Mechanická princezna přehled

Mechanická princezna
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248651/bmid_mechanicka-princezna-W3b-248651.jpg 5 1155 1155

Pekelné stroje série

< 3. díl

Nad londýnským Institutem se stahují mračna. Mortmain připravuje útok na lovce stínů; chce je zničit pomocí pekelných strojů, armády nelítostných mechanických bytostí. Na dokončení svého plánu potřebuje už jen jedno: Tessu Grayovou. Lovci stínů se snaží vypátrat Mortmaina dřív, než armádu vyšle do útoku. Když však Mortmain Tessu unese, Jem a Will, kteří si oba dělají nároky na její srdce a lásku, jsou ochotní udělat cokoliv pro její záchranu. Tessa si uvědomuje, že jediný, kdo jí může pomoci, je ona sama. Ale dokáže se jedno obyčejné děvče postavit celé armádě pekelných strojů?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Clockwork Princess , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mechanická princezna. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (200)

Lia1423
16.07.2024 5 z 5

Už je to několik dní, co jsem dočetla tuto skvělou a originální sérii a při pomyšlení na ni cítím smutek. Neskutečný smutek z toho, že je konec a že až otevřu nějakou knihu a začtu se do ní, nebudou tam na mě čekat Will, Jem a Tessa, ale někdo úplně jiný. Nejsem typ člověka, který si každou knihu, jakou si jenom trochu oblíbí, přečte víckrát, můžu ale s čistým svědomím říci, že k Pekelným strojům se ještě určitě vrátím, možná i několikrát. Budu muset dlouho hledat, abych objevila další knihu, která by byla alespoň podobně dechberoucí a jedinečná jako je tato, pokud taková vůbec existuje.

Autorka všechno promyslela do posledního písmene a každá věta v knize má svoje vlastní místo a význam. Běhá mi mráz po zádech, když si uvědomím, jak se Nástroje smrti a tento příběh propojují. I přesto, že jsem z části věděla, jak to celé skončí nezdálo se mi to o nic méně dojemné.

Mám v plánu si v nejbližší době přečíst i ostatní knihy od Cassandry Clare a doufám, že mě okouzlí stejně jako tato.

Durancie
24.06.2024 5 z 5

Tessa a zbytek Institutu se pouští do finálního zápasu s Mortmainem a jeho mechanickou armádou. K tomu každý bojuje své malé každodenní bitvy.
Will zápasí se svými emocemi a útrapami, do toho se ještě musí starat o pubertální sestru.
Jem se svými city a zdravotním stavem.
Tessa se horko těžko rozhoduje, kterému krasavci tedy dá přednost. Navíc musí prokázat nakolik ovládá své umění, a nakolik bude odvážná při střetnutí s Mortmainem.
Příběh nefilim a ostatních postav je tady krásně ucelen a zakončen. Magnus je opět okouzlující a vtipný, zvláště pokud hovoří s Tessou a Willem.
Jediná nepříjemná věc je to, že je tu více překlepů, než by bylo milé.
Na konci knihy je úhledný rodokmen všech zúčastněných, včetně sňatků a potomků. Pokud vám nevadí spoilery, směle nahlédněte.


Leník95
20.05.2024 5 z 5

K sérii a autorce jsem se dostala úplnou náhodou a musím za to poděkovat. Celá série je úžasná. Celková zápletka s Mortmainem byla posunuta do ústraní, ale to mi nevadilo. Romantická linka hlavních hrdinů pro mě byla dostačujícím motivem ke čtení. Velmi jsem si to užila a škoda, že už je konec. Těžko se mi se všemi loučí, ale bylo to úžasné dobrodružství. V knihovně mě čeká ještě série "Poslední hodina". Doufám, že to bude stejně úžasné jako toto.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Mechanická princezna v seznamech

v Právě čtených16x
v Přečtených1 732x
ve Čtenářské výzvě88x
v Doporučených165x
v Knihotéce642x
v Chystám se číst503x
v Chci si koupit206x
v dalších seznamech15x