo čeká na zázraky, se jich nedočká. Musí si je stvořit.
Tahle myšlenka se mi moc líbí. Celá ta proměna Elaine je úžasná. Jakoby potřebovala dozrát, aby nám předala, že se máme spoléhat jen sami na sebe, protože to za nás nikdo jiný neudělá. Ale ono je pro někoho asi přeci jen snazší snít s otevřenýma očima a čekat na toho prince na bílém koni, který vše zařídí. :-)
Co se týče mužských postav, úžasňáků Kassiela a Adama, tam se nic nezměnilo. Ono ani nebylo co, byli vyšperkovaní už v původní verzi a čtenářky si je ihned zamilovaly. Možná se jen trošku víc zatlačilo na pilu, aby byli vůči Elaine více obezřetní. Což by měli a to bylo splněno. Co mě osobně ještě baví, je autorčin smysl pro humor. Máte dramatický, napínavý, někdy až strašidelný děj a o pár stránek později se řechtáte jako kobyly. To prostě bodne a je to super.

Já bych tedy nevytkla vůbec nic. Krásný, dojemný, tajemný, ale i humorný promyšleně sepsaný příběh s akcí a napětím, až vám vstávají chlupy na rukách. Co víc chceme? Teď jsem knihu půjčila kamarádce (45let), která je z ní unešená. Doufáme v druhý díl a doporučujeme Nebeskou řeku všem věkovým kategoriím, protože ač je zaškatulkovaná jako young adult, nám zralým ženským toho předá možná ještě víc. ;-)

barbb8k
barbb8k
16.05.2022 3 z 5

Kdo mě zná, ví, že série Sedmé nebe je moje srdeční záležitost, že na ni nedám a můžu ji číst stále dokola. Tak samozřejmě, že jak jsem se dozvěděla, že Adri knihu přepisuje a vydá ji u Fragmentu, jsem ji musela mít, takže jsem si ji koupila a začala číst...

První den jsem přečetla jen padesát stránek, protože jsem se do knihy nedokázala začíst. Také mi připadalo zvláštní, že přejmenovala jednu postavu, přestože k tomu v ději vlastně nebyl žádný důvod. Ale nevadí. Zatím se mi to i líbilo.
Druhý den jsem se dostala na okolo sto padesátou stranu. Konečně se tu něco začalo dít, ale prostě ne... Postavy byly zvláštní, kniha celkově osekaná, spousta důležitých částí ze Sedmého nebe chybělo...
Třetí den jsem to dočetla do konce. Nemohla jsem tomu uvěřit... Ten konec... V podstatě druhý díl bude první, akorát podruhé... No nic...

Hlavní věc, která mi nesedla, je ta, že romantická linka nedostala vůbec žádný prostor. Miluju tě, si vyměnili na poslední straně... Což na to, že Sedmé nebe byla plně romantická kniha hlavně o jejich vztahu, mi připadalo... Zvláštní...
Tak stejně postavy. Ano, Elain už není ta naivní hrdinka, ale toto mi připadá... Já nevím... Prostě mi nesedla.
Kassiel... Já si ho nechci takto ničit! Začalo mi ale připadat, že Ellie jako takovou nechce... (Kdo četl originální sérii, ví, o Kom mluvím, koho chce.)
Zato Adam. Můj milovaný Adámek... Ten se vůbec nezměnil. Pořád zůstal stejně úžasný jako dřív.


KDYBYCH JI NESROVNÁVALA S MÝM SEDMÝM NEBEM, TAK BY BYLA MOC FAJN, DALA BYCH TAK 3,5/5, ALE TAKTO...
Tuto knihu doporučuji spíše těm, kteří originální sérii nečetli, protože si knihu takto užijete opravdu více.


Kdybych ji nesrovnávala s mým Sedmým nebem, tak by byla asi fajn, ale takto...
2,5/5⭐

evineckY
evineckY
20.04.2022 5 z 5

Tak tohle patří mezi moje TOP série o andělech !!!
Další moje oblíbená česká spisovatelka.
Doporučuji si přečíst i poděkování - krásné...

Kassiel se maličko pousmál. „Jsem si jistý, že jsi v Sedmém nebi
už byla. Ostatně tak jako každá duše před narozením.“
Posadila jsem se tak rychle, jako bych prožila zmrtvýchvstání. „Cože?“
„Co sis o tom přečetla na internetu?“ Nepřestával se usmívat. To
on mě odkázal na to, abych si o něm našla informace na internetu a
sám mi takřka nic neprozradil.
Horečnatě jsem přemýšlela, co se tam o Kassielovi a Sedmém nebi
psalo, ale problém byl v tom, že jsem z těch informací byla tak vypleskaná, že jsem si teď vybavovala jen to, jak jsem na Melanii vypískla, že je Kassiel jako celebrita. Větší blbost jsem si opravdu zapamatovat nemohla. „Psalo se tam, že vládneš Sedmému nebi Ara… cosi…“„Araboth,“ potlačil uchechtnutí. „A dál?“
„Které je sídlem Boha a nenarozených lidských duší, kde se nachází veškerá dokonalost,“ pronesla jsem to jako dávno zapomenutou
básničku. „To, že sdílíš obývák s Bohem, zkusím pominout…“
Než jsem tu myšlenku stačila doříct, Kassiel zaburácel smíchy a
rozhodil u toho ruce tak vehementně, že se pod námi zatřásla postel.
„S takovou mě nikdy neuspíš,“ rýpla jsem si do něj.
Lehl si na bok a opřel si hlavu o ruku. „To by se mi stejně i tak
nepodařilo. Jsi ten nejtvrdohlavější člověk, jakého znám.“
Nechala jsem jeho verdikty vyznít do ztracena a rozechvěle se na
něj podívala. „Chtěl jsi mi naznačit, že ses staral i o moji duši?“
Kassiel se na mě mile usmál, přejel mi hřbety prstů po holé paži,
zamyšleně se na ni podíval a přiznal: „Hm, a dokonce jsem jí vybral i tělo.“

My všichni jsme bojovníci nebes…

Vee064
Vee064
26.11.2021

Tak tohle se povedlo. Četla jsem docela dost knih z prostředí andělů a musím říct že tato kniha se zapíše mezi mé oblíbené. Začátek byl sice trošičku pomalejší ale pak se to začíná dobře rozjíždět.

petulik330
petulik330
12.10.2021

Velmi dobře napsaný fantasy román o andělech i těch padlích a jejich potomcích, lásce a tajemství.
Kniha od začátku dávala znát napínavost a čtivost, což se také potvrdilo.

lenka7679
lenka7679
02.04.2021 5 z 5

Páni. Prvních cca 20 stránek jsem se nechytala, říkala jsem si, že poslední dobou nemám moc štěstí na dobré příběhy a i když většinou hodnotím až po více stránkách, chtěla jsem knihu odložit. Naštěstí jsem se nevzdala a jsem neskutečně ráda. Příběh mě pohltil a vtáhl. Naprosto skvěle napsáno. A jelikož v popisu není žádný spoiler, ani já ho nebudu dávat a jen napíši, všem milovníkům románů a fantasy doporučuji.